Je weet maar nooit waar een snoepje kan liggen

snoepje

Ik heb nou al ik weet niet hoe lang dat ik gezond eet en toch heb ik soms het gefoel: en nou heb ik een snoepje nodig. Meteen. Nu. Dus wat doe ik dan?

Gezond

Aan mijn vrouw vragen lukt haast nooit. Zij heeft het bedacht dat ik gezond moest eten wegens dat ik dan geen diejaabeetkater werd en toen werd ik slanker en daarna kwam de dokter zeggen dat ik gezonder was. Dus snoep aan mijn vrouw vragen dat doe ik soms maar ik krijg haast nooit wat. En dat is moeilijk als je opeens lekkere trek hebt.

Oerkater

Wat ik dan doe is op zoek gaan. Het is net of ik dan beter ruik en dat is vast iets van oer. Dat je de oerkater in je wakker voelt worden en die zegt Bert nou de jungle in. En dat is dan mijn huis. Ik ga overal kijken en ruiken want je weet nooit waar een snoepje ligt.

Ik krijg elke avond een snek en dat zijn vaak een paar snoepjes. Dus ze zijn in huis. Dan kan ik er misschien wel eentje vinden. Van die kleine lekkere kraakdingen zijn het. Superlekker.

Brokjes

Gisteren zag mijn vrouw me zoeken en ze zei dat ik moest komen. Snoep!! dacht ik. Maar het was voor een gesprek over mijn gezond en dat ze me snapte maar dat ze alleen ’s avonds sneks gaf maar ze had wel wat anders.  Brokjes voor moeilijk etende katten. Niks voor mij dacht ik, want ik eet alles, als het maar lekker is.

Ze deed wat van die brokjes door mijn sportbrokken. Ik ruiken. Eerlijk waar, het rook goed. Ik nam een hapje. Lekkerrr. Geur en smaak en alles was helemaal in orde. Ik wist wel dat ik zo mijn gewone brokken ook at maar die smaakten naar die andere brokken. En toen ik klaar was met eten, ging ik op de bank uitbuiken en ik had geeneens meer zin in snoep.

PS De brokjes zijn van royal canin en ze heten savour exigent

12 thoughts on “Je weet maar nooit waar een snoepje kan liggen

 1. Lieve Bert,

  soms is jou leeve moeiluk assie sneks wil of jij wil snoepies en jou vrouw wil het nie van ze eigen. Dan hebbie wel jou groote probleem. Van mij eigen heb ik vaak mij begeerte aan mij snek en dan moet jij kre-aa-tief zijn. Jij ben kree-aa-tief Bert want jij ga zoeke. Jij wor oer van jou eigen. Jij kan jou heele weereld aan. Maar jou vrouw denk aan jou gezond ook al hebbie daar selluf geen boodschap aan. Van mij eigen ga ik heel hard meeoowe behalfe als mij vrouw mij meeoow op wil neeme. Dan vin ik er niks aan. Jij fraag om jou snek, jij fraag nie om jou opnaame.
  Mij erfaring is, jij moet het blijfe probeere want van mij eigen houw ik langer vol als mij vrouw. Jij moet kree-aa-tief zijn Bert,

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, dat heb ik ook dat ze mijn meeww wil opnemen nou dat zeg ik meteen niks meer. Mijn stem is van mij, het is 1x gelukt en dat is genoeg. En ik wil bst snoep Loesje net als jij maar als je je stem moeten laten opnemen dan is dat toch dat ik foel: ik kan ook een dutje gaan doen. Dat is mijn erfaring,
   je Bertje

 2. Hoi Bert, wij krijgen normaal gesproken ook alleen in het weekend een snek. Maar nu onze vrouw af en toe thuis werkt krijgen we soms ook een snek doordeweeks. Gewoon heel zielig gaan miauwen Bert. Onze vrouw heeft ook allemaal lekkere dingen in huis voor Bas, maar soms lust Bas het niet of alleen maar een klein beetje, wij krijgen dan vaak de restjes. Dus van ons mag dat wel zo blijven hihihi. Vandaag hebben we ook weer een snek gekregen. Lekker joh.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: ik snap wel Bas dat jij als eerste mag wegens het moeilijk eten, dat is elk hapje belangrijk. Sneks tussendoor zijn natuurlijk super als je ze lust. Ik kan niet zielig miauwen maar soms doe ik een piepje en dan zegt mijn vrouw meteen BERT wat is er. Dus daar ga ik nog mee werken misschien klinkt het zielig. pootjes voor iedereen!!

 3. Hoi Bert, die brokjes ken ik, die zijn superlekker! Misschien nog wel lekkerder dan een snoepje, vind ik zelf. Daarom krijg ik ze ook niet meer. Mijn vrouw zei dat ik wel een gup leek met die brokjes. Dat snapte ik helemaal niet, want ik ben natuurlijk helemaal geen vis! Maar toen zei mijn vrouw dat guppen nooit stoppen met eten, zolang er eten is. Nou snap ik nog steeds niet waarom ze mij zo noemde, want ik stop meteen met eten als ik mijn slankbrokken krijg, of mijn gebitsbrokken. Maar hoe dan ook krijg ik die brokjes niet meer.
  Ik snap wat je doet met je neus op de footoo. Dat doe ik soms op mijn grasveld. Eerst doe ik snufsnufsnuf en ineens ga ik dan likken. Dat vindt mijn vrouw vies, maar ze weet geeneens wat ik dan oplik. Ik ook niet, maar het is wél lekker!
  Geniet van je lekkere brokjes Bert!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat je in de tuin doet is voor mij een misteerie. Het is al heel lang geleden dat ik in een tuin was en als binnenkater vergeet ik dat soort dingen. Maar vies kan het niet zijn wat je daar oplikt anders deed je het toch niet? Dat is mijn meening. Ik snap ook niet waarom je een gup moet zijn je lijkt toch helemaal niet op een vis. Ik ook niet. Mijn vrouw noemt me soms een konijn. Ook zoiets!!
   kopje van een kater aan een andere kater

   1. Dankjewel huisKATER Bert, soms ga ik toch ineens twijfelen! Maar als jk jou zie en lees weet ik meteen dat je een kater bent, en ik denk dat jij ook verstand hebt of iemand anders een kater is.
    We zijn in ieder geval geen guppen of konijnen. Ik kan niet onder water zwemmen en jij hebt niet van die hele lange oren. Dus.
    Kopjes terug!

 4. Bij mij ligge de noepies op tafel oompie. Ik krijg smorgens 2. Als ik me ontbijtje krijg. Dan smikkel ik destelekkkerderderder.
  Soms smikkel ik een vliegje.
  Pootjes oompie🐾🐾

 5. Hai Bert! Ik krijg nou elke dag een snoepje 🙂 Gewoon als frau bij de kast staat heel lief gaan kijken. En als dat niet werkt, lief miauwen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *