poes Minnie over dat het leven nou anders is

leven

Dit is alweer mijn tweede blogje. Bij het vorige blogje stelde ik mij nog leuk voor. Paar mooie foto’s erbij en klaar is de kat. Hoe anders is het nu.

Frau gaat altijd voor mij vijf keer buiten brokjes verdienen en twee keer blijft ze thuis. Die twee keer thuis heet wiekent. Dat weet ik want dan krijg ik mijn wiekentsnek. Maar nou is alles anders. Er is een fierus. En daarom gaat frau niet meer naar buiten en verdient ze de brokjes thuis. Ik ga soms even bij haar kijken en geef kopjes als steun. Maar ik heb ook werk te doen en dat blijf ik doen! Vensterbank controle, vogels wegjagen, terugmauwen naar de buurmankat onder mij. Loesje gaf laatst goed advies, allemaal keihard blazen zodat alles hopelijk snel weer normaal wordt!

Buurmankat

Onder mij woont een grijsblauwe kat. Het is een katerman. Ik vind het maar een rare kat. Altijd als hij mij ziet gaat hij blazen. En hij heeft heeelllleee grote tanden. M’n mensen-opa noemt hem Dracula Kat. Geen idee wat dat is, maar het klinkt eng. Ik blijf altijd lief mauwen maar het helpt niks. Nou dan niet!

Zelf ben ik ook niet al te dol op andere katten en poezen, maar ik vind wel dat je be-leefd kan blijven. Een klein “miauw hallo” kan toch best?

Natvoersoep

Volgens frau kan je het te-gen-woor-dig in de winkel kopen. Soep voor katten. Zij had het jaren geleden al bedacht. Want ik heb iets met mijn blaas. En daarom doet ze water bij mijn natvoer. Ik krijg dat natvoer elke avond als frau thuis is van brokjes verdienen. Ik groet haar bij de deur en geef kopjes tegen haar benen aan. Soms is ze moe en gaat ze eerst op de bank zitten. Dan laat ik haar even want tsja ze mag best even rusten. Maar na een paar minuten ga ik toch wel tegenover haar zitten hoor en haar aankijken. Honger!!!

Catfies

Nu ik onlein ben en mis-schien wel een BK (bekende kat) wordt, wil frau alleen maar nog meer foto’s van mij maken. Dat hoeft van mij echt niet altijd hoor! Ik bedoel, wij katten hebben ook recht op preifusie! Als ik me aan ‘t wassen ben dan mag je geen foto’s maken frau, nee echt niet. Wanneer ik supernetjes zit met m’n staartje om m’n poten dan poseer ik soms een beetje.

Jarig

Ik was laatst jarig. En iedereen hier van de blog en ook op feesboek ging me feeliesieteren. Dat was miauw zooo leuk! Frau zei dat ze he-le-maal vrolijk ervan werd. Dat we ondanks die stomme Tante Coorona (blaas blaas) er toch voor elkaar zijn. En ze is frolijk wegens dat ze nou een goeie werkstoel heeft. Als verjaardagssnek kreeg ik de hele dag door steeds een beetje sallum moes van Poessie. Jam jam smul smul dat is zooo lekker. En daarna was het wiekent en kreeg ik de volgende dag ook nog eens mijn wiekent snek!

Nou dit was dan mijn tweede blogje. Frau en ik hebben het samen geschreven! Lieve kopjes voor iedereen,

Groetjes van Minnie de Poes

18 thoughts on “poes Minnie over dat het leven nou anders is

 1. Hajooooo tante minnie.
  Ooooh wat een goeie tweetste blog.
  Ikke hep er al heeeel feel sjreef. Ikke zou het met me broertje same doen. Hij en ik hebbe 1 blog same geschreef. Maar toen wert hij ziek. Weet uwes wat raar is? Hij is aan het coroonafierus ooferleden. Maar aan een andere mefrauw coroona dan die er nu is. En nu doet ik het alleen. Nou ja… alleen. Ik doet het met uwes saame hihihi. En ik fin dat we het saame goed doen. En ikke hoop dat we heeeel lang kunnen samenwerken.
  Ikke ben eerdaags ook jarig!! 3 mei worre ik eenig hihihi.
  Dan wor ik follewas. Nu ben ik nog een beebie.

  Tante minnie… uwes moet goed duidelijk zijn hoor tegen uwes frauw wanneer uwes prefussie wil. Ikke krijg ook altijd die stomme kaameraa onder me neus gedouwt. Gewoon te erg!!
  Dag tante minnie. Pootjes 🐾🐾

  1. Frau heb nou ff pauze van brokjes verdienen. Dus mag ik op de kompjuuter! Ikke vind de samenwerking ook leuke liefe bijnageenbeebiemeer Doorie. Enne dat van die kaameraa ga ik zeggen!

 2. Lieve Minnie,

  wat hebbie saame met jou vrouw jou mooie verhaal gemaak. Oooh jij ben goed bezig en jij ben mij dinnetje. Dan steun jij elkaar ook assie in jou andere weereld leef. Jou andere weereld door mevrouw Cooronaa en het fierus. Jij moet er jou beste van maake Minnie en jou vrouw en jou eigen doe het. Jij geef jou vrouw kopjes en zij geef jou eete assie erom fraag. Dan doe jij het saame Minnie en dat is nu belangrijk.
  En jij ben jaarig gewees, iedereen heb aan jou eigen gedach want jij hoor bij ons eigen en jij hoor bij alle vriende van jou blog. Dan bennie nooit alleen Minnie want mij erfaring zeg. Mevrouw Coorona kan doen van ze eigen wattie wil. Assie saame ben dan bennie altijd sterrek en zij heb geen kans met ze fierus.
  Dank jou wel foor jou mooie verhaal Minnie dinnie

  Loesje

 3. Hoi Minnie.
  Wat lig je daar lekker op de com-pu-ter.Zo help je je frau ook heel goed met op tijd pauze te nemen.Goed bedacht van je!!
  Ik vind dat je helemaal gelijk hebt met die buurkat.Oke je hoeft elkaar niet leuk te vinden,maar een beetje beleefdheid mag toch wel.Gelukkig hebben wij geen katten die naast ons wonen of op ons balkon kunnen komen.Ik houd echt niet van onbeleefde katten.Het heeft mij destijds heel veel moeite gekost om Fynn manieren bij te brengen Op de straat had hij echt geen manieren geleerd…..Maar dat was goed gelukt hoor,en daarna was hij lief en had respekt voor mij.Dat was een goed gefoel.Ik heb dan ook heel goed op hem gepast toen het tijd werd voor hem om naar de regenboogbrug te gaan.
  Ohh die soepjes,heeft je frau die ook ontdekt voor je?Super zijn die he!!Ik zal je verklappen{ en niet door vertellen hoor!!} dat ik zo nu en dan er ook 1 krijg als Sparkle ergens anders ligt te slapen.Want vanwege de koolhydraten zijn ze slecht voor haar en mag zij ze niet hebben,maar ik moet juist niet afvallen dus krijg ik soms zo’n extra snek.Yummie.Sparkle krijgt samen met mij ook ’s avonds wel de avond snek hoor,maar die zijn dan zonder al te veel koolhydraten en ook erg lekker hoor!!
  Laten we afspreken dat we met z’n allen kei hard gaan blazen zodat Miss Corona weer weg gaat,want ook al is onze scullary girl daardoor heel veel thuis,ik vind het niet leuk dat ze daardoor niet naar onze mensen oma kan gaan.Ik geef oma wel elke dag een kopje aan de telefoon.Dat vindt ze heel fijn.En ik weet zeker dat als scullary girl wel weer kan reizen dat oma een berg sneks heeft voor ons,want altijd als scullary girl naar oma gaat krijgt ze lekkers mee voor ons.
  Minnie een hele fijne dag,pas goed op je frau.Een kopje van mijn zus Sparkle en mij,Muzette.En een knuffel van scullary girl

  1. Blaas blaas blaas! zo, zou dat ge-hol-pen hebben? Heel veel knuffels en kopjes terug! Lekker zijn die soepjes he? Enne fijn dat jij dat ook vind, dat katten best beleefd mogen zijn.

 4. Hoi Minnie,

  Mijn deeltijd baasje ging afgelopen wiekent ook foto’s maken van mij, werd er een beetje gekjes van.
  Niks geen preifesie ofzo…………….welnee, klik! klik! Klak! Klak! zo ging dat. Pffff.
  Goed dat je aangeeft dat je preifusie nodig hebt, ga ik ook tegen deeltijdbaasje zeggen, als ze weer komt.

  Die Coroonaa is een vervelende mevrouw hé, die wil maar niet weg.
  Misschien moeten we nog maar eens goed gaan blazen met zijn allen. *Blaas* *Blaas*

  Wens jou een fijne dag, en een pootje van Tommy!

  1. Nou zie ik je hier en op Feesboek! Leuk he 🙂 Ja, we moeten met zijn alle nog maar eens heeeel hard gaan blazen!

 5. Hoi lieve Minnie, wat heb je prachtigmooie stippen en strepem in je haren, je lijkt wel een panter! Door is een zwarte panter, en jij bent een gestreepte panter.
  Ja, wat gek hè, met dat fierus is alles anders geworden. Gelukkig dat jij en je vrouw elkaar helpen.
  Wat die footoos betreft heb je helemaal gelijk. Ik moet soms ook op de footoo terwijl ik dat geeneens wil. Vanochtend was ik net wakker en lag in mijn tuin in mijn mand en hoppa, daar was mijn vrouw al met de kaameraa. Ik had een loop-oog, en tóch heeft ze een footoo gemaakt. Dat hoort toch niet?
  Die soep voor katten, die is superlekker hè? Mijn vrouw probeert wel eens ekstra water door mijn natvoer te doen, maar dam laat ik het meteen staan. Gelukkig dat jij goed water eet en drinkt, wegens je blaas, dat je gezond blijft!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Hai Bolle! Vind je mij een mooie panter? Ow wat leuk bloos bloos. Ik vind jou ook mooi! Ja, dat van die foto’s dat is stom he. Lieve kopjes terug!

 6. Hoi Minnie, wij mogen je ook nog even schrijven. Onze vrouw ging eerst ook vijf dagen werken en dan twee dagen thuis zijn. Nu is ze vaker thuis en gaat ze nog maar 2 of 3 dagen naar buiten om te werken. Maar als ze thuis is zit ze de hele tijd achter de kompjuter, dat is wel raar. Wat fijn is, is dat als onze vrouw thuis aan het werk is, we ekstra snoepies krijgen. Wij hebben liever dat alles weer normaal is. Dus die mevrouw Cooroona mag wat ons betreft wel weer weg gaan. En die soepies, die vinden wij ook héél lekker. Foto’s maken vinden wij ook niks aan. Maar jij staat er wel goed op. Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

 7. Minnie wat fijn dat je zo’n mooie verjaardag hebt gehad!!! Dat was volgens ons echt genieten!!!
  Wat raar dat die katerman naar jou blaast…….je hebt gelijk dat een netjes goeie dag toch moet kunnen!!!!
  Onze vrouw moet steeds gaan werken buiten de deur…..ook nu mevrouw Cooroona er is!!!
  Dus eigenlijk gaat voor ons wel het gewone leventje door!!!!
  Maar hopen dat die mevrouw Cooroona snel haar koffertje pakt en verdwijnt!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 8. Hallo Minnie,
  Hier Jip even met een schrijfje, je weet misschien ik ben van de drukjes, want ik ben verhuisd en ja dan heb ik nu extra taakjes ijn huis. Wat te denkeren van al de dozen bewaken en straks mee helpen leegmaken en opruimen.
  O Heb jij ook kattensoep, ik heb een voorraadje in mijn eigen kast, maar ik krijg het af en toe als een snek als ik iets goeds heb gedaan. Nou ik zal nu vrouwtje eens miauwen dat ik veel voor hij doe en misschien kan ik haar om miauwen en met een lief scheef koppie hoop ik dat het lukt.
  Jarig zijn is altijd leuk en ik doe lees dat jij een leuke dag hebt gehad, ik ben over een paar weekjes ook van de jarige en ik wordt dan 13 jaar, maar vrouwtje zegt dat ik een jonge kerel ben, ik speel en race als een jonge kater hoor. Kijk zo hoop ik nog heel veel verjaardag feestje te krijgen.
  Ojee heb jij een beneden kater , nou vind ik ook dat je je netjes moet gedragen en zeker naar een dame. Maar ik heb voor we gingen verhuizen naar ons vooraltijdhuis in een huisje op een vakantie moeten wonen. Nou daar liepen heel veel katten en poezen en die gingen allemaal heel vervelend voor mijn ramen doen. IK werd dan steeds heel erg boos en blaasde en sloeg met de poot tegen het raam. Na een aantal weken begrepen die heerschappen het en liepen ze door de tuinen van de andere huisjes. Maar er was een lapjes dame en die is steeds blijven komen en maar flikvlooien of ik met haar verkering wilde hebben. Ze was eggies van de domme hoor, want ze luisterde niet. Nu heb ik naar vrouwtje miauw gedaan en gevraagd of die lapjesdame mij nu niet mist en zich afvraagt waar die Jip is gebleven. Nou ik had haar niet miauw gedaan dat ik weg ging en waar naar toe. Ja hola, ze zou verdikkeme anders hier voor mijn ramen komen flikvlooien.
  Lieve Minnie ik kijk weer uit naar jouw volgende schrijf hoor, is meestal laat, want mijn vrouwtje doet nog een paar keer in de week brokken verdienen voor mij. Kijk dat is goed geregeld vind je niet. Maar grapje hoor, ik en vrouwtje zijn heel lief voor elkaar.
  Minnie van mijn vrouwtje krijg jij veel knufjes en grote poot en kopje van vriendje Jip.

  1. Hai Jip! Spannend he dat verhuizen. Ik moest dat 2 jaartjes geleden ook. Je hebt een mooi vooraltijdhuis! Doorie heeft gelijk, je bent nu een Lort 😉

   Goed hoor dat je nog steeds racen doet. Dat houd je jong. Dat van die flikflooipoes is me toch ook wat he. Ja tuurlijk heb jij niet gezegd waar je heen ging.

   Pootje van je dinnetje Minnie voor jou en je vrouw.

 9. Hallo Minnie hier met Gijsje. Wat heb je een mooie blog geschreven .Wel gezellig dat je vrouwtje nu meer thuis is. Kunnen jullie samen genieten.
  Je wordt een bekende facebook kat. Daar horen foto’s bij. Zeg tegen je vrouwtje dat je één keer gaat poseren. Ze mag dan 1 minuut (En niet langer) foto’s van jou maken. Daarna een héél maand niet meer. Je hebt wel recht op jouw privacy.
  Ik (Gijsje) en ook vrouwtje willen ook dat corona ophoepelt. Ze is lang genoeg hier geweest. Wegwezen!! Ik ga ook mee helpen met blazen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

 10. Hoi Minnie,
  Wij zijn Binti & Zooka (bijnaam Bazook@Cats). We vinden het heel leuk om je blog te lezen. Wij waren gisteren jarig en kregen ook allemaal felicitaties van onze kattenvriendjes, Echt keileuk is dat. Soms krijgen wij soep als extra lekkere hap. Dat is altijd als onze grote vriendin de buurvrouw een roseetje komt drinken bij ons vrouwtje. Zo hebben we allemaal wat lekkers!! hihihi

  We kijken uit naar je volgende blog. Lieve groetjes Binti & Zooka

Reacties zijn welkom