Waarom ik liever op de vensterbank lig

vensterbank

Lekker in de vensterbank als er zon is, daar lig in dan meteen. Vaak krijg ik de vraag: maar Bertje, wil je geen dekentje of een kussen als je daar ligt?

Zacht

Ik snap die vraag. Persoonlijk ben ik een kater die graag zacht en warm ligt, zoals op mijn kussen op de bank, daar lig ik altijd goed. Maar niet in de vensterbank. Dat is een beetje een tegnies verhaal.

Mandje

Een hele tijd terug kreeg ik een mandje. Het was zacht en presies mijn maat, ik kon er goed in liggen en als ik me oprolde voor een dutje dan voelde ik me veilig en tevreden. Het was de eerste keer hier dat ik dacht dit mandje daar kan ik in slapen. Het stond in een hoek van de bank.

Alleen ik draaide me een keer om en toen bewoog het mandje en ik was meteen wakker. En ik sprong meteen uit het mandje. En ik wist toen helemaal zeker dat ik nooit van mijn leven meer in dat mandje wilde.

Dat heb ik ook niet gedaan. Het mandje heeft overal gestaan en ik kreeg heel veel knuffels om mij moed in te aaien en ook gesprekken over in een mandje liggen maar ik dacht en ik voelde nee. Wegens dat mijn vertrouwen weg was.

Zeker

Dat gefoel heb ik nog. Dat ik heel erg zeker wil weten dat ik goed lig en blijf liggen dus ik wil niks dat verschuift. Als ik op de vensterbank lig, dan wil ik de vensterbank foelen en niks ertussen. Je weet maar nooit, dat heb ik geleerd.

Soms vraagt mijn vrouw het toch. En ze legde een keer een dekentje klaar. Nou daar ging ik niet op, toen wilde ik helemaal niet meer in de vensterbank.

Ik ben gewoon een katerman die zijn zekerheid nodig heeft. Dat is het.

18 thoughts on “Waarom ik liever op de vensterbank lig

 1. Bert, hier Belle, Ik begrijp helemaal wat je bedoeld!!!!
  Als mijn vrouw gaat douchen ga ik altijd met haar mee. Ik spring dan in de wasbak en vandaar op een kastje en dan op de bovenste plank van de kast en wacht tot ze klaar is.
  Om het aangenaam voor mij te maken had mijn vrouw een zachte handdoek erin gelegd.
  En toen gebeurde het…….ik sprong van het kastje naar de hoge kast in en ik voelde de handdoek bewegen en ik viel uit de hoge kast!!!!
  Je begrijpt dat mijn vertrouwen helemaal weg is…….ik ga niet meer op de bovenste plank wachten hoor!!!!
  Ik zit nu op het lage kastje waar niets op ligt dat kan bewegen of glijden als vrouw gaat douchen.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi Belle wat eng om zoiets mee te maken, dat de handdoek onder je eigen poten weg gaat en waar is je zekerheid dan!! ik zou ook nooit meer op zo’n hoog kastje gaan je moet toch weten wat er daarna gebeurt. Een laag kastje kan dus ook gelukkig is het er!! pootjes van mij

 2. Ja, dat kan naar zijn he Bert. Ik heb dat met optillen. Frau doet dat gelukkig nooit, want ze weet dat ik dat niet wil. Sommige katten vinden het geweldig maar ik echt niet! Komt door vroeger denkt frau van voor dat ik bij haar was.

  Een fijne dag, Bert! Poot van Minnie.

  1. hoi Minnie optillen is raar en eng. Ik vind het ook niks.Soms doet mijn vrouw het dat is treening zegt ze. Maar eigenlijk wil ik het niet net als jij. Het is moeilijk. pootje van mij!!

 3. Hajooo oompie bert.
  Ikke hou niet van optille. Gelukkig weeg ik swaar hihihi. Frauw loop altijd te klage dat ik loot weeg.
  Ikke hoef ook geen handoek inne vennestebank. Ikke wil daar zonner ies zitte of sjape.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. Gewoon in de vensterbank is het beste Dorus, dat je weet ik lig waar ik lig en dat is veilig. Ik vind het super dat je zo goed groeit!! Ome Bert

 4. Lieve Bert,

  Jij zeg daar weer jou wijs woord, van mij eigen heb ik daar ofer moete denke. Jij ben kontroleur van jou fensterbank, dan moet jij steefig en veilig op jou fensterbank ligge. Anders kan jij jou werk nie doen. Assie eraf val of jij schuif weg assie inees op moet staan foor jou kontroole. Jij moet er nie aan denke…
  Van mij eigen ga ik wel altijd oferal op mij deekentjes ligge en soms in mandjes. Maar assie nog jou broer en Zusje in jou huis heb moet jij deele. Mij vrouw heb ook ooit ze deekentje spesiejaal foor mij fensterbank neergeleg Bert. Toen zijn wij daar netjes van ons eigen naas gaan ligge. Jij foel toch dattie schuif en jij foel jou eigen nie veilig, jij heb gelijk. Mij erfaring is dattie jou fensterbank moet laate zo assie is. Jij moet er jou werk kunne doen. Blijfie foorzichtig Bert, foor jou veilig zijn.

  Jou Loesje

  1. Dat is heel beleefd van jullie Loes, dat je bij die dekentjes gaat liggen. Ernaast. Maar dan laat je je vrouw toch weten wat je meening is en dat weet ze dan. Schuifen is heel grieselig, Belle heeft dat meegemaakt dat is een enge erfaring!! Dekentjes en kussens zijn het beste en ik lig ook op een krukje naast de werktafel van mijn vrouw, maar de vensterbank die moet gewoon blijven. je Bertje

 5. Hallo Bert,

  In ons andere huis waren geen vensterbanken, de ramen waren tot de grond, dus ik vond het wel fijn om in een mand of dekentje voor het raam te liggen. Nu heb ik in de kamer hele brede vensterbanken en daar heeft vrouwtje een bedje voor mij neer gelegd. Ik vind dat fijn, maar ik ben ook nog nooit uit de vensterbank gevallen. Maar ikke had jou wel eens schrijf gedaan dat ik uit men speel/krabmeubel was gevallen, helemaal van het hoogste bed en toen onderste boven met met achterpoot vast hing, net met mijn kopje op de grond. Vrouwtje was niet eens thuis toen dat gebeurde. Ze had toen ze mij had bevrijd meteen alles waar speeltjes aan stiekje hingen weggedaan. Het heeft lang geduurd eer ik weer in mijn meubel wilde, heeft vrouwtje stapje voor stapje met mij geoefend.
  Maar als je het eng vind om op iets te liggen moet je het nooit doen hoor. Gelukkig laten wij ons katten kopje werken en doen wij zelf wel wat we het beste voor ons vinden..
  Ikke moet van vrouwtje jou even miauwen dat ze jouw foto prachtig vind en je je jas zo hebt dat alle warmte van het zonnetje op je velletje komt.
  Sorry dat ik je woensdag geen schrijf had gedaan op je blog, maar we hadden het zo druk en vrouwtje was heel laat thuis ’s avonds van werken, we hebben het wel lees gedaan hoor.
  Fijne dag voor nu samen met vrouwtje en knuf van mijn vrouwtje. Grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip je moet alleen schrijven als je kunt en als je van binnen rust en zin hebt, er gebeurt nou zoveel thuis dat is het belangrijkste dat je daar goed bij bent met je kop. Ja van dat meubel weet ik nog dat was een hele erge moeilijke erfaring en dat duurde nog heel lang dat snap ik best.Maar nou heb je het ferwerkt en in je vooraltijd huis durf je alles en je hebt je vrouw ook bij je. pootje van je vriend Bert PS en dankjewel aan je vrouw voor het compliement

 6. Hoi Bert, wij vinden mandjes juist geweldig, ze staan ook overal in de kamer. En op de vensterbank liggen kussentjes. die kunnen niet wegglijden, want onze vrouw heeft aan de onderkant iets van plakspul gedaan. Ook liggen we vaak op een flees deken op de bank. Heerlijk vinden wij dat. Optillen vinden wij ook niet erg, het moet alleen niet te vaak. Alleen Bas vindt optillen niet fijn maar hij vindt het wel fijn om lekker in een mandje te slapen.
  Knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: dat vind ik best dapper dat jullie in mandjes durven en dan in de vensterbank op kussens. Mijn vrouw heeft ook tegniese dingen met dekens in de vensterbank gedaan maar ik begin er niet meer aan. Op de bank liggen is anders dan heb je vastigheid onder je poten. Wat dapper van Bas dat hij ook in een mandje durft!! pootjes van mij

   1. Hallo lieve Bert, wat een mooie foto van jou met je mooie jas helemaal open, kan de zon overal bij. Ik ben het helemaal met je eens, als het vertrouwen weg is is het over. Dan lig je liefste gewoon in je vensterbank zonder dekentjes of kussentjes, dat is veel te eng. Geniet saampjes van deze dag lieve Bert, kusje en knuffels van Ina en Floortje

    1. hoi Ina en Floortje, ik heb vandaag heel veel zon en ik heb in het warme geslapen, ik hoop jullie ook!! En wat fijn dat jullie me snappen,
     pootjes van mij

 7. Hoi Bert.
  Ik { Muzette} lig ook graag in de vensterbank.Daar waar lekker het zonnetje is.Heerlijk stoven.Dan klim ik via de stoel erop..Een poos geleden had scullary girl eea veranderd van de stoelen en bank.En de stoel stond iets te ver van de vensterbank.dacht scullary girl.Voor mij had ze een poefje neergezet naast de verwarming.Dan kon ik die gebruiken om op de vensterbank te komen,want ik kan er niet op springen vanwege mijn slechte ogen.Afspringen gaat wel hoor.Nou je begrijpt wel dat ik dat poefje helemaal niks vond.Nooit gebruikt en nog altijd kan ik best via de stoel op de vensterbank komen.Wij katten denken daar nu eenmaal anders over dan mensen.Wij weten heel goed hoe we het graag hebben.
  Ik lig ook graag bij scullary girl.Lekker warm.Ik klim dan op haar, via de bank.Sparkle ligt graag op verschillende mandjes,En dan veranderd ze weer van favoriete plek.Maar nooit in de vensterbank.Die is van mij.
  Ik hoop dat we een lekker zonnetje hebben dit weekend.Ik kan mij nu al verheugen op lekker warm stoven in de zon!Dus Bert geniet van je vensterbank en lig plekjes zoals jij het wil.Dat doen wij ook.Kopjes van mijn zus Sparkle en mijzelf Muzette.

  1. hoi Muzette en ook Sparkle, een poefje gebruiken kan altijd nog je wilt alles toch het liefste op je eigen manier die je gewend bent en en die je als gewoon erfaart. Warm is heel belangrijk voor jou dat merk ik nu wel en Sparkle ook. Thuis hoor ik dat er veel zon komt dit wiekent en dat ik dan niet hoef mee te helpen. Super!! pootjes van mij

 8. Hoi Bert, ik snap eksaktpresies wat je bedoelt. Als iets helemaal fout gaat onthoud je dat heel goed, en doe je dat nooit meer. Ik heb gelezen wat Belle vertelde, en dat is echt supereng! Dat je zomaar met de handdoek naar beneden valt, wegens dat de handdoek glad is.
  Ik wil ook niks op de vensterbank. En ik wil ook niks op het grote bed, als het koud is. Mijn vrouw probeert wel eens een ekstra dekentje voor mij neer te leggen, of nog erger: over mij heen te leggen. WIL IK NIET!
  Ik vind ook, als je iets gewend bent, moet het altijd zo blijven. In de vensterbank ligt nooit een handdoek of een dekentje. Dus hoort er nooit een dekentje of een handdoek te liggen. Dat is toch logies?
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja dat vind ik ook een gewoonte is een gewoonte daar moet je je dan aan houden. Ik heb perzoonlijk wel een handdoek op he tgrote bed boven maar dat ligt best lekker. En dan weet ik ook dat is mijn stuk. Eerst lag er ook een dekbed maar ik heb liever een handdoek. Alleen daar. Dus nergens anders. Eng he van Belle!! Zoooo!!! kopje van mij

Reacties zijn welkom