Hoe mijn werk nou ekstra moeilijk is

straat

Ik was een asieljongen en nou ben ik een huiskater die thuis eigen werk heeft dat is dat ik de straat controleer. Daarom zit ik in de vensterbank. En pas werd mijn werk moeilijker.

Verandering

Een tijdje terug was er ook al een verandering waarvan ik foelde nou voor mij hoeft dat niet. Dat was toen ik geeneens meer kon ontspannen of slapen omdat er steeds vogels in mijn straat kwamen. Dan zag ik iets bewegen of ik hoorde een geluid en iets in mij moest dan steeds opletten wat er gebeurde. Dan slaap je helemaal niet fijn. Maar daar ben ik nou een beetje aan gewend of de vogels doen weer gewoon dat kan ook. Gisteren gebeurde er iets anders. Weer een verandering.

Raam

Mijn vrouw zette het raam van de huiskamer open. Een stukje. Dus niet dat ik er doorheen kon of dat de vogels binnen konden komen.
Voor mij als controleur vensterbank werd het werk moeilijker:

  • ik kon alles van de straat wel honderd keer beter ruiken, alle geuren kwamen tegelijkertijd in mijn neus en ik moest denken wat wat betekende en daarna was ik moe. Zoveel luchten ruik ik geeneens als ik aan de voordeur snuif dus het was echt heel veel
  • er waren ook veel meer soorten geluid en normaal hoor ik van alles maar nou veel meer
  • ik voelde de wind op mijn vacht en dat was superheerlijk dus ik deed mijn ogen dicht van oooo-wat-fijn maar dat kan natuurlijk niet als je moet opletten!!

Avond

’s Avonds ging het raam gelukkig weer dicht. De verwarming was nog steeds aan dus dat was fijn. Ik heb na het eten een dutje gedaan op de bank en daarna ging ik even in de vensterbank zitten en naar de straat kijken.

Maar toen ontdekte ik dat de huiskamerdeur naar beneden open stond dus ik naar beneden aan de voordeur ruiken. En toen snapte ik het. De zomer is onderweg, voortaan is het zo.

16 thoughts on “Hoe mijn werk nou ekstra moeilijk is

 1. Hajoooo oompie bert.
  Fijn gevoel is de wind oppe faggie he? Ikke mag nu faker naar buite. En dan ga ik op me uitkijkpost kijken. Ikke moet wel ff poinken om daar op te komen. Maar dan zie ik eggiewaar alles. En de geurtjes zijn verrukkelijk.
  Ooooh gissere was ik heel dapper oompie. Me mense waren op balkon bezig met planten. En ikke bleef er gewoon bij zitte. Ikke was wel bang, maar tog bleef ik.
  Pootjes oompie🐾🐾

  1. hoi Dorus, wat dapper dat je toch op het balkon bleef, dan heb je geleerd dat je alweer iets meer kunt. En dat is dapper zijn: een bang gefoel en toch iets doen. Dus ome Bert is trots op jou!!

 2. Hier stond gister ook een raam open. En er was extra veel en extra lang zon op de vensterbank. Of zo leek β€˜t. Ik denk dat je gelijk hebt, de zomer komt er aan. Frau gaat zo weer thuis brokjes verdienen en ik ga de vensterbank controle doen.

  Poot van Minnie

  1. hoi Minnie, goed dat jij ook de controle van de vensterbank doet, dan help je thuis mee en dat is belangrijk. Jij foelt dus ook dat alles nou weer aan het veranderen is met de zomer. Maar ik ga nog niet veharen dat is persoonlijk.

 3. Lieve Bert,

  assie kontroleur ben van jou fensterbank moet jij altijd goed oplette. Van jou eigen hebbie nu feel erfaring Bert. Maar jou leeve buite ferander stees. Daarom moetie ook kontroleure. Dan kan jij het aan jou vrouw en aan iedereen fertelle. Maar jij ben oer van jou eigen Bert. Jij ruik en jij foel intens en dan moet jij wenne. Als jou zoomer er nu aankom dan kommie straks ook bij ons allemaal. Maar jij heb het wel al kunne foele en ruike. Daarom bennie ook mij beste kontroleur van mij Feesboek.
  Van me eigen heb ik gistere op mij balkon geslaape Bert. Mij vrouw zat erbij. Mij erfaring is, jou omgeeving kan ferandere maar jou geluk neem jij mee…

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, dat is waar het leefe buiten verandert steeds en net als ik denk: zo is het, dan is het daarna weer anders of meteen. Dus opletten dat moet gewoon als ik het wil snappen. Ik hoop dat het echt zomer is met elke dag zon dan kun jij ook goed ontspannen op je balkon Loes, en dan word je vast veel sneller beter dat hoop ik zo!!! je Bertje

 4. Hoi Bert, hier komt de zomer er ook aan. Wij mochten ook op het balkon, en het was heerlijk, lekker die wind door je vachie. Het is nu wel rustiger buiten Bert, dat is raar maar toch ook wel weer fijn. Anders waren er soms harde geluiden en die zijn er nu niet, dus dan hoeven we ook niet zo vaak te schrikken. Wel horen wij soms ook de vogels, maar als wij buiten zijn durven die niet op het randje van het balkon te komen, dat durven ze alleen als wij binnen zijn. Vandaag mogen we ook weer fijn op het balkon Bert.
  Knuffels van ons allemaal.

  1. Folgens mij is een balkon toch fijn maar ook spannend, jullie beleven er van alles aan maar jullie zijn met zijn allemaal dan ben je toch feiliger zeker als er van die vogels zijn die blijven dan weg. Gisteren kwam er een vogel heel dichtbij mijn raam en ik lag net lekker maar toen was ik gespannen. Dat was best moeilijk. Toen ging de vogel weg. pootjes van mij

 5. Als het raam openstaat is ineens alles anders he Bert, je hoort veel meer en je ruikt veel meer. En dat is eerst eng en spannend en daarna best leuk. Als vensterbankkontroleur moet je altijd alert zijn. Houd alles maar goed in de gaten lieverd, maar vergeet niet af en toe een brokje of een slokje te nemen. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje ik kan het ook niet de hele tijd opletten, dan word ik moe. Dus voor mijn consentraazie is het belangrijk dat ik rust neem en wat jullie zeggen een brokje en een slokje. Dat hoort erbij en wat lief dat jullie aan mij denken daarvoor!!

 6. Hoi Bert, wat een drukke dag heb je gehad, met al dat snuffelen en opletten. Ik hoop dat vandaag weer wat rustiger is voor je.
  Je hebt gelijk, vind ik, dat de zomer eraan komt. Alles ruikt ineens anders, meer naar warmte. En in mijn tuin is alles aan het groeien en alles krijgt blaadjes en bloemen. Dus ik was gisteren ook de hele dag aan het snuffelen en een het opletten. Alleen moet ik eerlijk zeggen dat ik soms ook lag te doezelen, dat wel. Maar als ik iets hoorde was ik meteen weer aa-lert.
  Gelukkig dat bij jou de vogels weg zijn, of dat ze niet meer zo druk doen. Hier zijn ze ook rustiger gelukkig. Anders kan ik geeneens in mijn tuin liggen. Er zijn alleen nog die groene vogels. Die praten altijd veel, maar die doen verder geen gekke dingen.
  Ik hoop dat je vandaag een beetje bij kunt slapen Bert, want ook controleurs hebben af en toe rust nodig om scherp te kunnen blijven.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle dat lijkt me helemaal moeilijk dat er in de tuin van alles nieuws is om bij te houden, je moet toch weten wat er gebeurt en of er iets is dat mag of niet mag en wat je dan moet doen. Doezelen mag best zeker als je snel wakker bent. Ik ben zelf nou al dat ik foel ik moet een dutje doen. Zo moe ben ik erg he!! kopje van mij

 7. Hallo Bert,

  Nou je weet de laatste 9 maanden is er steeds voor mij heel veel veranderd. Je zou denken oei als dat maar goed gaat, want ja ik was een hele bange en gestreste Jip geworden waar we eerst woonde. Het begon er mee dat er ineens allemaal vreemde mensen door ons huis aan de wandel waren en vrouwtje was er steeds maar niet. Het leek wel alsof vrouwtje ook steeds op de vlucht was en dat kan niet, want vrouwtje laat mij nooit in de steek. Toen was het ineens afgelopen met die vreemde mensen en werden er steeds dozen gebracht. Ja dozen vind ik heel leuk, maar wat moest ik daar nou toch mee, veel te veel. Vrouwtje die wist wel wat er mee gedaan moest worden, sapperdeloodjes gaat ze alles in die dozen doen tot zelfs mijn spulletjes. Bert als katermans snapper je er toch niks van, Ja vrouwtje maar vertellen tegen mij dat ze ons huis had verkocht, omdat we er niet gelukkig waren. We gaan naar een ander huis zoeken en ik ga heel goed opletten dat het ook helemaal goed voor jou is. Ik heb wel gemiauwd dat ik beslist een tuin wilde en daarin een buitenverblijf voor mij. Maar we hadden dat huis niet toen de dozen grote bergen werden, maar ik moest ’s avonds heel laat in mijn reismand en een hele lange reis gaan maken. Je weet dat we toen tijdelijk in een minihuisje gingen wonen. Nou daar was het heel leuk, op de katten en poezen na die maar door de tuin gingen lopen en er zelfs een poes maar verkering met mij wilden hebben. Ikke heb haar zo vaak miauw gedaan van wegwezen ik wil dat niet. Maar ik had er super veel vriendjes gekregen in mijn tuin, zoveel verschillende vogels, een vrouw Fazant en konijntjes en eekhoorntjes. Gaat vrouwtje na haast 7 maanden weer de spullen in dozen doen en we zijn nu naar ons vooraltijdhuis gegaan en omdat ik helemaal tot rust was gekomen heb ik niks geen last gehad van de stress. Ik vond het meteen toffeboel en niks van eerst in een kamer wennen, welnee meteen door het hele huis hoor.

  Kijk je ziet ik had dus ook heel veel veranderingen en vooral veel andere snuffelluchten. . Nu doe ik vrouwtje heel veel helpen met de dozen uitpakken. Maar nu neem is pauze voor mijn middag dutje en moet vrouwtje maar even alleen werkjes doen.

  Jij een super fijne dag met heel veel snuffelen aan het raam, ik weet zeker dat het nu bij jouw in de straat zo anders snuffelt, omdat er minder stink auto’s rijden en er minder mensen in de straat zijn, Komt door dat vervelende mens van Tante Corona. ‘
  Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van een heel gelukkige grote vriend Jip

  1. hoi Jip wat een mooi verhaal en echt gebeurd dat weet ik nog dat ze bij jou in de flet steeds gingen verbouwen en dan was er herrie en dat was moeilijk. En nou ben je van binnen supersterk geworden en je woont in een superhuis met je supervrouw voor altijd. Maar nou is er eerst nog veel werk met de dozen. Het was hier best rustig alleen waren er rare vogels die geluiden maakten dan moest ik steeds kijken en dan kan ik niet slapen. poot van je vriend Bert

 8. Dat zijn weer hele vreemde geluiden en geuren he Bert als het raam open staat?
  Wij hebben ook lopen ruiken en zoeken in de tuin…….het ruikt zooooo anders en je hoort heel veel rare geluiden.
  Mensen timmeren, maaien het gras, je hoort de honden beter!!!
  Maar die frisse lucht en de wind door je vacht is dan echt lekker!!!
  En ja je hebt gelijk de zomer komt eraan……..wij zijn daar ook zoooooo
  blij mee!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. dus dat gefoel hebben jullie ook, dat er van alles nieuw is en dat je er iets mee moet. Wat hebben jullie veel in de tuin en ook honden dat is toch superspannend ik zou keimoe zijn en heel erg moeten bijkomen,
   pootje van mij

Reacties zijn welkom