Hoe kan het elke dag zondag zijn?

zondag

Sinds het fierus er is, gaan veel dingen anders. Wat ik het gekste vind is dat het elke dag zondag is. Mijn vrouw zegt van niet. Maar ik weet van wel.

Stil

Als huiskater heb ik verstand van de dagen. Dat komt omdat ik het steeds kreeg uitgelegd toen ik hier kwam wonen. Dus ik wist dat het op maandag drukker is, en dat er op zaterdag weer meer en andere mensen in de straat kwamen en ook dat het op zondag stil is. Van dat rustige. Een auto die voorbij gaat. Mensen die wandelen. De buurhond komt door de straat. Verder gebeurt er niet veel.

Rustig

Dat stille is er nou ook, elke dag. En de buurhond zie ik ook, hij doet rustig aan. Dus dan weet je als huiskater zijnde: het is zondag. Moet gewoon. Kan niet anders.

Is dat gek? Persoonlijk vind ik het gewoon want het is zoals het is, en er zijn heel veel dagen in een week maar daar hoef je niet elke week aan mee te doen. Een dag is zoals een dag is en die dag is nou zondag.

Komt bij dat ik zondag best fijn vind. Dat kalme, lekker hoor.

Thuis

Van mijn vrienden op Feesboek lees ik dat hun man en/of vrouw nou vaak thuis is en dat ze te veel geaaid worden. Dat heb ik niet ik bedoel mijn vrouw werkt altijd thuis, dus we zijn aan elkaar gewend. Ze doet de dingen op een vast moment en als ze te vroeg of te laat is dan miauw ik even om te helpen. Bij mij thuis lijken de dagen dus op elkaar behalve in de straat. Maar nou met het fierus is daar nou ook elke dag hetzelfde, net als op de zondag, dus daarom is het ook zondag.

Weet ik gewoon zeker. Mij maakt het verder niet uit. Hoe het kan, snap ik niet.

16 thoughts on “Hoe kan het elke dag zondag zijn?

 1. Hajoooo oompie. Voor mij is alleen deze week elleke dag zondag. Want me man heeft veel frij.
  Maar hier isse verders alles eigeluk hutzelfde. Me man gaat elleke dag weg en komp 4 uur thuis. Dan ren ik naar de hal en plof ik op me zij. En dan komp het oompie… we gaan knuffele!!! Hihihihi.

  1. hoi Dorus, ja als je man naar zijn werk gaat dan weet jij dat het nog een andere dag is. Misschien is dat wegens dat je in Amsterdam woont, dat de dagen daar anders zijn. Wel superfijn dat je man zo goed knuffelt misschien komt het daardoor dat je zo groeit!!

 2. Lieve Bert,

  Jij zeg weer wijze dinge van jou eigen maar jij moet er wel ofer nadenke. In mij huis is het altijd zondag, maar het is ook frijdag en ook dinsdag. Foor mij eigen leef ik op mij donderdag. Mij vrouw ferdien mij tonijn van mij pas en mij onpas Bert. Zij geef er niks om want zij zeg tonijn is belangrijk. Nu hebbie het nog drukker Bert want mij tonijn fraag ekstra zorrug. Jij moet het mij nie fraage Bert maar mij vrouw zeg dat het zo is. Alles is nu anders weeges het fierus, dan moet jij mee. Zondag of zondag!
  Mij erfaring is, jou dag is jou zondag assie ferse tonijn krijg

  Jou Loesje

  1. hoi Loesje wat is dat moeilijk met jouw dagen, en toch is het zoals je het beleefd Loes. Als jij erfaart het is donderdag of juist zondag dan is dat zo. Donderdag is belangrijk. Maar tonijn ook. Ik moet nou even een dutje doen want het is raar in mijn kop.

   je Bertje

 3. Lieve Bert,
  Wat kijk je superserieus op de foto, heel wijs. Mooi. Wij zijn het helemaal met je eens dat het gewoon iedere dag zondag lijkt. Het is heel stil op straat. Dus voor ons is het lekker zondag Bert, iedere dag. Daar hort dus ook de wiekentsnek bij! Fijne dag lieve Bert, heerlijk in de zon. Kopje en knuffel van Ina en Floortje.

  1. Ik ben ook een serieuze kater en ik ben ook voorzichtig, ik doe nooit gek dat zit niet in mij. Dus jullie hebben ook altijd zondag maar dan met sneks. Dat heb ik niet. Wel doet mijn vrouw nou wat snoepjes door mijn brokken wegens dat ik ze dan blijf eten. pootjes van mij

 4. Hoi Bert, hier lijkt het ook wel zondag. Het is buiten rustig en stil. Geen kindjes die naar school gaan en minder auto’s. Onze vrouw is nu vaker thuis en soms krijgen wij een ekstra snek. Dat fierus mag van ons nu wel weer weggaan. Want dan is zondag weer gewoon zondag en alle andere dagen zijn dan ook weer gewoon. Dan is alles weer hetzelfde en zoals wij het gewend zijn.
  Knuffels van ons allemaal.

  1. hoi Allemaal van mij mag het fierus ook weg. Gewoon omdat ik weet dat mensen nou zenuwachtig zijn en de straat is anders. Het is voor jullie wel fijn dat je vrouw vaker thuis is en die sneks zijn ook super!! Maar het is niet gewoon. Dat is er moeilijk aan. pootjes voor iedereen

 5. Alle dagen zijn nu hetzelfde maar toch anders. Dat merk ik wel, Bert. Vijf keer zit frau nu bij de kompjuuter brokjes te verdienen ipv dat ze weggaat in de ochtend. En twee keer zit ze bij mij op de bank. Dus zo weet ik welke dag zondag is en welke niet. Maar jij hebt dat niet. Dus dan snap ik dat het in jou huis/straat nu altijd zondag is. En dat kan best hoor. Dat het bij jou een andere dag is dan bij mij.

  Poot van Minnie

  1. hoi Minnie dat kan best dat het bij jou een andere dag is vandaag dan bij mij. Want jij hebt verandering. En zo weet je dat, zeker als het thuis uitgelegd is. Dat was best fijn elke dag een andere dag!!
   pootje van mij

 6. Hoi Bert, je hebt helemaal gelijk dat het elke dag zondag is. Dat is hier ook zo. Dat weet ik omdat er geen kinderen aan de overkant op de school zijn, mijn mensen zijn elke dag thuis, de buurvrouw en de hond zijn elke dag thuis. Op straat is het rustig, maar in de tuinen is er meer lawaai. Dus is het zondag.
  Ik denk dat het met dat fierus te maken heeft, maar het hoe en het wat snap ik niet presies.
  Ik vind het mooi dat je zegt dat je niet elke week aan al die verschillende dagen mee hoeft te doen! Je kan ook gewoon je eigen dagen maken, vind ik. Ik zou dan beivoorbeeld een snekdag maken en een knuffeldag. Maar dat is ook weer een beetje zoals de zondag is, eigenlijk. Dus elke dag zondag vind ik helemaal prima.
  Lieve zondagskopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja presies het is dus ook bij jou zondag. Dat is raar en in de tuinen is het vast spannend en moeilijk. Als de hond naast jou zich maar netjes gedraagt. Dat is belangrijk. Ik doe wegens mijn vrouw mee met dagen geloof ik anders moet ze alleen aan de dagen doen. Folgens mij is het ook door het fierus. Stom he!!
   kopje van mij

 7. Hallo Bert,

  Hier bij mij in huis is het eggies geen gevoel van zondag hoor. Mijn vrouwtje gaat 2 dagen van de week werken en verder loopt ze hier te rennen en te draven.Of het hier rustiger in de straat is weet ik niet, want toen ik met vrouwtje hier ging wonen was dat vervelende fierus er al. Vrouwtje zegt wel dat het lekker opschiet op de weg met de auto. Normaal krijg ik in het weekend een snekje, maar omdat ik zo goed mijn best doe en ook zelfs hier op het huis pas krijg ik een snoepje als vrouwtje thuis komt, ze vind dat ik dat eggies verdien. Maar Bert voor jouw gevoel zal het nog heel lang een zondag gevoel zijn, want al de mensen moet nog super lang thuis werken of zo min mogelijk op pad gaan. Vrouwtje gaat ook als het eggies kan zo min mogelijk weg, maarja soms moet er toch eten gehaald worden of vrouwtje moet wat gaan kopen in een reuze grote knutsel winkel voor het huis. Gisteren en vandaag heb ik weer wat nieuws in mijn tuin gezien, Een heel raar ding die zomaar voor vrouwtje het gras gaar maaien. Ik schrok me gisten wel een bult toen ik dat ding zag (robgrasmaaier) . Nu ben ik er al wat aan gewend, maar nu heb ik nog een extra controle klus erbij, ik moet nu goed opletten of die alles wel netjes doet. Een ding Bert ik hoef hem geen snekkie van mij te geven, dus dat vind ik wel net zo fijn hoor.
  Nu moet ik stoppen van vrouwtje, want ze gaat voor onze buikvulling zorgen.
  Een fijne avond en knuf van vrouwtje, kopje en poot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, mischien is het bij jou gewoon gebleven ook door die verhuizing. En je weet niet hoe de dagen in je straat waren dus voor jou is het best goed de straat. En ook nog een tuin met een raar ding erin, dat is een robot folgens mij. Ik weet dat van het interwebs. Je snoep heb je zeker weten verdiend je doet nou zo veel!! poot van je vriend Bert

 8. Ja Bert je hebt gelijk hoor!!!!
  Onze vrouw gaat wel werken dus de dagen zijn voor ons ook gewoon maarrrrrrrr buiten is het echt zondag!!!!
  Onze vrouw zegt dat het de schuld van mevrouw corona is!!!!
  Nou ja het maakt niet uit…….buiten blijft het elke dag zondag!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. het is toch raar. Jullie merken het nou ook. Er is iets scheef folgens mij. Ik hoop dat jullie vrouw elke dag weer feilig terug komt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *