Kater Bram over zijn fijnste knuffels

knuffels

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Dit keer is mijn blog wat anders want er gebeurde namelijk iets. Meestal schrijf ik op een maandag of dinsdag of soms nog op een woensdag maar nu was er niks. De inspieraazie was weg!

En ik wist niet waar die heen was gegaan. Dus toen was ik een beetje in paniek want ik ben best onzeker van mezelf. Daar ga ik het ook nog een keertje over hebben hoor maar nu ga ik het hebben over knuffels.

Knuffels

Want ik meelde Bertje met de melding dat de inspieraazie weg was gegaan en toen wist ik het niet meer. Bertje vertelde me dat dat heel normaal is dat het altijd een keertje kan gebeuren. Gelukkig is hij altijd kei slim en weet hij precies hoe de dingen gaan. Dat vind ik heel fijn want Bertje gaf me een hele goeie tip! Knuffels! Wat zijn mijn allerfijnste knuffels?. Nou, daar kan ik zeker wat mee want die heb ik nu ook gewoon nodig. Want ik vind het best eng als de inspieraazie zomaar vertrekt. Dan is mijn kop leeg of in de war en dan is mijn lijf onrustig alsof ik de hele tijd op en neer wil lopen.
Ik heb een top 3 gemaakt want eigenlijk heb ik kei veel knuffels en speesjaale knuffels en zo maar nu pak ik de 3 allerfijnste er uit.

 1. op mijn vrouw
 2. de borstkroel ( van Bertje geleerd)
 3. gewoon aaien

Gewoon aaien

Ik begin bij nummer 3, het gewoon aaien. Dit gebeurt elke dag. Dan komt mijn vrouw bij mij in buurt en dan geeft ze me een aai of een kriebel met haar vingers. Dit is om mij te laten weten dat ze er is en ik vind het fijn omdat ik dan weet dat ze er is. Meestal zijn het korte aaitjes en kriebels. Ze stellen me gerust. Dat alles is zoals het hoort. Dat er geen rare of enge dingen zijn. Dan is mijn lijfje ook gewoon kalm en mijn kop rustig van binnen. Meestal dut ik dan ook even.

Borst

knuffelsDe tweede is een hele speesjaale. Die heb ik geleerd van Bertje. Eerst wilde ik geen vingers op mijn borst hebben. Dat vond ik eng. Ik wist niet wat die vingers gingen doen en aangezien ik kei onzeker ben wilde ik ze bijten. Mijn kop snapte niet dat ze ook fijn konden zijn dus er was meteen paniek. Met mijn poten pakte ik dan haar hand vast en met mijn bek deed ik een knauw geven. Dat ze wist dat ik het niet fijn vond.
Maar… Als ik lag te dutten en ik was een beetje in dromenland dan deed ze het weer. En nu vond ik het niet zo erg want ik voelde een streling die heel zacht was en elke keer als dan een vinger over mijn borst ging, wilde ik meer. Ik ging op mijn rug liggen zodat ze er bij kon. Mijn kop werd er rustig van en mijn lijf ging helemaal rieleksen. Dus mijn poten gingen ver uit elkaar. Nu was ik niet onzeker. En de streling die ze dan doet zijn zacht. Ze duwt maar heel voorzichtig haar vingers in mijn vacht, net genoeg. Hoe ze dat zo precies weet, snap ik nog niet maar ik weet dat dit echt gewoon lekker is. Dus als ik haar hand nu op mijn borst voel terwijl ik wakker ben, dan weet ik dat het fijn is en veilig want mijn vrouw doet het heel voorzichtig. Bertje kende dit al en ik zag het wel eens op zijn feesboek dus ik wilde dat ook wel eens proberen. Na een tijdje proberen en vertrouwen hebben is het me gelukt en ik vind dit een kei speesjaale knuffel!

Bij mijn vrouw

knuffelsMijn nummer 1 is altijd mijn faafooriete knuffel geweest. Het is een hele veilige en warme knuffel. Bij deze knuffel wil ik gewoon bij mijn vrouw zijn. Of beter gezegd, op mijn vrouw zijn. Het allerfijnste is wanneer ik op haar buik/borst lig en dat ze me dan vasthoud met haar armen. Dat ik haar voel met mijn lijf en dat ik weet dat ik veilig ben. Dat ik lekker lam kan zijn en gewoon niks in mijn kop hoeft te hebben. Dat ik haar hart kan horen en mee kan snurken. Meestal krijg ik nog een dekentje over me heen zodat ik ingepakt ben en dat vind ik kei fijn.

Beebie kat

Dan voel ik me soms nog een beebie kat die bij zijn mama mag liggen. Want zo voelt het voor mij, mijn mama. Dan ben ik warm en rustig en dan kan ik droomen en bewegen in mijn droomen en dan voel ik mijn vrouw die me vast houdt en soms kusjes plant op mijn kop. Dat is het allerbeste. In het hier en nu met mijn vrouw samen en geen zorgen aan je kop of in je lijf. Heerlijk! En omdat ik hier zo rustig van word als ik er over schrijf, is mijn inspieraazie terug! Nou, wat een afontuur zo.

Bram

17 thoughts on “Kater Bram over zijn fijnste knuffels

 1. Maar Bram wat een avontuur!!!!!
  Vervelend als je inspiraasie opeens weg is dat zal heel raar zijn geweest!!!
  Maar de beste schrijvers hebben dat soms en gelukkig heeft Bert je kunnen helpen!!!!
  En wat heerlijk om zo bij je vrouw te liggen en weg te dromen en vooral je veilig te voelen!!! Dat is toch altijd nog de beste plek!!!
  Gelukkig is je inspiraasie weer terug want wij willen jou verhalen niet missen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi mevrouw Ceciel, het was kei eng toen hij zomaar weg was. Ik was meteen in paniek en mijn vrouw wist het ook niet meer. Ik ben kei blij met Bertje want hij is niet alleen kei slim en zo, hij helpt ook altijd iedereen! Zacht kopje van mij

 2. Lieve Bram,

  oooh ik vin jou verhaal mooi en warm en het is ook lief. Jou verhaal is van jou gefoel en jij durref kwesbaar te zijn. Als poes wor mij eigen hart blij assie soies lees. Dattie beebiekater durref te zijn. Hoop dat mij Doorie het ook lees van ze eigen. Hij wil nu folwasse zijn en hij wor opstandig. Van mij eigen vin ik het moeiluk. Assie zo mooi kwesbaar durref te zijn als jou eigen Bram.

  Van mij eigen vin ik knuffels fijn en mij eigen faavoriet is ook assie boofe op mij vrouw lig . Dat mij vrouw dan mij rug en mij buik streel. Zachjes. Mij kop vin ik nog fijner Bram, maar nu nie weeges mij operazie. Mij vrouw snap mij gefoel en zij zeg Loes, alles kom goed. Toen wis ik wat mij hart nodig had Bram….
  Mij vrouw die mij eigen zachte, lieve woordjes zeg.
  En dan tonijn,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, jouw furhaal is kei mooi want jij bent kei gevoelig van je eigen. Meestal ben ik best dapper en stoer maar soms wil ik dat niet. Dan wil ik net als jij gewoon dat iemand lieve zachte woordjes zegt en dan vooral doorgaat met streele. Mijn buik was al vol met speesjaale soep en dat was met kipsmaak. Dan is het allemaal nog fijner. Wat goed om te lezen dat je aan het herstellen bent van je operaazie. Zachtje kopje van mij en trappel met tonijn van je milaameisjexxx

 3. Hajoooo oompje bwam.
  Ooooh von uwes borskwoele eng? Ooooh dat is juis fijn. Als ik op me bors geaait wil worre ga ik oppe rug legge en me poote hange in de lug. En dan komp het. Hihihi. Ooooooh sjo fijn.

  Ooooh ikke was ook inspiieeraasie kwijt oompje. En ommedat ik al fanaf 9 weekjes sjrijf wisse iedeween alles al van me furrleede.
  Ikke wis eg op het laas niet meer waar ik oofer schrijfe moes. Ikke hep toen ook met oompie bert spjeek daan. En nu deel ik en dat isse so fijn. Want nu finnik schrijfe weer leuk hihihi.
  Frauw sei mij dat ooma katrien soms naar fjoeger terugbwikte. Ooma had 17 jaar om terug te kijke 😃😃
  Pootjes oompje🐾

  1. Wat doe je het toch goed kereltje. Je bent nu al 1 en je schrijft al kei lang en je bent zo slim en lief en je vind bijna alles prima. Oma Katrientje heeft bij ons allemaal een speesjaal plekje in het hart. En 17 jaar is heeeel lang! Wat knap dat je doet jonge. Kopje van mij

 4. Dag lieve Bram, wat errug dat je opeens je inspieraazie kwijt was. Gelukkig dat Bert je adfies heeft gegeven en kijk wat een mooi stuk je hebt geschreven. Wegens dat je zo geniet van verschillende soorten van aaien. Dat je je ook zo feilig voelt bij jouw lieve frau. Heel fijn om te lezen. Fijn weekend lieve Bram en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floor, ik was kei geschrokken toen ie zomaar weg was. Want wat moest ik doen? Zonder inspieraazie kwam er niks. En ik ben kei blij dat Bertje dan helpt want die weet dat soort dingen allemaal. Ik hoop dat Floortje ook speesjaale knuffels heeft, die zijn fijn.Fijn wiekent en een zacht kopje voor jullie

 5. Lieve Bram, wat een prachtig verhaal heb je geschreven, en wat een mooie footoos zijn erbij! Ik krijg er helemaal zin van om zelf ook te knuffelen, zo goed heb je het geschreven. En ik kan op de footoos zien dat je helemaal blij en veilig rn onstspannen bent, dat je zelfs je oog dicht hebt. Dan heb je fertrouwen, dat is heerlijk.
  Mijn mensen zouden wel willen dat ik ook die laatste knuffel zou doen, zo als een beebietje, maar dat durf ik niet. Popje en mijn Molletje deden dat wel, maar Grote Beer ook niet, net als ik. Maar mijn vrouw zegt dat dat ook niet hoeft, want knuffelen is alleen fijn als je het zelf wilt. Niet als het moet. O, borstkroelen vind ik ook heerlijk, dan doe ik echt keihard brommen! En aaien en kusjes en knuffels, ik vind het allemaal super!
  Met die inspieraazie, dat is gewoon soms zo. Als je er niet teveel over piekert, komt ie vanzelf weer terug vaak. Kijk maar, nou heb je een keimooi verhaal geschreven, en ook weer een ideej voor een ander verhaal!
  Heel veel lieve kopjes en zachte knuffels voor jou en je hele famielie van Bolle.

  1. Hoi Bolle, tof dat je er weer bent. Van dat knuffelen snap helemaal. Ik durfde ook niet alles hoor maar ik heb veel geleerd. En mijn vrouw zegt ook altijd tegen mij, dat alles oke is zolang het maar wil. Dus net als jouw vrouw dat tegen jouw zegt. En ik vind het kei stoer dat je bromt bij een borstkroel, dat kan ik nog niet. Gelukkig is de inspieraazie meteen terug gekomen van zijn vakanzie. Ik denk dat tante corona er nog was. Toen schrok inspieraazie denk ik. Moet ie ook maar hier blijven. Heel veel zachte lieve kopjes en knuffels terug !!

 6. Hoi vriend Bram, knuffelen is erg fijn. Ik vind het ook fijn als mijn vrouw mijn buik aait of een kusje geeft op mijn koppie of op mijn neus. En dat ze dan lieve woordjes zegt, dat ik een lieve knappe jongen ben bijvoorbeeld. Dat ben ik zo blij Bram.
  Haai vaif van Bikkel

  1. Hoi Bikkel, gaat het thuis allemaal weer een beetje? Ik zag op feesboek iets voorbij komen over ouder worden en ziek zijn. Ik schrok er best van en ik zou kei veel verdriet hebben als er iets gebeurt want jullie zijn allemaal mijn vrienden.

   Even over de knuffels en de woordjes. Dat je kei blij wordt Bikkel, dat is kei leuk. Want zo voel ik dat ook. Dan ben je een trotse katermans! En dan zegt je vrouw dat je knap bent… nou …. dat is blozen! Grote haai vaif terug en heel veel kopjes waar het nodig is!!

 7. Ow mauwjeeh had je geen inspieraazie meer, Bram? Wel fijn dat door de knuffels het nou weer terug is gekomen. Ik vind buikkroel heel soms fijn. Meestal doe ik wat jij eerst deed, hand vastpakken en zachtjes bijten. Op m’n kopje aaien en in mijn nekje krabbelen vind ik wel fijn 🙂 Kopje van mij

  1. Hoi Minnie, ik snap niet waarom inspieraazie zonodig weg wilde, tante corona is er nog steeds. En dat Bertje me dan zo helpt vind ik kei tof van hem! Doe jij nog steeds een beetje bijten? want zonder bijten is het echt veel fijner. Dat meen ik echt. Want als die vingers aan kriebelen Minnie, pfff dan ben ik in droome ! Zacht kopje terug!

 8. Hallo Bram,

  Ja ik weet het ik ben van de late, maar hier loopt een vrouwtje rond die niks anders doet dan werken of ergens gaat werken, en deed ze gisteren ook al, vvergeet ze mij computertijd te geven. Vandaar weer een klein schrijfje van mij. Zie je ik lig al in mijn Jippebed en heb net weer een hele grote knuffelbeurt gehad.
  Dat knuffelen op de brorst en buik vind ikke niet altijd fijn en dan doe ik vrouwtjes hand met mijn achterpoten weg trappelen, maar wel zachtjes hoor. Verders ben ik een grote knuffelkont en ik doe vrouwtje ook knuffelen. Kopjes en likjes in haar snuit en heel zachtjes met mijn voorpootjes door heer snuit.

  Wat had jij nou deze week, geen inspirazie, kerel je hebt een prachtig stuk geschrijft en ikke doe het je niet na hoor, schrijven is een groots talent en talenten hebben allemaal wel eens geen inspirazie in de kop. Als ikke zou moeten schrijven dan kwam er niks op het scherm, bij mij is het zo dat ik jullie wel schrijf doe maar dat is geen moet op een bepaalde tijd dat het er moet staan.

  Ikke moet nu van vrouwtje slaap gaan doen en doet ze zelf ook, morgen is een mooie dag en wil ze weer verder in onze tuin,
  Voor jou ook fijn slapen en morgen maken we er weer een fijne dag van.
  Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

Reacties zijn welkom