Waar komen al die vogels nou vandaan?

vogels

Mijn werk als controleur vensterbank gaat door, fierus of niet. Je weet maar nooit wat er in de straat gebeurt dus ik moet opletten en dat doe ik ook.

Rapport

Als u denkt er gebeurt toch niks meer dan kan ik mijn rapport geven over gisteren:

 • er waren weer een paar grote auto’s wegens dat de garage bij mij om de hoek van de straat nog niet helemaal af is
 • ik zag mensen lopen en ik wist niet presies wie ze waren
 • de buurman en zijn hond liepen op hun gewone tijd dat was goed om te zien wegens dat ik een gefoel kreeg van zo hoort het
 • het was vaak stil dat ik dacht wat gaat er nou gebeuren
 • er kwamen vaker auto’s met siereenes langs dat zijn best moeielijke geluiden

En dan was er nog iets anders: ik zag veel meer vogels. Waar komen die vandaan?

Overkant

De vogels die ik ken, die zijn netjes. Ze zitten op het dak aan de overkant en daar praten ze. Ze vliegen ook door de straat maar gelukkig niet zo vaak.ย  Als ik op de bank lig te slapen en er komt een grote vogel voorbij dan voel ik dat altijd en ik ben dan meteen wakker en ik let op. Eigenlijk ben ik bang voor vogels. Ik snap niet wat ze willen. En de geluiden die ze maken die heb ik liever niet.

Huizen

Ik heb nou dus in de straat minder mensen maar veel meer vogels. Ook grote vogels. Het is net of zij nou in de wereld komen wonen en de mensen in hun eigen huizen blijven. Dat kan toch niet. Ik wil dat ook niet.

Dus ik heb liever mensen op de straat, en als daar ook grote auto’s bijhoren dan aksepteer ik dat. Mijn vrouw zegt dat het weer in orde komt, maar hoe dat kan als de vogels in de wereld wonen, dat weet ik niet.

25 thoughts on “Waar komen al die vogels nou vandaan?

 1. Hallo Bert,

  Ja het is hel spannend en raar buiten en bij veel dieren en mensen in huis ook. Ikke merk er nog niet zoveel van. Tot nu toe heeft vrouwtje alles wat ze moest doen kunnen doen met ons nieuwe huis. Ze zegt dat het allemaal heel gestrest was en nog is of alles wel door gaat. Want ja de mensen mogen nu niet zoveel als dat ze allemaal wilden doen en dat is maar goed ook.
  Die Tante Corona die wil niet weg en ze pikt de hele wereld in, Vrouwtje moest gisteren boodschappen gaan doen, want ja voor mij had ze voldoende gekocht in het tuincentrum, maar als vrouwtje hard moet werken moet ze ook eten en ja de kast raakt ook leeg. Dus spannend of ze wel wat kon kopen. Ja Bert vrouwtje had gehoord dat er sinds een paar weken ineens heel veel mensen hamsters zijn, zou die Tante Corona die mee hebben gebracht, al die hamsters plunderen de winkels leeg. Nou wat vrouwtje echt nodig had was er gelukkig nog en de mensen houden hier zich best goed aan de regels.

  Ja, HOERA gisteren middag kon vrouwtje de meneer gaan ophalen en hij deed hokesepokussen en we hebben weer internet en kan en mag ik ook weer meer schrijf doen en omdat vrouwtje ook weer wat meer tijd heeft. Zal als maandag hopelijk de hele grote wagen komt met al onze spullen wel weer heel druk voor vrouwtje worden, maar ze zegt als ze te moe wordt gaat ze rusten en daarna weer verder.

  Ikke heb aan de vogels in mijn tuin gevraagd waarom er nu zoveel bij jou zijn. Het zou toch niet zo zijn dat er ook vogelhamsters zijn en alles inpikken van de vogels in de parken en bossen, zodat ze nu meer bij de mensen gaan vragen om eten. Misschien komen ze ook wel meer bij de mensen omdat het nu toch best stil is in de straten en parken. Vogels houden ook van rust net als wij. Ikke heb nog niet zoveel vogels gezien in mij tuin en nu hoop ik dat ze wel komen. Vrouwtje had gisteren de voer huisjes nog niet opgehangen ij de tuin, ze zegt dat het een rommelt in de garage is en dat ze even niet meer weet waar alles is, straks gaat ze zoeken in die berg spullen die we uit het park hebben meegenomen.

  Bert bij mij is al weer veel zon en omdat ik heel veel grote vensterbanken heb en vrouwtje er al een bedje van mij heeft gelegd kan ik daar heerlijk gaan liggen en ook zie ik de straat en de mensen en auto’s. Kijk t de straatcontrole heb ik hier dus ook weer als mijn taak. Er lopen samen met de mensen ook blafsnuiten, maar omdat ik in het park al heb geleerd dat ze niet in ons huis kunnen ben ik er niet bang van. Katten en poezen heb ik nog niet gezien, dat hoeft ook niet vind ik, op de straat mag, maar niet in mijn tuin.

  Zo Bert jij weet weer een beetje hoe het hier is en met mij gaat het heel goed, ik ga door het hele huis en de open trap vind ik niet eng hoor.

  Voor jou hoop ik dat die veel vogels rustig doen bij jou in de straat en anders moet je ze maar naar mij sturen, ikke vind ze wel lief en leuk.
  Nu nog even een slaap doen en daarna vrouwtje meehelpen met boven de schoonmaak gaan doen en dan is het klaar op de dozen i de garage uitpakken.
  Jij een hele fijne dag met ook veel zonnetje en denk eraan hou je winterjas nog aan, want het is weer koud hoor.
  Veel knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, nou weet ik zeker dat je van binnen sterker bent geworden, wat durf je veel en je bent nog maar net in je vooraltijd huis en je vrouw is heel druk. Ik weet nog van toen je in de hoge flet woonde dat je snel bang was en dan ging verstoppen en nou doe je van alles verkennen. Dan foel je je goed. En veilig, En sterk. Voor je vrouw is het nou een hele druke tijd en als ze zie tdat jij tefreden bent voelt zij zich weer goed van binnen. Dat van die vogels zal ik doen als jij ze wel leuk vindt!! poot van je vriend Bert

 2. Lieve Bert,
  Dankjewel voor je mooie schrijf. Vreemd allemaal he met al die vogels in jouw straat. Misschien komen ze wel omdat er niet zoveel grote auto’s rijden want daar houden vogels ook niet van. Maar ze moeten niet de straat gaan overnemen want dan krijgen ze het met kontroleur Bert aan de stok. Fijne dag lieve katervriend, samen met jouw frau, Houd alles maar goed in de gaten, maar zorg vooral voor pauzes en rust, en natuurlijk knuffels en sneks. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje

  1. hoi Ina en Floortje wat slim dat het door de auto’s kan komen daar had ik nog niet over nagedacht, maar het kan best!! Ik hoop dat jullie geen vogels hebben. Jip vindt ze leuk maar ik niet. En vandaag ga ik ekstra veel aan pauze doen!! pootje van mij

 3. Hajooooo oompie.
  Ooooh zijn er bij uwes vogels? Kunne uwes dan fjage of ze me wat feere kunne sturen? Het liefst pauwefere. En steefige graag. Want as ik peel dan knakke ze. Of ik bijt ze kapot hihihihi. Ikke ben ook bijna door me fazanteveren heen. Frauw hauwt die ook altijd vast en dan knakken ze heel soms. Maar frauw sei dat ze morge nieuwe gaat hale.
  Oompie… het is hier stiller dan norremaal. Maar het meest blij ben ik dat die metale vogels amper vliegen. Nou ben ik helemaal niet meer bang op ballekon.
  Pootjes๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. hoi Dorus, als je frau nieuwe feere gaat kopen dan heb je ze best snel ik praat liever niet met foguls dat is te moeilijk voor je ome Bert. Ja raar he dat stille, maar jij kunt nou wel lekker rustig op je balkon! pootje!!

 4. Lieve Bert,

  Wat zeggie mij eigen nou, hebbie foogels in jou straat? Oooh jij kan het toch allemaal nie meer follege wat er gebeur. Jij heb wel goed jou werrek gedaan op jou fensterbank en jij fertel het ons. Dank jou wel Bert, wij kunne nu allemaal oplette offie foogels heb.
  Gistere was ik eeve op mij balkon. Toen heb ik op mij taafel geslaape. Mij broer Floris was ook buite en hij ga inees heel hard mekkere. Van mij eigen heb ik toen goed op mij broer gepas want jij weet het nooit. Hij heb wel ze deemenzie. Ze instink is nu sterker en hij zie inees ze foogel. Toen heb ik wel rust gebracht Bert. Floris wil achter zo een groote foogel aan. Jij schrik heel feel van jou eigen. Toen is ze foogel snel weg geflooge. Floris snap er niks van maar jij moet altijd oplette. Ook assie slaap Bert.
  Mij erfaring is jij kan beeter jou broer in jou gaate houwe dan jou foogel. Dat is nu belangrijk,

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, dat heb je goed gedaan, je kunt beter op je broer letten. Maar ik heb hier geen broer. En toch weet ik van binnen dat dit het goede is. Floris heeft zijn demenzie maar hij heeft ook gefoel dus als hij erfaart dat jij op hem let dan is zijn gefoel beter. Ik steun jou Loes je bent nou mantelzorger en dat is opletten, Je Bertje

 5. Hai Bertje! Stuur die vogels maar hier heen hoor. Jammie! Frau heb vandaag haar goeie stoel gehad. Ze is nou blij. Blogje is ook al bijna af. Ik heb vanochtend zalmsnek gehad wegens dat ik 7 geworden ben! Groet, Minnie.

  1. Lieve Minnie, gefreliesieteerd! 7 jaar is een piekoo bello leeftijd, dan ben je niet meer een beebie maar ook nog geen seeniejor!
   Lieve verjaardagskopjes van Bolle.

    1. Zeker weten is er niks mis met beebie zijn!
     Maar eh… Door, jij bent ook niet meer helemaal een beebie. Je bent al bijna 1!!
     Lieve kopjes van je oomie Bolle.

  2. hoi Minnie wat een mooie leeftijd gefeliesieteerd!! Zalmsnek krijg je vast vaker nou en anders zeg ik we tegen de vogels dat ze naar jou moeten! pootje van mij

  3. Lieve Minnie, VAN HARTE GEFELICIFLAPSTAART met je 7de verjaardag. OOOOOO en de mensensnuiters zeggen altijd dat 7 een geluksgetal is, nou dat wordt voor jou een heel fijn jaar hoor. Geniet van je feest en verwennerijtjes. Poot en kopje van je vriendje Jip

    1. Hoi lieve Bolle, Bas heeft een ietsepietsie gegeten, die nieuwe dieet brokjes viindt hij maar niks. Hij heeft er een stuk of 10 gegeten en toen luste hij het al niet meer, daarna heeft hij wel een klein beetje AD mousse gegeten.
     Vanochtend heeft hij wel de helft van zijn normale hoeveelheid gegeten. Hij heeft het nu ook door dat hij een pilletje moet, dus ruim voordat onze vrouw hem het pilletje wil geven kruipt hij al stiekem weg. De slimmerd.
     Lief van je Bolle dat je nog even informeert hoe het met Bas gaat.
     Knuffels van ons allemaal.

     1. Ik heb een tip, mijn vrouw deed vroeger voor Tim, de kater die er voor mij was, zijn pil in de vijzel fijnmaken en dan in de gourmet kip en dan lukte het vaak. Mischien neemt Bas zijn pil dan gemakkelijker!!

     2. O Bas, je krijgt heel veel kompliementen van mij dat je wat hebt gegeten! Dat vind ik supergoed van je, eerlijk waar!
      Mijn Molletje kreeg een pilletje wel eens in een blokje leeferworst, of in een klein stukje kaas.
      Maar het is moeilijk, pillen. Want wij katten zijn superslim, dat is gewoon zo.
      Veel sukses allemaal, en Bas, ik duim voor je!
      Knuffels voor jullie allemaal van Bolle.

 6. Hoi lieve Bert, gelukkig dat jij de straat nog goed controleert. Dat is nu ekstra belangrijk wegens dat alles ineens anders is. Dan is het goed dat iemand juist nu oplet wat er allemaal gebeurt.
  Ik denk zelf dat die vogels er altijd zijn, maar dat ze zich dan verstoppen. En nu is alles heel stil en da komen ze tevoorschein.
  Ik vind grote vogels ook eng. Dat durf ik best te zeggen. Hier in mijn tuin zijn er ook wel eens grote vogels. Mijn vrouw zegt dat het duiven zijn en eksters en vlaamse gaaien. Ze maken allemaal veel geluid en ze doen druk. Dat wil ik niet, maar ze trekken zich er niks van aan.
  De vlaamse gaaien doen zelfs Miauw als ze mij zien, dat hoort toch niet?
  Ik vind kleine vogels lief. Ze maken kleine geluidjes en ze zijn voorzichtig. Maar grote vogels zijn soms net als een hond, ze doen heel druk en raar. Je snapt niet waarom.
  Ik hoop maar dat ze weggaan. Bij jou en ook bij mij.
  Veel steunkopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat hoort ook niet van die gaaien, vogels moeten beleefd zijn tegen een katerman en ze moeten rustig zijn. Of ergens anders, dat is ook goed. Ik kan niks met vogels en jij hebt ze zomaar in je tuin dat is veel werk om allemaal in de gaten te houden, ik hoop dat je ook aan je rust denkt!! pootje van mij

 7. Bert het is echt raar buiten he???
  Hier zitten ook heel veel grote zwart witte vogels en die maken ook erg hard geluid!!
  Onze vrouw noemt ze eksters.
  Onze Panda is niet bang voor ze en zit midden in een groep erbij. Maar misschien komt het omdat hij ook zwart wit is.
  Maar ik Belle ben er bang voor want ik ben eens aangevallen door een ekster……gelukkig dat mijn vrouw het zag en zij heeft ze weg gejaagd.
  Hopelijk is de garage bij jou om de hoek bijna klaar want al die vrachtwagens door de straat is ook niet leuk he???
  Maar wij vinden het knap dat je je straat blijft controleren!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. hoi Belle ja als je een moeilijke erfaring hebt dan blij je dat gefoel houden dat snapt iedereen, ik zou dat zeker weten ook hebben. Of ik hier ook eksters heb weet ik niet mijn vrouw heeft er geen verstand van. Jouw vrouw gelukkig wel. Ik heb het liefste alles weer gewoon. pootje van mij

 8. Hoi Bert.
  Wij hebben heel veel foogels en weinig auto’s…..2 x per week komt de ophaal auto,die neemt dan alle vuilniszakken mee.Die auto komt wel heel vroeg,maar dat geeft niet,want daar zijn we nu wel aan gewend.Maar er moeten geen vreemde auto’s komen die veel lawaai maken!!
  De foogels fluiten nu heel veel omdat ze een nieuw nestje aan het maken zijn.Daarom doet scullary girl de haren van Sparkle die ze uit haar vacht kamt,naar buiten.Sparkle heeft heel veel ondervacht dus de foogels die die haren gebruiken hebben het dan lekker warm.Ik {Muzette} heb niet zoveel ondervacht,dus dat is de moeite niet om naar buiten te doen.
  Scullary girl had vroeger wel een nestkastje op het balkon,en daar kwamen dan koolmeesjes in.Elk jaar.Maar toen wij kwamen heeft ze die maar weggehaald.Sparkle vindt dat jammer,leek haar wel mooi speelgoed,maar scullary girl denkt daar anders over….Groetjes van mijn zus Sparkle en mij,Muzette

Reacties zijn welkom