Waarom zijn er nou duiven in mijn straat?

duiven

Mijn straat is altijd mijn straat en omdat ik al jaren in de vensterbank kom, weet ik wat gewoon is en wat niet. Maar dat van die duiven dat snap ik niet.

Straat

Mijn straat is klein en aan de ene kant om de hoek zijn ze een garage aan het bouwen die hoek kan ik niet zien. Aan de andere kant kan ik de grote autoweg zien. Vooral ’s nachts is het mooi met al die lichtjes. Daar kijk ik graag naar.

Overdag zijn er mensen en de buurhond. Soms wat vogels die zitten aan de overkant op de huizen. Toen kwam het fierus en daarna kwamen de duiven.

Vogels

Duiven zijn andere vogels, dat weet ik gewoon. Ze maken keihard geluid WOEWOEWOE achter elkaar, nou dan kan ik niet meer eten en ook niet meer slapen, iets in mij zegt opletten Bert dit is belangrijk. Ook zitten de duiven aan mijn kant van de straat en soms zelfs op mijn huis. Dan zie ik wat bewegen, ze zijn heel snel die duiven, en dan heb ik een schaduw vanaf het dak van mijn huis. Dus dan zijn ze dichtbij. Ik vind dat een beetje eng. Ook door het keiharde geluid.

En ze komen de hele tijd. Ook als ik net wil gaan slapen en slapen dat lukt me dan niet meer. Of als ik net avondeten krijg, laatst kon ik wel dooreten maar het gefoel erbij is dan toch anders.

Opletten

Ik snap niet waarom er nou opeens zoveel duiven zijn. Mijn vrouw weet het ook niet. En op het interwebs staat er niks over. Dus misschien is het alleen zo in mijn straat. Dat kan.

Dus dan ga ik proberen om ferantwoordelijk te zijn en steeds op te letten of ze komen en waar ze heen gaan. Dat is mijn werk als controleur maar eerlijk waar, gemakkelijk is het nou niet.

14 thoughts on “Waarom zijn er nou duiven in mijn straat?

 1. Hoi Bert, wij hebben ook duiven, die gaan dan zitten op het randje van het balkon en dan doen ze geluid maken. Als wij binnen zijn dan gaan Kruimel en Bikkel op de vensterbank zitten mekkeren, maar ze blijven dan gewoon zitten. Als de balkondeur open is dan komen ze soms ook, dan durven wij toch niet zo goed naar buiten, want wij vinden ze best wel eng. En dan lijkt het wel of ze nog harder geluid gaan maken. Ze moeten weg van ons Bert, want het is ons balkon. Wij weten ook niet waar ze vandaan komen maar van ons mogen ze weg blijven.
  Knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje: wat dapper van jullie Kruimel en Bikkel om te gaan mekkeren dan moeten de duiven toch begrijpen dat het jullie huis is. Ik vind het brutaal dat ze zomaar op het balkon gaan en keiharde geluiden maken. Het is jullie balkon!! Dus ik steun jullie!!

 2. Hallo Bert,
  Vrouwtje zegt dat we nu heel veel vogels in de straat en tuin hebben omdat het overal rustig is en ze nu meer naar ons toe komen. Als de tijd er is dat Tante Corona haar biezen pakt zal het wel minder komen. Misschien heb jij bij jou in de plaats wel plaatsen waar anders alle vogels gevoerd worden en nu niet. Ik vind alle vogels heel leuk en ik zie er ook steeds meer. Ik zie ze nu ook heel vaak in de dikke heg en bomen gaan, ze zijn vast nestjes aan het bouwen en dat komen er allemaal kleine vogeltjes, Nou dat zou wel toppie zijn, want dat heb ik ook nog nooit gezien en meegemaakt.
  Hopelijk is het bij jullie in de straat niet zo dat de mensen de duiven gaan voeren, want dan gaan ze niet meer weg hoor en dan is jouw rust in de vensterbank voorbij. Bert hopelijk kan het zonnetje je oortjes nog wat warm maken, want het is nu toch van de brrr hoor. Vrouwtje gaat weer aan de slag hier en ik moet uitrusten van mijn verjaardagsfeest. Vrouwtje zegt wel dat ik vandaag ook nog een beetje jarig ben, o dan krijg ik vast nog iets lekkers.
  Knuf van vrouwtje en een fijne dag, poot en kopje van je grote vriend Jip.

 3. Hajoooo oompie.
  Ooooh hep uwes ook feel vogels? Hier ook. En ook feel tuifies. En lope ze bij uwes ook so raar? Ze gooie hier hun koppie eers naar foren, en dan pas lope ze. Raar he?
  Hier zijn se en oppe stjaat en inne tuine!! Ikje ben omsingelt!!! Ooooh oompie, red me!!

 4. We kunnen je helemaal begrijpen Bert!!!
  Het is echt niet gemakkelijk met zoveel duiven.
  Hier valt het wel mee met de duiven maar er zitten heel veel eksters en raven…….die maken ook een heel hard geluid.
  Wij zijn er echt bang voor als ze over de tuin vliegen.
  Wij denken dat al die vogels, als alles gewoon zou zijn, niet komen omdat er teveel in de straat gebeurd. Veel auto’s en veel mensen……Daar houden ze niet van.
  En omdat iedereen nu veel binnen moet blijven durven ze wel te komen omdat het stil is.

  We hopen dat mevrouw corona snel haar koffertje pakt en alles weer gewoon wordt!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. o zit het zo dan vind ik helemaal dat het fierus weg moet, dan gaan de fogels ook weer terug naar hun eigen plek ze komen nou overal dat is brutaal en het hoort gewoon niet. Eksters en raven die harde geluiden maken daar is iedereen bang voor!! Ik hoop dat ze vanzelf weggaan dan kunnen jullie gewoon in je eigen tuin, pootje van mij

 5. Lieve Bert, Floortje en ik begrijpen best dat jij al die duiven een beetje eng vindt. Wij denken ook dat die duifjes komen omdat er weinig verkeer is op straat en de mensen allemaal binnen blijven, dan is het rustig en dan durven ze dichtbij te komen. Wij vinden het ook niet leuk hoor Bert, wij hebben hier heel veel meeuwen, maar die vliegen alleen langs en komen niet op ons balkon gelukkig, want ze zijn best groot en eng. Als die lelijke heks corona weg gaat komen de duiven ook niet meer denk ik en dan is het voor jou ook veel fijner. Je hoeft echt niet bang te zijn hoor want ze komen niet naar binnen die duiven. Ga maar rustig in de vensterbank zitten voor je kontrole. Nog een fijne dag saampjes lief poezenvriendje en een knuffel en kusje van Ina en Floortje

  1. hoi Ina en Floortje, meeuwen lijken me ook heel moeilijk wegens dat ze zo groot zijn, dat is toch grieselig als ze zo dichtbij komen je weet niet wat je dan moet doen. Het raam is nou dicht maar als ze dichtbij komen blijf ik toch uit de vensterbank, ik ben helemaal niet zo dapper daar moet ik eerlijk over zijn en dat ben ik ook. pootje van mij

 6. Lieve Bert,

  wat zeggie nou….
  Hebbie Cooronaduife?
  Oooh dan moetie goed oplette en jij moet mij eigen beloofe dattie jou duife nie binnelaat. Jij ben mij beste kontroleur van jou fensterbank van mij Feesboek. Jij houw alles mee in jou gaate en jij heb nog nooit nie duife gehad. Ook nie op jou kompjuuter.
  Op mij balkon heb ook ooit ze duif gezeete en mij broer Floris is toen op ze reeling gaan zitte. Hij heb nu deemenzie, dan herken jij jou duif niemeer. Maar froeger toen ze kop nog helder was van ze eigen, hebbie mij vrouw bijna ze hart stil laate staan. Jij weet nie watte zie Bert als jou broer inees op jou reeling loop.
  Daarom moet ik nu wel oplette want jij weet het nooit assie deemenzie heb.
  Mij erfaring is, jou duif is jou duif maar jij ben er selluf ook nog van jou eigen…

  Jou Loesje

  1. Wat voor duiven het presies zijn Loesje, dat weet ik niet. Maar mij maakt het niet uit. Ik laat geen enkele fogel het huis in en mijn vrouw doet het ook niet. En ik ga ook geen enge dingen doet dat ik ergens op zit zoals Floris heeft gedaan. Dat is eng en enge dingen doe ik niet. Het is waar ik ben er selluf ook nog en jij ook!!

   je Bertje

 7. Hoi lieve Bert, duiven zijn zeker weten best heel eng! En ze zijn er ineens heel veel omdat het overal rustig is.
  In de tuin naast mijn tuin staat een grote struik, en daar gaan ze wel eens in zitten. En dan zakken de takken helemaal naar de grond, wegens dat het zulke grote vogels zijn. Ik schrik daar altijd van en ik schrik er ook van als ze over me heen vliegen.
  Ik vind eksters en kraaien ook eng. Die doen KRAAKRAA, met een keiharde stem. En soms eten ze van mijn brokjes, als mijn vrouw er een paar in de tuin legt, dat vind ik zo brutaal! Daarom krijg ik altijd maar een paar brokjes en ruimen mijn mensen ze weer op als ik ze niet eet.
  Ik vind duiven eigenlijkook wel zielig, want ze hebben vaak helemaal rare voetjes. Ze hebben geen teentjes meer, maar een soort stompje. Maar ik wil toch liever niet dat ze in mijn tuin zitten. En ook niet bij jou in de straat!
  Lieve steunkopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ik wist geeneens dat duiven voeten hebben misschien alleen de duiven die naar een tuin vligen. Ik heb hier foguls met een snafel en vleugels en een keer keek er eentje naar mij. En dat de foguls bij jou jouw eten krijgen dat kan toch niet, dat is voor jou en voor niemand anders. Het fierus heeft alles anders gemaakt en nou moet alles weer terug veranderen, vind ik zelf.
   kopjes terug!!

 8. Hai Bert! Oeh dat is moeilijk voor jou, al die duiven. Ik heb hier van alles op het dak naast ons. Duiven, meeuwen, kraaien, mussen en van die kleine groene vogeltjes. Omdat het raam dicht zit durf ik wel te kwetteren naar ze. Hou jij het raam ook maar goed dicht!

  1. hoi Minnie, wat dapper van je dat je geluid naar ze maakt, dat horen ze vast. Misschien snappen ze daardoor wel dat ze zich moeten gedragen. Ik durf dat niet maar het raam is de hele dag dicht geweest gelukkig!!

Reacties zijn welkom