kater Bram over: als je een kip wilt zijn

kip

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben. Het is namelijk lente. En in de lente wordt mijn tuintje alleen maar mooier.

Tuin

Er komen keiveel beestjes. Ik zal ze opnoemen.
Er komen: bijtjes, hommels, vogeltjes, lieveheersbeestjes, spinnetjes en van die andere vliegende insekten waarvan ik niet weet hoe die heten. En mijn struiken worden kei mooi groen en je zal wel denken, ‘Bram de tuinman’ die weet het wel van dat tuinen en zo. Nou nee hoor. Ik weet alleen dat als het kei groen is dan kan ik me beter verstoppen in de struik voor de beestjes. Dan heb ik kammoeflaasje en dan zien ze mij niet in de struik zitten.

Groeien

kipMaar nu is dat nog niet zo. De struik moet nog iets beter groeien. Nu doe ik alleen nog maar de planten in de potten tjekken. Ik ga met mijn neus er boven hangen en dan kijk ik of ik kleine beebie plantjes zie. In heel veel potten is dat nog niet. Dat is best raar toch want het is al lente. Dan moeten de plantjes uit de grond groeien. Ik ging dat navragen bij mijn vrouw want ik weet niet waarom het zo is. Toen vertelde ze tegen mij dat het eigenlijk nog een beetje te koud is voor de beebie plantjes. Pas als de zon iets langer warm is, dan komen de beebie plantjes uit de grond. Nou wilde ik kei graag dat de zon er al langer was en dat de zon ook wat warmer was zodat ik die beebie plantjes kan zien.

Kip

Toen dacht ik, ik kan toch ook een beetje zon zijn? Hoe doen kippen dat dan? Die gaan op hun beebie ei zitten om te warmen. Ooooo en nou snap ik het helemaal! Ik ga op de beebie plantjes zitten en dan warm ik ze op! Net als een mama kip dat doet. Dan worden ze straks kei mooi groot en sterk.

De zon was er ook een beetje en ik had mijn pot gevonden waar ik mijn beebie plantjes deed opwarmen. Ik ging er helemaal in liggen zodat de beebie plantjes het kei warm hebben, slim he. Nu wachten we tot de beebies uit willen komen. Ik ben kei benieuwd want ik vind op zo’n beebie plantje zitten kei leuk. Het is spannend. Je weet niet hoeveel beebie plantjes er uit komen en dan ben je in een keer een mama kip voor de beebie plantjes.

kipWarm

Ik kan nu niet te lang bij de kompjoeter blijven, want die beebies moeten warm worden. Tot volgende keer! En als jullie beebie plantjes hebben, lees ik het heel graag! Dat vind ik leuk, dan ben ik niet alleen een mama kip!

Bram

 

18 thoughts on “kater Bram over: als je een kip wilt zijn

 1. Lieve Bram,

  wat zeggie nou, bennie inees mamakip geworre. Oooh laat het mij beebie Doorie maar nie leeze. Assie zoies lees ga hij als ze kip sonder ze kop op ieder plantje ligge wattie teegekom. Hij wil zo graag ze beebies. Maak hem niks uit wattie foor beebies krijg, assie ze mamsie maar ze luijers kan laate ferschoone. Maar jij ben wel een heele lieve mamakip Bram. En jij heb er ferstand van. Jij kan het zien en mij hart foel het. Van me eigen heb ik aan mij beebie Doorie genoeg. Maar anders kom mij eigen bij jou informazie fraage. Stuur jij ons allemaal straks jou footoo assie groote beebies heb. Van mij eigen ben ik nu wel gierig naar jou niews van hoe jij jou beebies groot ga brenge. Mij erfaring is liefde Bram. Liefde en heel feel sneks…
  Dank jou wel foor jou wijse ferhaal,

  Loesje

  1. Hoi Loesje,
   Mij beebie plantjes duurt nog even. Fandaag was ik in de pot aan het wachten op de beebie. Mij vrouw zeg dat brammie’s niet kippetjes zijn en dat beebie plantjes niet eitjes zijn. Zij zeg, de zon en liefe en water is genoeg voor de beebie plantjes. Laat jou doorie maar nie leese. Anders hebbie dadelijk een doorie plant. Zacht kopje voor jou en je familie

 2. Hoi Bram
  Wil jij een kip worden?Dat is dan wel een hele operazie ha ha.Nee hoor,je hebt het goed uitgelegd Je wil beebie plantjes en dat ze dan lekker groot gaan groeien.Dan heb je ook meer preifusie bij je buiten toilet.Maar je doet je wel goed denk ik,en het ligt ook wel com-for-tabel in die grote planten pot.Maar als je beebie plantjes er zijn,dan heb je nog veel meer werk te doen bij je inspectie. Wij hebben alleen een kattengrasplantje buiten in een pot,want mijn zus Sparkle kan het maar niet laten om elk plantje en bloemetje kapot te knagen.Ook heeft scullary girl geen groene vingers.Maar ze wil het wel weer gaan proberen dit jaar,met plantjes die niet gevaarlijk zijn voor katjes.Maar nu vindt ze het nog te koud buiten.Eerst gaat ze het balkon schoonmaken en dan…wie weet.Heb jij kabouters in je tuin?Of zou ik daar aan denken omdat ik veel wiew gedaan heb,met de zakjes die we kregen van je vrouw?Heel fijn weekend.Zachte kopjes van je vriendinnetjes,Sparkle en Muzette

  1. Hoi Muzette en Sparkle, van mij eigen denk ik dat je teveel wiew heb gedaan. Maar dat geef niks. Assie beebie plantjes wil dan kan je het beste de maand door de helft doen. Mij vrouw zeg 15 april. Dan kan de grond beebies krijgen. Dan moet je wel een eitje hebben om te zaaien. Een beebie plant eitje. En heel veel zon en liefe en water. Kei koel dat je gewiewt hebt! Zacht kopje terug van mij!

 3. Hoi vriendje Bram, wat zeggie nou, krijg jij planten beebies, en ga jij dan net als een kip doen. Ik weet niet wat een kip is, Bram, dat denk ik tenminste, want ik was nog een beebie katje toen ze me op straat vonden en ik weet niet meer of ik toen een kip heb gezien. Nu het mooier weer gaat worden mogen wij, als onze vrouw thuis is, op het balkon, Mijn vrouw vindt het spannend want mijn kleine zus Juultje is nog nooit op het balkon geweest, Er hangt iets voor met gaatjes, dus Juultje kan er niet af vallen , maar toch vindt mijn vrouw het spannend. Veel sukses met de beebieplantjes Bram, vergeet je niet om af en toe ook wat te eten en te drinken en laat je foto’s zien als het gelukt is met je plantjes.
  Haai veif van je vriendje Bikkel

  1. Hoi Bikkel, je heb een goeie vraag. Wat is een kip. Een kip heeft witte veren, is klein en maakt een ’tok tok’ geluid. Een kip heef 2 poote en een snavel en loop op de grond. Zij kan eitjes maken. Oh zorg je wel dat je zusje nie van de balkding valt?? As ze beebie uit de grond is dan maak ik fotos. Haai veif terug Bikkel!

 4. Oom bwam, als ik oppe beebieplanten ga broeden dan heb ik kans datte ik me koffertjes ken pakken. Ooooh ikke kijk er wel naar. We hebbe nu beebieplanten van toomaate. En ikke kijk iffe ze goet groeien hihihi

  1. Doorie, jij magge nie op ze beebieplantjes sitten!! Assie erfaren ben wel maar jij ben nog klein. Je mag alleen kijke. Beebie toomaate zijn kei mooi. as ze zon kom dan groei die kei snel. Tot gauw doorie , kopje van mij

 5. Hallo Bram,
  Ik ga voortaan heel goed opletten hoe jij babyplantjes uitbroed en hoe die groei doen. Ikke ben nog steeds een huiskater Jip die nu wel een tuin heeft en er niet in mag komen. Ikke krijg als vrouwtje het huis klaar heeft wel een eigen buiten verblijf. Nou dan ga ik ook vraag doen of ik grote potten daar krijg. Ik mijn andere huis woonde ik heel hoog en had ik een groot balkon. Vrouwtje had daar ook grote bloembakken staan. Maar weet je wat er toch gebeurde, vrouwtje maakte die bakken leeg en zette er nepplanten in. Ik was een te grote tuinkabouter zei ze. Ikke deed niks anders dan graven en de planten werden daar heel verdrietig van. Maar nu ben ik een wijze Jip en hoopt vrouwtje dat ikke dat niet meer ga doen.
  Ikke ben van de nieuwsgierige als jouw babyplantjes uitkomen en hoe goed jij die mag verzorgen. Ikke denk van heel goed.
  Ja nu moet ik ook stoppen, want vrouwtje moet nog bergen dozen uitpakken en er wordt verwacht dat ik controleur ben of alles goed gaat.
  Fijne dagen voor jou in het zonnetje en knuf van vrouwtje. Grote poot en kopje van je vriend Jip.

  1. Hoi Jip! als je een beebieplant heb dan moet je wel even wachten. Je kan niet zomaar op de bak gaan bij de beebieplant. Als je blijf graafe dan kan de beebie plant niet voetjes krijgen voor innu zand. Assie beloof aan jou vrouw dat jij niet doe graafe dan krijg jij misschien ook een beebieplant. Heel veel sukses met de doose allemaal. Kopje van mij terug en voor jou vrouw ook!

 6. Hoi Bram, wat spannend dat je een heleboel beebieplantjes hebt en dat je een mamakip bent voor je plantjes. Dus nou ben je een kipkater! Dat zijn heel biesondere dieren, ik ken er eigenlijk maar eentje en dat ben jij.
  Ik denk dat de plantjes heel blij zijn met alle warmte, en dat ze keigroot gaan groeien. Maar het gaat best heel veel werk worden, dat weet ik toevallig. Wegens dat ik tien of elf kattenbeebies heb gehad, vroeger. Ik had geen tijd voor andere dingen meer, ik was alleen maar bezig met de beebies. Mijn beebies zijn al lang folwassen. En nu kan ik geen beebies meer hebben. Dus misschien wil ik ook wel plantenbeebies, ooit. Want het is supergezellig als je zo veel beebies hebt, ook al is het keidruk.
  Weet je wat mijn vrouw net tegen me zegt? Dat ik al plantjes warm houdt in mijn tuin, en dat ze na een tijdje dan helemaal plat zijn. Maar ik denk dat dat toeval is, en bovendien zijn dat geen beebieplantjes.
  Hou je ons op de hoogte, van je beebies?
  Ik ga in het zonnetje liggen, met je wiewzakje!
  Hele lieve kopjes van Bolle.

  1. Hoi Bolle, een kipkater, de enigste in de wereld! Dat is kei stoer. Ik denk dat jouw vrouw niks weet van beebieplantjes Bolle want ze vinden het kei fijn als je ze warm maakt. Ze gaan helemaal slap hangen alsof ze wiewen. Dus dat klopt niet helemaal. Misschien wil jou vrouw ook gewoon beebieplantjes maar past ze niet in de pot. Misschien heb ze een tuin en kan ze daar een bak maken.Heb jij echte beebiepoesjes gehad ?? wauw Bolle, dat is kei eng. Die zijn kei snel en die mauwen de hele tijd. Dan ben je kei druk joh.Van die beebies snap ik niks. Alleen van de kip en de ei. Als de beebieplantjes groeien dan maak ik wel een foto en dan meel ik die wel. Lekker wiewen Bolle! Lieve kopjes terug van mij

 7. Lieve Bram die eigenlijk een kip wil zijn. Ik ben zo benieuwd wat voor plantenbeebies je uit gaat broeden, laat je t.z.t. foto’s zien van jouw beebies. Geniet maar van de zon lieve kipkat, fijn weekend en een kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina en Floortje, de beebieplantjes zijn allemaal plat. Ik denk dat ze te haai zijn van alle warmte. Mij vrouw heb ze water gegeven want sommige hadden misschien gewoon keiveel dorst. Morgen ga ik weer kijken bij ze. Dan hoop ik dat ze weer normaal zijn. Stelletje haaie beebieplanten. Als ze groot zijn maak ik een foto. Fijn wiekent voor jullie, kopje van mij

 8. hoi Bram, wat een mooi blogje heb je geschreven over de plantjes.
  Vind het zo lief van jou dat je de baby plantjes warm houdt, hoop ook echt dat ze gaan groeien.

  Dan heb jij baby plantjes kindjes joh, dat zou leuk zijn!

  Geniet van het weekend, en zorg maar goed voor de babyplantjes.

  Pootje van Tommy en knuffel van deeltijdbaasje van Tommy

 9. Bebieplantjes warm houden is altijd leuk he Bram??
  Ik, Izzy, doe dat ook altijd!!! En soms helpt Belle ook mee!!! Onze vrouw heeft veel potten met planten en sommige zijn al groot en daar hoeven alleen maar blaadjes aan te komen dus daar hoeven we niets aan te doen.
  En hoe mooi als in de tuin alle blaadjes weer overal aan zitten…….dan kunnen we verstoppertje gaan spelen!!!!
  Dus hier zijn dalijk ook 2 mamakippen 😺

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 10. Hi Bram. Ben jij een kipkat? Ik ben volgens frau soms een stofzuigerkat (ik eet echt alles op). Ben wel benieuwd naar je beebieplantjes hoor!

Reacties zijn welkom