Loesje vertelt assie ferder moet…

Loesje

Ook al is jou leeve nu anders weeges het fierus van mevrouw Coorona, jij moet ferder. Jij kan nie in jou mand kruipe en jou leeve aan jou eigen foorbij laate gaan, assie maar één leeve heb dan krijgie daar spijt van.

Neege leeves

Mij vrouw zeg Loes jij ben huispoes, dan hebbie toch neege levees. U weet, soms moet jij jou vrouw gewoon laate praate. Jij kan het toch nie altijd folge en het wor van selluf weer stil in jou huis. Jij moet jou eigen nie af laate leide door wellek leeve ook, jij leef nu.
Assie neege levees heb waar moet jij dan beginne? En bennie gelukkig assie een blik andere leeves oope trek? Van mij eigen ben ik gelukkig in mij leeve van nu en als mij vrouw mij blik tonijn oope trek. Dan kom alles in mij eigen tot mij leeve. Jij foel dattie leef en dat is belangrijk. Dattie leef in jou hier en in jou nu. Ook al is het nou moeiluk weeges het fierus. Jij moet probeere om bij jou eigen te blijfe.

Pasta

LoesjeU weet selluf heb ik al lang mij eigen fierus, mij groonies fierus van mij niese. Daar heb mevrouw Coorona niks mee te maake. Zij hoef nie iedere fierus foor ze eigen te hebbe. Zij moet leere dat iedereen ze eigen fierus heb.
Van mij eigen nies ik al weeke maar mij vrouw heb mij pasta gegeeve. Mij vrouw heb ekstra pasta moete koope want mij niese ging nie ofer. U weet mij dokter heb gezeg, Loes krijg nog geen antibiootie want het is te snel. Zij heb net ze antibiootie op van ze foorige keer. Loes moet weerstand opbouwe en daarom krijg zij pasta. Van mij eigen heb ik liefer dat mij vrouw mij pasta bij mij visboer haal, dan hebbie misschien nog smaak. Jij bouw feel meer weerstand op assie pasta krijg van makkareele dan van masjienes. Mij pasta smaak geemies, ik vin er niks aan. Maar mij vrouw doe zofeel moeite foor mij eigen, assie het goed ferstop in mij eete dan eet ik het wel op. Maar mij weerstand heb ze eigen nie laate zien. Dan kan jij pasta eete zofeel assie wil, jij schiet er niks mee op.
Foorige week wer mij niese inees zo errug dat mij vrouw er niemeer teege kon. Zij zeg Loes, er moet ies gebeure. Van mij eigen heb ik liefer dat er nies gebeur en anders graag mij visschootel. Maar mij vrouw trek altijd ze eigen plan, jij heb er niks ofer te zegge.

Antibiootie

Mij vrouw heb mij dokter gebeld met ze teelefoon en zij heb gezeg; Loes is ziek zij heb nu ze antibiootie noodig! Toen heb mij dokter oferleg gehad. Ik zeg u eerlijk, nie met mij eigen. Jij ben ziek en jou wor niks gefraag. Jij moet maar afwachte wat jou dokter beslis.
Mij vrouw heb gezeg dattie nie wil dat ik alles kapot nies en zij had ze traan in ze oog. Toen heb mij dokter ofer ze hart gestrijkt en hij heb mij antibiootie gegeeve. Ik zeg u eerluk, foor mij eigen had het nie gehoefe. Mij buik heb geen begeerte foor mij antibiootie en mij bek wor er droog van. Maar assie beeter wil worre dan moet jij er ies foor ofer hebbe. Toen is mij vrouw naar mij dokter gegaan om mij antibiootie op te haale en zij moes ze hande en alles onsmette. Jij wil nie weete wat foor antibiootie jij krijg assie er alles foor moet onsmette. Maar mij vrouw zeg, Loes het is foor mevrouw Coorona. Jij wil het toch nie hoore. Mevrouw Coorona heb toch niks met mij antibiootie te maake. Maar mij vrouw zeg Loes, mevrouw Coorona zit oferal. Iedereen moet foorzichtig zijn en goed uitkijke, jou weereld is feranderd. Toen heb ik zeeve saardiene weg gewerrekt want jij kan nie alles ferandere in jou leeve!

Oferleg

LoesjeNu heb het fierus van Mevrouw Coorona nog een kon-se-kwensie en het heb met mij operazie van mij kieze te maake. Mij vrouw moet mij dokter belle met ze teelefoon om oferleg te hebbe. Mij dokter opereer nu minder weeges het fierus. Hij zeg Loes moet echt pijn hebbe aan ze kieze anders ga het nie door. Mij vrouw zeg dattie wil dat mij operazie wel doorga, zij zeg het heb nu lang genoeg geduur. Assie het uitstel weet jij niet hoe het met mij eigen ferder ga en mij vrouw maak ze eigen zorrege. Zij spreek het nie uit maar assie zofeel gefoelens heb als mij eigen foel jij jou vrouw heb zeenuuw.
Toen heb ik mij vrouw zachte kopjes gegeefe en mij antibiootie goed mee op ge-eete. Mij niese wor nu langzaam minder, dan kan jij meer.
Gistere heb ik ofer mij groote bed gerend en mij vrouw zeg, Loes jij kijk weer fris en frolijk. Ik zeg u eerluk, assie zofeel moet niese bennie nie echt fris. Daar heb mij vrouw wel gelijk in. Nu is mij neus schoon, dan kom jij als poes toch anders foor jou dag. Mij vrouw ga na mij wiekent mij dokter belle met ze teelefoon en dan heb ze oferleg ofer mij operazie.
Maar in mij kop foel ik mij ferwarring. Ofer operazies en fierusse. Wie ferzin zoies? Jij wor feel gelukkiger assie ferwarring heb ik jou kop van kaabeljouw en garnaale. Maar in mij hart blijf ik poosietief want assie poosietief blijf kom alles altijd goed.

Loesje

14 thoughts on “Loesje vertelt assie ferder moet…

 1. Hallo lief dinnetje Loesje, wat erg van dat niese, en van dat groonies. Hopelijk helpt die antibiootie en ga jij minder niese. En Loes dan ook nog een operazie, oh wat moet jij veel meemaken, arm dinnetje van mij. Kon ik maar effe mijn pootjes om je heen slaan, maar dat mag niet door die vervelende tante Cooroona. Ik ben haar zo zat Loes, laat ze nu asjeblieft heel snel weg wezen. Dat wordt alles weer normaal, en kan jij je operazie, en misschien voel je je dan ook weer beter Loes. Loesje, ik mag niet te lang schrijven van mijn vrouw want zij moet op de kompjuter om te werken en zo brokjes te verdienen. Maar ik denk aan jou lief dinnetje en iedereen op de blog en op feesboek gaat pootjes voor jou draaien , dat weet ik zeker. Dat je maar snel weer helemaal gezond bent. Een hele dikke knuffel van je dinnetje Kruimel en van mijn broers Bas,Bjarne,Oliver en Bikkel en van mijn zusje Juultje en mijn vrouw wenst jou en je vrouw heel veel sterkte.

  1. Lieve Kruimeldinnetje,

   dank jou wel dattie zofeel met mij eigen meeleef. Mij niese wor nu minder en mij neus heb nu meer lucht. Dan foel jij jou eigen toch beeter as dattie jou heele dag met jou snotneus rondloop. Mij pasta werk nie meer assie zofeel niese heb, dan moet jij ies anders ferzinne. Mij vrouw kon er niemeer teege Kruimel. Heb jou vrouw ook welees dattie erreges niemeer teege kan? Dan weet jij er ga weer ies gebeure. Maar jij heb wel gelijk, jij zit met mevrouw Coorona. Zij wil ze eigen fierus doordrukke maar mij vrouw zeg Loes jou gezond ga foor. Zij moet nu met mij dokter oferleg hebbe of mevrouw Coorona ze zin krijg of mij vrouw. Zij zeg Loes jij moet jou hellep krijge. Misschien foel jij jou eigen beeter assie geen kiese meer heb? Van me eigen heb ik liefer geen gedoe aan mij bek. Maar mij vrouw zeg Loes het kom goed. Assie mij tonijn serfeer kom alles goed, dan moet jij jou vrouw geloofe.
   Misschien weet mij eigen folgende week meer, dan ga ik het wel fertelle teege jou Kruimel.
   Geefie Bas mij sterrekzijnpootjes, mij hart denk nog stees aan Bas. Hoop dattie ze brokke weer goed eet. Iedereen krijg mij pootjes en ook foor jou vrouw. Jij krijg mij dinnetjeskopjes en mij liefs,

   Loesje

 2. O,mijn liefe friendin.
  Wa hoort ik nu?Scullary girl lees jouwes blog foor en zeg datte jij antibiotie moe slikke enne een operazie. Datte je een pillie moe slikke is nie so heeeeeeel errug as het je chronies nies dan maar stoppen doet.Maar een operazie isse heel andere snoep of vis.Isse da foor je tand?Liefe friendin assie je goe voel door je pillies isse da wel heel fijn maar een operazie is wel heeeeel spannent.Ikke leef so met je mee.Maar as het foor je gezond is…..je frau ken jou het beste en sal niks doen wa nie goe is foor je gezond,da weet ikke wel seker.Scullary girl,doe niks wa nie goe is foor onse gezond,dus jou frau ook nie.
  Pas je goe op je 9 levens? Want je moe ze niet nu allemaal op gaan smikkele hoor en je moe er ook een paar ofer houwe foor na je operazie.As mefrouw Cooroona maar geen roet in je bak eete gooien doet en je dokter vin datte je door troela Cooroona,je operazie nie kan hebbe.
  Liefe friendin,je weet datte ik altijt aan je denke doe,en me sus en ikke draaie poote dat je wel je operazie krijg as het nodig is,en as je je narekoos krijg,slaan alle friende hier onse poote om je heen om je te beschereme.Enne scullary girl ga dan haar spesjaale kaars branden doen foor jou en je frau der spanning.Ikke ga nu alleen hele feel poositief denke doen foor mijn wijze liefe friendin Loesje,en me sus doe ook mee seg se.Allemaal moete we poositief denke doen foor jou.Heel veel liefe sachte koppies fan me sus,Muzette en mijn je friendin Sparkle.Enne knuffels fan scullary girl.Sij doe ook poositief denke doen foor jou.

  1. Lieve Kanjerdinnetje Sparkle,

   oooh wat schrijfie mij eigen jou lieve letters recht uit jou hart. Jij snap mij eigen as geen ander van mij groonies zijn. Jij weet jij moet er jou heele leeve jou weg in vinde. Van mij eigen ga het beeter assie poosietief ben en assie goed kan eete. Mevrouw Coorona kan probeere wattie wil. Zij kan met ze heele zak roet koome, zij ga mij eigen nie van mij tonijn en mij makkareele afhouwe. Assie roet in mij eete gooi maggie het van ze eigen op eete. Zij kan van alles wille van ze eigen, mij vrouw zeg Loes wij ga foor jou gezond. Wij laat ze eigen nie van onze kaart brenge. Maar jij ben er wel klaar mee Sparkle assie in deeze tijd ies aan jou bek heb. Foor mij eigen hoef het nie mij operazie maar mij vrouw zeg Loes jij ga jou eigen feel beeter foele. Oooh Sparkle misschien krijg ik dan mij jonge leeve in mij kop. Assie er neege heb kan jij misschien wel kieze foor jou jonge leeve. Maar wel met mij Bert en met al mij dinnetjes Sparkle. Jij weet, van mij eigen laat ik jou nie achter in jou groonies leeve. Wij sta saame sterrek van ons groonies zijn. Jij heb steun aan elkaar en dan kan jij alles aan. Saame groonies, saame poosietief
   En jou sus hellep ons, en mij broer Floris en mij zus Zusje en onze vrouwe en iedereen die leef in onze hart.
   Lieve Sparkle alles kom goed en jij krijg mij kanjerkopjes want mij hart is tros op jou eigen.
   Geefie jou sus en jou vrouw mij zachte pootje en jij krijg nog een eksra kopje van mij eigen,

   Loesje

 3. Ooooh mamsie, snik snik.
  Frauw, sniksnik, zei gissere alles teeg mij. Ikke mog oppe schoot fan frauw snikke. Ikke wil nie dat uwes ooperaasie kjijg. Beloof uwes dat u snel beetur worre als uwes tog uwes ooperaasie krijg? Asse ik saksentjes hat dan hat ik uwes sjanksallum stuur, maar uwes hep me laase saksentjes al opeet hihihi.
  Ikke hau uwes mamsie 😽😽😽
  Koeskoes mamsieloes

  1. Ooooh mij Doorie,

   Heb mamsie al jou saksentjes al op ge eet. Oooh mij begeerte was zo groot en van mij eigen heb ik alles weg gewerrek. Maar jij ben wel mij groote beebie en jij hoef nie bang te zijn. Zolang mij vrouw jou mamsie ze tonijn, ze zallum, makkareele, ze kaabeljouw en ze heele viswinkel serfeer kom het goed. Mamsie is sterrek en zij last ze eigen nie gek maake door mevrouw Coorona. Mamsie heb ze eigen fierus, dan kom alles goed.
   Lieve Doorie mamsie blijf bij jou eigen, foor evve en evve

   Koes koes van jou MammaLoesje

 4. Lieve Loesje,

  Vrouwtje verteld tegen mij ook vaak van die negen levens, maar een ding lieve Loesje, zorg dat die akelige tante corona niet van jouw levens komt pikken, jij hebt al die levens zelf heel hard nodig om van jouw nies af te komen en ook van die vervelende tand in je mond. Natuurlijk is een narekoos erg spannend, maar jij hebt er al veel ervaring mee en weet dat als jij weer wakker wordt dat jij dan geen au meer hebt in jou mond. Nu maar hopen dat die tante corona ophoepelt en jouw dokter jou kan afhelpen van jou au. Een ding is zeker wij doen allemaal poot en tenen draaien dat het goed gaat komen.
  Voor jouw lieve vrouwtje doen wij ook veel duimpjes draai hoor.
  Fijn dat jij nu wel je pillentjes krijgt en de niet al minder is geworden. Ga nu maar van het zonnetje genieten en je krijgt van vrouwtje heel veel zachte knuffels en van mij bergen pootjes en kopjes. Vriendje Jip

  1. Lieve Jip,

   dank jou wel foor wattie mij eigen schrijf. Jij zeg het goed, mevrouw Coorona mag assie kan meteen terug naar Sjienaa. Jij heb er niks poosietiefs aan en iedereen heb er last van. Gelukkig hebbie wel naar jou fooraltijdhuisje kunnen ferhuize Jip. En jou vrouw, mevrouw Jip, heb nu ook meer rust van ze eigen. Jij heb nu doozekontroole en dan kan jou vrouw alles uitpakken en in jou fooraltijdhuisje zette. Lieve Jip, iedereen is blij foor jou eigen en dattie nou eindeluk ferhuis ben.
   Van me eigen wacht ik nu op mij operazie maar het hoef foor mij eigen nie per see. Mij vrouw zeg Loes, jij ga jou eigen feel beeter foele. Misschien bedoelie wel dat mij tonijn en mij makkareele mij nog beeter ga smaake. Dan vin ik het wel goed. Mij niese ga beeter Jip, dan foel jij jou eigen wel frisser en dat is belangrijk.
   Lieve Jip, hoop dattie snel weer saame met jou vrouw in jou eigen bank kan zitte en dattie knuffels krijg en dat alles rust heeft. Van mij eigen ben ik blij foor jou eigen. En assie teege Bolle ga reese dan moetie het wel laate weete.

   Liefs van mij eigen en mij famielie, voor jou vrouw en jou eigen,

   Loesje

 5. Nouuu Loes wat een verhaal!!!!
  Het wordt tijd dat die stomme mevrouw Cooroona haar koffer pakt en vertrekt!!!
  Wat vervelend voor jou dat je weer zo moet niese…….dat is echt niet leuk!!!
  En ook nog die ooperazie voor je kies!!!
  Ja en als vrouw zich ongerust maakt en de dokter gaat bellen dan heb je inderdaad niets meer over jezelf te vertellen……..dat gebeurd hier ook hoor.
  Maar je moet denken dat het allemaal uit een goed hart komt en frauw alleen maar het allerbeste voor jou wil!!!!
  Niet meer niese en geen pijn meer aan je kies!!!!!
  Voor frauw is dat ook niet gemakkelijk maar dat begrijp je heel goed he???
  Lief van jou dat je ondanks dat het niet lekker zijn toch je antibiootie pakt!!!

  Wij sturen jou en je frauw heel veel knuffels toe en hopen dat het snel weer goed gaat!!!!

  Tica, Izzy, Panda, Moby, Belle, Dopey en onze frauw
  😽😽😽😽😽😽😘
  🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

  1. Lieve Tica, Izzy, Panda, Moby, Belle, Dopey en mevrouw Ceciel,

   oooh vinnie het ook, mevrouw Coorona breng geen fijne dinge mee van ze eigen. Zij kan beeter terug naar Sjienaa want wij heb er niks aan. Mij vrouw zeg, Loes alles is anders nu. Maar zij heb wel antiebiootie foor mij eigen van mij dieredokter gekreege. En zij heb er wel ze bes foor moete doen. Nu moet ik afwachte of mij dieredokter mij operazie door laat gaan. Hij zeg, mevrouw Coorona wil het nie. Jij snap er toch niks van, wat heb die vrouw er nou mee te maake. Zij werrek toch nie bij mij dokter. Wie ferzin zoies?
   Maar mij vrouw zeg Loes wij ga het gewoon probeere. Jij heb hullep noodig en alles kom goed. Dan moetie daar wel op fertrouwe. Jullie fertrouw ook op jullie vrouw en zij doe alles foor jullie. Mij hart foel het. Dan hebbie wel heel feel geluk en dan kan jij ook poosietief blijfe,

   Lieve Tica, Belle, Izzy, Panda, Moby, Dopey en mevrouw Ceciel, dank jullie wel dattie mij eigen begrijp en dattie mij eigen steun geef. Ik geef pootjes en knuffels van mij hart,

   Loesje

 6. Hoi lieve Loes, wat zijn al die fierussen toch een vervelende dingen! Waarom zijn ze er eigenlijk, als ze mensen en dieren alleen maar ziek maken? Wie heeft er nou plesier van een fierus, niemand!
  Gelukkig dat je niesen minder wordt, en dat je neus weer beter aanvoelt. Want een snotneus is helemaal niet fijn, het voelt zwaar in je hoofd en je ruikt niks. O, en had je eerlijk waar zelfs gerend? Dat is supergoed nieuws, je vrouw is vast heel erg opgelucht. Want die maakt zich zorgen natuurlijk, en je broer en je zus ook. En je Bertje, en je Door, en alle vrienden en vriendinnen van de blog ook. Iedereen wil dat je je gezond en fijn voelt. Ik snap heel goed dat je geen operazie wil, dat zou ik ook echt helemaal niet willen. Maar ik denk wel dat je je beter voelt zonder die vervelende kiesjes. Want je lijf is steeds bezig met die kiesjes, wegens dat ze ontstoken zijn. En daardoor heeft je lijf minder enersjie over om je groonies tegen te houden.
  Maar doe eerst maar rustig aan beter worden van je niesen. Dat is nu het belangrijkste. Dat je niet meer eet, en dat je goed slaapt en eet en knuffelt met je vrouw.
  Lieve Loes, ik doe keihard voor je duimen dat je weer gezond wordt, en mijn mensen duimen mee! Je fierus moet weg, en die mevrouw Cooroona ook, dat vind ik.
  Je krijgt van mij hele lieve kopjes met visbanketsmaak. Dan kan je alle smaken vis pakken die je wilt, en dat is supergoed voor je gezond! Je famielie mag ook meesmullen, het is voor jullie allevier. Van mij, Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   ooooh kopjes met visbanketsmaak….
   Mij neus doe het weer goed, dan kan jij alles weer ruike en jij proef makkareele, kaabeljouw, garnaaale, saardiene, zallum, mij tonijn en scharrevis. Ooooh mij eigen heb gesmul. Scharrevis heb mij eigen nog nooit weg gewerkt. Jij heb mij ferras en mij buik foel nu sterrek en gezond.
   Mij fierus doe altijd ze eigen ding Bolle. Mij pasta heb nog eeve gewerrek maar assie los ga met jou niese dan hebbie er niks meer aan. Mij vrouw heb nog wel eksra bestel maar zij zeg, Loes na jou antiebiootie hebbie nog een leeve. Van me eigen weet ik nie ofer welk leeve zij het nu weer heb? Assie er neege heb dan moet jij soms wel zoeke Bolle in welk leeve jij ben. Van me eigen ben ik nu in mij groonies leeve. Dan moet jij daar het beste van maake.
   Jij weet van mij eigen ben ik poosietief. Mij erfaring is, jij foel jou eigen beeter assie poosietief ben. Mij vrouw zeg, Loes jij ben groonies poosietief. Bolle ik zeg jou eerluk, liefer heb ik mij groonies visbanket want mij buik smul erfan. Maar jij kan nie alles wille en jij kan nie alles hebbe.
   Bolle hebbie gehoor dat Jip in ze fooraltijdhuisje woon? Jij moet nu wel oefene met jou reese. Assie straks jou wedstrijd heb dan ga wij allemaal mee geniete. En jij weet, het ga erom dattie plesier heb. Misschien kannie ofer jou tasse zo jou tuin in reese achter jou feere aan. Dan bennie al jou heele eind. Van me eigen leef ik wel mee.

   Lieve Bolle, dank jou wel foor jou heerlukke banket met al mij visse. Mij vrouw zeg, Loes jij ga maar niemeer op jou weegding. Jij pas er niemeer op…
   Jij krijg van mij eigen mij kopjes met fanieljefla met slagroom. Mij vrouw heb net vers uit ze tas gehaald, toen heb ik gezeg. Ook foor Bolle en ze buik.
   Jou vrouw en jou menseman mag ook en het is ook foor ooma,

   Liefs van Loesje en mij famielie

   1. O Loes, ik zie net dat ik verkeerde letters heb gemaakt!
    Ik zei dat het belangrijkste nu is dat je niet meer eet, en goed slaapt en knuffelt met je vrouw. Maar natuurlijk bedoelde ik dat je WEL meer eet!!!! Oooo, wat dom dat er NIET stond, ik weet eerlijk niet hoe het kan. Maar je weet dat eten altijd belangrijk is, en van veel eten wordt je gezond! Dus, doe maar goed eten!
    Heel veel lieve kopjes van Bolle.

 7. Ow Loessie! Hebbie jou pasta en las van jou niesse en jou kiesse? En zit die stomme mevrouw Cooroonaa toch! Heel veel kopjes van mij voor jou lieve dinnie.

Reacties zijn welkom