kater Bram over: gratis en voor niks zakjes met wiew

wiew

Hoi allemaal, ik hoop dat iedereen een beetje lief is voor elkaar in deze moeilijke tijd. Het is vreemd want de geluiden van buiten zijn anders. Het is rustiger.

Poort

Als ik in de tuin ben voor mijn kontroole dan kijk ik altijd onder de poort door. Als het normaal is, dan zie ik best veel. Van fietsers tot auto’s tot andere poesen en katers. Maar nu zie ik dat niet. Zoals jullie misschien al weten heeft dit te maken met een fierus die mensen ziek maakt.

Aaien

Mijn vrouw is ook thuis. Ze gaat alleen helpen met de dieren als het echt nodig is. Maar nu wordt het voor mij best saai zo. Ik heb niks om te kijken en soms vind ik het gekriebel van mijn vrouw ook te veel. Ze mag best knuffelen maar niet de hele dag. Dat vind ik niet fijn. Want dan voel ik haar stress. Haar aaien gaat dan snel en niet zachtjes.

Wiewen

Toen ben ik dus gaan bedenken, oké, ik wil niet de heledag mijn vrouw aan me hebben. Dat is niks. Wat kunnen we doen om het weer fijn te maken? En toen ik even aan het denken was, toen kwam het! De wiewzakjes!

Ik zal uitleggen wat dat is. Wiewzakjes zijn zakjes waar je mee kunt wiewen. Bertje bedacht het wiew woordje omdat hij er van ging wiewen. Wiewen is dat je aan een stofje ruikt waarvan je even los word in je kop. Dit stofje heet ketnip of kattenkruid. Daar word je haai van als je dat ruikt. Je spieren worden wat slap en je buik voelt vreemd aan, alsof er vlinders in zitten en dan wil je alleen maar liggen rollebollen. Je bent dan kei rielekst.

Zakjes

Mijn vrouw heeft een kei grote pot van dat spul want zij maakt wiewzakjes. Dat doet ze voor de bange katers en poesen onder ons. Ze worden dan iets rielekster en dan is hun tijd niet zo moeilijk. Sommige kunnen dan zelfs iets meer dan anders. Zoals een kopje durven geven want niet iedereen durft dat. En natuurlijk zit ik er met mijn neus bovenop want ik wil altijd snoffen aan de pot.

Hoe maak ik dat haar duidelijk? Nou ik ga naar de zolder want meestal zit ze daar. En daar staan de spullen ook. Dan ga ik op de tafel zitten met de zakjes en dan ga ik kei hard mauwen. Echt zo’n oer mauw. Dat hele diepe. Want dan komt mijn vrouw vragen wat er is en dan ziet ze mij bij de zakjes en dan weet ze wat ze moet doen. Wat ik ook wel eens fijn vind. Is tussen het stof gaan liggen. Dat is lekker warm en ik kan mijn vrouw beter in de gaten houden. Maar dan moet ik niet in slaap vallen.

Ekstra

Nu hebben mijn vrouw en ik iets gedaan. We hebben er een paar ekstra gemaakt. Voor jullie. Zomaar. Zodat ook de poesen en katers onderons even kunnen wiewen. Als je denkt van ‘nou, dat wil ik wel’ of van ‘dat heb ik zoooo nodig’ dan mag je mij een berichtje sturen via mijn feesboek messenger. Dan gaat mijn vrouw de rest doen. Ik hoop dat jullie allemaal toch een fijne warme tijd hebben.

De zakjes zijn gratis. Omdat we met z’n allen even moeten wiewen in deze tijd.

Kopje van mij, Bram

Bram op Facebook: klik hier 
Anders aan Bert een berichtje sturen dan meelt hij het door.

25 thoughts on “kater Bram over: gratis en voor niks zakjes met wiew

 1. Hajoooo oompje bram.
  Ooooh uwes hat er mij ook 1 stuurt een keer geloof ik. Nou… het zijn echt goeie zakkies wiew hoor. Ikke was evve in spees toen ik er aan rook hihihi. Ik kon zelfs hoger poinken. Frauw liet me er niet mee op balkon. Want ik sprong knetterhoog.
  Worre uwes ook steeds aait oompje? Ikke ook. En soms heb ik af en toet van nou evve niet!!!! En dan hap ik. En dan snap frauw het.
  Pootjes oompje bram

  1. Wij hebben ook een graties wiew zakje gekreegen en we sein helemaal wiew en rielekst dank je meow Bram

 2. Ja Bram alles is raar nu he???
  Maar wat goed van jou dat je je vrouw wiewkussentjes laat maken!!!!
  En zo samen op zolder lijkt alles toch een beetje gewoon he?

  Dikke knuffel voor jullie van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal, nou ik vind het kei goed dat iedereen kan wiewen! Dan is het allemaal niet zo raar en vreemd meer.
   kopje voor jullie allemaal

 3. Hoi grote vriend Bram. Alles is nu anders en dat is raar. Onze vrouw hoeft nu niet meer alle dagen naar haar werk, soms blijft ze thuis, dat is op zich wel gezellig maar dan zit ze de hele dag achter de kompjuter, en dat is raar Bram. Wij zijn er zelf ook een beetje door van slag. En buiten is het nu ook zo rustig, anders horen wij altijd de kinderen naar school gaan maar nu horen we ze al een tijdje niet meer. En die wiew zakjes Bram , die zijn te gek. Vorig jaar hebben we er een paar van jou vrouw gekregen, nou Bjarne en ikke gingen uit ons dakje. Heerlijk lekker rieleksen en aan de wiewdrugs.
  Miijn vrouw zegt dat ik de laatste dagen heel erg ondeugend ben en mijn broers en zusjes aan het plagen ben, maar zij snapt niet dat ik het een beetje leuk probeer te houden. Stiekem moet zij dan toch wel lachen, maar ze denkt dat ik het niet merk, maar ik ben een slimme jongen Bram. Wat wel fijn is, is dat als onze vrouw thuis moet werken we een ekstra snek krijgen.
  Bram hopelijk heb je vandaag een fijne dag, ik ga nog lekker in het zonnetje liggen.
  Haai vaif van je vriendje Bikkel

  1. Hoi Bikkel en de bende, geef je Bas een kopje van mij? Volgens mij kan hij dat wel gebruiken. Oh ja, dat is even geleden. Toen kon je al wiewen, fijn he. Wiewen is het beste nu en natuurlijk een beetje plagen. En die ekstra snek heb je gewoon verdient! Nu kan het nog. Geef jij je vrouw ook nog een kopje van mij. Haai fijf van je vriend Bram

 4. Lieve Bram,

  wat bennie toch jou handige jonge en jij ben zo slim van jou eigen Bram. Jij zet jou vrouw aan ze werk op jou zolder en zij maak foor arme poese en katers die feel zeenuw heb wiewzakjes. Van mij eigen heb ik ook al mij keer wiew van jou vrouw gehad en mij broer Floris en mij zus Zusje. En zij ga heelemaal uit ze dak, zo een goede zakjes maak jou vrouw. Zij maak ze besse wiewzakjes van mij Feesboek. En mij erfaring is, achter elke lieve wiewvrouw sta ze sterreke katerman. Jij ben een sterreke katerman Bram en jij ferwen al jou vriende van mij Bert ze blog met jou kree-aa-tiefe verhaale.
  Dank jou wel lieve Bram, jij ben goed beezig.

  Geefie jou vrouw, jou woef en mij Milaameisje mij kopjes van mij hart en jij krijg mij stoere kopje. Maar dan moet ik wel oefene van mij stoer zijn,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, in deze tijd is ekstra liefe welkom. Iedereen heb zo moeiluk. En wiewen is fijn als je even los ben in je kop. Mij vrouw maak heel kreejatief dingen. En zij zeg: ‘Bram, nu is alles anders, nu moet jouw hartje praate. Jij mag andere late foele wat jou hartje is.Hij is vol liefe voor iedreen’. En toen wou ik voor iedereen wiewe maken. Doe jij liefe naar Floris,Zusje en jou frouw stuure van mij, mila en mij frouw? Mila geef je heel veel trappels van ze hartje xxxxxxx kopje van mij en zachtje kus kus van mij frouw. En assie wil wiewe, dan doe jij mij meele of feesboeken oke

 5. Lieve Bram, ja het zijn rare tijden, alles is anders, maar gelukkig schijnt de zon. Wat leuk dat jouw liefe frau wiewzakjes maakt en dat jij daarbij helpt. Je bent goed bezig lieverd. Floortje en ik wensen jouw een hele fijne dag, samen met jouw mensen. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hoi Floor en Ina, ik hoop dat jullie een beetje een fijne wiekent hebben. Want de heledag bij elkaar is soms ook moeiluk. Als je graag een wiewzakje wil, mag je ook Bertje meelen. Dan krijg je er eentje gratis van ons. Zodat we allemaal liefde hebben. kopje en een neusje van mij

 6. Lieve Bram.
  Wat knap dat jij dat kan zeg,Je vrouw aan het werk zetten met zo’n oer miauw.Ik Muzette staar altijd tot ze begrijpt wat ik bedoel en Sparkle kletst zo veel dat je meestal niet begrijpt of ze iets speciaals wil.Meestal wil ze alleen eten….ja alles is zo raar he?Hier ook.Scullary girl is ook veel thuis en dat is ook het beste voor haar.Ze heeft wel altijd pufjes voor haar longen en nu let ik extra scherp er op toe dat ze die ook 2 x daags neemt.Mijn ogen zien het wel niet,maar mijn oren zijn goed dus ik luister en als ze het niet doet krijgt ze een boze staar van mij,en dan weet ze wel hoe laat of het is.
  Knuffelen doen we ook best veel,maar ik wil ook lekker bakken in de zon op de vensterbank.
  Wij hebben geen grote weg voor het raam,maar wel veel bomen en de vogeltjes fluiten heel mooi.
  Dus sommige dingen blijven wel gelukkig gewoon.
  Dag Bram,zachte kopjes voor Mila en Toby en jezelf natuurlijk en de groeten aan je vrouw.
  Ook van mijn zus Sparkle.
  Muzette

  1. Hoi Muzette, Sparkle en Scullary Girl, jullie namen zijn kei mooi maar soms ook moeiluk. Ik wist geeneens dat er puffers zijn voor de longen. Heel goed van jouw Muzette dat je oplet. Dat is kei belangrijk. En het is dan ook kei fijn dat je in de zon kan dutten. Gewone dingen zijn heel fijn, vind ik ook. Maandag gaat de duif…. laat je me weten hoe het wiewen was? Kopje en een neusje voor jullie

   1. Natuurlijk Bram gaan we je laten weten hoe het wiewen was.Een lekkere speciale wiew van jou!Fynn likte alle wiew dingen kletsnat, dus een fijne verse nieuwe lijkt ons kei fijn!Kopje van Muzette.Ik wist niet dat onze namen moeilijk waren.We worden in juni 14,dus eraan gewend. Mijn naam heb ik al in de opvang gekregen, voor we naar scullary gingen en past bij mij.Sparkle haar naam in de opvang was Zusje,omdat ze mijn zusje was.Maar het paste niet echt bij haar,en scullary girl vond dat ze een eigen naam moest hebben die bij haar karakter hoorde.En omdat ze zo levendig was en sprankelend werd het Sparkle.Scullary girl heeft een engelse tic over gehouden ,uit de jaren dat ze daar werkte…..Maar mijn zus luisterde er wel gelijk naar.Ach we waren toen nog ukke pukkies van 4 maanden.

 7. Hoi lieve Bram, wat ben jij een slimme katerman! Dat je je vrouw laat weten dat ze wiewzakjes kan gaan maken in plaats van jou te aaien! Mijn vrouw zit de laatste tijd ook steeds aan me, want ze is nu bijna altijd thuis. En soms denk ik Nu even niet. Dan ben ik beivoorbeeld net een teiger die door de djungel sluipt en dan komt mijn vrouw me aaien… nou ja, je snapt wel dat dat dan helemaal niet handig is.
  Ik zou best heel graag zo’n wiewzakje willen hebben! Dan kan ik rustig zijn in mijn tuin, ook als de hond naast mij in zijn tuin is. Dat vind ik toch best spannend. En als jij de zakjes kontroleert dan weet ik zeker dat ze goed zijn
  Alvast super dankjewel en ik stuur mevrouw Bert een mailtje!
  Lieve kopjes, ook voor Mila en Toby en de visjes en je vrouw, van Bolle.

  1. Hoi Bolle, ja he, ik vind dat gefriemel helemaal niks de hele dag. Mijn facht zit kei in de war door haar. Nou ik maar kei poetsen om het mooi te maken. Ben jij een tijger in jouw djungul? wow Bolle dan moet ze oppassen!! Want dan ben jij kei gefaarluk in jouw djungul. Die wiewmeel is onderweg. Als je die even tjekt, dan kan de duif maandag zijn ronde vliegen. Laatje me weten hoe de wiew was Bolle. En zeg even tegen je vrouw dat de wiew alleen voor jou is!! Ze mag wel ruiken maar niet bijten, dat is voor jouw. Heel veel kopjes terug !!

 8. Hai Bram! Wat lief dat jou frau wiew zakjes maakt! Mijn frau heb een spree die doet pss pss op m’n muis en dan kan ik ook wiewen. Ik ga de wiew altijd likken en dan wor ik haai. Wat een tijden zijn dit nou he. Mooi stukje heb je weer geschreven. Poot, Minnie

  1. Hoi Minnie! Wat koel zeg!! Ik ken geen spree. Ik ken alleen die bijt wiew zakjes. Oh ik wil ook die spree. Word je dan ook lost in je kop? Oh dit klinkt goed. Mijn vrouw moet die ook maar kopen.Kopje van mij

 9. Hallo lieve Bram,

  Dankjewel hoor voor je leuke schrijf, ik kreeg er gewoon al wiew van in mijn koppie. Ik zie dat jij ook al een vrouwtje heb die van de knutsel is, mijn vrouwtje kan ook heel veel en zoals je weet hebben we nu een nieuw vooraltijdhuis en loopt vrouwtje daar nu te rennen en te draven. vrouwtje is de laatste tijd juist helemaal niet veel thuis geweest, want ze moestn
  zoveel doen voor het huis. Dus er is voor mij geen super veel knuffelen bij. Mijn gewone knuffelen, nou en die zijn heel fijn. Ik doe vrouwtje nu heel veel helpen en dan kan ze het wat rustiger aan doen ( nou mooi niet dus), Ze moet nu nog veel doen en morgenavond moet alles klaar zijn, Als Tante Corona niet dwars ligt komt maandag de verhuiswagen met al onze spullen uit de opslag waar het 7 maanden is geweest. Ikke ben heel benieuwd wat voor heerlijke wiewzakjes jouw vrouw maakt en ik ga vrouwtje vraag doen of ze jou vrouwtje een berichtje stuurt. Ik kan hier wel een wiew gebruiken hoor. Nu ga ik weer verder met vrouwtje help doen, Bram zorg goed voor Vrouwtje, Mila en Toby. Heel veel knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi Jip, jij heb het kei zwaar zo met de huis verplaatsen. Al je spullen moeten mee. Dan moet je denk ik best veel sjouwen in je bek, Ik ga zorgen dat de duif maandag de ronde gaat vliegen en dan kan je heel snel wiewen. Moet alleen de duif er van af blijven maar dat zal ik even duidelijk mauwen naar hem. En wat fijn dat je gewoon knuffelen hebt, dat ze niet de hele dag aan je plukt. Dat is kei niet fijn. Geef jij je vrouw een ekstra zacht kopje van mij? Dat heeft ze misschien nodig. Kopje van mij voor jou

 10. Hoi Bram,
  Wij kijken op een voetbalvereniging en daar zien we ook al een tijdje niemand. Stil hoor. En ons vrouwtje is ook thuis. Ze gaat zo nu en dan de deur uit voor boodschappen of een wandeling. Maar omdat het deze week mooi weer was, mochten we in de middag wel lekker op het balkon, genieten van het zonnetje.
  Een tijd geleden hebben we een keer een wiew kussentje gewonnen door de rebus goed op te lossen. Dat vonden we toen heel lekker spul, dus eigenlijk zouden we dat best weer een keer willen proberen. We vinden het reuze lief en tof van jou en je vrouw dat jullie dit doen. We gaan een berichtje sturen.

  Kopje en veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

  1. Hoi Binti en Zooka, wat koel dat jullie al kunnen wiewen. Het is zo fijn. Jullie duif vertrekt maandag naar jullie toe. Laat je weten hoe het was? Kopje voor jullie allemaal!

 11. Dank lief vrouwtje van Bram voor theezakje voor Romy. Zo mooi, zo geweldig en groot succes, ook bij zusjes Famke en Lotje.

Reacties zijn welkom