kater Bolle over als de zon schijnt

zonZomaar ineens is het zomer geworden.  Eerst deed het alleen maar regenen en waaien en was er zelfs keiharde wind. Elk wiekent was er storrem, eerlijk waar.

Zomer

Maar als je even met je ogen knippert is het plotseling superlekker weer geworden. Ook al is dat fierus cooroonaa er, het wordt toch nog gewoon mooi weer. Daar ben ik blij om.
Het is nu al een tijdje droog en het wordt steeds warmer. En elke dag is er zon.
Bert schreef afgelopen maandag dat de zomer voor zijn deur stond, en ik denk dat de zomer vanaf Berts deur door het hele land gaat. In mijn tuin is het al een paar dagen zomer. Heerlijk vind ik dat.

Aaien

Ik lig de hele dag in mijn tuin als het mooi weer is. Eerst ga ik op de tegels liggen, als het nog vroeg is. De tegels zijn altijd lekker warm. Als mijn vrouw naar me toe komt stort ik om. Zo noemen mijn mensen dat. Ik zak door mijn poten en rol op mijn zij en rol door zodat ik op mijn rug lig. Dat betekent AAIEN! Dat weet mijn vrouw heel goed en dat doet ze gelukkig ook. Na een tijdje in de zon ben ik helemaal warm en slap. Ik lijk net een sliert gekookte spaagettie zegt mijn vrouw. Ik vind dat aaien in het zonnetje zo fijn dat ik er van ga kwijlen, en ik krijg er nooit genoeg van. Maar na een tijdje houdt mijn vrouw toch op. Dan legt ze op de tegels wat brokjes voor me neer en die eet ik als ik er zin in heb.

Wiew

zonNaast de tegels groeien mijn ketnipplanten. Ik heb er twee. In de zomer komen er paarse bloemen in en ga ik vaak tussen de planten in liggen. Of mijn vrouw doet een paar blaadjes over de tegels wrijven en daar ga ik liggen. Dat heeft ze vanochtend ook gedaan. Ik rol, ik lik, ik wrijf mezelf helemaal in met de ketnip. En dan ben ik knetterstoont.
Van Kater Bram heb ik een wiewzakje gekregen. Ik vind het een prachtigmooi kadoo, en ik ben er heel erg blij mee. Ik ga vaak met het zakje in het gras liggen. Met het zakje doe ik net als met mijn ketnip, alleen lik ik ook aan het zakje en ik bijt erin. Ik wrijf het zakje over mijn hele hoofd. Volgens mijn mensen ruik ik daarna zelf helemaal naar wiew.

Slapen

Ik heb in mijn tuin van alles waar ik in kan gaan liggen. Ik heb een soort rond huisje, een tent, een kartonnen doos, een echt kattenhuis en een hele mooie rieten mand met een heng-sel, zo heet dat. Die heb ik van oma gekregen. Daar lig ik nu het liefste in te slapen. De mand is zo groot dat ik er wel drie keer in pas, dat ligt heel fijn.

aa-lert

Echt slapen doe ik nooit in mijn tuin want ik moet aldoor blijven opletten. Er kan van alles gebeuren. Er vliegen soms vogels voorbij, er is geritsel, ik hoor de hond van de buren, ik hoor stemmen van mensen, er bewegen blaadjes, er lopen kleine beestjes of er kan zelfs een andere kat voorbij lopen over mijn schuurtje. Je snapt dat ik dus niet kan gaan liggen slapen. Soms lig ik wel te doezelen of te dutten, maar als ik ook maar iets hoor of zie ben ik meteen weer aa-lert.
Als mijn mensen erbij zijn durf ik wel te slapen. Want ik weet dat ik veilig ben met mijn mensen.
Ik wil graag dat mijn mensen in mijn tuin zitten, dat vind ik gezellig.

Wappie

zonAls ik vind dat het te lang duurt voordat mijn vrouw bij me komt zitten ga ik haar halen.
Ik loop naar binnen en kijk haar aan, en doe een prrt? geluid, en loop alvast weer naar de deur. Ik blijf haar aankijken en ga bij de achterdeur zitten. Soms zegt mijn vrouw dat ze even geen tijd heeft, maar meestal loopt ze met me mee naar buiten.
In de middag komt mijn man vaak bij me zitten, achterin mijn tuin. Hij doet me aaien en knuffelen in het gras. Daar word ik helemaal wappie van en ik rol alle kanten op, met mijn poten in de lucht. Mijn man gaat op een stoel zitten, en ik klim op mijn eigen stoel. Ik doe me wassen, en ik kijk naar alles wat er om me heen gebeurt. De laatste paar dagen komt mijn vrouw er ook nog bijzitten. Dan zitten we met zijn drietjes in het zonnetje. Iets fijners kan ik me niet voorstellen. Mijn mensen praten tegen elkaar, en zeggen steeds Hè Bol? tegen mij. Dan knip ik met mijn ogen, dat het inderdaad zo is. En na een tijdje zitten we alledrie een beetje te soesen in de zon.
Ik zou wel willen dat het elke dag zo zou zijn.

Want volgens mij ziet het paradeis er zo uit.

28 thoughts on “kater Bolle over als de zon schijnt

 1. Hoi Bolle, ik denk ook dat je een paaraadijs hebt. Het klinkt zo fijn bij jou in de tuin. Je heb zelf wiew planten!! Die wil ik ook wel in mijn tuintje. En een luukse huis in je tuin waar je lekker in kan hange. Vandaag is er ook nog zomer, vanavond komt er herrie in de lucht. Zorg je dat dan binnen bent? Kopje van mij, bram

  1. Hoi lieve Bram, weet je wat zo gek is van mijn wiewplanten? Ik ruik ze alleen als mijn vrouw de blaadjes op de tegels kapot wrijft. Dan ga ik meteen rollen en likken. Dat geeft niks, het zijn ook fijne planten om gewoon rustig in te liggen. Mijn tuin is nog ekstramooi als ik met jouw wiewzakje in het gras lig!
   Ik heb gekeken of ik muisjes zag in mijn tuin, maar ik denk dat ze allemaal slapen. Dus ik ga ook maar slapen, zometeen. En zijn er bij jou nog muisjes?
   Een hele fijne dag voor jou en Mila en Toby en de visjes en jullie vrouw, van Bolle.
   Pee Es: als er vanavond lawaai is ren ik eerlijk waar KEIhard naar binnen!

 2. Hajooooo oomie bolle

  Ooooh hier sjijnt ook de son. En ikke mog ies eerder naar buite. Maar pas wel toen het ligt was. Anners ziene ze me niet zegge ze. Nou ja😾
  Ikke wil ook best wel een keer asse hut donker is naar buite. Maar dat mag weer nie vanne me mense. En fan mamsie sal het ook wel niet moge. 😾😾
  Frauw seg dat se fandaag de mail naar uwes afmaak.
  Pootjes oomie 🐾🐾

  1. Hoi lieve grotezwartepantersiejemeesekater, misschien mag je in het donker naar buiten als je je haren blon-deert? Dan kunnen je mensen je wel zien! En dan mag het vast ook wel van mamsie. Je weet, mama’s zijn altijd bezorgd over hun kind, dat is nou eenmaak zo. Maar je bent al bijna één, dan ben je best folwassen.
   Lekker is het in de zon hè, zeker als er geen fliegtuigen in de lucht zijn. Zitten er wel eens vogels op je balkon? Oooo stel je voor dat er een faazant op je balkon komt zitten, die allemaal veren laat vallen! Die wil ik wel in mijn tuin, maar ik heb er nog nooit één gezien.
   Zeg maar tegen je frauw dat ze rustig aan moet doen hoor, dat ze lekker met jou op het balkon gaar zitten, samen met je manmeneer!
   Heel veel lieve kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij al bijna jarig bent!!

 3. Hoi lieve grote katervriend Bolle. Wat lijkt ons dat heerlijk als je een tuin hebt. Er is dan zoveel te beleven. En dan die wiew plantjes, dat lijkt ons ook wel wat. Dan zijn we de hele dag haai. Hihihi. Wij hebben dus alleen een balkon, daar mogen we op als het mooi weer is, zoals nu. Vooral Bikkel en Kruimel vinden dat heerlijk, de rest gaat alleen maar even een frisse neus halen. Maar die twee willen er wel de hele dag op, totdat het donker wordt. Wij hebben gemerkt dat Juultje niet op het balkon hoeft, ze gaat heel even kijken en dan weer snel naar binnen. Misschien omdat ze gewond op straat is gevonden, vindt ze buiten nog eng. Helaas weten we dat niet en dat kan ze dat ook niet vertellen. Maar het maakt niet uit hoor, we mogen zelf weten of we binnen of buiten willen zijn, de balkondeur is open.
  Bolle geniet vandaag nog lekker van je tuin en je knuffels. Van ons krijg je ook hele dikke knuffies en je man en je vrouw krijgen de groetjes van onze vrouw. Knuffels dus van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve vrienden en vriendinnen, o het lijkt me zo gezellig als iedereen van de blog in mijn tuin zou komen, dat we een supegroot tuinfeest hebben! Maar ik snap heel goed dat sommige katten niet buiten durven, als je daar enge dingen hebt meegemaakt.
   Bikkel en Kruimel, wat doen jullie allemaal op het balkon? Kijken jullie naar de lucht, en doen jullie ook slapen? Misschien kan jullie vrouw zo’n ketnipplant in een pot zetten. Mijn mensen hebben ze bij de plantewinkel gekocht, en ze waren bang dat ze helemaal kapot waren wegens de reenoovaatsie. Maar ze zijn weer helemaal goed aan het groeien, daar ben ik superblij mee!
   Juultje, blijf maar lekker binnen als je het eng vindt. Samen met Bas en Bjarne en Oliver. En Bas, hoe gaat het met je eten? Heb je al die brokken van Konijn? Ik hoop dat je die wel lust! Brokken voor een diejeet zijn altijd best een beetje fies, dat is mijn ervaring ermee.
   Lieve allemaal, dankjulliewel voor de knuffies, ze waren heerlijk! Jullie krijgen van mij hele dikke knuffies met een zonnetje terug, ook voor jullie vrouw natuurlijk. En mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes!

   1. Bolle, Kruimel en ik houden vanaf het balkon de straat in de gaten en soms doezelen we een beetje. Er is nu weinig te beleven in de straat.
    Bas heeft de brokjes van meneer Konijn maar hij vindt er niet veel aan. Onze vrouw heeft nog een ander merk geprobeerd maar het blijft lastig. Nu mengt onze vrouw soms de dieet brokjes door Bas zijn oude brokjes of door wat mousse. Dan eet Bas wel de mousse maar niet de brokjes , die slimmerd. Onze vrouw zegt dat ze het een ander keertje weer gaat proberen met die dieet brokjes, als hij maar eet, dat is op dit moment het belangrijkste. Ze wil Bas ook niet te veel stress geven. Poot van Bikkel.

    1. Hoi lieve Bikkel, is het bij jullie ook zo rustig in de straat wegens dat fierus? Hier ook, maar in de tuinen is juist meer geluid. Daar moest ik eventjes aan wennen.
     Lekker is het hè, om te doezelen in het zonnetje?
     O, en wat is Bas een slimmerik! Mijn mensen doen ook wel eens diejeetbrokjes door mijn lekkere brokjes en dan eet ik ook alleen de lekkere brokjes. Als ik per ongeluk een diejeetbrokje pak spuug ik het meteen weer uit. En mijn vrouw heeft wel eens een pil in mijn blokjes runderhart gedaan en toen heb ik het een half jaar lang niet meer aangeraakt als ik het kreeg. Daar ben je kat voor, dat snap ik heel goed van Bas! Ook al is het voor je gezond, als het fies is is het fies.Gelukkig dat Bas wel eet, dat is zeker weten het allebelangrijkste.
     Ik hoop maar dat er ergens diejeetbrokjes bestaan die hij lust.
     Lieve Bikkel, geniet maar van je balkon, samen met Kruimel, en je krijgt heel veel lieve pootjes en een knuffel van Bolle.

 4. Goedemiddag lieve Bolle, wat een mooie blog heb je geschreven over jouw tuin, jouw paradijs. Je hebt zo’n heerlijk leven met je lieve mensen, je katnip planten, dat is iedere dag genieten. Fijne paasdagen lief vriendje, een paasknuffel van Ina en Floortje. Paasgroeten voor jou mensen.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, ook al is dat vervelende fierus er, toch doe ik elke dag genieten. Ik hoop dat jullie dat ook doen met zijn drietjes. Als mijn mensen zenuwachtig of onrustig zijn, ga ik ze halen. Dan gaan we in mijn tuin zitten en dan MOET je wel ontspannen, het kan gewoon niet anders.
   Lieve damesvriendinnen, ik wens jullie ook hele fijne paasdagen. Het is allemaal anders dan anders maar het belangrijkste is dat we samen zijn, dat vind ik. En er komt weer een nieuw begin, zegt mijn vrouw.
   Heel veel lieve kopjes en knuffels voor jullie beiden en ook voor meneer Floortje, van jullie vriend Bolle. En mijn mensen sturen lieve paasgroetjes terug!

 5. Hai Bolle! Nou dat klinkt echt als een paradijs jouw tuin. En ja, bij je mensen daar ben je veilig. Dat heb ik ook met frau. Ketnip is leuk he hihi. Als frau dat op mijn muis spuit dan word ik er ook helemaal wiew van! Nu ga ik weer lekker verder met in de zon liggen.

  Kopje van Minnie

  1. Hoi lieve Minnie, dat je je veilig voelt is het allerallerallerbelangrijkste! Want anders kan je niet gelukkig zijn. Dus ik ben blij dat jij je zo foelt bij je frau, en ik bij mijn mensen.
   Ooo, en heeft jouw frau zo’n ketnipspree? Die hadden wij ook, maar die is leeg. Gelukkig doen mijn planten het weer, en heb ik van Bram een wiewzakje gekregen. Heerlijk is dat hè, als je helemaal wiewwappie bent?
   Geniet maar van de zon, en ik wens jou en frau een hele fijne ZONdag!
   Lieve kopjes van Bolle.

 6. Lieve Bolle,

  mij hart ging tekeer toenie jou paradeis letters maakte. Oooh ik vinnut zo mooi en het foel als geluk. Offie foor altijd met jou kop in jou wiew lig, op Bram ze kusse. En dattie tonijn en tartaar om jou heen heb en jou vrouw en jou menseman doe jou foor altijd aaie en Ooma is ook in jou tuin.
  So foel het in mij eigen assie jou letters lees. En jij stort om en jij rol en jou vrouw foel het in ze hart….
  Jij heb zo een mooie tuin van jou eigen en jij kan oferal ligge en jij kan slaape want jou mense waak ofer jou. Dan hebbie jou paradeis in jou tuin Bolle. Assie jou paradeis heb dan hebbie liefde. Anders kan jij het nie zo foele.
  Van mij eigen heb ik mij balkon maar mij paradeis is op mij vrouw ze schoot. Dattie mij zachjes streel en mij staart wor dan blij. Mij staart kom tot ze leefe van mij geluk. En als mij vrouw ga slaape van ze eigen is mij paradeis boofe op mij vrouw. Als mij vrouw op mij balkon zit dan ga ik wel bij haar ligge. Dan heb ik wel mij eigen plek Bolle. Op mij mat en dan doe ik feel slaape. Mij vrouw doe ook teege ons praate maar van me eigen heb ik wel mij affespraak. Jij kannie oferal op ree-aa-geere. Dan hebbie geen leeve meer. Jij weet assie jou vrouw laat praate dan moet jij weer van alles. En jij wil in jou paradeis blijfe. Maar als mij vrouw zeg, op ze spesiejaale manier Loesje brokketje….
  Dan breek mij hart oope, mij buik zeg knor knor en mij hart weet het zeeker. Mij deur van mij eigen paradeis ga oope…
  Het maak niet uit waar jij ben Bolle, jij kan oferal jou paradeis vinde want het zit in jou hart en soms in jou buik….

  Lieve Bolle jij krijg mij kopjes met mij haaspaatee en het is foor paase. Jou vrouw en jou menseman krijg mij toosjes erbij en ooma krijg bloeme foor ze hart

  Loesje

  1. Dag lieve Loes, wat maak je toch altijd prachtige letters! Daar word ik altijd blij van en gelukkig.
   Mijn tuin is mijn paradeis, als mijn mensen er ook zijn. Dan hoef ik nog geeneens persee tartaar of tonijn! Het mag wel, maar het hoeft niet want ik ben al helemaal fol van geluk. Ooma kent mijn tuin, ze is er vaak geweest. Maar nu kan het niet, wegens dat fierus. Maar als ik mijn ogen dicht doe is het net alsof ooma en oopa er toch zijn.
   Oo Loes, wat zal je vrouw blij en trots zijn als ze hoort dat het voor jou het paradeis is waar zij is, dat zijn de allermooiste letters die je iemand kan geven.
   En je hebt gelijk dat je niet altijd kan luisteren, dat doe ik ook niet. Als ik vier keer, of vijf keer, heb geknipt met mijn ogen naar mijn mensen, dan doe ik ze dicht. Met mensen is het zo dat ze altijd blijven praten, dat is soms moeilijk. Maar na een tijdje hoor ik het geeneens meer, dan luister ik naar de vogeltjes en de blaadjes en de miertjes. En dan val ik zo in slaap.
   Krijgen jij en Floris en Zusje af en toe ook eten op het balkon? Mij smaken mijn brokjes me altijd zo heerlijk, in mijn tuin, heel anders dan binnen uit een bakje.
   Dus ik heb de haaspaatee buiten opgegeten, samen met mijn mensen. De bloemen sturen we op naar ooma, ze is dol op bloemen. Dankjewel!
   Je krijgt van mij hele lieve kopjes met paas-taart, met veel slagroom en fanielkekrem. Het is ook voor je famieilie, wegens dat het pasen is. Voor Zusje doe ik er brokjes bij. En jullie mogen het op het balkon opeten!

 7. Hallo Lieve Ome Surf Sir Bolle. Ik had het druk maar ik ben u niet vergeet hoors. En u heb u eigen wiew tuin wat coools. En het tuinfeest ja super. Dan vieren we dat die rare cajonna weg is , we geen rare dijeetbjokjes meer hoeven te eten, en missjien wel de bjuiloft van Jiekkie en Dorus. Ooh Ome Bolle als alles weer gewoon is geven we een super knalfeest. Liefs van ons allemaal en van mij een mega knuffel op uw koppie en u buik.

  1. Dag lieve krullenbol, wat gezellig dat je er bent! Ik vergeet jou ook nooit hoor!
   O wat leuk dat je op het tuinfeest komt, neem je je hele famielie dan mee? Misschien kunnen Jiekie en Door wel in mijn tuin trouwen, dat zou super zijn.
   Dat wordt zeker weten een gieganties feest, als dat vervelende fierus weg is en we geen diejeetbrokjes meer hoeven te eten. Dan zet ik de hele tuin vol met sneks en kattenmelk en brokjes en verse vis en ketnip uit mijn tuin. Ik heb er nu al zin in!
   Hoe is het met je kindjes? Zijn ze nog bij jou, wegens het fierus? En moet ie nog steeds diejeet doen? Ik wel, maar ik val lekker niet af!
   Lieve Kyana, heel veel knuffels terug voor de liefste krullenbol die er is, en ook voor je famielie en je vrouw, van je Ome Bolle. En dankjewel voor je megaknuffel, hij was super!

   1. Ome Bolle de kindjes mogen nog niet weg door het virus , en de diejeetbjokjes werkse niet ik ben 4 ons afgevallen. En ik moet de bjokjes nog eten gelukkig zijn ze redelijk smakelijk.

    1. Ooo, dan ben je vast al heel slank geworden! Gelukkig dat je de brokjes lekker vindt. Ik moet nu weer andere brokjes, wegens dat ik anders steeds haren spuug. En nu val ik niet meer af. Dat vind ik niet erg hoor!
     En wat gezellig dat je kindjes nog blijven, geef je ze een zachte knuffel van mij?
     En voor jezelf natuurlijk ook een grote dikke zachte knuffel van je Ome Bolle!

 8. Hallo Vriend Bolle,
  Hier ben ikke nog hoor. Ik weet heel zeker dat jij in een paradijs woont met je lieve vrouw en man. Ja hier ben jij altijd veilig, want daar zorgen ze wel voor. Ik wil ook graag van die catnipplanten bij mijn ren hebben als het zover is. Vraagmiauw voor mij even aan vrouw of man hoe die planten heten, want dan kan vrouwtje ze gaan kopen alvast.Ik doe vrouwtje heel goed helpen met aller te controleren als er een doos leeg is. Ja zeg stel dat er nog wat in blijft zitten. Het schiet al goed op zegt vrouwtje.
  Vandaag heeft vrouwtje een vrije dag genomen met het werken in huis, ze moest wel vanmiddag nog poesjes oppas doen, maar ik zal jouw eens gauw vertelmiauwen waarom dat vrouwtje niets in huis heeft gedaan. Ikke ben het feestebeest Jarige Jip. Ik ben 13 jaar jong geworden en ja ik hoef aan jou niet te vertellen wat mijn kadoo is, isse ook van vorig jaar hoor en een stuk van vrouwtje erbij. Anders denkt iedereen jee wat een verwende Jip, maar jij en je mensen weten waarom wij een nieuw voor altijd huis hebben en vrouwtje en ikjes zijn hier heel gelukkig en blij en daar heeft vrouwtje het voor gedaan. Morgen doet vrouwtje mijn feestje nog een beetje ver omdat ze vanmiddag weg moest. Vrouwtje had vanmorgen doen ze wakker werd al bergen knuf gedaan en lang zal Jip nog gelukkig leven gedaan.
  Zo Bolle ik ga nu even een dutje doen want ik had lekker hapje gekregen en dan ga ik weer verder met feestje samen met vrouwtje.

  Jij met jouw vrouw en manmens een fijne avond en knuffels van vrouwtje, Heeft ze nog voor jouw bewaard. Grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Hoi lieve Jip, gefeeliesieflapstaart!!! Ik wens je een hele fijne dag nog, met een feestje vanavond. En ik wens je dat je 13e levensjaar helemaal superfijn gaat worden, samen met je lieve vrouw. En met alle vrienden en vriendinnen van de blog natuurlijk.
   Ik had het onthouden hoor, je hebt het een keer geschreven en toen heeft mijn vrouw het opgeschreven in mijn aagendaa. Er staat Jip jarig!
   Ooo, en je kadoo heb je zeker weten verdiend, en je vrouw ook. Je bent niet verwend, je bent nu eindelijk helemaal thuisgekomen. In jullie voor altijd huis. En je vrouw ook, samen met jou. Dat is prachtigmooi, daar hoeft niemand iets lelijks van te denken. Het is jullie van harte gegund. Dat vind ik!
   En ik vind ook dat je best eventjes pauze mag nemen van je werk als controleur v an dozen, wegens dat je jarig bent. Jullie werken elke dag keihard, en jullie hebben vast al een heleboel gedaan.
   Oja, ik heb aan mijn vrouw gevraagd hoe mijn ketnip heet. Mijn vrouw schrijft het voor jouw vrouw op, komtie: nepeta cataria. Wat een gekke naam hè, maar zo staan ze in de winkel. En het zijn sterke planten, want de mannen van de reenoovaatsie zijn er steeds overheen gelopen en toch doen mijn planten het weer. Als je vrouw meer wil weten kan ze altijd aan mevrouw Bert mijn meeladres vragen!
   Hebben je vriendjes in de tuin voor je gezongen vandaag? Vast wel, ik dacht dat ik ergens zachtjes lang zal ie leven hoorde, eerlijk waar.
   Lieve Jip, geniet maar van je feestje van vanavond en morgen. Je krijgt heel veel lieve feestkopjes en pootjes van je grote vriend Bolle, en van mijn mensen een zachte verhaardagsknuffel. Je vrouw stuur ik lieve kopjes en knuffels terug, en mijn mensen roepen heel zachtjes Hoera! en sturen je vrouw veel liefs.

   1. Hoi Bolle, vrouwtje hebt het op geschreven en als ze nar het tuincentrum moet gaat ze het kopen voor mij Ze zet ze dan in grote plantenbakken, want ik mijn buitenverblijf zijn alleen stenen op de grond.Dank voor mijn verjaardag knuffels poot van je grote vriend Jip

    1. O, dan gaat het vast goed komen Jip, met je eigen ketnip! Spannend, ik ben benieuwd! Mijn vrouw doet de blaadjes over de tegels wrijven en dan ga ik helemaal uit mijn b(B)ol.
     Lieve kopjes van je grote vriend Bolle, en ga maar lekker feesten!

 9. Lieve vriend Bolle.
  Wat heb jij een mooie schrijf gedaan.Je hebt een eigen wiew tuin!
  Dat is wel erg spesjaal zeg.
  Hier krijgen we pas in de middag de zon,en ik{ Muzette} ben dol op de zon.Heerlijk warm.Dan ga ik eerst in de vensterbank liggen,daar komt de zon het eerste en laten buiten.Op het balkon.
  Maar eigenlijk lig ik het liefste op scullary girl.Dan gaat zij met de luie stoel naar achteren en dan klim ik er boven op.Dan gaat vanzelf mijn motor aan en doe ik spinnen en een beetje slapen tegelijk.Helemaal fijn zen.En het voordeel is dat dat elke dag kan,ook als er geen zon is!!
  Sparkle vindt de zon ook heerlijk.Dan ligt ze precies in het straaltje zon als het naar binnen komt.
  Ik kan mij niet voorstellen dat iemand zegt : laat de zon maar zitten..
  Zachte kopjes van je vriendinnetjes Sparkle en Muzette

  1. Dag lieve Muzette, wat is de zon superfijn hè? Van mij mag er wel elke dag zon zijn!
   Oooo, en mijn vrouw is stiekum best een beetje jaloers als ze leest dat jij zo graag bovenop je vrouw ligt! Dat lijkt haar zo gezellig, maar ik durf niet op schoot te komen. Geeft niks, zegt ze, iedereen is weer anders. Ik hoef natuurlijk niks te doen dat ik niet wil.
   Vandaag is het ineens een beetje frisser. Ik was in mijn tuin gaan liggen, maar ik kreeg het een beetje koud. Mijn vrouw kwam me halen, en nu lig ik op het grote bed. Maar over een paar dagen is het weer heerlijk warm, met een zonnetje. Dat stond in de krant, ik heb het zelf gelezen!
   Hoe is het met Sparkle? Eet ze nog goed, en neemt ze goed haar meediesijnen?
   Ik hoop dat jullie met zijn drietjes nog heeeeeeel lang van het zonnetje kunnen genieten, natuurlijk met lieve herinneringen aan Fynn.
   Heel veel lieve kopjes voor jou en je zus, en natuurlijk ook voor je vrouw, en een paasknuffel van juliie vriend Bolle,

   1. Dag lieve Bolle.Ik vind het inderdaad heerlijk om bovenop scullary girl te liggen.Maar dat is wisselend per kat.Sparkle lag vroeger ook veel op schoot,en nu weer minder.Fynney ging altijd staan op de schoot van scullary girl,een enkele zitten en liggen eigenlijk nooit.Hij vond het staan(en altijd als scullary girl thuis kwam)het allerfijnste.Met Sparkle gaat het best.Ze krijgt elke dag ’s morgens een spuitje gevuld met “lekkers”,maar dat is een medicijntje.Ze vindt het zo lekker dat ze het hopla uit het spuitje likt.Dat helpt tegen pijn.En daardoor moet scullary girl op het moment wat vaker een drupje bloed uit haar oortje prikken,want de bloedsuikerspiegel (pff wat een woord)wordt lager als ze dit krijgt.Scullary girl heeft via de laptop dan contact met Nina(onze da).Dan hoeft ze niet op stap.En nu krijgt ze dan minder insuline.Het is nog wisselend maar Sparkle krijgt een lekker snoepje als scullary girl bloed uit haar oortje prikt en daardoor vindt Sparkle het niet zo erg dat prikken.Altijd om te kopen met een snoepje….nou ik nooit hoor Bolle.Geniet van je lekkere wiew dingen in je tuin.Die zakjes van Bram hebben wij ook.Kei fijn.Helemaal zen .Kopjes van Muzette,en natuurlijk ook van Sparkle

    1. Hoi lieve Muzette, dankjewel voor je antwoord! Wat grappig dat jullie alledrie verschillend op schoot gaan, en dat het ook per kat nog kan veranderen! Mijn vrouw hoopt dat ik misschien dan toch een keer op schoot durf te staan, net zoals Fynn deed.
     Gelukkig dat het goed gaat met Sparkle! Ooo wat zorgt jullie vrouw toch goed voor jullie, met alle meediesijnen! Maar jullie zorgen vast ook heel goed voor jullie vrouw, dat jullie kopjes geven en knuffelen enzo.
     Ik ben ook niet om te kopen met snoepjes, als ik iets niet wil doe ik het niet. Bij de dierendokter krijg ik altijd een snoepje, nou dat laat ik mooi liggen!
     Wat leuk dat jullie ook wiewzakjes van Bram hebben, ze zijn zeker weten keifijn.
     Heel veel lieve zachte kopjes voor jou en Sparkle en jullie vrouw van Bolle.

 10. Mooi hè Bolle dat je zo fijn kunt genieten in je tuin??
  Zomer is toch echt mooi!!!
  En wat leuk dat je overal iets hebt staan waar je in kunt gaan liggen!!!! Dat hebben wij niet. Onze vrouw heeft een tafel en stoelen in de tuin staan en wij mogen dan op de stoelen liggen met een zachte deken onder ons.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  Ps wij gaan onze vrouw ook vragen om huisjes voor ons in de tuin te zetten!!!!

  1. Hoi lieve allemaal, de zomer is zeker weten supermooi! Mijn vrouw zegt dat het nog lente is, maar ik voel toch zeker dat het al zomer is?!
   Mijn spulletjes in de tuin komen allemaal van de straat of tweedehandswinkels. Want anders is het veels te duur voor in de tuin. Alleen mijn huisje is al heel oud, ik denk wel dertig jaar! Dat heeft de oude buurman ooit gemaakt, die was timmerman. En later hebben mijn mensen het gekregen. Mijn vrouw heeft me verteld dat er al twee of drie geeneraatsies katten in hebben gezeten!
   Wat gezellig dat jullie aan tafel zitten met jullie vrouw, en dan lekker op zachte dekentjes. Dan is het vast supergezellig, zo met zijn allen in de tuin!
   Als ik een keer een tuinfeest geef, komen jullie toch ook?
   Lieve Dopey, Belle, Izzy, Tica, Panda en Moby, dankjewel voor jullie knuffel, ik vind dat je er nooit teveel kan krijgen! Jullie krijgen een hele dikke paasknuffel terug, ook voor jullie vrouw, van Bolle.
   Pee Es: mijn tentje is van zooplus, zo heet dat. En het was helemaal niet duur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *