Is het zomer of is het winter?

winter

Ik heb een dikke wintervacht en ik ben aan het verharen. Dat is alletwee goed en grieselig want ik weet niet meer of het nou zomer of winter is.

Zomervacht

Als het zomer is dan heb ik zon en warmte en soms is het dan keiwarm dat mijn vrouw de hele tijd zegt dat ik water moet drinken. Dus dan heb ik een zomervacht, die is dun en verder hetzelfde dus alle stukken in mijn vacht blijven zoals ze zijn maar dan anders. Dat hoort dan.

De laatste tijd was het zomer. Nou toen begon het hoor. Ik ging verharen. Als mijn vrouw me aaide, had ze een hand vol haar en dan voelde ik dat er andere haren in mijn vacht los waren gaan zitten dus dan moest ze verder aaien en dan zaten er weer haren los. Gelukkig ben ik niet kaal geworden. Je weet maar nooit met al dat aaien.

Dus ik was op weg naar de zomervacht. Alleen werd het toen winter, geloof ik.

Kouder

Op een ochtend bleef ik gewoon vanzelf op bed liggen slapen. Wegens dat ik het keihard hoorde regenen en het was ook kouder dus dan heb je warmte en gezelligheid nodig, daarom bleef ik liggen.

En er was ook een ochtend dat ik beneden aan de voordeur rook en het was een andere lucht. Koud aan mijn neus en mijn oren werden ook koud dus ik ging meteen naar boven waar ik op de bank weer warm werd.ย  Nou dan heb je helemaal geen zin meer in verharen!! Ik heb nog heel veel wintervacht over en daar doe ik nou niks meer mee.

Maar ik wil wel graag weten of het nou winter of zomer is. Het verandert steeds en dan snap ik het niet meer en ik moet het ook weten met het oog op mijn zomervacht. Is het er tijd voor ja of nee.

13 thoughts on “Is het zomer of is het winter?

 1. Hoi Bert, wij weten het ook niet meer, eerst was het warm en mochten wij op het balkon, heerlijk was dat. Of we lagen in ons mandje precies in het zonnetje. En ook wij verloren heel wat haren. Maar nu is het weer koud en kruipen we weer dicht tegen elkaar aan. Dus inderdaad maar goed dat we nog wat vacht over hebben. En nu mogen we ook niet op het balkon want onze vrouw zegt dat het nu te koud en te nat is. Nou dat snappen we wel hoor want dat voelen we zelf ook , dat van die kou dan. We kruipen nu weer gezellig dicht bij elkaar in een mandje of dicht tegen onze vrouw aan.
  Raar hoor , wij snappen er ook niks meer van.
  Fijne dag Bert, knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, o gelukkig dus jullie hebben het ook dan ben ik de enige niet. ik vind dit STOM weer de hele tijd anders dan is het weer warm en dan weer koud dat hoort gewoon niet. Goed dat jullie reserve-vacht houden dat ik heel verstandig want je weet maar nooit!!
   pootjes voor iedereen

 2. Hallo Bert,
  Jij doet er eggies katerverstandig aan om iedere keer een beetje haren uit je jas te doen. Ja in de lente kan het gekkies heel warm en dan weer ijsberen koud zijn. Ikke doe het ook rustig aan met de winterjas uit te doen hoor en vrouwtje zegt nog niet veel haren van mij te vinden. Ikke ben ook blij, want ikke heb niet zo’n dikke jas als jij en dan zou ik het als Jipkoukleum wel heel koud hebben. Maar goed als wij dan weer heet en dan weer kou krijgen buiten dan gaat dat ons snappertje te boven. Ik heb gelukkig veel vensterbanken en als vriend zonnetje komt is er altijd een plek om daar in te gaan liggen en mijn controle en dutje te doen.
  Nu ga ik kijken of vrouwtje goed haar best gaat doen in de tuin, ja ze moet wel doorwerken miauw ik steeds, want ik wil mijn buitenren/verblijf hebben.
  Bert geniet van de zon als je die komt en knuf van vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dat is luukse dat je veel vensterbanken hebt dan kun je altijd wel ergens liggen in de zon en er altijd veel te zien. Het is heel goed gelukt het verhuizen en nou heb je ook dat je naar je vrouw in de tuin kunt kijken dat is nieuw en leuk en gezellog. Goed dat jij ook langzaam doet met verharen je weet nooit!! poot van je vriend Bert

 3. Hajoooo oompie.
  Raar he? Dan isse het kauwt, danne weer warrum. Net sjeen de son en nu moet ik weer een dasje en een mutsje op ommedat het opme-eens weer kauwt buite is.
  Maar ik furrhaar nog teets niet oompie

  1. Misschien furhaar je niet omdat je half Siemees bent Dorus. Of je bent nog niet oud genoeg. Ik weet dat soort dingen niet presies.

 4. Lieve Bert,
  Het is geen winter meer maar ook nog geen zomer.
  Onze vrouw zegt dat het pas lente is.
  En in de lente worden we eigenlijk een beetje voor de gek gehouden. Het kan dan warm zijn maar ook koud.
  Het beste zou zijn om dan niet meteen voor de zomervacht te gaan want dat kan wel heel erg koud worden.
  Een gedeelte zomervacht en een gedeelte wintervacht is voor de lente perfect!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. O is het dat, de lente dat is stom. Ik wil gewoon het een of het ander en nou weet ik niet wat ik moet doen. Een tussenvacht kan ik niet. Onder een dekentje durf ik niet. Dus ik wil nou serieus zomer!

   pootjes van mij

 5. Lieve Bert,

  jij stel weer jou heele goeie fraag maar assie moet herstelle van jou operazie is het moeilijk. Jij heb al jou enerzie noodig foor beeter worre. Dan ga jij nie in jou spoed ferhaare want jij heb al jou haare van jou vacht noodig. Dattie op jou tem-pee-raa-tuur blijf.
  Mij vrouw heb mij wel mij borstel en mij kamme gegeefe maar zij zeg, Loes jij ben nog nie met jou verhaare beezig.
  Mij erfaring is nu, jou herstel ga altijd foor maar jij moet het toch in jou gaate houwe,

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje wat dapper dat jij je laat kammen en borstelen ik vind dat eng. Dus ik verhaar samen met me eigen en ook door aaien dat is wel zo. Doe jij nou rustig aan met verhaare je hebt je vacht nodig en je moet nog echt veel herstellen dat is belangrijk, je Bertje

 6. Hoi Bert, gek is dat hรจ, de ene dag is er regen en is het koud, en de volgende dag is er heel veel zon. Ik ben wel zo dat ik gewoon doorga met verharen, de hele tijd. Ik hou genoeg haren over dat ik het niet koud krijg als het regent.
  Vandaag is het in mijn tuin weer zomer. Ik ben al de hele dag buiten, want het is lekker warm. Als je zin hebt kan je hier naar toe komen, er is plaats genoeg.
  Mijn vrouw zegt dat het lente is, en ik lees dat andere vrouwen dat ook zeggen. Maar het is zeker weten zomer vandaag! Ik als buitenkater weet zulke dingen echt wel.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, nou als het lente is dan vind ik lente stom. Je weet niet wat het is het is geen zomer het is geen winter het is niks eigenlijk. Dankjewel voor je aanbod maar als binnenjongen blijf ik het liefste binnen. Ik denk dat ik ook niet meer durf op patroeje in de tuinen en ik weet niet of mijn vrouw alleen in huis durft te zijn dus het gaat eigenlijk niet,
   kopje van mij

   1. Daar heb je gelijk in Bert, dat je voor je vrouw moet zorgen. Maar nu weet je dat je altijd langs mag komen, als je in mijn tuin wilt zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *