kater Dorus: ik heb een misteerie

Dorus

Hajooooo daar is ikke weer. Vandaag ga ik het onder annere hebben over ies vreemds.
Er gebeurd namelijks ies raars in mijn huis. Eg!!

Buiteboord

Jullie weten dat ik het mandje van ooma Katrien gekregen heb toch?
Nou… toen ik het kjeeg pastte ik er met gemak in. Ik kon er languit in liggen. Ik kon dus reksjestrekje met me poote doen. Zonner dat ze er uit vielen. Maar opeens is dat helemaal anners geworden.
Ik merkte dat een aantal maanen geleden. Ik dacht ik ga weer eens lekker, ongesjeneert, languit liggen in mijn mandje. Huh? Mijn voetje stak buiteboord!!

Me man zijn schoen

En nu ikke bijna een jaar ben is het eggiewaar uit de poot gelopen. Jullie wete dat ik een lieffeshuisje heb voor Jiekie en mezelf. Daar kunne we in slapen, maar ook leuk spele met onze speelgoed en veertjes. Maar opeens pas ik daar nog maar net in. Alleen!!
Ikke zal jullie een voorbeeld geven hoe lang ik ben. Jiekie isse net zo groot als een schoenmaat 39. Ikke kom nog met me bips verder naast me man zijn schoen. En hij hep maat 46!!
Maar nou is er dat misteerie… alles krimpt om mij heen!! Als ik nu ongesjeneert me eige uit rek in me mant valle me pote buitenboord.
Raar he?

Kriebel

Ikke heb ook lopen blase tege mefrauw coroona. Alleen hellup het niet.
Ikke zie op mij feestboek dat er katgenootjes zijn die de hele dag omsingelt worden door hun personeel. Ophuneens steeds ge-aait worre. Gewenst, maar zeerzeker ook ongewenst hoor. Want steeds aaien isse niet fijn. Wij katten hebben ook ons taakjes die we moeten doen. Heb je net je kapseltje goedgelikt, krijg je weer een kriebel.

Thuis

DorusMij manmeneer werkt nog steeds. Dus ikke zwaai hem uit iedere oggent. Mij frauw is alleteit thuis. Dus knuffels van haar ben ik alleteit wel gewent. Of koesies oppe me enorme neus hihihi.
Wel is het russiger buite. Heeeel russig. Minner mensen buite, minner bussen en trams. Missjien dat sommige fan jullie niet wete wat een tram is? Dat is een ellektriese bus en die heet tram. Een bovendegrondse meetrotrein. Maar het meest fijne is dat er weinig tot geen fliegtuige boven me huis vliege. Geen hard geluid meer, geen gefluit omdat de vliegtuige de landing inzetten. Frauw zei me dat normaal nu het fakanziesijssoen los zou barsen. En dan heppe we elke paar minuute vliegdinge boven ons.

Dit was het foor deeze keer.
Ikke sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes.

Toedeledokie

Dorus

 

21 thoughts on “kater Dorus: ik heb een misteerie

 1. Hallo Dorus, hier Dopey, Ik heb hetzelfde probleem gehad met groeien. Ik ging altijd bij mijn vrouw op schoot knuffelen, ik paste eerst in een hand en toen opeens had ze 2 handen nodig en nog wat later was haar schoot te klein.
  Ik heb gedacht en gedacht en nog eens gedacht en toen wist ik het……..mijn vrouw was gekrompen!!!!! Stom hรจ???
  Nu ben ik er wel aan gewend hoor. Dus maak je maar geen zorgen!!!
  Verder is hier alles als anders…….onze vrouw moet ook gaan werken dus wij worden niet steeds plat geaaid!!!!
  Wel is het hier ook erg stil op straat, er valt niets te beleven!!!
  Gelukkig voor jou dat er nu niet veel fliegmaschienes over je huis vliegen, lekker rustig zo!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

  1. Ooooooh dus uwes hep het ook gehad๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   Eg… toen ik hier kwam wone pastte ik ook in een hand. En na 4 weken had ze opmijeens 2 hande nodig. Nu zeg frauw datte ze een takelwaage nodig hep om mij op te tillen.
   Gissere sjrok ik me wel naar hoor. Ikke hoorde het eersemaandagfannemaandalarm!! Oooh ikke durfde wel 3 uur niet naar buite te gaan. Zo bang was ik. Maar daarna weer wel hoor hihihi.
   Pootjes oom dopie ๐Ÿพ๐Ÿพ

   1. Lieve Dorus
    Ja dat alarm is fursjrikkelik…..wij rennen dan ook altijd naar binnen.
    Dat is echt niet leuk!!!
    Hihihi mijn frauw zegt altijd Dopey als ik jou op til dan krijg ik het aan de rug ๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น๐Ÿ˜น

 2. Hoi Dorus,
  Kerel wat heb jij problemen zeg want je mand is gewoon gekrompen. Vrouw heeft vast en zeker je mand in een rare machien gedaan en veel te heet laten worden. Je huis is ook gekrompen, tjee dan is er toch eggies iets heel raars aan de poot hoor, een mand krimpen oke maar je huis ook al. Hoe moet dat nu als jij trouw gaat met Jiekie en als er dan ook nog beebies komen. Wordt tijd dat je voor een groter huis gaat zorgen hoor.

  Maar alle grapjes op jouw koppie , jij bent groter geworden en ja binnenkort wordt jij een jaar en dus geen beebie meer. Mama Loes is ook ooit klein geweest en kijk nu maar eens hoe groot en mooi ze is.

  Wat zal dat voor jullie een herrie gaan worden als al die vliegmachiens weer de lucht in gaan. Maar ik denk dat het langzammaan zal gaan, want veel mensen gaan denk ik dit jaar niet met vakanzie hoor. Gezellig thuis blijven, maar het zal wel drukker worden in je straat. Komt weer als Tante Corona ophoepelt.

  Zo ik ga maar eens aan mijn buitencontrole beginnen, is wel heel mistig dus kan niet zover kijken nu.
  Hele fijne dag samen met vrouw en vanavond met man. Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van Ome Jip

  1. Ooooh oome jip, van mijn moge die fliegdinge echtwaar wegblijfe. Soms is het echtwaar een rotherrie. Waar ik gebore ben(en dat was egwaar maar 15 minuute verder) hoorte ik nooit sowiets!!
   Fooral die fluiters sijne eng hoor.

   Maar ik weet eg nie wat ik teege die krimp moet doen hoor. Want jiekie en ikke zitte egwaar met een pjopleem straks!! Ikke ga maar eredaags reenoofere. Uitbreke, want waar moete ons kindjes anners sjape? Ooooh oome jip… sjo errug
   Pootjes oome jip๐Ÿพ๐Ÿพ

 3. Haai Dorus! Wat heb je weer een mooi blogje gepoot! Is je mandje gekrompen, nee toch? Of zou het komen door je Siameze bloed, want dat kan ook volgens frau. Zij heb daar verstand van (meer daarover volgende week!). Ja, waar jij woont zijn normaal veel vliegdingese, dat weet frau ook nog wel. Frau werk nou thuis dus aait ze me ook vaker. Soms fijn, maar soms denk ik ook was dat fierus maar weg, dan kan frau weer brokjes verdienen op kantoor en heb ik weer wat preifussie.

  Poot van Minnie

  1. Oooooh tante minnie, hette is echt so erg met dat krimpen hier. Zelfs me tijgertje en berefrientje zijn krimpt!! Want toen ik nog een beebiedorus was struikelte ik altijd als ik ze in me bekkie had. En nu loop ik met ze door het hele huis.
   Oooh… nu ben ik wel nieuwesgierig naar follegenne week ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ๐Ÿ˜ธ
   Ikke ben egwaar heel tjots op uwes datte uwes ook zo goet kan sjrijfe!! Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 4. Hoi Doorie,
  Je groeit keihard! Je bent een mooie stoere kater en ik vind het kei tof dat je mans personeel zo kei goed werk maakt! Hij verdient ook zo’n kei mooi mandje zoals jij.

  1. Hajooo oompje bwam.
   Ooooh gjoei ik?๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€ wor daarom alles te klein?
   Oooh ikke ben ook tjots oppe me man oompje. Want danksij hem hep ik lekkere droge brokjes
   Pootjes oompje bwam๐Ÿพ๐Ÿพ

 5. Lieve Doorie,

  wat schrijfie mij eigen nou…?
  Hebbie jou eigen misteerie van jou mandje van mij hartjesdinnetje, jou Ooma prinses Katrientje?? Oooh jij pas er niemeer in. Jij ben zo lang gegroei dattie jou poote buite jou mand moet gooie. En jij heb het nie van jou mamsie want zij groei breed. Zij pas niemeer in ze mand omdat mij buik tefeel breed is. Wat zeggie, maat zessefeertig ooooooh jij kan erin faare. En jij ben nog langer….
  Mamsie zit met ze bek fol met ze eene tand. Mij beebie groei ze lange kant op. Mij beebie wor Doooooooooooorie, mij jonge met ze lange poote. Jij ben mij grootse beebie van mij Feesboek. Jij ben jou eigen meen koen met jou Siemees bloed. Maar jou mamsie zeg teege jou mij jonge, jij kan zo lang worre assie wil. Jij ben en jij blijf MammaLoesje ze jonge, ze beebie. Fergeetie dat nie en het is foor evve en evve.
  Assie maar nie ga poinke met jou lange poote,

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Ooooh mammie, ikke wil nie gjoeie!!! Ikke ben al groot zat! Ik wil alleen uwes puik er nog bij. Want die is zoooo mooi mamsie.
   Ikke blijf gewoon in me kleine mandje slape hoor, want die lig heel fijn. En ook in me bloemstoel. Hihihi
   Mamsie, ikke hauw uwes ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ
   Koeskoes ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ

 6. Hoi Doorie.
  Hier hadden we hetzelfde probleem.Toen we kwamen waren we 4 maanden en was ik{Muzette} de grootste zag scullary girl laatst op foto’s.Nou inmiddels is dat in die jaartjes wel erg veranderd.Sparkle is erg van eten en veel,dus zij is nu wel dubbel zo groot al ik…..Toch past ze best in de mandjes,want ze kan zich ook goed opvouwen……Of misschien is ook onze scullary girl te lang in bad blijven liggen en is ze daardoor gekrompen.Of misschien wel allebei…..Dus moet je nog even afwachten of jij nog grooterder gaat worden.Wij zijn nu ruim 13 jaar,dus je hebt nog tijd zat om nog groter te groeien.Je hebt tenslotte het eet talent van je MammaLoesje !!!
  Wat fijn dat die fliegtuige weg blijven.Ik hoop dat dat zo blijft.Maar troela Coroona mag wel weg en we hebben al veel blazen gedaan…maar het lijkt maar niet te lukken.O,heb jij de boven de grond metro bij jullie en bussen?
  Scullary gaat altijd met de metro en bus, boodschappen doen.En dan rekken wij tijd en dan zegt ze: ik moet nu echt opschieten anders mis ik de bus of de metro of de trein….dat schijnt erg te zijn…Wij zijn wel eens met de metro en bus geweest,maar dan moeten we naar diertjes dokter Nina….Ik Muzette kijk en ben dan heel erg boos,zo boos dat ik niks meer zeg.Sparkle protesteert wel een beetje maar volgens scullary girl,gaf Fynn altijd een heel concert.Maar als we moeten{ liever niet} gaan we ook wel met de auto met een vriendin van scullary girl
  Naar oma met de trein kan nu niet zo goed.Scullary girl is zoveel mogelijk thuis,want ze moet al elke dag 2 x “puf pillies” voor haar longen dus ze wil geen risico lopen.Dat is ook zo’n nadeel van mevrouw Coroona.Niet naar oma,want oma geeft altijd noepies mee voor ons als scullary girl weer terug naar huis komt met de trein.Dat missen we dus ook Grrrr.Ook al heeft scullary girl genoeg noepies in de la liggen.Ze smaken toch net even anders dan die van oma.Die van oma zijn eggies waar nog lekkerder!
  Lieve Doorie,je kan voor je eenig verjaadag misschien een mooie grote mand vragen,waar je samen met Jiekie in kan liggen of een nieuw huisje voor meer preifusie.
  Voor nu zachte kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette.En een knuffel van scullary girl.

  1. Hajoooo tantes.
   Dus uwes hep het ook gehad dat alles kromp om uwes heen.
   Ik vind het gewoon superraar. Je zou denken dat dit een complot is!! Maar ik heb wel een annere mand, maar die is zo stom๐Ÿ˜พ๐Ÿ˜พ

   Ik ga alleen mette de bus of trem. Nooit met de meetro.
   Pootjes ๐Ÿพ๐Ÿพ

 7. Dag lieve grote siejemeesezwartepanterjongen, misschien ben je wel een sjieraf! Ken je die? Die hebben superlange poten, en ook een hele lange nek. Alleen eten ze blaadjes van de bomen, en ik denk dat jij daar niet veel aan vindt. Of misschien ben je een paardje, dat kan ook. Dan kan je mensenman op jou rijden, in plaats van op de brommert. Maar dan moet je eerst nog veel meer groeien.
  Maar het is zeker weten een vreemd misteerie, dat alles kleiner is geworden. Nou ja, zolang je voeten maar niet zo groot worden dat je in de schoenen van je manmeneer kan lopen, want dan ben je wel heel erg groot geworden.
  Ik denk dat je aan je buikspieren moet gaan werken, dat je net zo’n mooie buik krijgt als je mamsie en als je oomie Bolle. Ik vind, als je รฉรฉn jaar bent geworden is dat een goede leefteit daarvoor!
  Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij zo’n supergrote jongen bent geworden!

  1. Hajoooo oomie bolle.
   Ooooh een sjier-af? Maar oomie, me nek is nie zo lang hoor. En blaadjes eten vind ik nies. Of ete sjier-affe ook bwokkies? Weet uwes oomie? Ikke hoop dat ik net zoon puik krijg als mamsie. Want haar puikie is het aller ALLERmooiste.
   Pootjes oomie๐Ÿพ๐Ÿพ

 8. Hallo Dorus, hier met Gijsje. Wat heb je weer een mooie blog geschreven. Wat erg dat alles om jou heen krimpt! Jouw mandje wordt kleiner, jouw huisje wordt kleiner. Hoe kan dat nou? Jij wordt gelukkig niet kleiner maar groter.
  Wat fijn dat er geen lawaai in de lucht is. Heerlijk, zo’n stilte. Bij mij is het ook vrij rustig buiten. Als ik op de vensterbank mijn straatcontrole doe, zie ik helemaal geen kinderen buiten spelen. Erg hรจ?!
  Stomme corona!! Ik ga hรฉรฉl hard blazen dat ze weg gaat!
  Ik ga met mijn ballentoren spelen.
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Erg he dat alles krimp om me heen๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ™€
   En zo raar ook!!! En zo opmijeens!!

   Nou… fan mij moge die fliegdingen wel wegblijven hoor. Want het zijn er knoepveel iedere dag.

 9. Doorie ik snap dat de ene mand niet hetzelfde is als de andere.Ik denk er precies zo over.Sparkle vindt ze wel leuk,maar ook niet altijd.Alleen je oom Fynn,was dol op alle mandjes.Spesjaal een soort holletje mand.Nou ikke niet dus het is heel persoonlijk.Je krijgt daar vanzelf wel erfaring mee.Kopje van je tante Muzette.

 10. Hoi Dorus, even snel een schrijfje van ons. Je moet niet al te veel meer groeien hoor, straks pas je ook niet meer in het huis waar jullie met zijn drieรซn wonen. Dan ben je een reuze Dorus en dan komen er allemaal mensen naar je kijken, je komt in de krant en op de teevee. Dan ben je niet meer onze Dorus maar de Dorus van heel het land of van de hele wereld en dan heb je geen tijd meer voor je vriendjes en dinnetjes. Dus nog maar een klein beetje groeien en alleen nog maar net zo’n buikje krijgen als mama Loes en oom Bolle. Meer niet. Knuffels van ons allemaal

  1. Oooooh nee!!! Ikke wil geen teedeekatur worre hoor!!! Neeeee. Oooh ikke ben bang๐Ÿ™€๐Ÿ™€๐Ÿ˜ฟ
   Hihihi mamsie haar puik isse groot he? Oooh maar ik mag er niet meer op poinken. Zo stom. Want mamsie word dan boos. Terwijl poinken zo leuk is.
   Pootjes!! ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ๐Ÿพ

 11. Lieve Dorus, oh wat vertel je me nau, alles krimpt om je heen, wat een misteerie. Ik denk eerder dat jij mooi groot aan het groeien ben. Je bent een mooie siepersesieamees kater.fijne avond lieve Dorus en een knuffel en kopje van Ina en Floortje.

Reacties zijn welkom