Minnie over: hoe ik mijn eigen thuis vond

senior

Ik weet niet veel meer van hoe het is om een kitten te zijn. Frau ook niet. Want ik was al twee toen ik bij haar mijn furrever home kreeg. Er is frau verteld dat ik een boerderijkitten was, net als Dorus.

Moos en Max

Frau heeft heel lang in Amsterdam gewoond en daar had ze twee siamezen. Dat heeft ze me verteld omdat ze het grappig vond dat Dorus ook een Amsterdamse PanterSiamees is. De twee siamezen waren halfbroertjes en de een heette Moos en de ander heette Max. Moos was toen hij jonger was een sjowkat. Dat is dat je netjes moet zitten en dat je gekeurd wordt. Heel naar lijkt me dat. Toen Moos samen met Max bij frau kwamen toen hoefde Moos nooit meer een sjowkat te zijn. Siamezen zijn biesonder heeft frau mij verteld. Het was soms net alsof Moos een mens was en Max deed altijd alsof hij een konijn was. Moos luste zuurkool nou yegh dat hoef ik echt niet hoor! Max dauwde zijn snuit wel eens in een bakje ijs, kijk dat snap ik nou weer wel.

Reizen

Moos ging als eerste over de regenboogbrug en Max een paar jaar daarna. Toen is frau gaan reizen. Ze heeft toen ook Au-stra-liese katten gezien, die leven aan de andere kant van de wereld. Na het reizen kwam ze een manmeneer tegen die ze leuk vond en toen ging ze van haar eigen huis naar een ander huis. Een jaar later kwam ik.

Naar mijn frau

IkΒ  had eerst een andere manmeneer en frau. Daar deed ik veel plassen en bijten. Dat vonden de baasjes niet leuk en toen ben ik naar Zwerfdier gebracht. Daar ben ik goed verzorgd en kon ik bijkomen. Ook kreeg ik goeie brokjes en medisjinen enzo. En toen moest ik een selfie. Omdat ik graag een furrever home wilde ben ik op mijn mooist gaan zitten. Die foto werd op feesboek gezet. En toen zag frau mij! Ze belde meteen om kennis met mij te maken heeft ze me verteld. En toen gebeurde het… Ik mocht mee! De eerste tijd had ik dus frau, manmeneer en ook nog mini-frau. Die laatste is dus de kitten van manmeneer, dochter heet dat bij mensen, vertelde frau me. Frau zelf heeft geen kittens. Ik ook niet. Dus daarin zijn we hetzelfde.

Samen

Bij frau ging ik me steeds veiliger voelen. En ik durfde ook steeds meer. Soms iets teveel hihi. Ik heb een paar keer vast gezeten verderop bij een van de huizen omdat ik dacht dat ik wel van dak naar dak kon springen. Moesten frau en manmeneer me in de stromende regen komen redden! Soms moest ik toch nog wel per ongeluk plassen op plekken die niet de bak waren. Dan moest frau het weer schoon maken. Maar omdat ik dan ernaast ging zitten en heel lief keek, was ze nooit lang boos.

Nu wonen frau en ik alleen met zijn tweetjes ergens anders. Dat is gekomen omdat manmeneer en frau steeds vaker naar elkaar gingen blazen. En toen is frau een ander huisje gaan zoeken. Alleen met zijn twee is eigenlijk ook wel leuk. Nou heeft frau altijd tijd voor mij. En als zij teevee kijkt dan lig ik lekker op haar schoot.

Kompjoeter

Frau zag op feesboek dat katten hun eigen pagina hadden. En toen vroeg ze aan mij of ik dat ook wilde. Ja nou eh ok zei ik toen. Via Kees&Koos en Luna Poes kwam ik tijdens kompjoetertijd ook op de pagina van Bert en van die van Loesje uit. Nou wat leuk allemaal kattevriendjes! Enne toen zag ik ook nog dat Bert een blog had. Toen heb ik frau gevraagd of ik soms ook op de blog mocht typen naar de andere katten en dat mocht. En nou is het weer een tijdje verder en deel ik samen met Dorus om de week een blog op de dinsdag. Miauw! Ikke ben echt een hele blije kat nu.

Groetjes, pootjes en kopjes van Minnie

17 thoughts on “Minnie over: hoe ik mijn eigen thuis vond

 1. Hoi Minnie, wat koel dat jij ook uit een asiel komt. Daar heb ik ook even gewoond. En wat fijn dat je nu een eigen huis hebt, dat is kei fijn! Kopje van Bram

 2. Hajoooo tanteminnie.
  Ooooooooh uwes was ook een boererijlkitten? Oooooh wat gaaf!! Ikke hat paardefjientjes en sjaapies. Ikke weet er nog wel ies van. Ook ommedat ik, flak voordat ik bij me mense kwam woonen, een tjap van een paard had kreeg ommedat ik hem zat te kwallen. Ikke had toen een wondje in me keel. Ikke had toen heeeel lang een kaal plekje daar.
  Oooooh woonde er siemeese vroeger bij uwes frauw? πŸ™€πŸ™€πŸ™€ frauw seg dat ikke veel op hun lijk!! Ikke hep ook hele slanke poote. En een siemeesekop hihihi. En ikke luiser echt heel braaf. En ik wil konstant pele en aandag. En ikke lig graag bij me mensen. Ikke wil alles wete!! Ikke ben ook ooferal bij. Frauw seg dat ik een rare kat ben hihihi
  Totte oover 2 weke tante minnie. Pootjes 🐾🐾

 3. Hoi Minnie wat heb jij een boel mee gemaakt zeg pffff. Gelukkig heb je een fijn forever home gekregen bij je vrouwke. Ik ben Ollie en kom uit Spanje en heel soms schrik ik nog wel eens van een onbekend of voor mij akelig geluid, maar verder ben ik heel erg blij met mijn personeel en zij ook mer mij!
  Knuffel van Ollie😺

 4. Goedemorgen lieve blije Minnie, wat heb jij al veel meegemaakt in jouw leventje, en wat fijn dat je nu zo’n goed forever home hebt bij jouw liefe frau. Floortje en ik vinden het leuk om jouw schrijf te lezen, net als de blog van de andere vriendjes en dinnetjes. Fijne dag Minnie en kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

 5. Goedemorgen lieve blije Minnie. Wat heb jij al veel meegemaakt in je kleine leventje. Gelukkig heb je nu een fijn forever home en een liefe frau. Floortje en ik vinden het leuk om jouw schrijf te lezen, net als de schrijf van de andere vriendjes. Fijne dag lief dinnetje en kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

 6. Hoi Minnie
  Jij hebt ook al veel meegemaat zeg!!!Maar wat fijn dat je nu een eigen huis en frau hebt.Mijn zus Sparkle en ik(Muzette) zijn ook al op een boerderij geboren!!En toen te vroeg bij onze poesmoeder vandaan.Tja hoe en wat weet ik niet precies hoor,we waren nog zo klein daar weet ik niks meer van.Toen zijn we naar een kattenopvang gegaan en daar werden we ziek en hopla naar een andere opvang.Ik was erg ziek en daarom zie ik bijna niks met mijn ogen en mijn rechter achterpoot is ook minder sterkt.Dat heb ik eraan overgehoudrn.Sparkle en.ik zijn wat ziekjes zijn betreft in de prijzen gevallen maar goed we weten niet beter. Toen we ruim 4 maanden waren kregen we ook een selfie en onze scullary girl werd verliefd terwijl ze op zoek was naar een hond.Ha ha wij katten hebben gewonnen.Wij waren de eerste katjes dus we hebben onze scullary girl goed getraind zal ik maar zeggen.Later kwam Fynn bij ons wonen,die kwam van de straat ,maar afgelopen februari is hij naar de Regenboogbrug gegaan.Wij zijn ruim 13 jaar inmiddels.Dus we zijn best wel sterk!!!!Minnie je hebt een mooie schrijf gedaan nu weten we nog meer van elkaar.!!!Kopjes van mijn zus Sparkle en mij,Muzette

 7. Lieve Minnie,

  Oooh wat hebbie jou mooie verhaal geschreeve van wie jij selluf ben van jou eigen en waar jij fandaan kom. Het is jou in-troo-duk-zie en jij wor al jou echte schrijfpoes.
  Jij ben sterrek Minmie en jij heb al feel meegemaak. Gelukkig bennie nu bij jou fooraltijdvrouw in jou fooraltijdhuisje en jij heb nu jou fooraltijdleeve. Mij hart foel geluk Minnie. Dattie zofeel liefde krijg van jou vrouw en dattie jou heb meegenoome toenie met jou menseman ging blaase. Blaase is moeiluk Minnie, niemand foel ze eigen dan gelukkig.

  Mij Doorie kom ook van ze boerij en hij is mij siemeeze meen koen. Hij is biesonder net als jou broers uit jou foorige leeve. Assie Siemees ben dan ben jij biesonder.
  Maar jij ben ook biesonder Minnie en iedereen is blij dattie nu ons dinnetje ben.
  Jij ben.mij Minnetje

  Loesje

 8. Ohhh Minnie wat een verhaal!!!!
  Wat mooi dat alles goed gekomen is voor jou want bij jou vrouw krijg jij vast en zeker heel veel liefde!!!!
  En jullie kunnen van elkaar genieten!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 9. Hai lieve allemaal!

  Wat fijn dat jullie mijn blogje leuk vonden! Ja Loesje, ik word al een echte schrijfpoes πŸ™‚ En frau vind het ook leuk om te doen. Enne Dorusje jij hebt zekersteweten siamezen-dna hoor!

  Pootjes en kopjes voor iedereen!

 10. Hoi lieve Minnie, wat heb je al een hoop huizen gehad, en ook mensen! Zelfs een mensenkitten, dat lijkt me eerlijk waar best eng.
  Gelukkig dat je frau je mee heeft genomen toen zij en en de manmeneer gingen blazen naar elkaar. En nou ben je samen met je frau en zijn jullie een daameshuishouden, dat is vast supergezellig!
  En wat zijn Max en Moos biesonder om te zien. Ze lijken wel op Door, alleen andere kleuren. Jij hebt trouwens ook prachtige kleuren in je haren! Volgens mij heb je alle kleuren die er bestaan voor katten, en dan heb je ook nog streepjes. Supersjiek vind ik dat.
  Doe je nog wel eens plassen of bijten? Ik deed vroeger ook bijten, maar nu niet meer. Ik ben blij dat je frau ke begrijpt, en dat jij je frau begrijpt. Dat is het allerfijnste dat er is; je eigen mens en je eigen huis.
  Dankjewel voor je verhaal en veel lieve kopjes van Bolle.

  1. Lieve Bolle. Ja, die mensenkitten was ook eng want die wilde me steeds optillen. En daar hou ik niet van! Plassen of bijte doe ik soms nog wel. Maar niet heel veel meer. Ik bloos helemaal dat jij me supersjiek vind!

 11. Hoi Minnie!

  We hebben weer met plezier je blog gelezen. Wat fijn dat je het zo gezellig met je vrouw hebt. Onze mama woont bij een collega van onze vrouw. En toen wij waren geboren, is ze komen kijken en werd verliefd op ons. Iets daarvoor was Rakker, de poes die voor ons bij vrouwtje woonde, overl de Regenboogbrug gegaan. Zij kwam wel uit het asiel. En nu wonen we al weer bijna drie jaar met elkaar. Wij hebben onze eigen feesboek pagina, zodat we onze kattenvriendjes kunnen volgen. Dat vinden wij hartstikke leuk.

  Knuffeltjes van ons Binti & Zooka

 12. Lieve Minnie,

  Ikke ben heel laat en eigenlijk mag ik niet meer zo laat schrijf doen van vrouwtje, want vrouwtje is vreselijk druk en moet naast werken van deze dag ook nog heel veel op de laptop doen en omdat ze erg moe is gaat ze zo naar bed. Gisteren was vrouwtje van vermoeidheid ineens erg ziek, maar nu gaat het weer hoor.

  Ik vind het top wat je schrijft en nu weet ik ook dat jij een behoorlijk rugzakje hebt mee gesjouwd. Maar dat jij nu samen met Mevrouw Minnie een heerlijk en veilig vooraltijdhuis hebt , dat jullie je daar veilig voelen en heel veel van elkaar houden en genieten.
  Volgende keer hoop ik dat ik meer tijd van vrouwtje krijg om jou te schrijf, want ik benne heel blij dat jij samen met Dorus op de dinsdag blog van Bert komt.
  Jij krijgt van mijn vrouwtje heel veel knufjes en voor Mevrouw Minnie lieve groetjes. Grote poot en kopje van je grote vriendje Jip

  1. Wat fijn dat je toch nog even schrijf mocht! Frau geeft groetjes terug aan mevrouw Jip en ikke geef jou Jip lieve kopjes.

 13. Hallo Minnie wat mooi dat jij nu een fjoorever huis en vjouwtje hebse. Een huis en een mens of mensen die van je houden is het allerfijnste. Laat je maar lekker verwennen en knuffelen. Minnie soms hebben we het druk hier en vergeten we te sjijfjes maar we vindse je leuk hoors. Net als alle katten hier op de blog.

  1. Frau is ook heel druk met brokjes verdienen dus dan kan ik niet bij de peecee. Dusse ik snapper het als jullie later sjrijf doen! Poot van mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *