Mijn tong doet wat mijn tong wil doen

tong

“Bert, je tong!” riep mijn vrouw. Ik hoorde haar wel maar ik zat in de zon en  van binnen had ik het gefoel alles is in orde. Dus dan hoef je niets te doen, dat weet ik zeker.

Praten

Later lag ik op mijn kussen voor de knuffel en toen wilde ze erover praten. Ik wilde slapen maar ja als huiskater weet je dat er dan gepraat gaat worden. Over mijn tong. De zon, Droog worden, gezondheid en waarom zus en zo. Dat je denkt, mag ik nu mijn knuffel. Die kwam gelukkig wel. Maar het is zoals het is, mijn tong doet wat mijn tong wil doen.
Net als mijn staart maar daar gaat het nou niet over.

Uit mijn bek

Ik merk het soms wat mijn tong doet maar eerlijk waar ik let er niet echt op. Wat ik wel weet:

 • soms na het wassen blijft mijn tong even buiten mijn bek, dat is vooral zo als ik opeens gestoord wordt dus door vogels in de straat of omdat mijn vrouw wat zegt
 • als ik even nasmak van lekker eten of een goede snek en ik lig te liggen kan het zijn dat mijn tong te zien is
 • zit ik helemaal ontspannen in de zon te rieleksen dan heb ik het ook
 • en ook als ik een tijdje heel diep over iets heb nagedacht

Nou en misschien nog wel vaker dat kan best.

Gewoon

Ik wil dus even zeggen dat er dan niks aan de hand is. Ik ben niet in gevaar ofzo, dat weet ik als eerste altijd. Dus ik hoef ook geen opmerkingen over mijn tong te horen, die doet gewoon tong-dingen. Soms zet mijn vrouw een foto van mij op feesboek dat ik mijn tong even buiten de bek heb. Vooral andere vrouwen vinden dat leuk. Ik snap niet waarom, serieus waar niet.

10 gedachten over “Mijn tong doet wat mijn tong wil doen

 1. Hajooo oompie bert.
  Ikke lik ook faak me bek af. Vooral als ik lekker eet heb. En dan kijk ik me grote vriend aan… me man. En hij zeg dan heb je lekker ge-eet kleine vriend van me. En dan ga ik nog meer me bek aflikke hihihi

  1. wat gezellig Dorus, en wat goed dat je man en jij elkaar echt snappen, dat heb je het gefoel van mannen onder elkaar!

 2. Lieve Bert,

  wat weetie feel van jou tong. Oooh jij leer ons allemaal ofer jou tong en assie nadenk, kan jij ook dinge weete van jou eigen tong. Jij zeg, jij heb jou tong uit jou bek assie na smak van jou lekkere eete. Oooh Bert, mij tong kom heel ver uit mij bek assie eete ruik of assie sneks zie. Dan is mij tong atleeties. En mij tong is leenig assie mij vacht was. Dan blijfie welees uit mij bek.
  Mij erfaring is Bert, jou tong moet uitruste. Jou tong doe ze eigen ding. Dan moet jou tong ze rust neeme en jou tong rust soms buite jou bek. Dat moetie akzepteere assie poes of kater ben,

  Jou Loesje

  1. dat is misschien wel waar wat je nou zegt Loesje daar heb ik nog nooit zo presies over nagedacht dat het met tonijn en met wassen en atleeties zijn te maken kan hebben maar ik heb ook geen denkpaal zoals jij hebt om op te liggen. Dan denk je meer. En beter. Voor mezelf akzepteer ik dat mijn tong buiten mijn bek rust wil tot ik er een vreemd gefoel bij krijg!! je Bertje

 3. Hoi Bert, Oliver heeft dat ook wel eens, dat zijn tong uit zijn bekkie steekt. Volgens ons is hij dan heel diep aan het nadenken. Onze vrouw zegt dan dat Oliver er dan juist niet zo slim uitziet en gaat dan lachen. Wij gebruiken onze tong ook om ons vachie schoon te maken en soms geven wij onze vrouw likjes met onze tong. Daar is ze niet altijd blij mee, hihihhi.
  Knuffels van ons allemaal

  1. hoi Allemaal wat erg dat jullie vrouw dan om Olivier lacht, dat kan toch niet. Ik find dat je dan juist serieus kijkt en slim dus presies wat bij nadenken hoort. Dus jullie hebben gelijk dat is mijn mening. Waarom wassen jullie je vrouw, kan ze dat niet?

 4. Bert het is wat met die tong…….wij hier hebben dat ook wel eens als we slapen!!
  En onze vrouw kan het niet laten om dan aan onze tong te komen……dat vinden we dus ook niet zo leuk!!!!
  Doen we toch ook niet bij haar!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. aan je tong komen, dat kan helemaal niet!! het is prievee en ook gefoelig dus ik zou het gewoon terugdoen met je poot als dat lukt!!!

 5. Hoi lieve Bert, mijn tong hangt ook vaak een beetje naar buiten, vooral als ik ontspannen ben. Mijn mensen moeten dan altijd een beetje lachen, maar daar trek ik me niks van aan. Mijn vrouw probeert er dan wel eens een footoo van te maken, maar gelukkig trek ik hem dan meestal snel weer in. Soms raakt ze het puntje van mijn tong aan, en dat vind ik zo raar! Dat doe ik bij haar toch ook niet?
  Maar het zal wel weer iets van vrouwen zijn, dat ze zich met je tong bemoeien. Het beste wat je kunt doen is gewoon je eigen gang gaan, samen met je tong. Laat ze maar praten, dat vind ik.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat is ook een goed adfies. Dus niet je vrouw laten snappen dat het niet kan dat ze aan je tong zit maar denken het is iets van vrouwen. Dat ze aan je tong zit is helemaal erg!! Die foto snap ik maar ik ben het gewend hier en ik kan er toch niks aan doen. En ze zegt altijd dat ik een knappe kater ben dus dan wil ik altijd poseren zo ben ik dan. Ik vind echt dat het prievee is een tong.
   kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *