Waarom ik in en uit de kast spring

kast

Ik mag niet in en uit de kast springen die op de slaapkamer staat als het nacht is en toch doe ik het. Dat gaat bijna vanzelf.

Wat niet mag

Thuis mag ik heel veel,  geloof ik. Want wat ik niet mag is best weinig:

 • ik mag niet aan kabels knagen, nou daar heb ik geen zin in
 • ik mag niet naar buiten,  toefallig ben ik liever binnen
 • ik mag niet eten van mijn vrouw haar bord, net of menseneten altijd lekker is

En nou is er dus iets anders bij:

 • ik mag ’s nachts niet in en uit de kast springen die op de slaapkamer staat

Over de kast

Die kast kwam er een paar jaar geleden. Allemaal rare geuren van heel veel planken, toen ging mijn vrouw van die planken een kast maken en die was heel groot. De kast stond in een hoek van de slaapkamer en eerlijk waar, ik heb maanden gedaan of die kast er niet was. Ik vond het eng.

Daarna rook de kast naar thuis en toen dacht ik, wat is dat eigenlijk voor kast. Ik kijken. Er lag een handdoek in, dat was voor mij. Dus daar ging ik soms op liggen. En ik zag bijna bovenin een ruimte waar ik misschien wel in kon springen.

BOOM.

Ik was in de kast.

BOOM.

Ik was uit de kast. En ik voelde me oer.

Nacht

Daarna ontdekte ik iets gaafs. Dat is dat het ’s nachts nog veel leuker is. Dan is het huis donker en stil en wegens dat mijn vrouw slaapt is het huis eigenlijk van mij dus ik kan doen wat ik wil. En dat is in en uit de kast springen. Het klinkt keihard als ik op de planken kom. En ook als ik in de kast kom.

Soms moet ik wel zes keer springen eer mijn vrouw wakker wordt. Dan roept ze Bertje. Eerst dacht ik dat is een compliment. Toen zei ze dat het springen ’s nachts niet mag.

Dus dat weet ik nou. En ik weet ook dat ik toch weer spring het gefoel is gewoon sterker dan ik.

18 thoughts on “Waarom ik in en uit de kast spring

 1. Lieve Bert, lees ik het nou goed dat jij soms een heel klein beetje ondeugend bent? Wegens het in de nacht in en uit de kast springen zodat je frau wakker wordt? Ik begrijp best dat je gefoel zegt dat het moet, dat hebben alle katten wel denk ik. Fijne dag nog kleine boef met veel knuffels. Kopje en kusje van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje ja nee misschien wel ik ben gewoon mezelf en dat het niet mag daar kan ik dan niks mee, eigenlijk. Gefoel is gefoel!!
   Bertje

 2. Hoi Bertje, ik moet toch even lachen hoor. Ik wist niet dat je ondeugend bent. Het klinkt echt heel koel om zo’n kast te hebben. Kopje van mij bram

  1. hoi Bram die kast is van hout dus er zit nog steeds iets van een lekkere lucht in maar het beste is de lucht van thuis daardoor durf ik er ook in!! kopje van mij

 3. Leuk he Bert iets doen dat eigenlijk niet mag????
  Maar als je 6x kunt springen voordat je vrouw wakker wordt is toch wel fijn!!!!
  Wij springen snachts ook op de kast en vandaar op de vensterbank, gelukkig hoort onze vrouw dat niet.
  Maar heel soms vergissen we ons en dan springen we van de vensterbank op onze vrouw in bed!!!
  Tja dat vind ze niet zo heel leuk natuurlijk!!!
  We gaan dan maar snel bij haar liggen en slapen.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. het is toch leuk voor jullie vrouw dat ze opeens wakker wordt en bam dan zijn jullie er heel dichtbij. Ik weet zeker dat mijn vrouw dat fijn zou vinden maar ja ik durf dat soort dingen niet. Maar als een vrouw ’s nachts moeilijk doet is erbij liggen en slapen het beste, dat weet ik ook. pootjes van mij

 4. Lieve Bert,

  Oooh jij ben stoer en jij foel jou eigen oer….
  Jij doe dinge die jij selluf wil en jou vrouw heb er nie alles over te zegge van jou oer. Assie oer heb Bert moet jij jou eigen oer gedraage, dan ben jij dichtbij jou eigen.
  Van me eigen vin ik mij kast ook spannend. Assie nie te hoog is Bert, dan durref ik niemeer naar beneede.
  Mij erfaring is, jou kast daag jou altijd uit maar assie oer ben dan win jij altijd van jou kast…

  Jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, zoals je zegt is het gebeurd eerst was de kast eng en toen niet meer en daardoor kon ik van de kast winnen. Dat is een supergoed gevol voor mij als katerman. Dan weet ik dat ik iets kan en dat ik oer in me heb, ook al ben ik al jaren lang huiskater, dat is toch belangrijk voor me,

   je Bertje

 5. Hoi Bert, wat biesonder dat je dat durft. Ik vind het soowiesoo al superstoer dat je ergens in en uit durft te springen, dat doe ik nooit. En dan ook nog als je vrouw slaapt!
  Mijn vrouw zegt dat dat een kattending is: als het niet mag is het juist leuker. Ze zegt dat je Popje geen groter plezier kon doen dan te zeggen neeeee….. niet doen! Dan deed hij het ekspres, omdat het zo spannend was. En Beer ging altijd in de tuin zitten bij mensen die katten helemaal niet leuk vonden.
  Ik durf dat nog niet zo goed, maar ik vind het super dat jij al een beetje eigenwijs durft te zijn. Want dan weet ik dat ik dat misschien ook ooit wel ga durven!
  Heel veel BOOMkopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle, het is wel zo dat ik het vaker doe omdat ik weet dat het eigenlijk niet mag. Dan wil ik zeker weten dat ik het nog kan en dus moet ik het doen. Ik heb hier heel lang over gedaan dus misschien kun jij het ook leren durven, maar alleen als je er zin in heeft. Popje had er zin in en Beer ook. Dus daar moet je eerst op wachten denk ik, dat je zin hebt.
   kopje van mij

 6. Hoi Bert, leuk he , een beetje stout zijn. Bikkel springt ook vaak op de boekenkast in de woonkamer, hij gaat dan van de vensterbank zo naar de boekenkast. Dat mag ook niet van onze vrouw, maar hij blijft vaak gewoon zitten. Eerst moet onze vrouw opstaan, dan springt hij snel naar beneden. Wat Bikkel ook leuk vindt is de spulletjes die op de planken staan er van bovenaf af gooien, Bas die voor de kast in een mandje ligt, schrikt zich dan een hoedje, dat mag uiteraard niet van onze vrouw, maar Bikkel moet dan volgens ons wel stiekem lachen. Bjarne en Kruimel kruipen soms ook in een kast in de slaapkamer, Bjarne kan heel goed deuren en deurtjes van kasten openmaken, dus dan kruipt hij stiekem in de kast. Ook dat mogen we niet Bert. Jammer he , soms mogen we dingen die leuk zijn juist weer niet. En dingen die we niet leuk vinden moeten dan soms weer wel. Ingewikkeld hoor.
  Maar wij vinden het wel leuk dat je af en toe ook wat ondeugend bent, dat hoort erbij als je een kat bent vinden wij.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel,Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat knap dat jullie allemaal dingen kunnen. SPullen ergens af gooien. Kastjes openmaken. Ik doe dat nooit maar ik zie het weleems op feesboek en dat lijkt het zo gemakkelijk tot ik het zelf wil doen. En wat knap dat Bikkel zo goed kan springen, ik kom weleens ergens terecht dat ik weet dit was niet de plek. Dat ik ondeugend kon zijn wist ik geeneens goed he!!
   pootjes van mij

 7. Hoi Bert.
  Kasten zijn juist zo leuk,en als je je oer voelt MOET het gewoon,dat in en uit de kast springen.
  Onze scullary girl heeft schuifdeuren in de slaapkamer kast.Sparkle kan daar heel goed in komen…ze gaat op haar rug liggen en schuift met de achterpootjes,de deur open…..en gaat er lekker in liggen.Fynn heeft dat ook heel vaak geprobeerd,maar hij had niet goed gekeken hoe Sparkle dat deed,dus ging hij met zijn voorpoten tegen de kast aan.Dus veel meer herrie.Dat vond scullary girl ’s nachts niet zo geweldig…..Hij heeft het nooit geleerd.En ik voel mij oer met mijn pingpong balletjes met een rammeltje erin.En dan wil ik soms die ene groene en dan weer de andere rode of zo.Scullary girl denkt dat alle die balletjes goed zijn,maar ze klinken eggies waar allemaal anders.En soms heb ik het gefoel bij groen en dan weer dat oer gefoel bij blauw of rood……Soms snappen mensen ons oer gefoel niet denk ik…
  Groetjes van mijn zus Sparkle en mijzelf.Muzette

  1. hoi Muzette en Sparkle, wat gaaf die schuifdeuren en wat tegnies van Sparkle om ze open te krijgen. Dat kan niet iedereen anders had Fynn het ook wel gedaan. Ik zou het niet kunnen echt niet. Balletjes zijn moeilijk voor je gefoel dat komt heel presies dat heb ik ook!!
   Bertje

 8. Hallo Bert. o jij hebt weer meer zelfvertrouwen gekregen en wat goed van jou dat je in en uit de kast springt. Weet je wel wat je dan aan het doen bent, je bent midden in de nacht aan het sporten en wauw dan wordt jij een super atleetiese Bert. Is vast ook heel goed voor je buikspieren. Ja je moet natuurlijk niet vrouwtje wakker maken, want zij heeft ook haar slaap hard nodig hoor. Wij doen op de dag nog veel dutjes maar vrouwtje moet nu eenmaal ook werken voor het huis en jullie hapjes. Hier zegt vrouwtje tenminste dat dat eten niet met de wind bij de voordeur komt. Haha zou wel makkelijk zijn en is mijn vrouwtje meer thuis. Bert ik doe stoppen en doe maar vannacht slofjes aan de poot dan hoort vrouwtje jouw niet sporten. Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip jij snapt mij dat ik atleeties ben!! Dat moet je ook er iets mee doen maakt niet uit of het dag of nacht is. Maar ik ga proberen rustiger te springen ook al is het geluid juist zo heel erg leuk. Overdag doe ik het nooit dan heb ik geen zin. En overdag heb ik ook tijd voor dutjes nodig dat is ook waar,

   poot van je vriend Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *