Ik lig nooit gek ik lig lekker

liggen

“Bert, wat lig je weer gek,” zei mijn vrouw. Ik deed of ik het niet hoorde. Ik lig nooit gek, ik lig lekker.

Aandacht

Als je thuis de enige katerman bent, krijg je veel aandacht. Dat is best fijn als het om sneks en aaien gaat maar serieus waar soms is het ook moeilijk. Dan krijg je opeens commentaar op dingen die heel gewoon zijn en die altijd al gewoon zijn geweest alleen nou gaat je vrouw er iets van zeggen en dan wil ze dat ik kijk en meeww doe want dan heeft ze het gefoel dat we een gesprek doen.

Soms doe ik dat ook. Ik ben een watje, weet ik.
Maar toen ik echt superlekker lag en ze zei daar iets van toen deed ik of ik sliep en daarna zei ze gelukkig niks meer en ze ging weer verder met haar eigen werk.

Liggen

Folgens mij kan een kat geeneens gek liggen. Je ligt zoals je ligt en vooral zoals je lekker ligt dus dat kan ook:

 • met je kop naar achteren
 • je voorpoten naar een andere kant
 • tegen het tapijt aan dus niet eens op het tapijt
 • een beetje met je buik op een tijdschrift

Er was ook zon, dat maakt alles gemakkelijker dat weet iedereen. Ik kon ontspannen en doezelen en daarna heb ik een brokje gegeten.

Samen

Het is wel zo dat ik het fijnste lig op mijn zij en dan met mijn poten vooruit. Dus voorpoten en achterpoten. Het gebeurt weleens dat mijn vrouw ook zo gaat liggen, bij mij in de buurt.  Ze vindt dat gezellig. Ik vind dat gek, een vrouw hoort niet zo te liggen. Maar zij zegt dan dat ze zo ook lekker ligt.

Eigenlijk vind ik als je een kat bent dan moet je kattendingen doen en als je een mens bent mensendingen en je mag alleen samen iets anders doen als je het alletwee wilt. Anders is het gek.

Vind ik.

13 gedachten over “Ik lig nooit gek ik lig lekker

 1. Bert dat hebben wij nou ook!!!
  Lig je lekker en dan zegt vrouw
  “Hoe liggen jullie nou, jullie krijgen zo nog kramp”
  Wij denken dan nou het zal wel maar we blijven zo liggen……wij liggen lekker!!!

  Wij zeggen dan ook Bert gaan liggen hoe je het lekkerst ligt en maar niet op vrouw letten (doe wij dan ook niet)

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ja presies lekker liggen is lekker liggen en wij weten hoe dat is!! Misschien snapt een vrouw dat ook nog een keer.

 2. Ooh Bert,

  Jij zeg iets en jij zeg het wel goed. Assie een vrouw heb dan ga zij soms ze eigen met jou dinge bemoeie waar jij van denk. Foor mij eigen hoef het nie.
  Mij vrouw vin het altijd grappig zeggie assie zie hoe wij ligge. Zij kan ze eigen dan nie beheerse en zij geef ons dan zofeel knuffels. Daar zittie assie poes ben nie altijd op te wachte. Als mij vrouw lekker lig dan ga ik er van mij eigen boofe op liggmaar jij hou wel gewoon jou bek. Jij ga ligge en jij slaap. Jij hoef nie altijd te praate ofer hoe jij lig of hoe jij jou eigen foel.
  Mij erfaring is, assie stil ben foel jij wattie werkeluk foel. Jij geniet, hoe dattie ook lig of sta,

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje dus jij hebt dat ook thuis dat je ligt en rustig jezelf bent en dan gaat je vrouw opeens raar doen, daar vraag je dan toch niet om. Je wil gewoon liggen. Zoals jij dan op je vrouw gaat liggen is het beter. Je ligt en dat is het. Zo hoort het eigenlijk altijd!!
   je Bertje

 3. Hallo Bert, vrouwtje heeft broodje gegeten en ik mag jou nu een schrijf doen.
  Vrouwtje bemoeid zich ook wel eens met mijn slaap en dat doet ze als ik gek lig en ze bang is dat ik uit mijn bed val of van de bank. Ik lig dan zo vast en gek dat ik op het randje lig en ja je weet ik ben een keer uit mijn speel/krabmeubel gevallen en dat was niet goed. Als wij samen in het grote Jippebed liggen en ik pik natuurlijk het beste plekje in, dan zegt ze ook vaak, Jip schuif eens een stukje op, want zo kan ik niet slaap doen. Maar verder laat vrouwtje mij wel liggen, o ja als ik in de zon lig te bakken dan neemt ze me zonder pardon op en legt mij een stukje verder.
  Bert als wij vrouwtje horen praten tegen ons en we hebben geen zin, gewoon de oortjes dicht en laat haar dan maar kletsen. Ja kijk vrouwtje praat heel vaak tegen mij en soms val ik dan gewoon in de slaapjes.
  Nu is vrouwtjes pauze weer om en ga ik heerlijk zonnebakken en vrouwtje weer verder in huis.
  Geniet van je zonnetje samen met vrouwtje. Knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. dat is ook wat Jip dat je in slaap valt terwijl je vrouw praat. Ik hoop dat ze het niet merkt. Ik foel soms ook slaap maar ik blijf wakker dat vindt ze fijn. Soms is dat best moeilijk maar belangrijk is het wel. Dat van het meubel weet ik nog dat was heel erg!! Dus dat je vrouw ekstra oplet dat snap ik eigenlijk ook wel.
   poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert, weet je wat nog erger is dan een vrouw die zich bemoeit met hoe je ligt? Een vrouw en een man! Als ik gewoon lig te slapen hoor ik mijn mensen soms ineens heel zachtjes praten. Mensen noemen dat fluis-te-ren, maar als kat hoor je dat heel hard. Dan zegt de één tegen de ander Kom eens kijken. Dan komt de ander kijken, want zogenaamd lig ik dan zo leuk of zo gek. En soms maken ze dan zelfs een footoo, hoe vind je dat!
  Dat zou ik eens moeten proberen, om footoos van mijn mensen te maken terwijl ze slapen!
  Ik doe vaak of ik niks hoor, maar ga wel anders liggen. Dan is de lol eraf. Of ik kijk op en kijk mijn mensen HEEL streng aan. Meestal zeggen ze dan Sorrie Bol.
  En op de footoo kan ik trouwens zien dat jij er heel gewoon bij ligt, je ligt helemaal niet raar.
  O Bert, en jouw vrouw doet alsof ze een kat is en gaat naast je liggen? Dat hoort niet! Mijn vrouw doet in de tuin alsof ze zo’n groene vogel is die praat, dat gaat ze nadoen. Dat hoort ook niet, en dan doe ik me eerlijk waar best een beetje schamen.
  Dus ik vind dat vrouwen niet gek moeten doen. Maar mannen ook niet. Katten doen nooit gek, dat weet iedereen.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat erg dat alletwee je mensen raar doen. Wat moet je dan als katerman? Streng kijken helpt ook niet altijd, hier niet bedoel ik. Met een man die keihard fluistert heb ik geen erfaring het lijkt me ook moeilijk. Wegens dat je dan niet kunt ontspannen. Als iedereen nou gewoon doet dan hebben jij en ik het vanzelf gemakkelijker. Dat is mijn meening. Wij doen het al,
   kopje van mij

   1. Bert, streng kijken helpt hier ook niet altijd. Want anders zou mijn vrouw nooit zo’n vogel nadoen!
    Je zegt het presies goed: iedereen moet gewoon doen. Als een mens niet weet hoe dat is kunnen ze naar ons kijken, dan zien ze hoe het hoort.
    Kopjes van Bolle.

 5. Precies Bert, dat heb je goed gezegd, een kat ligt nooit gek, een kat ligt altijd lekker. Soms lijkt het gek in mensenogen, maar het is het niet. Dat moet maar eens gezegd worden vind ik Bert, gewoon als man of vrouw niet mee bemoeien, behalve natuurlijk als je op een randje van het bed of de bank ligt en dreigt te vallen, dan mag er ingegrepen worden. Fijne dag saampjes lieverd en kopjes en kusjes van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, ja als je op de rand ligt dan is het anders!! Dat weet je niet altijd van jezelf in je slaap, maar anders is het dat je gewoon moet kunnen liggen en slapen zoals het uitkomt zo zie ik het,
   pootje van mij

 6. Mijn frau doet wel eens mauwen naar mij. Maar serieus denk ik dan, je spreekt geen kats! Ze weet af en toe echt niet wat ze zegt hoor hihi. Dat van dat gek liggen hoor ik ook wel eens. Mensen zijn echt raar soms.

  Poot van Minnie

  1. hoi Minnie dat is ook gek een vrouw hoort niet te miauwen, ik zou gewoon doen of je niks gehoord hebt dat lijkt me het beste,
   pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *