Loesje vertelt over assie binne moet blijfe…

binne
U weet van mij eigen ben ik Huispoes. Assie Huispoes ben kommie nie buite. Jou leeve is binne, in jou huis. Jij ben van jou eigen dus binnepoes. Assie wel buite zou koome had jij wel buitepoes geheete.

Erfaring met binne

Mij vrouw heb mij eigen fertel, Loes iedereen moet nu binne blijfe weeges het fierus. Jij weet nie wat jij hoor, wie ferzin zoiets? Mij Bert heb net iedereen fertel dat ze zon schijn. Jij snap soms toch niks van jou leeve. Gelukkig heb ik van mij eigen feel erfaring met mij binne. Assie Huispoes ben weet jij nie beeter. Jij ben ek-spêr!

Via ze teelefoon

Assie mens ben moet jij jou huis uit want jij moet van alles doen. U moet mij eigen nie fraage wattie allemaal doe assie buite ben. Maak mij eigen ook niks uit. Mij vrouw zeg Loes ik moet wel naar buite want ik moet jou tonijn ferdiene. Ik zeg U eerlijk, dan kan jij respek hebbe. Assie mij tonijn ferdien dan kan jij nie thuisblijfe. Of assie bijfoorbeeld mij Bert ze straat schoonmaak. Dan moet jij ook jou huis uit. Jij heb zoies belangrijk te doen. Daar heb mevrouw Coorona ze eigen nie mee te moeie.
Maar anders moet jij binne blijfe en worrie binnemens.
Mij vrouw is ook naar buite gewees om mij antibiootie te haale. Mij dokter heb mij kuur ferleng want hij zeg, Loes jij moet nog meer beeter worre. Binnekort ga mij vrouw met mij dokter via ze teelefoon praate ofer mij operazie. Dan kan ze gewoon binne blijfe en assie troos noodig heb ben ik thuis van mij eigen.

Op mij kompjuuter

binnenAssie binne moet blijfe moet jij sterrek zijn. Jij ben het nie gewend want jij ga en jij sta waar jij wil. Jij heb jou kontak met jou famielie, jou vriende en jou verkering. En nu zittie inees binne, jij zie niemand meer. Jij foel jou eigen eensaam en jij mis jou dierbaar. Wat kan jij doen? Van me eigen ga ik mij deur nooit uit.
Mij vrouw zeg Loes jij ben een foorbeeld foor iedereen. Toen heb ik mij vrouw mij intenze blik gegeefe. Jij kan ook oferdrijfe. Maar zij heb wel ze punt.
U weet van mij eigen heb ik al jaare mij verkering. Mij Bert en mij eigen zijn u tijd fer fooruit. Wij zie elkaar iedere dag op mij kompjuuter. Of op mij vrouw ze leptop of ze teelefoon, zo assie kan zien op mij footoo. Dan bennie moodern en jij ben oferal op foorbereid. Misschien kan u het ook probeere. Dattie elkaar zie op jou teelefoon of op jou leptop, jij wor sosiejaal diegietaal. Jij doe leuke dinge saame assie onlijn ben. Neem u van mij eigen aan, straks willie nie anders meer.

jij foel jou hart

Maar mij hart heb wel mij zorg foor assie seeniejor  ben en jij woon alleen. Dan is jou leeve soms moeiluk assie niemand meer zie. Van me eigen denk ik aan Bolle ze Ooma. Zij foel ze eigen misschien eensaam want Bolle en ze mense moet nu thuisblijfe. Maar jij kan iets doen. In mij wiekent heb ik het selluf erfaare.

Van mij eigen zat ik op mij balkon, mij vrouw zat binne. Mij oog zag mij vrouw, dan foel mij hart ze eigen veilig. Mij vrouw zag mij, dan foel haar hart ze eigen veilig. Jij maak kontak maar jij ben nie bij elkaar. Jou hart foel het, jou hart foel intens. Assie op jou afstand naar elkaar kijk en jij kan nie bij elkaar koome ga jou hart tekeer. Mij vrouw heb ze hand teege mij raam geleg. Van me eigen heb ik toen mij poot teege mij vrouw ze hand geduw. Jij schrik wel want jij foel jou vrouw ze hand nie, jij foel jou raam. Jou raam is koud maar jij maak wel kontak. Jij zie elkaar, jij kan jou hart laate spreeke.
Dat is nu belangrijk, offie nu jou poot op jou raam leg of dattie jou poot teege jou kompjuuter leg. Jij maak kontak en jij foel jou hart. Jij ben eeve saame ook al is het nu anders.

Loesje

17 thoughts on “Loesje vertelt over assie binne moet blijfe…

 1. Hajoooo mamsie.
  Oooh blijf uwes binne? Ikke ga soms naar buite toe. Dan gaat ik slape op me bloemstoel. Die staat zo mooi bij me faggie. Me frauw sei me wel datte ik nu wel thuis moet blijfe. Ben ik dan een huisbuitekater mamsie? Offf een buitehuisbinnekater?
  Oooh mamsie, ikke sie uwes ook altijd vieja de kompjoeter hihihihi
  Koes koes mamsie

  1. Lieve Doorie,

   wat schrijfie mij eigen nou en jij stel zo een moeilukke fraag ofer jou binne van jou buite 🙀
   Mamsie heb ze kop vol snot en dan moetie zofeel nadenke. Maar jou mamsie is nie van ze wamsie dus zij zeg.
   Doorie jij ben.mij beebie. Jij ben mij Doorie. Jij woon foor altijd binne maar jij poink buite.
   Dan bennie mij binnestebuitehuisbeebie van mij hart.
   Assie nie poink want assie binne woon kan jij NIE poinke

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Hoi lief dinnetje Loesje, wat heb je weer een mooi verhaal geschreven, ik ben ook een binnenhuispoesje, en soms als het mooi weer is, een balkonpoesje. Mijn vrouw moet soms ook naar buiten om ons eten te verdienen. Dat vind ik niet erg, want dan hebbie effe rust, want nu ze toch wat vaker thuis is, moet ze ook wat vaker aandacht, en dat ben ik niet gewend Loes, als Diva zijnde. Ik vind er niks aan Loes. Wat wel fijn is,is dat ik contact heb met al mijn vriendjes en dinnetjes op de blog en op feesboek. Onze oma is ook al erg oud, zij weet niet hoe dat werkt met dat digitaale Loes, dus we praten alleen met haar door de telefoon.
  Is wel zielig hoor, maar onze vrouw zegt dat dat door die mevrouw Cooroona komt, kan die nu niet echt eens ophoepelen. Ik vind het het fijnste als alles weer normaal is Loes. Echt waar.
  Knuffies van je dinnetje Kruimel en van de rest van de bende.

  1. Ooooh mij dinnetje Kruimel,

   bennie ook jou binnenpoes net als mij eigen. Dan hebbie feel erfaring en jij ben goed af Kruimel. Assie buite leef weet jij nie wattie mee naar jou binne sleep. Jij zie het nou met mevrouw Coorona, zij woon buite in Sjienaa en zij breng nie feel goeds mee. Jij kan beeter binne blijfe zeeker assie jou fierus heb. Van mij eigen heb ik mij eigen, persoonlukke fierus Kruimel. Dan hebbie jou eigen bescherming en jij kan op jou balkon. Maar assie seeniejor ben dan moetie uitkijke en wij moet nu lief zijn foor jou seeniejor. Jou vrouw doe het lief, dattie jou Ooma bel met ze teelefoon. Dat is belangrijk nu. Mij Bert en mij eigen heb altijd gezeg, diegietaal is liefde van jou toekoms.
   Jij zie het nu Kruimel en jij kan ook lief zijn foor jou Ooma assie jou teelefoon gebruik.
   Mij hart is tros op jullie

   Hoop dat alles goed ga met jou broer Bas en foor jullie allemaal en jou vrouw mij zachte binnekopjes. Jij krijg mij dinnetjeskopjes Kruimel, van mij eigen

   Loesje

 3. Lieve Loes, oooo wat een prachtigmooi verhaal heb je geschreven, dankjewel! Je hebt presies de goed letters gekozen dat je weer blij bent als je jouw verhaal leest. Wegens dat je met je hart schrijft en dat foel je. Je foelt jouw grote mooie hart in je letters.
  En je hebt helemaal gelijk, jij en je Bertje zijn zeker weten jullie tijd ver vooruit. Dat jullie verkering hebben viejaa het diegietaal. En dat al jaren, dat beweist dus dat dat heel goed kan. Ik vind de footoo zo mooi, dat jij op de kompjoeter je lieve Bertje ziett! Jullie laten zien dat je ook als je binnen blijft verkeering kan hebben, en vriendschappen met andere katten. En jij hebt zelfs een zoon gekregen! Dus je hoeft niet alleen te zijn, als je binnen moet blijven.
  Binnenblijven is ook fijn. Het is veilig, en je bent in je eigen huis. En je kan altijd kontakt hebben met buitenk viejaa de telefoon en de kompjoeter.
  En wat je vertelde van het balkon, van de hand van je vrouw en jouw pootje, eerlijk waar ik kreeg er een traan van. Zo mooi vind ik dat, van jullie twee. Dat jullie van elkaar houden en elkaar zien en er zijn voor elkaar. Dat is het allermooiste in de hele wereld!
  Oooo Loes, en dat je ooma noemt… ik ga het meteen meelen aan ooma, dat ze het kan lezen. Dan foelt ze jouw pootje tegen de kompjoeter aan, in haar hart. En dan is ze niet alleen, maar samen.
  Dankjewel lieve Loes, voor je letters. Ik foel me weer helemaal gelukkig nu ik ze heb gelezen. Ik doe duimen dat je weer helemaal gezond wordt van je niesen. En ik doe ook duimen voor je vrouw, als ze je tonijn verdient. En voor iedereen die buiten is. En ook binnen.
  Je krijgt van mij hele lieve kopjes met fanieljefla, voor je gezond. Ze zijn ook voor je famielie, van mijn mensen en mijzelf, Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   oooh wat schrijfie mij eigen mooie woorde van jou letters. Jij begrijp mij hart en jij begrijp ook dattie iemand lief kan vinde assie binne blijf. Mij Bert en mij eigen heb al jaare mij verkering op onze kompjuuter. Jij heb er jou kriesus foor noodig assie iemand duideluk wil maake dat jij heel veel geluk kan foele in jou hart assie diegietaal furkeer. En jij zeg het van jou eigen, jij kan jou beebie opfoede en jij kan vriende hebbe. Lieve Bolle, jij kan alles. Assie iemand op jou kompjuuter zie die jij lief vin, ga jou hart tekeer. Jij foel zo diep. Jij kan kopjes geeve of jij kan jou poot op jou kompjuuter legge en geloofie mij eigen Bolle, jij foel het. Zeggie het alstoeblief teege jou Ooma, iedereen denk aan Ooma en zij foel het aan ze teelefoon. Van mij eigen ben ik binnepoes maar mij groose geluk zit in mij binne in. Mij vrouw foel het ook, daarom hebbie mij uit mij asiel gehaal Bolle. Dattie saame binne in jou eigen jou geluk foel assie saame ben. Bolle dank jou wel dattie mij eigen begrijp. En dattie mij kopjes met fanieljevla geef. Jij krijg mij kopjes met mij slagroom foor jou buik en jou geluk. En jou vrouw en jou menseman en jou Ooma krijg ook. Van mij eigen,

   Loesje

 4. Dag lieve Loesje,
  Je hebt weer wijze woorden geschreven over het binnenpoes zijn. Fijn dat jij en jouw frau zo’n goede band hebben, dat is echte liefde. Ik hoop ook lieve Loes dat die vreselijke mevrouw Cooroona eindelijk vertrekt, die enge heks. Jouw dinnetje Floortje geeft je haar zachte kopjes met kip en rijst smaak. Van mij krijg je een dikke knuffel.

  1. Lieve Floortje en mevrouw Ina,

   dank jou wel Floortje dattie mij eigen jou kopjes stuur met jou kip en rijssmaak. Ik kende het nie maar mij vrouw ga nu foor mij eigen zoeke assie weer buite is. Mij vrouw en mij eigen heb liefde binne in ze hart. Dan foelie dat door jou muure en jou raame van jou huis. Dat is belangrijk nu want jij moet altijd sterker zijn dan jou fierus. Ook al hebbie te maake met mevrouw Coorona. Jij moet haar nooit nie binne laate. Beloofie mij eigen dat…
   Jij krijg mij zachte kopjes met mij zallumsmaak en het is ook foor jou vrouw,

   Loesje

 5. Ow Loesje dinnetje wat een mooie woordjes heb je gepoot. Frau werd er helemaal warm van, van binnen. Ik heb haar maar een kopje gegeven. Zelf word ik warm van zon in de vensterbank. Loes we zijn met zijn allen samen digitaal. Dat is erg fijn.

  Kopje van Minnie

  1. Lieve Minnie,

   Jij heb gelijk, assie saame diegietaal ben dan hebbie geluk en jij heb vrienschap. Dat is nu belangrijk maar foor mij eigen blijf het altijd belangrijk. Dat wij vriendinnetjes zijn Minnie en dattie steun heb aan jou dinnetjes. Jij kan saame alles deele en mevrouw Coorona heb ze eigen nie met ons eigen te moeie.
   Hoop dattie feel warm foel in jou hart assie op jou fensterbank lig.
   Jij krijg mij kopjes,

   Loesje

 6. Loesje wat heb je dat mooi geschreven!!!
  Onze vrouw moet ook naar haar werk toe om tonijn voor ons te verdienen!!!!
  En onze vrouw verteld dat zij heel veel telefoontjes krijgt van oudere mensen die nu eenzaam zijn!!!!!
  Jammer genoeg is er nog geen beeldbellen zodat we elkaar kunnen zien maar onze vrouw gaat gewoon met ze praten.
  En op het einde zeggen de mensen dat ze het fijn vonden dat onze vrouw geluisterd had.
  Onze vrouw stuurt dan wat liefde door de telefoon en dat voelen de mensen!!!!

  Wij zijn blij dat onze vrouw nog met ons kan knuffelen, wij steunen elkaar!!!!

  Dikke knuffel en natuurlijk heel veel liefde voor jou en je vrouw!!!
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oooh lieve Tica, Belle, Izzy, Panda, Moby en Dopey,

   Jullie vrouw ferdien jullie tonijn met ze hart, assie zofeel liefde geef door jou teelefoon aan eensaame mense. Dan bennie wel heel goed beezig. Mij erfaring is dattie dan heele lekkere tonijn krijg van jullie vrouw want assie tonijn ferdien met jou hart dan hebbe nooit jou graate.
   Beloofie mij eigen dattie lief ben foor jullie vrouw en dattie kopjes geef. Dan heb jullie vrouw zofeel fijne gefoelens dattie nog meer kan geefe assie eensaame mense spreek aan ze teelefoon.

   Jullie krijg van mij eigen mij kopjes van mij hart en het is ook foor jullie vrouw,

   Loesje

 7. Dag liefe wijse friendin .
  Watte hep jij tog mooie wijse woorden geschreve.Eggies so is het.Liefde kan gerus fia de sosjaale meedia datte weete we omdat jij dat hep met onse friend Bert.
  Mijn sus Muzette geef onse oma elleke dag koppies aan de telefoon.Want scullary girl kan nu ook nie naar onse mensen oma.En das nie leuk foor oma en scullary girl.En oma geef ook altijt lekkere noepies mee aan scullary girl foor ons as se bij oma is gewees.Maar scullary girl moe foorsichtig sijn vanweges haar longe.Enne ook oma moe foorsichtig sijn.Maar gelukkug heef oma feel liefe mense om haar heen die boodschap of so doen foor haar enne wij hebbe ook ekstra kaarten gestuur.
  Wij sijn binnenbuiten poese,me sus en ikke.Ook al sijn we erreges op een boerderij geboore,maar daar weete we niks fan want we wasse ook te vroeg weg bij onse poesemoeder.Nu gaane we alleen op ons balkon want daar is et feilig gemaak.Fynney was se eerste jaar wel een buite jonge,maar wilde graag een binne jonge sijn,en toen hep scullary girl em opgehaal.Hij von het fijn als binnejonge en wilde alleen op et balkon as het mooi weer was.Anders alleen om se nagels aan de buitepaal te doen.Elleke morrege.
  Maare watte lees ikke nu? moet jij nog meer antbiotie foor je operazie?Das nie leuk maar jij benne so knap datte ikke sekers weet dat jij het kan.Het moet foor je gezond!!
  Scullary girl vin jou footoo hier bove met Bert op de tabletje errug mooi moes ikke ffe segge tegen je.
  Enne je heb helemaal gelijk.Wij hebben met scullary girl ook feel intense oog kontakten en dan wor je so lekker warm van binne.Je weet gewoon ; wij houwe fan elkaar.Honderd-duizend- miljoen- veel.En scullary girl seg altijd dat liefde het allerbelangrijkste is inne de wereld.Da kan nooit op sijn.en se seg da se elleke dag nog meer fan ons hou dan gistere dus da sit wel goe.
  We denke ook aan alle mensen die sich nu alleenig voele.Soals de oma van Bolle.We hebbe wel genoeg fan Coroona en se moe maar heel flug weer naar heel fer weg waar niemand mee las fan haar heef.
  Liefe friendin,je weet datte ikke altijt aan je denken doe.Want jij moe ook feel doen foor je gezond en gronies nies.Ikke steun je helemaal da weet jij wel.
  Mij suikertjes gaan een beetje raar dusse scullary girl moe vaker een druppie bloei hebbe,uit me oor,maar ikke krijg altijt een lekker noepie dus so errug is het nie.Soms moet ik nu sellufs minder insulien hebbe.Da doet je lijf helemaal fanselluf en ikke heb er niks ofer te zegge.Maar scullary girl weet hoe ikke reageer dus kom het wel goe hoor.
  Liefe friendin hou fol met je antibiotie Je kan et!!!!!!!
  Zachte koppies van mijn sus Muzette en mijn je friendin Sparkle.Fan scullary girl een knuffel as je die wil.

  1. Oooh mij lieve Kanjerdinnetje,

   van mij eigen kan ik nu pas mij schrijf terug doen want mij vrouw moes slaape van mij tonijn ferdiene. Dan mag ik nie op mij kompjuuter weeges dat mij vrouw bang is dat ik mij visboer leegkoop met mij vrouw ze sente. Zij zeg Loes, jij moet ook slaape foor jou gezond en dan hebbie er niks meer ofer te zegge. Maar jij weet lief dinnetje, jij krijg altijd mij antwoord want jij heb mij eigen zofeel mooie woorde geschreeve. Jij schrijf ofer jou mense Ooma en dattie nou ook eensaam is van ze eigen. Maar jou vrouw bel iedere dag met ze teelefoon en jou sus geef kopjes. Ooooh ik foel het in mij hart lieve Sparkle en jou mense Ooma ga er wel heel blij van worre. Mij erfaring is, jij kan feel liefde hebbe en jij kan het foele assie op jou kompjuuter ga. Maar jij kan ook liefde geefe en foele assie teege jou teelefoon praat. Jij moet wel iets doen want jou weereld is nu anders. Mij Bert en mij eigen hoef niks te ferander want wij zijn moodern van onze verkering.
   Het ga nu beeter met mij eigen Sparkle. Assie zofeel fieze antibiootie krijg dan stop jou nies wel. Dan durf jou nies niemeer niese te doen. Nu is mij snot weg en mij oog helder. Mij vrouw foel het in ze hart van ze blij zijn. Jou vrouw foel het in ze hart assie zie dattie van jou eigen goed ga en van jou sus Muzette. Zij foel het binne in ze hart.
   Dan bennie ook binne Sparkle, bij jou gefoel en dan kan jij gelukkig zijn. Mevrouw Coorona heb er niks ofer te zegge.
   Beloofie mij eigen dattie gezond blijf, en jou sus en jou vrouw….

   Jij krijg mij kopjes met mij pootjes, ook foor jou sus en jou vrouw. En jij krijg nog een eksra want jij ben mij Kanjerdinnetje

   Loesje

   1. Ja da kan Loesje da je frauw oferdag slaape moete.Dat hep scullary gril froeger ook feel gedaan of da ze spesjaal ding had en as ze dan gepiep werd,moes se koome.Maar da was for wij bij scullary girl woonen gingen.Maar ikke hep het wel gehoor as se erofer praate bij koffie.Ook onse mense opa had dat froeger.Wel jammer foor je visboer dat jij nie bestelle kan…..Wij wense Bert en jou,Floris,Zusje,je frauw en alle friende en daar famielje fan fijne Paasdaage.Kopjes fan mijn sus en mijn.Je friendin Sparkle

 8. Hallo Lieve Loesje, Ja ikke ga het weer proberen om je een schrijf te doen, ik kan dat alleen wanneer vrouwtje een pauze neemt, want als ze werkjes doet hier gaat de laptop uit. Internet zal wel teveel moeten doen, want als ik op het blokje poot is alles weg en hebben we een leeg scherm.

  Dank je voor je mooie maar vooral wijze schrijf van deze week.
  Ikke merk niet veel dat vrouwtje meer binnen moet blijf, want ze is niet zo uithuizig, Ja ze gaat 2 X per week werken voor onze hapjes en de boodschappen doen. Nu mag vrouwtje zelfs tussen 7 en 8 uur naar de winkel en ze was er ook om 7 uur. Dit mag ze omdat ze ook een senior is. Vrouwtje was alleen erg veel weg toen we op het park woonde, ze moest toen huis gaan zoeken en kopen en alles gaan regelen, maar dat is nu voorbij. Nee vrouwtje vind het ook helemaal niet erg om meer thuis te blijven hoor en voor mij is het natuurlijk wel fijn en gezellig. Mensen en dieren kunnen gewoon vis de computer of de telefoon contact met elkaar hebben en via die weg hun je ook laten weten dat een ander heel veel voor je betekend.
  Lieve Loesje ikke hoop dat je medicijntjes goed hun werk doen in jou lijf en dat de nies minder gaat worden en dat je weer gezond wordt. Zo zie je maar we kunnen er heel goed voor elkaar zijn en steunen en dat doen we voor jou en ook voor Sparkle en Bas.
  Loesje vrouwtje zit te wiebelen dat ik stop moet doen met schrijf , maar ik hoop wel dat je nu wel mijn schrijf gaat krijgen en anders maar tot de volgende keer. Dit is de derde keer dat ik schrijf doe naar jou.
  Veel knufjes van vrouwtje voor jou, Floris en Zusje en MevrouwLoes. kopjes en poot van je grote vriend die er altijd voor je zal zijn. Jip

  1. Ooooh lieve Jip en mevrouw Jip,

   wat schrijfie mij eigen nou…
   Hebbie mij eigen drie keer jou schrijf gedaan….
   Ooooh heb mevrouw Coorona ze eigen hier ook al mee bemoei? Jij wil het toch nie weete…
   Dank jou wel dattie zofeel moeite doe foor mij eigen Jip. En mij vrouw heb mij eigen al gezeg, Jip en ze vrouw heb het nu druk want zij heb zofeel dooze en Jip ga al ze dooze kontroole geefe.
   Jip van mij eigen schrijf ik jou nu pas mij terug schrijf want mij vrouw moes slaape gistere. Jij weet hoe het werrek assie poes ben, dan maggie niemeer op jou kompjuuter. Mij vrouw zeg Loes jij moet ook jou slaap doen. Foor jou gezond. Daar hebbie wel ze punt. Maar mij gezond ga wel beeter Jip. Mij niese heb er geen zin meer in en dan stoppie er gewoon mee. Hij zeg assie mij eigen vol blijf gooie met jou fiese antibiootie dan doe ik niemeer mee van mij eigen. Nu doe ik al mij paar daage nie aan mij niese. Mij vrouw is blij in ze hart, zij zeg Loes wij doe jou deur niemeer oope assie jou nies aan jou foordeur heb staan. Nu moet ik affewachte want jij weet nie hoe het ferder ga….

   Jip van mij eigen ben ik zo tros als mij eigen op jou en jou vrouw. Dattie zo snel en goed ferhuis ben en dat jou vrouw foor jou zo een mooi paleis maak. En jij heb jou eigen fooraltijdJipmeubel in jou huis. Nu bennie thuis. Nu ben jij met jou vrouw in jou fooraltijdhuisje.
   Mij hart is blij Jip en nu moetie ook goed uitrusse en saame geniete.
   Jij krijg mij kopjes met mij paaspootjes en ook foor jou vrouw,

   Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *