Kater Bolle over als je veel losse haren hebt

harenElk jaar is het hetzelfde. Als het lente wordt laten mijn haren los. Niet allemaal gelukkig, het is dus niet zo dat ik kaal word.

Er blijven nog een heleboel haren op mijn lijf zitten, ik denk wel een miljoen. Maar volgens mijn vrouw zitten er ook wel een miljoen haren op het bed en op de vloer en op alles in huis. En ik denk dat ik ook nog wel een miljoen haren in mijn buik heb. Zo voelt het.

Gewicht

Ik ben nou toch al heel lang op diejeet. Maar ik word niet slanker, ik blijf gewoon 6 kieloos.
Ik krijg brokjes voor een kat van 3 kieloos en wat natvoer. Maar ik blijf 6 kieloos. Dat is dus mijn iediejale gewicht, denk ik.
Maar het zou ook kunnen dat ik drie kieloos aan haar in mijn buik heb. En dan weeg ik natuurlijk nooit slank.

Sportbrokken

Ik heb een tijd de sportbrokken gegeten die Jip en Bert eten. Maar dan moet ik na een paar weken steeds spugen. Want ik kauw ze niet goed, en ik heb ook nog dat haar in mijn buik.
Daarom heb ik nu weer spesjale brokken voor als je vaak haren moet spugen. En ik heb nog de spesjale brokken van mijn vriend Vlo, die nu een ster is. Die brokken zorgen dat dat haar niet uit je mond komt, maar uit de andere kant. Dat je wat vaker naar de weecee moet, dus. In mijn buitenweecee liggen allemaal harige dingen, je kan vast wel raden wat dat zijn. Ze zien er biesonder uit, door dat haar. Na een paar weken ligt er alleen nog maar haar en is de rest weg. Mijn vrouw zegt dat we straks kamerbreed tapijt in de tuin hebben als dat zo doorgaat.

Losse haren

harenMijn mensen kammen me af en toe. Niet te vaak, want dat is niet goed zei de dierendokter. Dan gaat je vacht raar doen.
Ik vind het heerlijk als ik gekamd of geborsteld word. Ik ga er altijd goed voor liggen, zodat mijn rug weer helemaal mooi glad wordt. Maar mijn buik en mijn staart, dat hoeft niet van mij. Mijn vrouw doet juist altijd mijn rug en de bovenkant van mijn staart en de achterkant van mijn achterpoten goed kammen. Omdat ik alle losse haren daar naar toe was en daar laat zitten. Dus soms tilt mijn vrouw me onder mijn buik op met haar hand, zodat mijn achterkant een beetje in de lucht hangt. En doet ze heel snel rats rats rats met de kam. En dan zit er een halve kat in de kam, eerlijk waar! Ze laat het me altijd zien en ik kan het haast niet geloven. Ik snuffel er altijd aan, en soms probeer ik er een hap van te nemen. Dat weet mijn vrouw dus ze houdt het haar goed vast.

Spugen

En toch moet ik soms ook nog spugen. Dan spuug ik allemaal haren. Maar het zijn losse plukjes, geen hele klonten. Dat is winst vindt mijn vrouw.
Ik vind het zelf niet erg om te spugen. Ik doe het natuurlijk liever niet, dat is logies. Maar ik voel me ook niet helemaal ziek en ellendig als het toch moet.
Meestal word ik eerst heel onrustig en ga ik heel veel eten. En ik ga steeds gras eten, dat helpt om te spugen. Ik blijf maar ronddribbelen en wil niet gaan liggen. Dan weten mijn mensen al hoe laat het is, zo noemen ze dat.
Meestal spuug ik eerst maar een beetje en slik ik de rest weer in. Dat kan je horen, zeggen mijn mensen. Na een tijdje komt alles uit mijn buik eruit en voel ik me weer helemaal nieuw. Alle haren zijn weg, eindelijk. Volgens mij ben ik ook eventjes heel slank, zonder al dat haar.

Wassen

harenWeet je wat ik dan doe? Ik moet altijd goed rennen, omdat ik blij ben. Ik eet wat, want ineens is mijn buik natuurlijk helemaal leeg geworden.
En ik was me ekstra goed. Want mijn haren zijn door de war geraakt.
Liklikliklik doe ik, dat mijn haren weer netjes zijn.
En dat ik toch weer wat haren in mijn buik heb.

25 thoughts on “Kater Bolle over als je veel losse haren hebt

 1. Hoi Bolle,

  Wat dapper van jou dat jij je laat kammen door het vrouwtje.

  Mijn Kitty ,die vindt het ook heerlijk ,die gaat er zelfs voor liggen en geniet ze van het borstelen.
  Zij is kortharig(cypers),maar heeft toch altijd veel plukken haar ,vooral rond deze tijd ,die loskomen.

  Coco daarentegen houdt niet van kammen, terwijl ik het toch heb geprobeerd sinds zij een klein kitten was.
  Zij is langharig(kruising Maine Coon,Ragdoll),dus is het belangrijk dat zij af en toe gekamd wordt ,anders raken de haren vervild.
  Als zij me ziet aankomen met de borstel gaat ze zich verstoppen.
  Soms als ze bij mij op de bank zit ,dan probeer ik het toch eventjes ,heel zachtjes, maar dan krijg ik een flinke haal van haar of ze bijt me(niet hard hoor).
  Dus heb ik besloten haar met rust te laten en als ik haar aai, probeer ik dan enigszins te voelen of er klitten zijn.

  Omdat ik haar niet mag kammen en om verwondingen te voorkomen,gaat zij met enige regelmaat naar de trimsalon.
  Daar laat ze zich door de lieve dierentrimster wel borstelen en als ze toch eenmaal bezig is, de nageltjes knippen,want dat lukt mij ook niet bij haar.

  Na zo een bezoek aan de trimsalon ziet zij er weer netjes uit en kan er weer effe een poosje tegenaan. πŸ™‚

  1. Lieve mevrouw Jeanine, eigenlijk wil ik alleen op mijn rug geborsteld worden, en mijn kop mag ook. Maar mijn vrouw zegt dat dat niet echt nodig is. Juist onderaan bij mijn rug en mijn broek (zo heet dat zegt ze) zitten de meeste haren. Maar gelukkig doet ze dat maar af en toe! Ik doe dan soms eventjes piepen, want ik vind het helemaal niet leuk.
   Gelukkig dat Coco wel geborsteld kan worden door de kattentrimster. GroteBeer, die hier voor mij woonde, wilde ook nooit gekamd worden. Toen hij oud was kreeg hij allemaal klitten en zelfs vilt achteraan zijn rug. Toen zijn mijn mensen ook naar een kattentrimster geweest en die heeft Beer helemaal weer keurignetjes gekamd! Hij was er zelf ook heel blij mee. Is Coco ook blij als ze nieuwe haren heeft gekregen?
   Veel lieve kopjes voor uzelf en natuurlijk ook voor Kitty en Coco van Bolle.

 2. Hoi Bolle, wij vinden kammen er borstelen op zijn tijd heel fijn, daarna krijgen we altijd een snoepie. Bas geniet er ekstra van, want het lukt hem niet altijd om zelf zijn vacht mooi te houden, hij is al wat stram door een klein beetje artrose in zijn botjes. Diva Kruimel bepaalt zelf of en wanneer ze gekamd wil worden, als ze niet wil dan gaat ze heel hard miauwen net of ze mishandeld wordt. Echt diva gedrag dus. Ook wij moeten af en toe een haarbal kwijt. Bij voorkeur ‘s-nachts, dat vindt onze vrouw weer niet zo leuk want soms trapt ze er met haar voet in, dat vindt ze niet zo leuk wakker worden. En als de ene het doet volgen al snel de anderen ook. Onze vrouw denkt dat we dat onderling afspreken, maar dat is echt niet zo Bolle. Het is vandaag lekker weer, dus mogen we lekker op het balkon, Bjarne was zo blij dat hij drie rondjes door de kamer ging racen. Juultje mag voor het eerst op het balkon sinds ze bij ons woont. Wel spannend, maar ze kan er niet afvallen want er hangt iets wat onze vrouw gaas noemt. Toch letten we wel ekstra op haar, want het is nieuw voor haar. Bolle geniet vandaag lekker van de zon en je tuin. Heel veel knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve bende, ooo met zijn zessen kan je vast supergoed spugen! Zeker als jullie vrouw slaapt, dat is het fijnste. Popje, Beer en mijn Molletje deden dat ook wel eens. En dan spuugde Pop het liefst een paar keer onder het grote bed, daar waren mijn mensen altijd heel blij mee.
   Wat leuk dat jullie borstelen en kammen allemaal goed vinden. En ik snap best dat je als Diva zelf bepaalt wanneer, daar ben je diva voor natuurlijk.
   Hoe is het op het balkon? En hoe vindt Juultje het, vindt ze het leuk of juist eng? Zo, dan ben je echt blij, Bjarne, als je drie rondjes rent! Hier in mijn tuin is het warm, maar er is best heel veel wind.
   Bas, hoe gaat het met eten? Doe je weer een beetje eten? En hoe is het met je diejeetbrokken? Ik doe aan je denken, dat je je weer helemaal goed foelt!
   Lieve Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Juultje en Bikkel, geniet maar heerlijk van het zonnetje vandaag, samen met jullie vrouw. Jullie krijgen met zijn allen heel veel knuffies van Bolle.

   1. Hoi Bolle, ik mag je nog even schrijven. In het begin was het balkon wel eng, maar later vond ik het wel leuk en spannend. Mijn grote broer Bas krijgt nu om de dag een pilletje en nu eet hij wel beter. Alleen vindt hij die diejeet brokjes maar niks. Onze vrouw gaat nu de brokjes van ene meneer konijn proberen, geloof ik. Knuffies van Juultje

    1. Hoi lieve Juultje, lekker is het om buiten in het zonnetje te zijn hè? Maar doe je wel voorzichtig op het balkon, ook al zit er gaas? Het lijkt mij ook best spannend, een balkon!
     Gelukkig dat Bas weer beter eet! En diejeetbrokjes, dat is altijd moeilijk. Misschien heeft meneer konijn brokjes die Bas wΓ©l lust. Ik heb ook brokjes van die meneer. Toch raar, dat je als kat konijnenbrokjes moet eten!
     Knuffies terug voor jou van Bolle.

 3. Hoi Bolle,

  Wat goed van jou dat jij je laat borstelen, op de buik vind ik het ook niet fijn. Vind het zelf heerlijk als baasje mijn kop borstelt, zalig vind ik dat.
  Maarja de rest moet ook, en dat vind ik niet altijd leuk, al zie ik er daarna wel weer goed uit, zegt de baas.

  Had vanmorgen een dolle 5 minuten, en toen ging ik deeltijdbaasje( die dit wiekent bij mij kwam losjeren) beetje uitdagen.
  We hebben even gespeelt, en ik won natuurlijk!

  Het deeltijdbaasje gaat Vrijdag verhuizen, dus ik moet van haar even doorgeven dat ze deze week geen internet heeft waardoor ze ook niet kan reageren op jou.
  En dat vind ze heel jammer!

  Een pootje en een zacht kopje van je vriend Tommy

  1. Hoi lieve Tommy, dus jij vindt het ook niet fijn als je helemaal geborsteld wordt? Mijn kop, dat vind ik ook heerlijk, dan ga ik kopjes geven aan de borstel. Net als bij jou zeggen mijn mensen altijd dat ik er weer keurig uitzie met mijn nieuwe haren, en ook dat ik veel zachter aanvoel.
   En natuurlijk had jij gewonnen met spelen, dat hoort zo als je kat bent!
   Wat spannend dat je vrouw gaat verhuizen. Ga je een keertje kijken in haar nieuwe huis? Doe je haar van mij heel veel sukses wensen, want verhuizen is veel werk.
   Geef haar alsjeblieft maar ekstraveel knuffels als je haar weer ziet, ook van mij!
   Lieve Tommy, ik hoop dat je vandaag geniet van het zonnetje. Je krijgt van mij een pootje terug en ook heel veel lieve kopjes van je vriend Bolle.

 4. Hajooooo oomie bolle.
  Ooooh wat raar dat uwes uw haare verlies. Ikke furhaar ampurr. Uwes gaat tog niet bjoot worre he? En eet uwes haare op? πŸ™€πŸ™€πŸ™€ ooooooooh wat erg. Mefrauw en meneer bolle, uwes moet oomie bolle meer en lekkerderder bwokkies geefe hoor!!!
  Ikke hep maar 1x puugt oomie. Ikke hat 1x te snel ge-eet. En toen liep ik naar de natte kaamer en spuugte daar alles weer uit. Blehbah.
  Pootjes oomie 🐾🐾

  1. Dag lieve grote siejemeesezwartepanterjongen, wat fijn dat je bijna niet furhaart! Dat zou ik ook wel willen, en mijn mensen zeker weten ook.
   Ik hoop maar dat ik niet bloot word, want wat moet ik dan als het koud wordt?
   Ik heb mijn mensen laten lezen dat ik meer brokjes moet krijgen en ik hoop dat het helpt. Mijn vrouw zegt dat ik al te dik ben, maar dat is eerlijk waar alleen maar haar. Van binnen en van buiten.
   Door, je bent al bijna één jaar! Ga je dan een feest geven? Dat we allemaal sneks en spelletjes meenemen en keihard rond gaan rennen? Dat lijkt me supergezellig!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij maar één keer hebt gespuugd!

 5. Goedemorgen lieve Bolle,
  Wat een gedoe met dat verharen iedere keer. Floortje heeft ook veel los haar op haar lijfje maar ze houdt niet zo van borstelen, daar moet ze echt voor in de stemming zijn, anders gaat ze op de vlucht of wordt boos. Ga maar fijn genieten in je tuin lieve Bolle, fijne zondag nog . kopje en knuffels van ina en floortje

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, vindt Floortje het ook zo vervelend, al die losse haren? Het kriebelt aan je lijf en aan je gezicht. Ik zit steeds te krabbelen, en dan heb ik hele plukken haar tussen mijn tenen.
   Oo, en wat gebeurt er Floortje, als je boos wordt? Er zijn best veel katten die borstelen niet fijn vinden en dat snap ik heel goed. Soms kan het een beetje pijn doen, als je haar in de knoop zit en de borstel gaat er doorheen.
   Ik heb vandaag met mijn mensen in het zonnetje in mijn tuin gezeten, het was superfijn. Ik hoop dat jullie ook een hele fijne dag hebben, met een zonnetje!
   Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, een knuffel terug en veel lieve kopjes voor jullie allebei en ook voor meneer Floortje, van Bolle.

 6. Lieve Bolle,
  Hier is het precies hetzelfde met al die haren. En kammen omdat het soms moet maar niet omdat we het leuk vinden…….behalve Tica die vindt het heerlijk!!!! Gelukkig maar want die heeft een hele dikke vacht en die gaat soms in de knoop zitten.
  En wat betreft je gewicht…………
  wij vinden 6 kg toch een mooi gewicht voor een kater, niet teveel en niet te weinig!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve allemaal, oooo ik ben helemaal blij dat jullie mijn gewicht mooi vinden! Als jullie dat allezes vinden, dan moet het wel zo zijn! De dokter vind dat ik zeker een halve kieloo nog eraf moet, maar het lukt eerlijk waar niet. Dus ik ga gewoon zeggen dat jullie het goed vinden zo als ik nu weeg!
   Lieve Tica, gelukkig maar dat jij het fijn vindt als je haren worden gekamd. Knopen in je haar zijn vervelend, en het doet pijn als ze eruit worden gehaald.
   Ik denk dat jullie met zijn zessen bij elkaar superveel losse haren kunnen maken! Daar ben ik best benieuwd naar!
   Lieve Tica, Moby, Panda, Belle, Izzy en Dopey, heel veel grote dikke knuffels-met-losse-haren terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.

 7. Lieve Bolle,

  hebbie haar in de buik? Oooh assie weer naar jou dokter ga moetie dat zegge. dattie die kieloos ben van jou buik en drie kieloos van jou haar. Dan krijgie meedelijde met jou buik en jij krijg vast lekkere vette brokke en jij krijg jou kaasdiejeet. Dattie aan moet sterreke. Jij weet toch nie wat jij hoor asie drie kieloo haar in jou buik heb. Maar jij heb er niks ofer te zegge Bolle. Jou haar doe wat jou haar wil. Jij kan het wasse, jou vrouw kan het kamme. Maar jij kan het nie vastplakke. Jij ferlies het toch. Mij broer Bart was mij kampiejoen van ze haare. Assie sprong flooge er heele flokke haare door mij huis. En mij vrouw dee mij broer wel kamme maar mij dieredokter zei, Bart heb een slechte rui. Jij geloof het toch niet, mij dokter moei ze eigen oferal mee. En Bart zat er mee, hij dee ze eigen zo goed wasse dattie heel vaak moes spuuge. Ooh Bolle mij broer bart dee aan pieroewettespuuge. Mij vrouw zag het aankoome en zij wis dan ook hoe laat zij leef. Mij broer ging rondjes renne en dan gelijk spuuge. Ooooh Bolle mij heele huis onder…. Maar mij vrouw mis mij broer Bart nog steeds. Zij zeg, jij kan er niks aan doen. Soms bennie ermee geboore.
  Van me eigen heb ik mij dikke vacht. Mij vrouw doe mij kamme en borstele. Oooh Bolle van me eigen ben ik fen van borstele en kamme. Mij vrouw zeg Loes, er blijf nog maar een halfe Loes ofer. Assie fijf ben van jou sijfer kan jij nagaan….
  Maar op jou footoo kan jij zien, jij ferzorrug jou eigen goed. Dan kom jou haar weer terug Bolle. Mij erfaring is, jou haar groei weer aan. Van mij eigen weet ik nie offie ook in jou buiteweecee aangroei, in ferband met jou kaamerbreed haartaapijt. Ooh Bolle beloofie mij eigen dattie er jou footoo van maak assie er lig. Jou haartaapijt.

  Bolle misschien kan jij het hoore maar een mevrouw zing foor alle ouwe seniejoore mense. En zij zijn nu blij en gelukkig en mij hart heb rust. Dat zij niet alleen hoefe zijn weeges dat alles nu anders is.
  Jij krijg van mij eigen mij kopjes met kaas. En jij heb geluk, er zit geen haar aan. Als jou vrouw en jou menseman wil maggie ook pakke en het is ook foor Ooma. De mevrouw heb ook foor Ooma gezonge, met ze hart….

  Liefs van Loesje

  1. Loes, ik heb verkeerd gekeken en nou staat mijn antwoord onder het antwoord van Muzette! Dom hè, maar nu kan ik het niet meer terugschuiven. Dus ik heb je wel geantwoord hoor!
   Heel veel lieve kopjes van Bolle.

 8. Hoi lieve Bolle.
  Tja het is wat in het voorjaar met die losse haren.Ik{Muzette} heb er niet zo veel last van.Al was ik mijzelf wel heel grondig want ik ben een nette poes hoor.en erg schoon op mijzelf 1 a 2 x per jaar heb ik dan een haarbal.en een grote ook.
  Sparkle heeft een hele dikke ondervacht.Zeker ook een kilo.Dat zal ze dan de volgende keer bij Nina eraf gaan trekken,dan komt ze mooi in de buurt van haar streef gewicht.Dat is een hele mooie tip!!! Maar wij 2-tjes hebben een bloedhekel aan kammen……Ik hoef dus niet zo vaak,want ik heb weinig losse haren ,maar Sparkle wel en ik moet zeggen….ze vindt het niet leuk.Wel krijgen we allebei regelmatig een staafje met spullie tegen haarballen en ook Sparkle mag die hebben want ze zijn laag in koolhydraten.Nee dan onze broer Fynn.Fynney was dol op kammen.Die wilde elke dag wel,uitslover op dat gebied hoor,en het stelde ons dan weer in een wat ander daglicht zal ik maar zeggen.Verder was hij erg lief hoor!.
  Maar goed we moeten er toch aan geloven op het moment.Scullary girl is nogal precies op dat vlak.1 x per week zeker en niet vaker want dat is niet goed voor je velletje zegt ze.Nou 2 x per jaar zou ik ook goed vinden,maar scullary girl en wij zijn het niet eens daarover….Maar ik ontloop de dans meestal omdat ik weinig ondervacht heb.Van die van Sparkle kan scullary girl wel een trui breien,als ze kon breien dan he……Dus we wensen je veel succes en zelfs 2 kilo haar eraf trekken van je gewone gewicht,zou al mooi zijn.Niks geen gezeur meer bij de dierenarts!!O,o deze tip zal ik onthouden voor Sparkle en als ze dan weer eens naar Nina moet,haar eraan herinneren dat ze dat zegt.Want zelf dit soort dingen onthouden is lastig voor haar.Maar daar zijn we zusjes voor,We helpen elkaar.
  Bolle fijn weekend en bedankt voor je mooie schrijf.
  Kopjes van je vriendinnetjes.Sparkle en Muzette

  1. Hoi lieve Muzette, wat grappig is dat, ik lees dat de katten die gekamd moeten worden het niet fijn vinden en de andere katten juist wel. Kijk maar naar Fynn, die vond het heerlijk. Mijn vrouw denkt dat katten met zwart haar niet zo erg verharen, was dat bij Fynn ook zo?
   Ik heb ook een dikke ondervacht en die gaat heel snel in de knoop. En ik ben volgens mijn mensen niet een kat die zich erg vaak wast. Ik vind zelf dat dat wel meevalt. Ik doe alleen mijn achterpoten en mijn rug, en soms de onderkant van mijn staart. De rest vind ik niet nodig. Maar mijn vrouw zegt dat ik alle losse haren naar mijn staart was en dan laat zitten. Daarom doet ze me soms daar kammen, nou ik vind er niks aan! Soms doe ik zelfs een beetje piepen, want ik wil het liever niet.
   Oooo, stel je voor dat je elke dag gekamd zou moeten worden, dat lijkt me vreselijk.
   Ik denk dat ik bij de dokter ga zeggen dat ik eigenlijk viet kieloos weeg, met nog twee kieloos haar erbij. Dan ben ik veels te dun, en dan mag ik zoveel snekken als ik wil!
   Ja Sparkle, dat kan jij ook doen, dan doet Muzette het voor je onthouden. Dat is fijn, als je zusjes bent.
   Sparkle, hoe is het met je hoofd? Hoe voel je je? En doe je goed blijven eten, dat is belangrijk! Je weet dat ik aan je denk, toch, en dat ik hoop dat je nog heel lang hier blijft!
   Lieve Sparkle en Muzette, jullie krijgen een hele grote knuffel, en jullie vrouw ook, van jullie vriend Bolle.

 9. Lieve Loes, oooo een kaasdiejeet, dat wil ik echt supergraag! Ik weet zeker dat ik dat vol kan houden, mijn hele leven lang. En ik denk dat dat ook goed is voor mijn haren, wegens dat kaas fet is en daar worden je haren mooi glanzend van.
  Deed Bart ook zo verharen? Misschien omdat je dokter ze eigen er mee moeide, dat kan best. Wat biesonder dat Bart pierowettespuuge kon! Dat wil ik ook wel eens proberen, dan heb je toch meer berijk. GroteBeer deed ook heel veel spugen, toen hij net hier kwam wonen wel drie of vier keer per nacht. Door het hele huis heen. Maar net als jouw vrouw Bart mist, missen mijn mensen GroteBeer. Ik deed eerst altijd op mijn kleedje Stip spugen, maar nu doe ik het meestal op bed. Soms horen mijn mensen het meteen, en dan kunnen ze het dekbed meteen weghalen daarna. Maar soms doe ik het heel stilletjes en dan is het al helemaal ingetrokken. Maar ja, ik vind: wat eruit moet moet eruit.
  Loes, word je eerlijk waar maar een halve fijf over van je sijfer, als je vrouw je borstelt? Dan ben je helemaal dun geworden, veel te dun! Dan heb je ook een kaasdiejeet nodig, om weer gezond te worden. Dat je sterk genoeg bent om weer van je groonies beter te worden, dat je niet meer hoeft te niesen.
  Daarom krijg je van mij hele lieve kopjes met ekstrafette smeujige smeerkaas. Ik denk dat er weinig haren aanzitten, misschien eentje maar meer niet. Ze zijn ook voor je famielie, van mij, Bolle. En ooma stuurt lieve groetjes terug!

 10. Hallo Bolle,

  Zo vrouwtje en ik hebben buikvulling gedaan na weer een dag hard werken in ons vooraltijdhuis. Beneden begint het al wat te worden, de meeste dozen zijn daar leeg. Ja ik heb nu natuurlijk een grote taak en verantwoordelijkheid in huis, ik ben opzichter en controleur. en tja die zijn streng. Nee hoor vrouwtje kan het heel goed en ik geef haar voor het harde werken heel veel kopjes en pootjes door huis snuit.

  Maar Bolle, vrouwtje en ikjes hebben het eens over jouw 6 kiloos gehad, maar dat is toch helemaal niet teveel, toen ik dieet/sportbrokken moest gaan eten was ikjes 6,6 killos hoor. Nu weet ik het niet want dat wegeding zit nog in een of andere doos. Toen ik bij Tante Ans was voor controle, woog ik 5.8 kiloos en met de 6 kiloos die jij weegt was Tante Ans al tevreden geweest hoor. Heb ik haar zelf horen zeggen. Vrouwtje heeft mij zelf de laatste maand wat extra eten gegeven, want ze vond mij wat te dun worden. Maar nu is vrouwtje weer tevreden.
  Tuurlijk weeg jij veel minder, want haren wegen heel zwaar hoor.
  Bolle spugen doen we als katermans en poezel allemaal wel, ikke tenminste wel en dan het liefste op de mat, deed ik vanmiddag ook bij de voordeur, weet meteen iedereen dat het mijn mat is. Er was nog een reuze groot stuk over en dat ligt nu in de garage, maar dat komt in mijn buitenverblijf.
  Ik heb ook al nieuwe vriendjes hier, vrouwtje heeft ook lekker eten voor ze buiten in de silootjes gedaan en nu komen er al steeds meer, alleen ik heb nog niet een vrouw fazant en eekhoorntjes gezien en konijntjes. Dat vind ik wel jammer, maar wie weet komen die nog. kijk zij weten natuurlijk nog niet dat ikke hier woon.
  Bolle ik ben al weer een beetje begonnen met de oefenen van de formule 2 race en ik zag dat jij ook alweer een beetje bent begonnen. We moeten natuurlijk eerst goed oefenen, want we hebben een lange winterstop gedaan. Oefenen mag zeer zeker in je eigen huis en je tuin, daar kan niemand wat van zeggen hoor.

  Zo nu ga ik nog even in het zonnetje een klein dutje doen en ik stuur van mijn vrouwtje veel knufjes mee voor jou en je lieve mensen en voor jou grote poot en kopje van je grote vriend Jip die super gelukkig is in zijn vooraltijdhuis

  1. Hoi lieve Jip, wat zijn jullie al goed opgeschoten, dat beneden al de meeste dozen leeg zijn! Daar krijgen jij en je vrouw grote kompliementen voor van mij!
   Wat heb je voor vriendjes die komen eten? Ik denk wel vogels toch? De eekhoorntjes en de konijntjes moeten inderdaad eerst weten dat jij er nu woont, en dat er allemaal lekkere hapjes te krijgen zijn in jouw tuin. Als ze dat snappen komen ze natuurlijk meteen kijken!
   O, doe jij op de mat spugen? Dat deed onze Popje ook graag, op de mat. Of onder het bed. Door alle spesjale brokken hoef ik nu veel minder te spugen, daar ben ik heel blij mee. En mijn mensen ook wel, zeggen ze.
   Mijn dokter zegt dat ik 5,5 van sijfers zou moeten hebben, of nog minder. Maar het lukt niet, wat mijn mensen ook proberen. Ik heb nog steeds een grote buik, en doordat ik korte pootjes heb lijkt hij nog groter, dat is moeilijk. Misschien kan ik beter proberen om langere poten te krijgen. En als ik weer ga oefenen voor onze rees word ik misschien een klein beetje slanker.
   Jip, ik vind het zo fijn dat je helemaal gelukkig bent in je huis! Zeker weten dat je vrouw daar ook heel blij en gelukkig mee is. Dus nu zijn jullie samen gelukkig in jullie nieuwe huis, en jullie mogen er altijd blijven wonen! Dat vind ik prachtigmooi, dat hebben jullie helemaal verdiend na alle gedoe.
   Heel veel liefs en knuffels en pootjes en kopjes voor jou en je lieve vrouw van je grote vriend Bolle. Mijn mensen sturen jullie allebei heeeeeeeel veel liefs!

 11. Hai Bolle, hier nog even een schrijfje van mij. Ben je drie kilo aan haar? Nou dan mag je vast ook weer de gewone lekkere brokjes toch. Ik spuug niet heel vaak, maar als ik het doe, dan helpt een stukje plant wel altijd. Op m’n rug kammen vind ik best ok en op m’n koppie ook. Maar alle andere plekjes, oh nee! Miauw, dan ga ik bijten hoor!

  Poot en kopje van Minnie

  1. Hoi lieve Minnie, mijn vrouw denkt dat ik overdreif met drie keiloos aan haar, maar ik weet het eerlijk waar zeker. Als ik gespuugd heb ben ik ineens veel slanker, dat foel ik elke keer.
   Wat voor plant eet jij, als je moet spugen? Ik doe altijd gras eten, dan moet ik soms al binnen een minuut spugen.
   En je hebt helemaal gelijk dat kammen op je rug en je kop prima is, maar op andere plaatsen niet. Mijn vrouw heeft er geluk mee, dat ik niet meer bijt. Vroeger beet ik de hele dag door, maar nu nooit meer. Dus ook niet als ik gekamd word. Maar soms zou ik het best even willen, vooral als mijn haren in de knoop zitten…!
   Lieve kopjes en pootjes voor jou en je frau van Bolle.

 12. Hoi Bolle
  Hier nog even Muzette.Fynn had zeker niet zo’n dikke ondervacht.Beetje pluisjes achtig.Maar hij vond kammen gewoon heeeeeeel fijn.Dan pakte scullary girl de kam,en als hij die zag,sprong hij hopla op de krabbelton en moest scullary girl hem heeeeel lang kammen,vond hij.Maar dat was niet echt nodig dus had hij een zachte borstel voor tussen door,gewoon omdat hij het fijn vond maar elke dag met de kam is was niet goed voor zijn velletje. Met Sparkle is het hetzelfde.Alleen kan je wel merken dat ze met pijnstilling zich wat beter lijkt te voelen.Dus krijgt ze het.Scullary girl geeft het gewoon uit een spuitje.Dan zegt ze:kijk Sparkle,ik heb wat lekkers voor je,en hopla ze gaat naar scullary girl toe en likt het zo op.Nou,mij krijg je zo gek niet hoor.Maar ik heb het gelukkig ook niet nodig.Maar het smaakt dus lekker blijkbaar.Al is Sparkle altijd wel dol op lekkers….scullary girl zegt niet eens dat het een medicijntje is.Ik was soms haar kopje.En verder kijken we wel hoe het gaat.Eten doet ze heel goed hoor.Gelukkig wel. Bolle doe je de groetjes aan je vrouw? Zacht kopje van Muzette.Natuurlijk ook van Sparkle maar die ligt te dutten dus even via mij.

  1. Dag lieve Muzette, dankjewel voor je updeet! Wat leuk dat Fynn zo dio was op borstelen en kammen! En fijn dat je vrouw een zachte borstel had voor hem, dan krijg je geen last van je huid.
   Die pijnstilling die Sparkle krijgt ken ik wel, denk ik. Die is zeker weten niet fies, gelukkig maar. Je bent een superlieve zus dat je af en toe Sparkles kopje wast, dat vindt ze vast heel fijn. En ik ben heel blij om te horen dat de pijnstilling helpt!
   Jullie krijgen van jullie vriend Bolle (dat ben ik dus) heel veel lieve zachte voorzichtige kopjes, ook voor jullie vrouw!

Reacties zijn welkom