kater Bolle over: Als je je vrouw moet redden

redden

Alles is helemaal anders geworden door het fierus dat er nu is.  Het is een fierus dat gevaarlijk is voor mensen, niet voor katten. Dat hebben mijn mensen me uitgelegd. Ik kan dus niet ziek worden, maar mijn mensen wel.

Ik ben wel benieuwd hoe zo’n fierus er nou eigenlijk uitziet.

Grote kop

Ik denk dat ik het wel weet, hoe een fierus er uitziet. Volgens mij heeft het een grote kop met scherpe tanden en doet het je bijten. Dan houdt het zich aan je vast en laat niet meer los. Dat is natuulijk heel erg gevaarlijk. En ik weet toevallig echt wel wat gevaarlijk is.
Weet je hoe ik dat weet? Omdat ik naast een hele grote hond woon. Die ziet er presies zo uit, met een grote kop met scherpe witte tanden en kiesen. Hij is wel zo groot als een paard, eerlijk waar. Volgens mijn vrouw is dat niet zo, maar ik denk echt niet dat een paard veel kleiner is.
De hond kan niet in mijn tuin. Dat zou ik trouwens ook niet willen. Er zit een hek tussen mijn tuin en zijn tuin. Onderin het hek zit een gaatje. Dat is voor katten, die kunnen dan nog ontsnappen door dat gaatje. Ik weet zelf heel goed dat ik niet in zijn tuin moet gaan als hij er is. Ik doe dat ook nooit. Maar andere katten uit de buurt soms wel.
De vrouw van de hond doet supergoed op hem letten, hij mag nooit zomaar zijn tuin in. Eerst doet zijn vrouw de deur open en maakt kssst kssst- geluiden, zodat er geen katten meer in zijn tuin zijn. En dan mag de hond pas naar buiten. Ze let de hele tijd op hem, op wat hij doet.

Plumoo

reddenVorige zomer en de zomer daarvoor ging dat prima. Maar vorige week stak de hond zomaar ineens zijn kop door het gaatje en ging blaffen en grommen naar mij. In mijn eigen tuin, hoe vind je dat? Ik wist eventjes niet zo goed wat ik moest doen, maar toen werd mijn staart een grote plumoo en begon ik te grommen. Ik rende keihard op hem af en deed met mijn poot WAP WAP WAP op zijn neus. De hond werd door zijn vrouw meteen weggetrokken en naar binnen gestuurd.
Mijn mensen waren erbij en hadden mij al voorzichtig naar achteren geduwd. Ik kreeg knuffels en ze zeiden dat ik een teiger was.
Mijn staart bleef nog een hele tijd een plumoo.

Buik inhouden

Mijn man heeft meteen het gaatje kleiner gemaakt met een stuk hout en de boormasjien. Ik pas er nog net door, als ik mijn buik inhou.
De vrouw van de hond heeft in zijn tuin een stoel neergezet voor het gaatje, zodat de hond er niet meer vlakbij kan komen.
Mijn vrouw heeft een tunnel gemaakt aan mijn kant. Die was er vorig jaar ook. Als de hond door het gaatje kijkt kijkt hij in de tunnel en ziet niks. Daar is niks aan en dan houdt hij er vanzelf mee op.

WAP WAP WAP

redden

Mijn vrouw was bezig met het maken van de tunnel, en ik zat iets verderop te kijken naar wat ze deed. De tunnel is van een soort dun hout en staat tegen het gaatje in het hek aan. Toen mijn vrouw hem er presies tegenaan schoof en met haar hand voelde in de tunnel of alles goed was begon ik ineens weer te grommen. Ik kwam aanrennen, rende voor mijn vrouw langs en deed WAP WAP WAP. Op de tunnel. Mijn vrouw moest een beetje lachen. Ze zei dat ik een dappere dodo was, maar dat zij zelf het was die geluid maakte in de tunnel, niet de hond.
Maar ze was helemaal blij en trots dat ik haar had gered. Ik heb heel veel knuffels en kusjes gekregen, en een ekstra snek.
Mijn mensen noemden mij hun held, leuk hè?

Later kwam de buurvrouw terug van het wandelen met de hond. Ze zei tegen mijn vrouw dat ze bij de hond iets op zijn neus zag. Ze dacht dat het een druppel water was. Ze wilde de druppel wegvegen en toen bleek het iets anders te zijn. Een kattennagel.
Ze moesten er allebei om lachen, en de buurvrouw zei dat ik een stoere jongen was.

In zijn tuin

De dagen daarna kwam de hond niet meer bij het gaatje kijken. Ik heb erop gelet, maar hij bleef uit de buurt. Ik was de eerste dag best zenuwachtig, maar nu lig ik gewoon weer in mijn tuin.
Als hij in zijn eigen tuin blijft vind ik het niet erg dat hij ook buiten is.

Ik hoop maar dat er bij dat fierus van cooroona ook iemand komt die WAP WAP WAP doet.
Ik kan dat niet. En ik weet ook niet of ik het zou durven.
Maar het zou super zijn als dat fierus niet meer durfde te bijten, dat weet ik wel.

 

25 thoughts on “kater Bolle over: Als je je vrouw moet redden

 1. Hai Bolle! Wat ben jij stoer met die blaf zeg. Zomaar wap wap wap doen. Hoe durft ie ook, zomaar in je tuin te gaan… Ik heb gehoord dat je een fierus niet kan zien. Anders had ik allang wap wap wap gedaan voor iedereen! Je staat weer mooi op de foto’s 🙂

  1. Hoi lieve Minnie-van-zeven-jaar, dankjewel voor alle kompliementen! Ik weet niet zeker of ik echt wel stoer ben hoor, want soms foel ik me helemaal niet zo.
   Als je een fierus niet kan zien wordt het heel moeilijk wap wap wap te doen. Want waar doe je dat dan? Maar ik weet zeker dat jij het anders al gedaan had, ik denk dat jij alles durft!
   Lieve kopjes voor jou en je frau van Bolle.

 2. Hoi lieve Bolle, wat een stoere kater ben jij. Ik weet niet of wij het zouden durven om wap wap wap te doen. Soms past onze oude buurman op een hondje, en als het mooi weer is, is dat hondje op het balkon. Maar hij kan niet bij ons komen want er zit een hekje tussen. Dat hondje zwaait alleen maar met zijn staartje en doet verder niks. Als Bikkel op het balkon is dan kijkt Bikkel hem alleen maar aan met zijn ene oogje en dan gaat de hond weg. Dus Bikkel hoeft geen eens wap wap wap te doen. Van ons mag dat fierus ook wel weggaan, dan wordt alles ten minste weer normaal. Juultje wil je nog vertellen dat Kruimel bijna niet meer naar haar gromt, ze loopt nu ook gewoon langs Kruimel, alleen als Juultje nog te enthousiast is gromt Kruimel een klein beetje. Goed hè. En Bas heeft vanochtend wat brokjes gegeten, en een liquid snek. Die dieet brokjes vindt hij niks aan, die wil hij niet. Nu ligt hij lekker in zijn mandje te slapen. Wij gaan vandaag ook maar lekker rieleksen. Heel veel knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw.

  1. Hoi lieve allemaal, ik weet eerlijk niet of ik wel stoer ben hoor. Ik vind Bikkel veel stoerder, dat hij met één oogje de hond weer weg laat gaan. Dan ben je zeker weten echt een Bikkel! Mijn Molletje deed dat ook, toen er wel eens een hond hiernaast losjeerde. Met twee oogjes dan, maar ze keek naar de hond en die ging piepen en liep zo achteruit zijn huis weer in!
   Ooo, Juul en Kruimel jullie doen het supergoed, mijn kompliementen! Ik vind het helemaal geweldig dat het zo goed gaat. Jullie vrouw is er vast heel erg blij mee. En jullie zelf natuurlijk ook, want ruuzie is helemaal niet fijn.
   En ik ben opgelugt dat Bas toch weer wat eet, ook al lust hij zijn diejeetbrokken niet. Dat is logies, daar ben je kat voor. Mijn vrouw zegt dat we hier een hele kast voo diejeetbrokken en pilletjes en drankjes hebben die goed zijn voor mij maar die ik persee niet wil eten. Maar het belangrijkste is dat Bas eet, denk ik zelf. Bas, je krijft veel kompliementen van mij!
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Kruimel, Juultje en Oliver, jullie krijgen heel veel knuffels van Bolle, en ze zijn ook voor jullie vrouw natuurlijk!

 3. Goedemorgen lieve dappere Bolle, wat heb jij dat super stoer gedaan, jouw vrouw verdedigd tegen de grote buurblaf. Ik vind jou een echte held. Fijn dat de blaf nu niet meer in jouw tuin kan kijken, dat is een stuk rustiger voor jou. Konden wij dat fierus maar met z’n allen weg wappen, maar dat gaat helaas niet. Het is een heel lelijk en boosaaardig monster. Fijne dag nog lieve Bolle met jouw mensen. Kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ooo ben ik echt waar een held? Ik weet het niet zeker hoor, want soms ben ik ineens heel klein en bang. Maar ik wilde persee niet dat de hond mijn tuin en mijn vrouw aan ging vallen. En mij ook liever niet, dat is wel zo.
   De hond kon alleen maar door het gaatje kijken verder is alles dicht gelukkig!
   Het fierus is zeker weten lelijk en boosaardig, ik hoop maar dat het snel weer weggaat.
   Een hele fijne dag voor jullie beiden en meneer Floortje gewenst, met een zonnetje!
   Kopjes en knuffels voor jullie alledrie van Bolle.

 4. Ooooooooh oomie bolle. Uwes benne een helt!!! Dus uwes dee 3 keer wap? Ooooh dat doe ik ook, maar dan bij me feertjes.
  Ikke heb ook een buurhont. Een heeeeeeeele gjote. Ikke hoor hem alleen bjaffe.
  Ik kan hem nie sjien.
  Ooooh ikke heb ook af en toe een dikke staart hihihi. Dan zitte me mense te lagge. Nou ja!!!
  Maar uwes benne egwaar een sjoere katerseur hoor. Ikke ben tjos op uwes!!! Pootjes oomie bolle 🐾🐾

  1. Hoi lieve grotesiejemeesezwartepanter, als je wapwapwap met je feeren oefent kan je het ook bij de buurhond! Gelukkig dat je hem niet kan zien, en hij jou ook niet. Meestal kan ik de hond naast mij wel zien, maar hij niet. Want ik kijk door kleine kiertjes in het hek. En ik WEET gewoon dat hij er is, ik ruik dat en ik hoor het en ik foel het.
   Zitten jouw mensen je ook uit te lachen als je een dikke staart hebt? Mijn mensen lachen mij ook uit. Het is eigenlijk sgandaalig, dat we uitgelachen worden. Dat hoort niet, vind ik!
   Dankjewel dat je tjos op me bent Door, ik ben ook supertrots op jou! Dat je wapwapwap doet met je feeren!
   Lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle.

 5. Wauwww Bolle want ben jij dapper zeg!!!!
  De hond zal nu echt niet meer durven!!!
  Ja en misschien is er ook wel iemand of iets dat mevrouw Cooroona durft te wappen……..en dan flink ook!!!
  Wij hebben ook liever dat ze haar koffertje pakt en vertrekt want ze is echt niet aardig!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, ik ben niet altijd dapper hoor. Maar nu was ik toefallig een keer boos, ik dacht Ik wil het niet dat de hond zijn kop in mijn tuin doet! En weet je wat zo leuk is? Nu doet hij niet meer zijn kop door het gaatje, wegens dat ik wapwapwap deed en wegens de tunnel.
   Wat zou het super zijn als iemand mevrouw Cooroona durfde te wappen hè? Dat ze heel hard weg zou rennen?! Dan zou alles weer gewoon kunnen zijn!
   Lieve Moby, Tica, Dopey, Belle, Izzy en Panda, voor jullie allemaal een dikke knuffel terug, en natuurlijk ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 6. Lieve Bolle,

  wat fertellie mij eigen nou? Hebbie wap wap wap gedaan en hebbie jou vrouw gered? Wat bennie toch mij stoere katerman van mij eigen Feesboek. Jij ferbaas mij eigen iedere week met jou mooie ferhaale maar jij ferbaas mij eigen nu met wattie gedaan heb. Wattie allemaal durref, jou vrouw en jou menseman kan tros zijn op jou eigen. En zij foel ze eigen veilig assie er ben want jij kan zo een groote blafsnuit aan. Jij doe jou staart in jou pluumo en jij zeg wap wap wap en jij laat jou naagel achter op blafsnuit ze neus. Wat kan jij nog meer wense in jou leeve. Assie zo een stoere katerman in jou huis heb dan ben jij rijk.
  Lieve Bolle mij hart foel, jou blafsnuit kom niemeer terug. Mij erfaring is, jij doe jou wap wap wap en jij ben veilig. Jij ben nie van jou wap Bolle, jij ben een held.
  Mevrouw Coorona ga ze eigen ech nie laate zien assie weet dat Bolle in ze buurt is. Zij ga in ze fierus zitte, in ze eigen hoekje. En jij blaas mevrouw Cooronaa zo van jou landgoed.

  Lieve Bolle van me eigen heb ik op mij denkpaal geleege want jij zet mij kop wel in mij denkstand. Hoe zie jou fierus eruit? Van mij eigen heb ik mij eigen fierus, jij wil nie weete hoe mij fierus eruit zie. Jij schrik erfan. Mij fierus heb zo een groote neus en hij heb groote gaate. Jij kan er nie omheen. Assie boos wor kom er onweer uit en dan moetie onnerduike. Dan hebbie bescherming noodig. Misschien ga ik wap wap wap probeeere Bolle, dattie schrik. Assie schrik kommie vast niemeer terug en anders ga ik jou fraage van mij eigen. Dan fraag ik offie jou wap wap wap kom doen. Mij hart foel dan kom alles goed.
  Dank jou wel Bolle foor jou mooie verhaal. Jij kleur mij dag en jij krijg mij kopjes met mij selluf fertrouwe en jij krijg er tartaarsaus oferheen.
  Blijfie foor altijd Bolle, Bolle. Ook foor jou vrouw en jou menseman. Zij krijg ook mij kopjes met mij selluf fertrouwe maar zij zijn wel foor ze altijd veilig,

  Liefs van Loesje

  1. Hoi lieve Loesje,oooo nou word ik best een beetje verlegen, want ik ben eerlijk waar niet altijd zo stoer hoor! Soms doe ik alleen maar heel erg bang zijn van iets en ren ik keihard weg. Maar nu was ik een beetje boos. Ik dacht Eerst die reenoovaatsie, en nu dit weer. Toen durfde ik zomaar ineens wapwapwap te doen. De hond was best een beetje geschrokken, dus het heeft wel geholpen. En mijn mensen waren supertrots op mij, dat ik het zomaar durfde. Maar ik was daarna wel heel moe, ik heb de hele avond geslapen.
   Ik hoop maar dat mevrouw Cooroona ook ergens haar hoofd doorsteekt en dat iemand dan wap doet.
   O, en jouw fierus klinkt ook grieselig, hoe het eruit ziet. Met een grote neus, en grote gaaten. Maar misschien schrikt je fierus wel als jij ineens wapwapwap doet, dat het zo hard schrikt dat het nooit meer terug durft te komen. Want het zou superfijn zijn als je nooit meer hoefde te niesen van je groonies.
   Loes, als ik je fierus moet wappen, kan je het me altijd laten weten, want dan ga ik het meteen proberen. Maar ik denk dat het het beste werkt als jij het zelf doet, zo KEIhard met je poot op zijn grote neus.
   Ik heb de tartaar gegeten, het was heerlijk! En het selluf fertrouwen bewaar ik, want soms heb ik dat heel erg nodig. Dankjewel!
   Je krijgt hele lieve kopjes met ferse gaarnale in slagroomsaus, voor je gezondheid. Ze zijn ook voor je famielie, want er is genoeg voor iedereen! Het is van mij, Bolle.

 7. Wat ben jij een stoere kater Bolle, ik zou dat nooit durve hoor.
  Die fierus dat is wat hé, mijn baasje en deeltijd baasje hebben het er ook over gehad.
  Gelukkig maar dat wij niet ziek kunnen worden, maar ik wil (net als jij) niet dat mijn baasje en deltijdbaasje ziek worden hoor.

  Wat mij betreft mag die fierus wel vertrekken, misschien moeten we met zijn allen aar tegen de fierus WAP! WAP! WAP! doen.

  Kopje en knuffel van je vriend Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, ik durf het ook niet altijd hoor, met de hond. Maar ik was ineens zo boos geworden. Het is MIJN tuin en MIJN vrouw, zo zie ik dat!
   Wat is het grieselig hè, dat fierus. Alles is helemaal anders geworden, je foelt het meteen. Ik ben ook blij dat wij niet ziek kunnen worden van dit fierus, maar het is presies zoals je schrijft: je wilt niet dat je mensen ziek worden. En ook niet andere mensen.
   O, zou dat misschien helpen, als we met zijn allen wapwapwap zouden doen?
   Alleen hebben we één probleem: wáár doen we slaan? Misschien kunnen we het ssn een proofessor vragen!
   Lieve kopjes en knuffels terug, ook voor je mensen, van je vriend Bolle.

 8. Hallo Bolle, Hier jou grote vriend Jip die nu in zijn vooraltijdhuis woont en morgenvroeg komt er een reuze grote wagen en die komt al de spullen van vrouwtje en mij brengen. Hier is waar vrouwtje en ikke zolang naar hebben uitgekeken,en vrouwtje hard voor heeft gewerkt en nu snapper ik waarom ze zoveel weg was steeds. Weet je wat vrouwtje toch tegen mij zegt: Jip ik kan dan naar 7 maanden eindelijk weer in een goede stoel gaan zitten met jou. Nou wij zijn nu heel veel van de moeien hoor, maar nu moet vrouwtje alles nog uit gaan pakken als de verhuismensen weg zijn, maar zegt ze dat hoeft niet in een week klaar te zijn. Ons vooraltijdhuis is heel mooi geworden en ik heb al het hele huis goed gecontroleerd en de open trap vind ik niet eng, ik loop er zo van boven en weer terug naar beneden. Vrouwtje denkt dat het niet lang zal duren dat ik daar ook over ga racen. Ook heb ik al gezien waar mijn buiten verblijf gaat komen. Sapperdeflap wat zal ikke dat fijn gaan vinden. Eerst moet vrouwtje het huis helemaal klaar hebben en dan gaat ze hier mee aan de slag.

  Wat heb ik nou toch lees gedaan, had jij wapperdewap gedaan op de snuit van de buurblafsnuit. Is eigen schuld dikke bult hoor, moet die blafsnuit maar de snuit in eigen tuin houden. Als het een slimme blafsnuit is dan doet hij dat niet meer, want je hebt hem wel heel goed laten merken van weg met die snuit, wat zal die gezongen hebben zeg. Ik heb ook aan iedere kant een blafsnuit, maar ze zien er niet gevaarlijk uit. Ze mogen van hun baasjes ook niet in mijn landgoed komen. Bolle het zou toch moeten kunnen dat we Tante Corona ook met wapperdewap weg konen meppen.
  Hopelijk heb jij ook de plaatjes van mij gezien bij Bert van mij in mijn nieuwe huis?

  Ik ga nu tegen vrouwtje miauw doen dat ze voor onze buikvulling moet gaan zorgen.
  Ik ga morgen als de mensen hier komen in de badkamer logeren en vrouwtje maakt in het ligbad met kussens en het dekbed een schuilhol voor mij, zodat ik daar in kan als ik mij niet veilig voel.

  Jij nog een fijne dag met je lieve mensen en van vrouwtje een hele grote knuffel, lieve groetjes voor jouw mensen en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

 9. Hoi lieve Jip, wat fijn dat jij en je vrouw nou in jullie voor altijd huis wonen, en dat morgen alle spulletjes komen! En wat super dat jij al het hele huis hebt gezien, en dat je de trap op en af durft! Wist je meteen dat het jullie voor altijd huis was, kon je dat meteen foelen?
  O, wat zullen jij en je vrouw blij zijn! En het wordt alleen nog maar fijner, denk ik. Als je je eigen ren krijgt, en als jullie spulletjes er weer zijn en als overal jullie eigen geur komt en als je presies weet hoe alles is. En natuurlijk ook als je vrouw goed uit kan rusten, want dat is zeker weten nodig na alles wat ze heeft gedaan. Ze heeft keihard gewerkt, en jij hebt supergoed geholpen! Ik heb bij Bert de footoos van je huis gezien, bij miin man op zijn kompjoeter. Ik dacht eerlijk waar dat het een palijs was, Jip! Jullie zijn nou kooning en kooningin, zo heet dat toch? Van Huize Jip!
  Heb jij ook honden naast je wonen? Maar die zijn ver weg, denk ik. En misschien zijn ze ook niet zoals mijn buurhond, want hij is nog jong en best een beetje een moeilijke hond. Maar zijn vrouw doet supergoed op hem letten, daardoor ben ik niet meer bang en mijn mensen ook niet. Hij kan eigenlijk gewoon over het hek heen kijken, maar dat mag hij absooluut niet! Dat heeft hij één keer gedaan en toen moest hij meteen weer naar binnen, toen wist hij het.
  Lieve Jip, veel sukses morgen als de mannen komen met jullie spulletjes! Ik doe aam je denken.
  Mijn vrouw zegt Hebben jullie een ligbad? Ik kom meteen langs!
  Nou ja, Jip, let daar maar niet op, mijn vrouw doet soms best raar.
  Je krijgt heel veel lieve kopjes en een grote brede poot terug van je grote vriend Bolle, ook voor je vrouw natuurlijk. Mijn mensen sturen jou veel aaitjes en je vrouw heel veel liefs!

 10. Hoi Lieve Bolle,
  Wat ontzettend stoer van jou!! Wij zien nooit honden of katten. Dus zitten wij elkaar zo nu en dan achterna. Maar we doen dan niet WapWap tegen elkaar, alleen ff stoeien. Maar als er een vlieg binnenkomt, dat gebeurt wel soms, dan is het meestal Zooka die BAM!!!! doet en heeft ze de vlieg te pakken. En een lekker hapje, want ze peuzelt hem dan wel op.

  Konden we maar met alle kattenvriendjes die mevrouw Corona wegWAPpen. Dan was alles weer gewoon.

  Pootjes en veel knuffeltjes, Binti en Zooka

  1. Hoi lieve Binti en Zooka, dankjulliewel voor de kompliementen! Mijn mensen waren helemaal trots op me, dat ik voor mezelf op durfde te komen. Want ik kan ook best heel erg bang zijn soms, eerlijk waar.
   Ooo, en eten jullie vliegen? Dan moet je supersnel zijn, om ze te vangen. Dat vind ik knap, dat jullie dat kunnen! Ik eet soms miertjes, in mijn tuin. Ik ga dan bij een gaatje zitten tussen de tegels. Want de miertjes wonen onder de grond. Als ze dan uit hun holletje komen en over de tegels lopen lik ik ze zó op. Er zit niet veel vlees aan, maar het is gewoon een klein snekje.
   Ik hoop maar dat iemand mevrouw Cooroona kan wappen, dat ze weggaat. Het is helemaal niet fijn als ze er is.
   Lieve Binti en Zooka, veel lieve pootjes en knuffeltjes voor jullie allebei van Bolle.

  1. Lieve mevrouw Charlotte, dankuwel dat u mij geschreven hebt, dat vind ik gezellig.
   Ik denk dat katten superslim zijn, zeker weten.
   Ik weet alleen niet zeker of de muisjes dat leuk vinden… en de vogels!
   Veel lieve kopjes van Bolle.

 11. Hoi Bolle.
  Wat kei goed van je dat je zomaar wap wap wap deed tegen die woef.Hij is niet erg beleefd om zomaar in je tuin te kijken.Ik weet zeker dat je ook wap wap wap tegen mevrouw Cooroona zou doen als die stiekem naar binnen zou glippen. Dan komt je oer gefoelnaar boven.Wij wisten eerst niet hoe we wap moesten doen tegen Dusty.1 van de woefs van onze tante Paula.Die kwam dan samen met woef Tessa een paar weken bij ons logeren als tante Paula op vakantie ging.Nou Tessa daar kon ik goed mee praten ,maar Dusty wilde met ons spelen op zijn honds…..Nou wij niet en liepen dan weg.Toen heeft Fynn ons geleerd hoe je wap wap op de neus moet doen,en eggies dat help heel goed.Dusty was wel erg lief verder hoor.Later toen Tessa en Dusty de brug over waren kwam hondje Blue van tante Paula dan logeren. Die dacht dat zij wel de baas was.Nou wij konden nu heel goed wappen,dus ze weet nu wel haar plek als ze komt logeren. Maar Dusty wilde altijd goed op ons passen.Een herdershond was ze.Maar toen Fynn de brug over ging,heeft zij hem een stukje gedragen in haar bek,dan hoefde hij met zijn zere poot niet te lopen.Dat was eggies lief.Nou kan Fynn alles weer zelf.Want zijn lijfje is weer helemaal gezond.Maar Bolle jij kan het ook.Wappen tegen de buurwoef.En tegen iedereen die zo maar ongevraagd binnen je tuin of huis komt.Om je frauw te beschermen en gewoon omdat JIJ de baas bent in je tuin en huis.Je bent een held en de baas en iedereen die geen respect voor je heeft,hoppa pluimstaart en Wap wap wap.Kei oer van je.Zachte kopjes van je vriendinnen Sparkle en Muzette

  1. Dag lieve vriendinnen Sparkle en Muzette, wat goed dat Fynn jullie heeft geleerd om te wappen! Wat een slimme broer! Je ziet dat het nodig is bij sommige woefs.
   Dankjulliewel dat jullie me stoer vinden, maar ik vind jullie juist superstoer. Dat jullie samen met een woef durfen te zijn in huis. Eerlijk waar, dan ben je echt het allerstoerst. Gelukkig maar dat Fynn weer helemaal gezond is en alles kan, nu hij over de Brug is. En hij zal zeker ook wel op jullie letten en jullie beschermen, denk ik.
   Ik was zelf best een beetje verbaasd dat ik zoveel durfde, en mijn mensen ook. Want eigenlijk ben ik superbang voor de buurwoef. Maar nu is hij ook een beetje bang voor mij, en dat mag best vindt mijn vrouw. Dan staan we kiet, zegt ze. Wat dat is weet ik niet, het is vast weer iets wat mensen zeggen.
   Sparkle, hoe is het met je hoofd? Doe je nog goed eten, want dat is belangrijk!
   Ik doe aan je denken en voor je duimen!!
   Heel veel lieve voorzichtige kopjes voor jullie allebei, en ook voor jullie vrouw natuurlijk, van jullie vriend Bolle.

 12. Hoi Bolle,
  Jij ben de stoerste fierus fegter van allemaal. Of het nou een hond is of een fierus, met je wap wap wap maak je alles plat! Kei stoer en kei goed!! Ik ben kei trots op jouw. Stoer kopje van mij, bram

  1. Hoi Bram, dankjewel voor je kompliementen! Daar word ik nou toch best een beetje verlegen van, want zo stoer ben ik maar heel soms hoor!
   Lieve kopjes terug van Bolle.

Reacties zijn welkom