kater Bram over zijn afontuur met de muis

muis

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie een fijn wiekent hebben.

Tuin kontrooleur

Het is een normale dag, mijn vrouw zei dat het dinsdag was dus dan is dat denk ik ook zo. In de ochtend wil ik altijd graag naar buiten want dat hoort ook bij mijn baan als tuin kontrooleur. Dan tjek ik of alles is zoals het hoort. Dat de geluiden het zelfde zijn en dat de beestjes allemaal gaan eten in de tuin of ze maken herrie door te kwetteren.

Muis

Vandaag was het anders. Er waren meer vogeltjes dan anders en ik zag iets anders bewegen. In de struiken waar ik normaal zit, zag ik iets wegschieten. Dus hup ik er achteraan. Het was kei maar dan ook kei spannend! Ik bibberde door mijn hele lijf maar er gebeurde iets met mij.
De haren op mijn rug voelde groot aan alsof mijn haren omhoog stonden en mijn snorharen deden een beetje trillen. Mijn staart zwiepte heen en weer. Ik was oer en ik ging kei hard mauwen. Als een leeuw deed ik diep mauwen. Het kwam van heel diep en het duurde best lang. Ik kon niet meer stoppen met mauwen en toen ging ik plof! Ik had iets gevangen!! Ik stond er bovenop met mijn poten. Ik mauwde nog een keertje en toen ging ik kijken wat het was. Het was een hele levende echte muis! En die had ik gevangen. Ik pakte hem in mijn bek en legde hem op de tegels neer. Nou kon ik goed zien hoe een echte muis was. Ik tikte hem van links aan en nog een keertje van rechts, maar de muis deed niks meer.

Zijn familie

Dit is een speelgoedmuis hoor

Daar zat ik dan met een muis die niks doet. Ik voelde me nog steeds oer en ik ging weer mauwen want het is een kei echte muis ook al deed hij nou niks meer. Mijn vrouw zag dit en rende naar buiten. Oh Brammie toch, wat heb je daar? vroeg ze aan mij. Nou ik ben kei trots op mijn muis. En wat denk je, pakt ze hem af. Een echte muis zegt ze tegen mij. Dat weet ik maar ik mauwde dat hij het niet meer doet. Dat geloofde ze niet. Brammie, zegt ze zo, de muis leeft nog! Hij doet zijn oogjes open. Zullen we hem maar ergens veilig neerzetten? Dan kan hij terug naar zijn familie.

Dutje

Dat vind ik wel een goed plan van mijn vrouw. Dus hebben we de muis laten gaan. We hadden geen kaamura bij dus de foto is van mijn speelmuis, dan weet je een beetje hoe de echte muis eruit ziet. Dit is de allereerste keer van mij dat ik een muis had gevangen, koel he. Toen de adreenaaliene weg was, werdt ik kei moe. Ik moest meteen een dutje doen.

Bram

19 thoughts on “kater Bram over zijn afontuur met de muis

 1. Hajoooooo oompje bwam. Ooooooh wat was uwes verhaal een beetje eng. Ikke begon met lezen en toen uwes plof deed sloeg ik me pootjes voor me ogen. Ikke was bang en dook bij frauw op schoot!! Ik zat te bibber. Frauw moes het verder voorlese. Ooooh wat was dat spannend!! Eg!!
  Maar toen uwes die muis te pakke had zat ik te poinken. Ooooh wat gaaf was dat. Uwes hat een echte muis hihihi. Maar wat erg dat uwes niet verder mog pele mette uwes muis. Zo stom. Ik weet zeker dat muisie dat ook leuk vond hoor.
  Ikke ben later met me veertje gaan pele. Wis uwes dat die uite kont fan een fasant komp? Hihihihi
  Dag oompje bwam. Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Doorie,
   Wat kei koel dat jij zoon mooie veer hebt! Ik weet niet hoe een fasant is, die heb ik nog nooit gezien. Kwettert die ook zo als al die ander foguls?? Ik was kei trots jonge op mij muis. Met een oog kan je best veel! Kopje van mij knul

 2. Hoi grote vriend Bram , wat vet stoer dat jij een echte muis durft te vangen. Ik weet niet of ik dat zou durven. Ik doe altijd wel stoer en plaag mijn broers en zusjes maar diep van binnen ben ik niet zo stoer, maar dat moet je niet verder vertellen hoor Bram. Ik heb hier in huis alleen maar nep muisjes, die gooi ik soms in de lucht, maar voor de rest doen ze niks Bram. Op mijn balkon heb ik ook geen muisjes, alleen soms hele vervelende vogels, dan ga ik heel hard mekkeren en soms gaan ze dan weg. Dan voel ik me ook wel stoer.
  Vandaag is het weer mooi weer dus ik ga op het balkon de boel in de gaten zitten houden.
  Dag lieve Bram, haai vaif van je vriend Bikkel

  1. Haai Bikkel, allereerst wil ik je zeggen dat ik net als jij bent. Ik ben ook kei bang van al die snelle rare dingen. Maar dit gebeurde gewoon. Ik had geeneens kontroole over muself. Het ging kei snel allemaal. Meestal heb ik speelgoed muisjes want die zijn makkeluk. En ik vind het kei stoer van jou dat jij dit allemaal zegt zo. Heel dapper Bikkel!! doe je kopjes aan iedereen geven en optijd een dutje in zon? Tot snel lieve Bikkel, kopje van je vriend Bram en een kei hooge haaai vaif!

   1. Hoi Bram wat ben jij een stoere kater.
    Ik begrijp je heel goed dat oer gevoel heb ik ook sinds kort.
    Ik speel sinds dit jaar tikkertje met de visjes en het is me ook gelukt al 2,x om er eentje te vangen zo cool echter mijn personeel.vind het niet leuk ze zeggen de visjes van goud horen in de vijver en niet tussen mijn pootjes of in mijn bekje…..
    Nou ben ikjes best verdrietig dat ik dat niet meer mag.

    Kopje vam je vriendje Ollie

 3. Lieve Bram,

  ooooooh wat bennie oer en jij ben stoer Brammie. Mij hart heb zofeel spannend zijn gefoel. Van mij eigen heb ik nog nooit mij muis gefange. Ik zeg jou eerluk Bram. Van mij eigen heb ik nog nooit ies gefange. Assie binne woon en jij ben binnepoes dan kom er nie zofeel foorbij. Froeger heb ik wel gejaag op mij vrouw ze leeserlichje en mij poot was snel. Nu ben ik seeniejor en assie groonies niesziek ben dan doe jij rustig aan van jou eigen. Mij zus Zusje fang wel fliege en dan eetie ze op. Van mij eigen heb ik liefer mij tonijn.
  Lieve Bram jij heb weer keimooi jou schrijf gedaan. Jij mag tros zijn op jou eigen en ook dattie jou muis heb gefange. Misschien kan jou vrouw toch ze keer muisepaatee maake. Dan maggie mij eigen bes roepe.

  Geefie jou vrouw, mij Milaameisje en jou woef mij zachte pootjes en jij krijg ook mij zachte kopje,

  Loesje

  1. Hoi Loesje, ik was heel zeenuw van de muis dat kan ik wel zegge. Ik wist niet dat de tuin muise had. Foor mij maak het niet uit of je een binne of buite poes ben. Je heb je eigen kwaalietijten en taalentun. Mila blijf ook binne, zij is kei bang fan buite zijn. Zelf heb ik nog nooit een leeser gefange. Met mij eene oog gaat dat te snel. En fliege eete ik ook niet, mila wel. Zij is een lekkerbek van haarzelf. De muis is al weg. Als ik nieuwe fang en mij frou maakt een paatee dan roep ik jou kei hard dattie moge kome eete.
   Jij krijge heel feel knuffels en neusjes en kopjes van mij vrouw en milaatje. van mij krijggie een zacht kopje. Bram

 4. OOOOOHHHH Bram.Wat een avontuur.Een hele echte muis.Wat super knap dat je die gevangen hebt,alleen jammer dat die geen zin had in spelen met je…..Natuurlijk wil die muis wel graag terug naar zijn of haar familie ,maar toch had hij wel even voor de gezelligheid mee kunnen doen.Ik snap dat je daarna kei en kei erg moe was en een lekker dutje moest doen.Wij hebben ooit een muis in huis gehad.Toen hebben Fynn en Sparkle geprobeerd om ‘m te vangen ’s nachts,maar dat was niet gelukt.Hij bleef achter de koude kast flauw he?Toen heeft scullary girl ‘m uiteindelijk gevangen maar toen deed hij ook niks meer,en ik zei nog: doe er een nieuwe batterij in,maar dat kon niet zei scullary girl.Dat schijnt niet te kunnen met echte muizen.Jammer hoor.
  Maar misschien komt die muis dit Paasweekend wel terug om met je te spelen.Dan kan je je weer zo helemaal oer voelen!Want als hij komt dan zie je het wel bij je dagelijkse kontroole.
  Fijn weekend Bram.
  Zachte kopjes van mijn zus Sparkle en mijzelf Muzette.En van scullary girl een extra knuffel omdat ze het zo kei goed vindt dat je een hel echte muis gevangen hebt.De eerste keer moet je dat vieren!!!

 5. Hoi Muzette, ik von het kei flauw van die muis maar ja, die muis was kei bang zei mij vrouw. Want die dacht ik hem ging op eete maar dat was nie zo. Die muis snapte er niks van. Jullie muis wist het ook niet meer en ze doet het niet op batterijen.Echt heel flauw. Mij vrouw zeg dat muise ook paase hebbe en dat de muis niet meer komt. Dat vin ik kei jammer maar ik heb ook ander speelgoed. Dus het is prima zo. Doen jullie lekker rieleksen fandaag? Stoer kopjes van mij naar jullie, bram

 6. Hai Bram! Wat goed dat je een muis hebt gevangen! Dat heb ik ook wel eens gedaan. Vandaag wilde ik iets vangen met zwart en geel wat buzz buzz deed. Maar dat mocht niet van frau want die zou me kunnen steken zei ze! Dus dat heb ik maar gelaten.

  Poot en kopje van Minnie

  1. Hoi Minnie, ooooo die zijn kei gefaarlijk. Die vinde alleen bloemen leuk, geen poese. Ik mag die ook nie fange van mij vrouw. Kopje terug van mij!

 7. Hoi lieve Bram, wat een afontuur heb je beleefd! Ik vind het eerlijk waar superstoer dat je een echte muis hebt gevangen, want die zijn zooo snel. Ze zijn klein en snel, dus dan ben je echt wel een teiger als je er eentje kan vangen!
  Maar weet je wat ik eigenlijk nog veel stoerder vind? Dat je de muis weer terug hebt laten gaan naar zijn famielie. Want anders zouden ze hem vast missen, en dat vind ik best een beetje zielig.
  Ik heb wel eens beebieratjes gevangen in mijn tuin, en één keer heb ik er eentje meegenomen naar binnen. Maar toen hebben mijn mensen hem gewoon weer naar buiten gelaten, nadat ze hem gevangen hadden. Dus nou doe ik dat niet meer, ik vang ze en laat ze gewoon weer los. Het is een spelletje.
  Ik vang niemand, want ik heb gewoon altijd brokjes staan, en ik zou niet weten wat ik met een muis of een vogel moet doen. Alleen miertjes, die lik ik op.
  Hoe is het met je plantenbeebies?
  Een fijn wiekent voor jou en Mila en Toby en de visjes en je vrouw, en heel veel lieve kopjes van Bolle.

  1. Hoi Bolle, ik vind het ook veel beter als we de beestjes laten leven. Anders mist zijn familie hem. Normaal vang ik eigenlijk ook niks want dat kan ik helemaal niet. En daarna weet ik niet wat ik er mee moet doen. Mijn beebieplantjes zijn plat. Ik mag niet meer in de bak liggen van mijn vrouw. Ze moeten nu zelf even warm worden zegt ze.
   Een heel fijn wiekent voor jullie Bolle, lekker weer voor in je wiewplant te liggen.

 8. Ohhh Bram dat is echt stoer!!!!!!
  Wij vangen ook wel eens echte muizen en brengen die naar onze vrouw!!!
  Meestal doen ze dan niks meer want we hebben er buiten al mee gespeeld!!!
  Maar soms leeft hij nog en moet mijn vrouw hem binnen vangen.
  Ze ziet ze altijd weer tussen de struiken en dan mogen wij niet meer naar buiten zodat het muisje zich kan verstoppen.
  Maar het is echt leuk he???

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi jullie allemaal, het was mijn aller eerste keer dat ik een muisje had. Ik wist niet dat hij zo snel was en zo. Gelukkig is hij naar zijn familie want dat is fijner. heel veel kopjes en neusjes van mij aan jullie , bram

 9. Hoi Bram, ja ikke ben laat, het is hier drukjes en al had ikke een snipper Jippedag, als vrouwtje werkjes doet in huis doet ze de comperoeter uit.
  Maar wat heb jij een prachtig avontuur gehad, een echte muis gevangen, Ja dat wist jij nog niet. Muisjes zijn heel slim, als ze door zo’n grote stoere tijger haast geplet wordt doen se een hokus pokus truuk , ze doen net of hij motertje kapot is en jij de grote jager trapt daar met je 4 pootjes mooi in. Maar schaampjes jij je maar niet hoor, doen wij katers allemaal hoor. Als je de kans krijgt om een fladderaartje te vangen zal je meer lol hebben. Ikke heb 3 keertjes een fladder gevangen. 2 keer heb ik die eerst het hele huis laten zien, domme fladder hoor, laat overal zijn veren vallen. de derede keer was ik wat van de domme en liet ik de fladder op de vloef in de kamer zitten en ik wilde een miauwpraatje met hem doen. Sapjandorie vrouwtje had het in de smiezen en heeft het fladderbeest opgepakt en naar buiten gedaan. Nou ja zeg, kreeg ik ook nog huisarrest, want die fladder bleef op het balkon voor mijn raam zitten.

  Bram ikke doe weer uitkijken naar je leuke verhaal volgende week . Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Hoi Jip, jij ben een echte tuintijger! jij vangt kei veel.Ik mag ook niet met veren praten. Mijn vrouw houd mij dan ook in de gaten. Onze veren zijn slim, die vliegen kei snel weg van mij dus daar kan ik nooit bij. En je ben vandaag jarig Jip, al 13! Ik hoop dat je een kei mooie verhaardag hebt met heel veel lekkers! kopje van mij, bram

 10. Oh Bram wat een afontuur met de muis. Wat lief van jou en jouw frau dat jullie de muis op een veilige plek hebben gebracht zodat hij naar zijn familie kon gaan. Blijf jouw tuin maar goed kontroleren stoere Bram. Fijne paasdagen en een kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi Ina, ik denk dat zijn broertjes en zusjes hem miste en zijn mama natuurlijk ook en zijn papa. Ik vang eigenlijk ook geen muizen. Alleen mijn binnen muizen maar die zijn nep. Ik ga op jacht kijken of ik de paaskonijn kan zien. Heel fijn paaswiekent! kopje van mij , bram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *