Kater Bolle over als iets verandert en het is juist goed

goed

Elk jaar is mijn tuin in de winter heel anders dan in de zomer. Het lijkt wel alsof mijn tuin ook verhaart, net als ik zelf. Alleen dan andersom. Ik heb in de zomer een dunnere vacht en in de winter een dikkere. Mijn tuin heeft in de zomer juist meer bladeren en in de winter veel minder.

Reenoovaatsie

In de winter is mijn tuin helemaal bruin en grijs en kalig. Maar dit jaar was hij ekstrasuper kaal. Wegens de reenoovaatsie. O het was echt erg, dat zeiden mijn mensen ook. Er waren stukken waar eerst grote planten stonden en waar nu helemaal niks meer was, alleen maar aarde. Vooral mijn vrouw was daar best verdrietig over.
Ikzelf kwam niet zoveel meer in mijn tuin. Dat was omdat het koud was, of nat, of allebei. Ik was een beetje bang geworden, ik dacht steeds dat er weer mannen zouden komen. En wat moet ik trouwens in een tuin zonder planten?
Mijn tuin foelde helemaal niet meer fijn meer.

goedMijn trap

Toen dat fierus coroona kwam, had mijn vrouw ineens heel veel tijd om aan mijn tuin te werken. Ze heeft alles schoongemaakt, en al mijn manden weer neergezet. Ze heeft nieuwe planten gehaald en sommige oude planten weer terug gezet. Mijn man heeft mijn trap gemaakt, alle plankjes die kapot waren heeft hij er af gehaald en daar nieuwe op gemaakt. Op de bovenste plank heeft hij een ekstra leuning gemaakt voor mij. En hij heeft allemaal spullen die op zolder stonden naar beneden gehaald.

Mijn stoel

goedOmdat er meer zon was gingen de planten weer groeien. Eerst een beetje en toen steeds meer. Mijn buitenweecee was eerst kaal, er waren alleen takken. Nu is het weer net of ik door de djungel loop. Mijn stoel staat nu tussen de bloemen. Als ik naar binnen kom heb ik altijd een paar bloemetjes in mijn haren, dan zegt mijn vrouw dat ik haar bloemenjongen ben.
Mijn grasveld was niet zo mooi meer, maar nu is het weer helemaal groen. Ik lig daar graag in de zon, helemaal uitgestrekt. En soms ook op mijn rug, dan kan mijn buik lekker warm worden. Als ik in mijn grote mand lig zien mijn mensen me soms niet. Dat komt mijn grote mand achter een grote struik vol bladeren staat. Ik kan me overal verstoppen, want alles staat vol met bloemen en planten.
Eigenlijk is mijn tuin nog fijner geworden dan hij eerst was.

Gastvrei

Er komen ook weer meer katten naar buiten. Bassie van een paar deuren verderop loopt over de schuurtjes. Juffrouw Mier komt soms in mijn tuin, als het donker is. Een grijs met oranje damespoes komt elke dag drinken uit mijn waterbakken. Ik vind dat prima, ik ben gastvrei zeggen mijn mensen.
Vooral in het donker is het best wel weer druk. Ik ben elke nacht weer een tijdje op stap, om alles in de gaten te houden.
Soms is er vechten. Dat is best spannend. Gisteren zat ik op mijn schuurtje toen er ineens gekrijs was op de daken. Ik rende eerst snel naar mijn vrouw toe, want ik vond het een beetje grieselig. Toen het krijsen ophield rende ik toch weer mijn trap op om te gaan kijken wat er nou presies aan de hand was. Mijn vrouw zei dat ik een ramptoerist was, maar ik moet toch weten wat er allemaal gebeurt in de tuinen?

Ik ben weer helemaal gewend aan de hond naast mij. Ik weet dat hij mij niet kan zien. En ik kan aan zijn blaffen horen of hij boos is of vrolijk of wat dan ook. De hond is mij weer vergeten en kijkt gelukkig nooit meer door het gaatje in het hek.

Doos

Mijn vrouw had een grote doos gekregen en daar heeft ze een doos voor mij van gemaakt. Ze heeft er een stuk uitgescheurd zodat ik er makkelijk in kan stappen. De doos staat al een tijdje op het terras, maar ik ging er nooit in liggen.
Nu heeft het een paar dagen geregend en is de doos een beetje krom en fiezig. En vanmorgen zag mijn vrouw dat ik er in lag te slapen. Logies natuurlijk, een doos hoort niet helemaal nieuw te zijn. Een doos moet naar mijn tuin ruiken en beetje uit elkaar vallen, dan is het een fijne doos.

In de tuin

goedAls het mooi weer is gaan we met zijn drietjes in mijn tuin zitten. Mijn mensen zitten op hun stoelen, ik zit op mijn eigen stoel tussen de bloemetjes. Overal hoor ik bzzzzz van beien en twiet twiet van vogels. Ik zie vogels in de lucht, ze vliegen echt superhoog. Ik ruik allemaal geuren, de ene keer zoet en de andere keer een beetje groenig. Ik foel de zon in mijn haren, en tussendoor een beetje wind.

Zo zie je dat alles toch weer goed kan komen. Ook als je denkt dat het nooit meer iets wordt. Het kan lang duren en veel enersjie kosten. Je moet ook een beetje geluk hebben, dat er een zonnetje is. Maar dan is alles toch weer zoals het hoort te zijn.
Misschien is het een beetje anders dan je je herinnert. Maar dat kan ook zijn omdat het nóg mooier is geworden dan het was.

15 thoughts on “Kater Bolle over als iets verandert en het is juist goed

 1. Hajooooo oomie bolle.
  Oooooh wat hep uwes een gaafe tuin!! Weet uwes wat raar is? Ikke hep geen tuin, maar tog staan er pwanten op me ballekon! EG!!!
  Ikke fursguil me er agger en loer naar de foguls die inne tuin wope. Soms fliege se voorbij!! Dat is egwaar heel pannent. Dan duik ik inelkaar en me oortjes staan dan naar aggere. Hihihi.
  Wij hebbe ook zoemers oppe balkon. Dan doen ze bzzz bzzz asse ze op een ploem zitte. Se zien er bes gefaarluk uit met die stjeepies. Dus blijf ik fan hun af!
  Oooh hep uwes ook een stoel? Ikke hep een bloemstoel. Daar sjaap ik graag in hihihi. En er staat een stomme mant buite onner een annere stoel.
  Pootjes oomie bolle 🐾🐾

  1. Hoi lieve eenige grote siejemeze zwartepanter, kijk zeker weten maar uit met die zoemers met streepjes! Ik heb er een keertje een gevangen en kon hem gelukkig nog net wer uitspugen. Ze doen steken, en dat foelt helemaal niet fijn.
   Wat superspannend dat er bij jou foguls voorbij vliegen, en dat je je dan achter je planten kan verstoppen… dan ben je net een grote teiger! Gaan de foguls wel eens OP je balkon zitten? In mijn tuin loop vaak een hele brutale grote fogul, een ek-ster. Ssssttt… niet verder vertellen hoor, maar ik ben daar een beetje bang voor.
   Ik lig ook vaak te slapen op mijn stoel, maar niet heel diep. Want ik moet toch aa-lert blijven.
   Hoe foel je je, nou je eenig bent geworden? Is het helemaal anders, of nog een beetje hetzelfde? En mag je nou brommert rijden?
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij je balkon zo goed bewaakt!

 2. Hoi Bolle, zoals je misschien wel weet hebben wij geen tuin, maar een balkon. Daar mogen wij op als het mooi weer is en als onze vrouw thuis is. Zij zet dan iets neer tegen de tralies van het balkon zodat wij er niet af kunnen vallen of bij de buurman naar binnen gaan.
  Op ons balkon staan geen bloemetjes of plantjes want onze vrouw is erg allergies. Dat vinden wij niet erg want nu hebben wij meer ruimte. Vandaag mogen we ook weer lekker op het balkon., zelfs Bas gaat nu af en toe een frisse neus halen. Dat is voor het eerst sinds hij hier woont dat hij dat af en toe doet. Dan zit hij echt te genieten, met zijn neusje omhoog.
  Geniet van je mooie tuin Bolle, knuffels van ons allemaal.

  1. Hoi lieve zes, oooo zouden jullie zomaar naar de buurman kunnen gaan, als jullie vrouw niet iets neerzette? Gelukkig dat jullie vrouw iets voor de tralies zet, want als je naar beneden valt is dat heel erg.
   En wat super dat Bas ook op het balkon durft nu! Heel veel kompliementen van mij voor jou Bas! Ik zit ook vaak met mijn neus omhoog, te ruiken. Er zijn zoveel verschillende geuren die je kan ruiken, dat is haast niet te geloven. En bij jullie op het
   balkon ruik je ook nog geuren van andere mensen, en misschien ook wel van andere katten, toch? Dat is biesonder, vind ik. Mijn vrouw zegt dat ik soms heel lang in mijn gras sta te snuffelen, net als een hondje. Dan doe ik snuf snuf snuf, met mijn neus op de grond. Dat is omdat er iemand anders door mijn gras is gelopen, en ik wil presies weten waar.
   Lieve Bas, Bjarne, Kruimel, Bikkel, Oliver en Juultje, dankjulliewel voor de knuffels, daar krijg ik nooit genoeg van! Voor jullie allemaal, samen met jullie vrouw, een hele fijne dag gewenst, met veel sneks en knuffels en genieten!
   Van mij, Bolle.

   1. Ik had het een beetje raar geschreven, zie ik nou. Want ik bedoelde eigenlijk dat het misschien maar beter is dat je niet zomaar naar de buren kan wandelen. Stel je voor dat de buren een hondje hebben, net als bij mij… dan wil je niet zomaar op dat balkon teregt komen.
    EN dan is het ook nog supergefaarlijk als je naar beneden valt.
    Dus daarom ben ik wel opgelugt dat jullie alleen op jullie eigen balkon kunnen zijn!
    Een knuffel voor jullie allemaal, van Bolle.

 3. Lieve Bolle,

  wat hebbie mooie letters gemaak en jou tuin spring van mij oog in mij hart. Zo mooi. Jou trap is mij allermooise trap van mij Feesboek, jou menseman heb handige fingers. Dan kan jij ies! En jou vrouw is mij bloemevrouw van mij Feesboek want assie jou tuin zo mooi maak na jou rafaage dan kan jij ies. Jou mense heb blouwe fingers want jij heb blouw in jou groen. Mij hart foel, jou patroeijeere is jou feesje en assie op jou stoel lig hoor jij jou geluide van jou geluk.
  Assie zo ferander hebbie eer van jou rafaage en jij wil het allemaal. Mij bek was mij eigen rafaage Bolle. Nu heb mij dokter mij lap in mij bek geleg. Dan zie niemand nog mij eigen rafaage en mij kiese lig in mij kas. Van me eigen moet ik wel wenne aan mij ferandering maar mij dokter zeg, Loes het is foor jou lange ter-mein. Jou tuin is jou ferandering van jou leeve, maar jij moet mij eigen één ding beloofe. Jij moet mevrouw Cooronaa nie uitnoodige om jou fees te fierus. Daar hebbie niks aan.
  Mij hart hoop dat jou vrouw vandaag op ze mooise stoel mag zitte foor Bollemamsiedag. En mij hart denk aan Ooma Bolle. Wij fergeet haar nie op mamsiedag. Zij krijg mij troon in jou tuin. En foor iedereen is er pannekoeketaart met Bolletjes runderhart in slagroomsjelei. Vandaag is fees want er is ook ies wat nooit ferander Bolle. Liefde van jou hart en jij foel het in jou tuin….

  Loesje

  1. Lieve Loes, wat een superprachtigmooie letters heb je me nu geschreven!
   Mijn man is helemaal trots dat je schrijft dat hij handige fingers heeft, en dat de trap zo mooi is. Want eigenlijk vond hij hem niet presies netjes genoeg, maar toen zeiden mijn vrouw en ik dat de trap helemaal prima is. En mijn vrouw is trots dat je de bloemen en planten mooi vindt. En ik ben ook trots, want het is mijn tuin en ik ben er duisend proosent blij mee.
   Ooo Loes, heb je nu een lap in je bek, waar je kiesen zaten? Ik snap dat je daar aan moet wennen en het moet ook genezen. Maar het is wel superbiesonder, misschien nog wel biesonderder dan je ene tand! Dus daar kan je best trots op zijn, vind ik.
   Enne… gefeeliesieteerd met mamsiedag! Want je bent de allerliefste mamsie van twee zwarte jongetjes, Dorus en Popeye. Dus ik hoop dat je ekstra sneks hebt gekregen, wegens dat het feest is voor jou.
   Dankjewel voor de taart, ik heb nog nooit zoiets lekkers gegeten! Mijn mensen en ooma zeggen ook dankjewel, maar ik mocht gelukkig alles opeten. Ik heb de schaal nog leeg gelikt, om zeker te zijn dat er echt niks meer in zat.
   Heel veel lieve kopjes van mij, met feestfanieljeflasmaak voor jou en Floris en Zusje en je vrouw. Er zit ekstra room in, en dikke fette melk. Het is van mij, Bolle.
   Pee Es: zeker weten nodig ik mevrouw Coroona nooit uit!

 4. Dag lieve Bolle, wat een mooie schrijf heb jij gedaan over jouw tuin. Zo mooi, ik zie jouw tuin als het ware voor me. En een mooie trap heeft jouw papa gemaakt, super toch. Ga er maar lekker van genieten met jouw mensen op deze feestelijke dag, Floortje en ik sturen jou knuffels en kopjes.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjulliewel voor de kompliementen! Ooo, mijn man is best een beetje trots, wegens de trap. Alle katten in de buurt gaan over mijn trap, en nu is de trap weer helemaal veilig.
   Ik vind het heerlijk in mijn tuin, zeker als er veel zon is. Als mijn mensen naar buiten komen in mijn tuin kom ik altijd meteen aanlopen en zak door mijn poten, en rol op mijn rug. Dat ze me op mijn buik kunnen aaien, dat vind ik zo fijn! In mijn tuin mag dat altijd, binnen moet ik daar altijd eventjes over nadenken, over mijn buik.
   Ik hoop dat jullie ook een hele fijne dag hebben, spesjaal voor moeders!
   Heel veel lieve kopjes en knuffels voor jullie allebei, lieve vriendinnen, van Bolle.

 5. Hallo Bolle,

  Sapjandorie wat heb jij een prachtige tuin en dat allemaal door de gouden handen van jou vrouw en manmens. Ja er was door de renovaazie heel veel kapot en ook moet alles weer gaan groeien omdat de planten en bloemen in de herfst een winterslaap gaan doen. Nou van vrouwtje en mij veel compelimenten hoor. O nu wordt het mooi weer en kunnen jullie 3 samen gaan genieten en ook luisteren naar de vogels die zo mooi kunnen zingen. Onze vogels in de tuin zingen ook zo mooi en dat de hele dag door. Vrouwtje is nu heel hard aan het werken in de grote tuin om het voor ons ook gezellig te gaan maken, ze is nu met het gazon bezig en daarna de terrassen en de oprit nog. Dan is de tuin klaar. Ikke mag jou een heel groot geheimpje miauwen. Vrouwtje gaat morgenmiddag in de bikkendoos op wielen weg, vind ik nu helemaal niet erg hoor. Ze gaat naar Best naar een bedrijf die hele mooie kattenrennen maakt en ook mooie spullen voor erin. Wauw heb je in de smiesjes wat er nu voor mij hier gaat komen, ik loop te miauwzingen van geluk, een mooi vooraltijdhuis en dan een buitenverblijf. Ikke kan ook als het plenst van de regen buiten zijn, want het komt onder de waranda en heel groot. Vrouwtje zet ook de tuinmeubels erin en dan kunnen we daar samen fijn zijn en kijken naar alles wat er in de tuin te zien is. Je zal het af en toe wel bij Bert zien, want vrouwtje doet er natuurlijk ook plaatjes van maken, want iedereen is van de nieuwsgierige natuurlijk.
  Bolle geniet samen met je mensen van de prachtige tuin en vrouwtje stuurt knuf voor jou en lieve groetjes voor jou mensen. Grote blije poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip,ooo wat spannend dat je bijna je eigen ren hebt! Met ook spullen voor je vrouw, dat is echt super! Dan kunnen jullie samen genieten van jullie tuin, dat is eerlijk waar het allerfijnste dat er is. En je kan ook buiten zijn als het regent, dat is soms best eventjes leuk. Ik zit dan wel eens in mijn eigen huisje, in mijn tuin. Alles gaat dan helemaal anders ruiken, en dat vind ik altijd biesonder. O, ik ben zo benieuwd! En ik ben zo blij dat jullie helemaal gelukkig zijn met jullie vooraltijdhuis en jullie vooraltijdtuin!
   Mijn trap is al best oud, wel tien jaar of ouder. Mijn mensen hebben hem ooit voor GroteBeer gemaakt. Maar nu zitten er weer nieuwe plankjes op, en die zijn ook geschilderd.
   Wat leuk dat jij ook vogels hebt. Ik vind alleen de grote vogels eng, maar die zingen ook niet. De kleintjes wel, dat vind ik leuk om te horen. En er zitten ook van die groene vogels, die praten de hele tijd. Dat vind ik gezellig. Maar de grote vogels maken lawaai, die doen KRAKRAKRA en soms vliegen ze vlák over me heen. Ik doe net of ik niks merk, maar ik ben dan best bang!
   O, en Jip, mijn vrouw roept net dat je op de onderste footoo de ketnip kunt zien, aan de rechterkant van de footoo. Die doet het supergoed, dit jaar! En mijn mensen zeggen ook heel erg bedankt voor de kompliemten!
   Als je vrouw iets wil weten over de planten mag ze altijd mijn vrouw meelen, zegt ze.
   Heel veel kopjes en knuffels en een grote poot terug van je grote vriend Bolle, ook voor je lieve vrouw. Mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes!

 6. Mauw wat heb jij een mooie tuin zeg Bolle! En die trap stoer hoor en wat goed dat manmens dat zo kan maken. Rielekst lijkt me dat een eigen tuin om patroeje in te lopen en met je mensen in te zitten.

  Pootje van mij voor jou!

  1. Hoi lieve Minnie, dankjewel voor de kompliementen! Alle katten hier in de buurt gebruiken mijn trap. Vroeger moesten Popje, GroteBeer en mijn Molletje en alle andere katten uit de buurt zó naar beneden springen van de schuur. Toen heeft GroteBeer een keer zijn poot gekneusd, daarom hebben mijn mensen die trap gemaakt. Hij is wel meer dan tien jaar oud, en nu heeft mijn man alle plankjes weer goed gemaakt. Ik zat er bij om te kijken of alles goed ging!
   Je mag best een keer mee patroeje lopen hoor!
   Lieve kopjes voor jou en je frau van Bolle.

 7. Hoi Bolle,
  Wat fijn dat je tuin weer op orde is!!!
  Mooi hè dat het weer allemaal groen is en je bedekte slaapplaatsjes hebt en natuurlijk privacy voor als je hoognodig moet!!!
  Geniet ervan!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ja ik ben superblij met mijn tuin! Ik foelde me best een beetje ongemakkelijk als ik op mijn weecee zat en iedereen kon me zien, eerlijk waar. Maar nu kan ik me goed verstoppen, en ik heb weer mijn oude plek gekozen. Die is toch het fijnste!
   Hebben jullie ook genoten van het zonnetje? Oooo, ik vond het zo heerlijk!
   Lieve Moby, Tica, Panda, Dopey, Izzy en Belle, heel veel dikke knuffels terug voor jullie allemaal, en jullie vrouw natuurlijk, van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *