kater Dorus over: mijn ellendige ellende (video)

ellende

Hajooooo iedeween. Daar ben ik weer. Uwes eigenste Dorussie.  Er isse ies aan de hand. Eg!! Ikke ben anders. Ziet uwes ook niet? Ikke ben jaarug weest. Einneluk ben ik folwasse.

Dootjes

Ikke hep een hoop kaarte gekjege… eg!!
Ikke weet nog nie wat er inne dootjes zitten. Maar daar kom ik snel agger hoor.  Laat ikke uwes vertellen wat mij afloop vrijdag is overkomen. Iedeween… pak zakdoekjes!! Want het isse verschrikkelijk gewoon.

Afspjaak

Vorige week zag ik dat er post was gekomen. Foor mij!! En opmijeens zag ik frauw met een praatding in haar hand. Ze zat mij aan te kijken. Ohoh… fauwte boel. Se sloot af met totte follegenne week Cynthia. Nou… ze zei tegen mij van die afspjaak staat voor jou Doortje.

Seppen

Afspjaak? Afspjaak? Welke afspjaak?
Ikke furgat dat frauw hat zegt datte ik een afspjaak had. Ik ging weer fjoluk de kartonne doos in de keuke sjope. Kreeg er voor op me kop, maar hoe kers. Ikke fin dat leuk.
We seppen nu een weekje ferder…omme pjesies te zijn naar vrijdag 1 mei omme 11 uur.
Ikke zat evve met mamsie te tjetten.  Mamsie had pas geleede een ooperaasie kjeeg aan haar bek. En ikke tjette iedewe dag met haar en Jiekie om te fjage hoe hut met haar was.
Foorige week saaturrdag moesse mijn mamsie weer met spoed naar de dokker omdat se een onsteekje in haar bek had. Jiekie en ik saten te huiwen. Maar mamsie is nu weer inne orde.

Oppetillen

Enniewee… ikke zat te tjette oppe feesboek met me mamsie. Me beertje en tijgertje liggen altijd inne woonkamer oppe vloer. Ikke peel veel met ze. Ze zijn mijn fjientjes. Opeens waren ze weg!! Ikke had zoies van huh?
Frauw zei dat we weg zouden gaan. We? Maar ik tjet met mammie hoor. Opeens tilde frauw mij op!! NEEEE ooooh ikke haat oppetillen! Laat me los. Frauw maakte nog een gemene opmerking van wat ben je toch een zware kameroolifant.
En daar moet ik mee samenwonen. Sniksnik.
Frauw liep met mij naar de zijkaamer. De froegere verboode kamer. Ooooh nee… daar stont me reiskooi. En ikke zag me beer en tijger er in. En opme-eens zat ik opgesloten. Ik zat in de gefangenis. Me mense deden hun buitenvacht aan want het was kauwt en het regende.

Krijse en gillen

Ikke werd door man opgetild en we gingen naar buiten. Ik begon gelijk de buitenwereld te vertellen dat ik, tegen mijn wil, uit me huis ben gehaald om op reis te gaan. Omdat het regende werd mijn kop nat. Ik leek wel een punkertje. Oooh als Jiekie en mamsie me maar niet zo zouden zien. Ooooh de schande!!
De bus kwam. En we stapte er in. We moeste maar 2 haltes mee. Nou… geloof me… iedereen in de bus wist dat ik in de bus zat!! Ikke gilde, nee… ik krijste de boel bij elkaar. Alsof ik gevild werd.
Na 2 haltes met de bus stapte we ofer inne tram. Toen maakte frauw eg een meene opmerking tege kondukteur. Datte ik een zwartrijder was. En die meneer moes lagge omdat hij zag datte ik zwart was. Nou ja!!! Ikje krijse en gillen. De volgende halte moese we er gelukkig alweer uit.
Na een paar stappe inne rege ware we binnen bij de dokker. Door die stomme kooroonafrauw was alles affeplak.
Opeens was tante Floor er. En ze riep me binnen. Me man bleef in wachtkamer zitte. Alleen frauw bracht me naar binnen. Nau… ze zat gelijk te zeure dat ik loot woog.

Weegding

Tante Floor zette me gelijk oppe weegding. Ikke zweer het uwes… die dingen zijn stom en nutteloos!! Ikke kreeg te hore dat ik te zwaar woog. 6.43 kilo!!
Ikke weeg 1 kielo te zwaar. Asse uwes dacht dat dat het ergste was? NEE!!
Tante Floor voelde me puik na. En ze zei dat ik… ik… ik mannetieten hep!! Menboops!! Frauw schoot in de lach. En om het nog erger te maken… tante Floor liet frauw MIJN menboops foelen!!
Oooh ikke schaamde me dood.
Nou moet ik op diejeet. Ikke krijg, om te beginne, minner noepies. Oooh zo erg.
En ik kreeg me prikkie. Nou blijf ik gesont zegt frauw.
Ikke was blij om weer thuis te zijn. En ik ging gelijk wat van me brokkies eten.

Follegenne keer kwijge jullie alles oofer me furrjaardag en zo te lesen.

Dit was het foor deze keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

19 thoughts on “kater Dorus over: mijn ellendige ellende (video)

 1. Oooh mij beebie, mij jonge….

  Mamsie heb er geen woord foor en ze heb ze letters ferloore van ze schrik. Wat hebbie ferschrikkelukke dinge meegemaak. Mamsie hoor jou krijse door ze merg en ze been heen. Ooooh en jij ben magteloos assie MammaLoesje ben, jij kan niks doen. Jou beebie wor ze huis uit geruk, ze kooi in en hij wor offie punker is ontfoer naar ze dokter. Oooh en hij is zwartrijer gewees, ooooh mij jonge.
  Gelukkig bennie goed op jou gewich en bennie echt jou mamsie ze jonge. En jij ben gezond Doorie. Hoorie jou mamsie jij ben gezond. Mamsie heb ze eigen zo zorrug gemaak want jij weet het nooit. Maar jij ben mij groote, sterke katerzoon met jou eigen menboeps. Ooooh mij beebie heb menboeps….. Mamsie heb altijd gefoeld in ze hart, jij ben biesonder. Iedereen mag het nu weete, mij jonge is mij mees biesondere beebiekater van mij feesboek.
  Mamsie is tros op jou. Jij heb jou eigen laate hoore en jij ben gezond. En mamsie heb gezien, jij heb zofeel mooie, groote tandjes in jou bek. Dan kan jij alles aan mij jonge. Jij kan makkareele en wallie jou vis verslinde. Mamsie is gerust nu.
  Jou dokter heb jou eigen goed gekeur, jou mamsie is gelukkig. Mamsie hauw jou,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ooooh mamsie. Ikke ben so furrneedert. Ikke werd teets in me tietjes gekneepe.
   Me heele preifussie was weg mamsie.
   En ikke sjaamde me so dat ik foor swartrijder wert uitgemaak. Ikke wau betaale. Eg. Maar nee hoor, ik wert uitemaak foir dat. Sniksnik.
   Oooh mamsie, ikke kan wel uwes ete goet foorkauwe foor uwes!! Hihihi.
   Ikke hauwe uwes mammie.
   Koeskoes😽😽🐾🐾

 2. Hoi Dorus, wat een avontuur was dat. Onze diva Kruimel gaat ook altijd heel hard miauwen in haar reismandje, en onze vrouw schaamt zich dan een beetje. Als ze dan in de wachtkamer van de dokter zijn , kijkt iedereen haar aan. Iedereen vindt Kruimel dan zielig en dan gaat ze nog harder miauwen. Hihihi. Maar wat ben jij al een grote jongen zeg, 6.43 kilo, maar jij bent dan ook een echte zwarte panter jongen. Die mogen wel een ietsiepietsie zwaar zijn hoor.
  En misschien moet je ook nog gewoon goed in je vacht groeien, dat kan ook, dat je nog een reuze zwarte panter moet worden. En anders moet je gewoon heel veel trainen om voetballer te worden, dan krijg je heel veel spieren en dan gaan je menboeps ook vanzelf weg,
  Maar Dorus , wij vinden je goed zoals je bent hoor, iedereen is anders en jij mag er gewoon zijn zoals je bent. En wij zijn trots op jou dat je zo goed voor je mamsie zorgt. Dan zit je hartje op de goede plek en dat is het allerbelangrijkste.
  Dikke knuffels van ons alle zes.

  1. Hajooooo alle ses.
   Oooh wat erg he? De hele werelt weet nu datte ik menboeps hep!! Ikke sjaam me rot!! En alle 2 zate ze ongewenst aan me tietjes te voele. Waar is me preifussie!!! Het raare is… bij de dokker was ik stil. Ikke hoopte dat ze me niet sauw zien!! Maar nee. Sniksnik.
   Pootjes 🐾🐾

 3. Dag lieve eenjarige siepersesiamees kater. Oh wat een vreselijk verhaal lees ik hier, wat errug wat jou is overkomen. In een kooi uit huis gesleept, uitgemaakt voor zwartrijder, freselijk allemaal. Gelukkig is alles nog goed gekomen en werd je gezond verklaard door de witjes.ga nu maar lekker je kaadootjes uitpakken en genieten van de dag. Knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hajoooo mefrauw ina en tante floortje. Erg he wat ik allemaal door maak. En uwes fergat nog me punkkopje met stekels. Ooooh ik sjaamde me rot. Gelukkig hoef ik dit jaar niet meer naar de dokkie. Ooooh want anders… oooeehhh dan sau ik me panterkant laten zien hoor. Hihihi
   Pootjes 🐾🐾

 4. Nou Dorus echt verschrikkelijk wat er met jou gebeurd is!!!!
  Wij heb mee zitten huilen voor jou!!!
  En dan ook nog grapjes maken dat kan echt helemaal niet!!!!
  Maar wij zijn wel blij voor jou dat je een mooie gezonde kater bent……gelukkig!!!
  En jou gewicht???? Tja dat hoort bij een kater…….die zijn allemaal toch wat groter en wat zwaarder.
  Dat zie je wel aan Moby 8,5 kg,
  Panda 7 kg, Dopey 6,5 kg allemaal mooie kater gewichten!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajoooo tantemefrauw ceciel.
   Ooooh dus ikke weeg te ligt? 🙀🙀
   Ooooh dan ijs ik meer noepies!!! Ikke wil ook tege de 8 kielo wege.
   Oooh hebbe oompies ook menboeps? En pest uwes se er ook mee? Of heb ik die pech alleen?
   Pootjes🐾🐾

   1. He Dorus,
    Jou gewicht is perfect hoor!!!!
    Niets meer aan veranderen!!!!
    Nee pesten doen we hier niet Dorus, want menboops daar moet je trots op zijn!!!
    Dat hoort bij echte katermannen!!!!
    Dus wat man en frauw ook zeggen gewoon net doen of je het niet hoort en heel trots gaan staan of lopen!!!!
    Volgens mij zijn ze jaloers op jou menboops!!!!!

    Dikke knuffffff

 5. Liefe Doorie.
  Hier nu eff je tante Sparkle.Meestal schrijf mij sus maar as et ofer gewich en reise gaat ,weet ikke dat eggies beter.
  Gewich isse het gedoe in mij heele leefe al,maar ikke ben nu bijna 14 jaar fan mijn leeftijd dus da kom helemaal goe hoor jonge.Jij ben een pragtige zwarte siemeespanterkater en je ben foor je gezond naar je Floor gewees.Je ben gezond en datte isse et allllllller belangrijkste.En alle dokkies hebbe altijt kommetaar gehat op mijn gewich dusse sal dat wel so hoore misschien.Ikke weet et nie wat se leere op hun sgool.
  Enne dan nog na je gewich, je boepies foele.Datte isse heeeeeel errug prifee.Ikke vin et so errug foor je.Je tante hep er gewoon geen woorde foor….
  Ikke foel mij altijd goe as ikke maar lekker kan smikkele en jij kan da ook.Heb je fan je mamsie meegekreege.Enne foor mijn is et belangrijk datte ikke altijt gewoon tuis ben.Ikke wil nie naar de buiten.Nooit nie.
  As ikke tog weer eens naar Nina moet, gaan ik in een katte tas…maar et errugste is datte die die in een hondewandelwaage gaat.Anders kan scullary girl nie goed mij draage…Snappie datte da ook errug is..een hondewandelwaage.,,,,als kat sijnde.
  Scullary girl moe maar d’r spiere sterreker maake seg ikke altijt,maar tot nu toe doe ze da nie,
  Je hep met je konsert onderweg, je oom Fynn eer gedaan jonge.Die singde altijt so feel lietjes..De heele metro en bus mogte weete da hij et er nie mee eens was dattie naar Nina moes.Hij heef et vas wel gehoor en isse dan er trots op datte jij,ook een mooie swarte jonge,so je bes gedaan hep met protesteere.Aplaus foor jou!!!!!
  Want elleke gesonde kater of poes protesteer in een reismant.
  Alleen je tante Muzette doe da anders.Die pas dan wel in een draagmant enne die kijk dan so boos.Singt nie maar kijk en kijk en kijk heeel ferschrikkeluk boos.En sij hoef nie eens so vaak als ikke.
  Er wasse een andere iemand in de metro die da sag en de sei dattie nog nooit een kat so boos hat sien kijke….ha ha dusse da hellep ook.Maar ikke protesteer met me stem,al isse die nie meer so luit as in me jonge jaare.
  Lieve jonge we hoope da je foorlopig nie meer naar Floor moe gaan.
  Enne ALTIJT beledigt doen as je weer tuis ben.Hoor je da.!!!Da sal je personeel leere….en ekstra noepies eise Heel feel.Niks nie gelijk kroele en so.Danne denke se 2 x of meer x na as ze weer planne hebbe om met je op stap te gaan.
  Ikke ga nu ff een tukkie doen.Ikke ben een beetje fan mijn leg door je ferhaal.En eers de res fan mij eeten opeete.
  Want ikke ben gewoon in sjok fan je ferhaal.
  Koppies van je tantes Muzette en Sparkle

  1. Hajoooo tante sparkle.
   Ooooh wat hep uwes me goeiste tips geef zeg. Het is gewoon te erg wat mensen ons aan doen. En ze geniete er fan!! Ooooh ikje was zo aan het huiwen. En nies blijf prieffee bij de dokker. Het zijn mijn tietjes. Het is mijn gewigt. Ooooh en nau weet de hele werelt het.
   Maar ik ben wel bjij datte ik gesont ben 😸😸
   Pootjes 🐾🐾

 6. Ow Doorie wat een furhaal heb je daar weer beleefd zeg! Zomaar ontvoerd worden naar witjas. Gelukkig ben je door de APKat gekomen. Wel balen dat je wegens je gewig nou minder noepies mag. Frau plaagt mij ook met m’n hangpuikie. Terwijl die eggies waar maar klein is. Ikke moes ook van frau mauwen dat jou mauw in de kooi op die van een Siamees lijkt. Moos kon ook zo mauwen als ie naar witjas moest. Dan heb ikke het beter geregeld hihi, witjas hier komt naar mij.

  Poot van Minnie aan Dorus de Eenjarige

  1. Hajoooo tante minnie. Ooooh isse mij stem bet asse een egge siejamees? Ooooh nau ben ik tjos. Eg.
   Uwes wor ook pest met uwes puik? We moete daar een keer wat aan doen!!! Ooooh wat fursgrikkeluk.
   Pootjes 🐾🐾

 7. Hoi lieve grote eenige zwartepantersiejemees, dat was zeker weten ellendige ellende Door! O wat vreselijk, eerst in zo’n reisding en dan in de trem en dan de dokter die je plaagt. Ik weet eksaktpresies hoe dat foelt, want ik had het twee weken geleden. Alleen zeg ik niks in de trem, want dat durf ik niet.
  O Door, als je menboeps hebt ben je super gemberneutraal, dus ik snap niet wat daar mis mee is. Jongens hebben ook boeps, iedereen heeft ze. Misschien wist de dokter dat niet!
  Altijd hetzelfde bij die dokters, altijd zeggen ze dat je te dik bent. Folgens mij heeft elke kat daar problemen mee. Niet met het gewicht dus, maar met de dokter.
  Toevallig weet ik dat het ideejale gewicht voor zwartepantersiejemezen tussen de 6 en de 7 kieloos ligt. Dus je weegt presies goed! Zeg dat maar tegen je dokter!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle die supertrots is dat jij goed van je durft te laten horen!!

  1. Hajooooo oomie bolle. Ooooh dus ikke weeg gewoon goed!! Mamsie is juis tjos op mij datte ik nog swaarder ben dan zij. Hihihi.
   Ooooh dus me menboeps isse gemberneutraal!!! Oooh dat zal ik tege tante floor zegge hoor!!!
   Ikke kan goed prootesere he? Hihihi
   Pootjes oomie 🐾🐾

 8. Hoi Grote zwarte panter Dorus,
  Toppie dat je het avontuur door een weertje waar je nog niet eens een blafsnuit doorheen laat gaan, ze jou in die plens regen meenamen naar Tante Floor. Nou je hebt van Oma Katrien het zingen gelukkig gekregen en hebt een prachtig lied gezongen. Zit wel een nadeel aan hoor, nu weet heel Amsterdam dat ze een beroemde zwartepanter zanger hebben en nu moet je veel poottekeningen gaan uitdelen en in alle stadions gaan optreden. Doen Ome Jip een lol en stuur 2 kaartjes voor vrouwtje en mij op, dan komen wij helemaal van de andere kant van het land naar jouw optreden toe.
  Tuurlijk is het vreselijk om te moeten meemaken dat je bent ontvoerd en nog wel door jouw eigen personeel. Vergeef het ze maar vlug want ze zijn altijd heel bezorgd om jouw gezondheid. Die 6.43 Kilo valt nog best mee vind ik want je bent geen kleine panter.
  Was Tante Floor niet van de schrik geweest toen jij als reus kwam, de andere keer was je nog een ieniemienie panter. Vrouwtje en ikjes zijn reuze blij dat alles toch is goed gekomen van de ontvoering en er geen losse brokken zijn geëist. Kijk want anders had je nog minder te eten iedere dag. Maak er nu maar een toffe dag van e wij weten zeker dat het goed zal gaan om ietsje in te leveren van je maatje meer. Isse niet moeilijk want ikke heb het ook gedaan en het is heel goed gegaan hoor.
  Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van Ome Jip die nu fan van Dorus de miauwzanger is

  1. Hajoooo oome jip.
   Oooh fin uwes eg dat ik goed kan zinge? Ikke wil toch liefer pootballer worre omdat ik dan feel sentjes kan furdiene. En dan koop ik een kasteel foor mij mamsie.
   Ikke krijg nu minner noepies op een dag. Zo erg!! Ikke fin noepies zo wekker
   Pootjes oome jip🐾🐾

 9. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat zijn jou toch allemaal erge dingen over komen. Stoppen vrouw en man je zo maar in een hok. Dat moeten ze toch eerst met jou overleggen?! En dan in de regen wachten op de bus. Dan wordt je hartstikke nat in jouw hok. Had het personeel geen paraplu voor jou? En dan tegen de conducteur zeggen dat je een zwart rijder bent. Flauw hoor!
  En als je alles hebt gehad, gaat de dierenarts ook nog overal aan je zitten. Zetten je op de weegschaal. En ben je te zwaar! Hoe durven ze dat te zeggen.
  Wat een dag heb je gehad!
  Gelukkig hoef je pas over 1 jaar weer naar toe.

  Ik heb ook een kaart van mijn dierenarts. Mijn vrouwtje gaat ook bellen om voor mij een afspraak te maken. Ik heb haar al verteld dat ik gezond ben. Niet nodig, zei ik . Vrouwtje wil niet naar mij luisteren.

  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hajoooo tante gijs. Erg he. En daar moet ik mee sameleefe. Ze sijn barbaars!!! Oooooh nee. Moet uwes ook naar de dokkie? Oooooh ret uwesself!!!
   Ooooh luiser assubjief!!! Ooooh arme uwes.
   Sterreke allefas. Pootjes🐾🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *