Waarom er steeds meer werkende katten zijn

werkende katten

Ik ben een werkende kat en mijn beroep is controleur vensterbank. Dat werk doe ik op gevoel. Dan hop ik in de vensterbank en kijk naar de straat. Alles moet rustig zijn. Rust is goed.

In de eerste tijd dat ik hier woonde, had ik geen idee dat ik zoiets zou doen. Ik kwam uit het asiel en daar had ik maanden gewoond, dus dan ben je blij als je een huis krijgt en een beetje kunt wennen. Het was slapen, spelen tegen de spanning en leren hoe we samen moesten knuffelen. Daar heb ik ikweetniethoelang voor nodig gehad. Wennen kost tijd. En zelfvertrouwen krijgen helemaal.

Werk

Op een dag zat ik in de vensterbank naar de straat te kijken. Er liepen mensen. Eentje keek naar boven, naar mij. Ik miauwde. Toen liepen ze uit de straat en het was weer rustig. Dar kwam door mij. Van thuis kreeg ik knuffels en complimenten: “Goed gedaan, Bertje.”

En toen dat soort dingen vaker gebeurde, wist ik dat ik iets kon. Dus deed ik het vaker. En zo groeide ik in mijn werk. Dat kwam ook omdat ik meer zelfvertrouwen had.

Feesboek

Veel van mijn Feesboekvrienden helpen thuis mee. Boodschappen  nakijken,  op je man of vrouw letten dat ze geen gekke dingen doen,  een pootje uitsteken als er gecomputerd moet worden, de tuin bewaken, nou van alles.  En mijn verkering Loesje geeft zelfs worksjops en kurzus voor de meedietaasie, dat is ook werk.

Hoe kan dat nou?
Ik denk dat katten aan eemansiepazie doen. Dat ze wel een kat zijn dus geen mens, maar wel een persoon net als een mens.  En dat we dus ook meetellen.

Dat zegt mijn vrouw en ik vind het ook. Bij mij thuis zijn we alletwee de baas dat hoort er ook bij. Ik wou alleen dat ik meer sneks kreeg maar daar helpt de eemansiepazie  niet bij, dat is raar, als u het mij vraagt.

22 thoughts on “Waarom er steeds meer werkende katten zijn

 1. Hoi Bert,

  Toch fijn dat je ook een taak in huis hebt, voel je je toch een beetje stoer, als bewaker v/d straat.

  Coco heeft ook een taak in huis, als ik thuiskom met de boodschappen gaat ze de boodschappen mee helpen uitpakken:-)

  1. Ik ben ook straatkontroleerder hoir Bert…dat doe ik via de vensterbank of op het ballekon.
   En heel soms ben ik ook huis kontrolerder. Dan komen er mensen die ik niet kan ( vrouwtje zeg wijkvepleegingen) en dan ga ik ze besnuffelen zo dat als ze weer komen ik weet wie ze zijn

 2. Ooooh ik heb ook baantjes bert.
  Ik ben muizenbeheerster thuiswerk. En gehaktballetjestestster. En ik werk voor jou als sekreettaresse voor ons boek.
  En soms kijk ik ook even in de tas of er lekkers in zit

 3. Oooh lieve Bert,

  Jij heb ze beste werk van jou wereld en jij kan het. Jij ben goed in wat jij doet want jij zeg miaaauw en ze mensen laate jou straat met ze rust. Dan ben je een keigoede controdinges van ze eigen. En jij ben ook in jou eigen opleiding voor teste van sneks en eete.
  Jij ben een hardwerkende katerman. En jij zorg ook voor jou vrouw, dat zij ook rust heb in ze leeve.
  Ooh Bert ik vind jou lief dat jij zeg dat ik ook werk voor me eete. Ik ben mij eigen aan het ontplooien en dan moet je ook leere werken. Maar ik heb mij eigen ontdekt Bert en ik voel er zit nog meer in mij eigen. Maar ik doe rustig ontplooien want rust is belangrijk.
  Rust in jou hart, rust in jou straat. Rust tussen ons eigen Bert, dan is werken goed

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi Loesje ja ik doe wat ik kan en ik doe mijn best. Dat ik voor mijn vrouw thuis zorg is ook zo anders neemt ze nooit pauze. Ik vind het super dat zo aan ontplooien doet en ook langzaam want dan blijf ik het snappen,je Bertje

 4. Hoi Bert,
  Wat knap dat je maar één keer hoeft te miauwen om de straat weer rustig te krijgen!!!
  Volgens mij zijn alle katten hardwerkende dieren, en ieder kat heeft z’n eigen dingen waar hij of zij goed in is. Loesje en Katrientje kunnen echt veel, volgens mij zijn ze echt belangrijk .
  Ik probeer bijvoorbeeld vaak de afwas voor mijn vrouw te doen. En net als Prinses Katrientje, ben ik best goed in het gehaktballetjes testen.( en gappen 🙂 )
  Mijn belangrijkste taak is op mijn vrouw letten als ze koorts heeft. Ze heeft epilepsie. Daar heeft ze gelukkig bijna nooit last van, alleen als ze koorts heeft. Ik waarschuw haar dan als er een aanval aankomt. Ik heb dat eerder door dan zijzelf. Ik ga dan heel hard haar gezicht likken, en als ze me niet begrijpt, krabbel ik aan haar arm, of bijt ik erin.
  Ze belt dan de dokter, en zet de voordeur op een kier. Ik spring pas van haar bed af als de dokter gezorgd heeft dat de aanval over is.
  Mijn vrouw is dan super trots op me, en mijn vorige vrouw helemaal, want die is neuroloog, en weet dus alles van epilepsie. Mijn vorige vrouw geeft les aan studenten, en als het over epilepsie gaat, vertelt ze altijd over mij !!! En daar ben ik dan weer trots op!
  Een paar van mijn voorgangers konden dat ook, maar lang niet allemaal.
  Ik denk dat iedere poes of kater wel iets bijzonders kan. Wat we waarschijnlijk allemaal wel kunnen, is heel veel van onze mensen houden!! En zij houden weer evenveel van ons! En zo hoort het ook 🙂 .
  Kopje en poot,
  Vlo.

  1. Hallo Vlo,

   Hier Jip, ikke wil jou even schrijven dat jij een super belangrijke taak doet, wauw, vrouwtje waarschuwen al ze een aanval krijgt, dat vind ik wel zo belangrijk. Jij verdiend wel een verplegers diploma hoor. Van mij krijg jij een hele grote poot hoor.Vriendje Jip

   1. Oh dank je Jip!
    Ik wist ook niet dat ik het kon hoor.
    Maar als ik zie wat jij allemaal doet op een dag, nou, ik word al moe van het lezen!!!
    Jouw vrouw heeft een goede katerhulp aan jou!
    Ik hoop dat je weer wat beter voelt Jip, want ik las dat je niet helemaal je actieve zelfje was. in ieder geval beterschap.
    Een kop voor je vrouw, en een poot van
    Vriendje Vlo.

  2. hoi Vlo wat heb jij belangrijk werk dat is echt heel knap dat je dat kunt. Dan moet je ook wel extra veel van je vrouw houden en zij vast ook van jou dat je elkaar zo goed aanvoelt en zo goed snapt. Superknap!!

  3. Zo Vlo, dat is nogal wat wat jij kunt! Dat vind ik heel biesonder en daar mag je heel trots op zijn!
   Een lief kopje van Bolle.

 5. Hallo Bert,

  Ja wij zijn allemaal hardwerkende poezen en katers. Hoe die mensensnuiten er toch bijkomen dat wij een lui en slapend volkje zijn daar kan ik met mijn Jippepetjes niet bij. Ik werk me hier te blubjes hoor en vrouwtje roept vaak van Jip neem ook je rust en je ontspanning. Nou die ontspanning bestaat bij mij uit heel hard racen met muizen door het huis en brullen erbij als een Jippeleeuw. Dan is het natuurlijk tijd voor mijn dutje en die mogen best lang zijn vind ik.
  Toen mijn vriendjes hier nog waren deden we samen al de katertaken, maar nu is alles op mijn rug gekomen, arme ikke. Het werken voor mij begint al vroeg op de dag. Ik lijk wel een haan, als ik vrouwtje ga laten weten dat het tijd is om uit haar holletje te komen ga ik zachtjes miauwen en met een zacht pootje door haar snuit en scheven snuiten trekken, dan wordt het natuurlijk even pauze en ga ik buikvulling doen. Ja met een lege buik kan ik niet werken hoor. Vlug mijn WC gebruiken, want vrouwtje is natuurlijk ook voor mij aan het werk, drinkbakken poetsen en vullen (ik ga daar wel bijzitten om voor controle) en dan mijn WC schoonmaken. Ik heb ook een raar taakje, controleren of vrouwtje wel goed zich wast en zo, maar ik hou wel van netjes zijn en dat moet zij ook van mij. Dan wordt het tijd voor mijn dutje want ik benne er dan best wel van de moeie van. Vanmorgen had vrouwtje haar wekelijkse boodschappen gedaan en ja je snapt het al kijken of er wat voor mij bij zit, zelden dus, maar ik help altijd met het opruimen en kijk meteen even of de kasten nog netjes zijn. ( doe ik ook met de kleerkasten) Ik heb geen vensterbanken, want de vloer is mijn vensterbank, maar ik heb een uitkijkpost voor het grote raam en dan begint de grootste klus van mijn Jippedag. Boten tellen en goed in de smiezen houden dat ze niet tegen elkaar aanvaren, in de zomer is het hier mega druk hoor met al die kleine bootjes en er zijn erbij die gaan verschrikkelijk hard. Mijn leuke taak van buiten controle is wel alle vogels tellen en de koeien en alle mensen die met hun blafsnuiten door de Uiterwaarden wandelen of op de dijk voor het huis. Een keer per week moet ik een vermoeiende klus doen, meehelpen het huis schoonmaken, gelukkig ben ik helemaal niet bang van de slurp brombeer, Die mag al mijn stofjes opzuigen en heeft die weer zijn buik gevuld voor de hele week en mag in de kast gaan uitrusten. Er is een werkje wat ik reuze leuk vind, helpen met de ramen wassen. Waar vrouwtje haar best staat te doen om het schoon te krijgen doe ik dat aan de andere kant. Kijk dat noem ik nou eens samen werken.

  Wel dit was het geloof ik en als ik zo eens lees heb ik het verdraaide druk. Nu snappen sommige mensen hoop ik waarom ikke zoveel moe en slaapjes heb.
  Daarom voor wie dit leest, welterusten ik ga pitten.
  Bert doe jij ook katerverstandig en ga heerlijk op je kussen en de oogjes toe, fijne dag en knuf van vrouwtje.

  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Jip ik word al moe als ik het zie wat een werk verzet jij nou dan snap ik helemaal waarom een snek er zo goed ingaat en dat je je slaap nodig hebt. Ik dacht dat ik wat deed op een dag maar jij doet toen keer zoveel. poot van je vriend Bert

 6. Bert,wat goed dat je hier over schrijft.Wij hebben hier in huis ook taken hoor.Wij zorgen met z’n 3-tjes dat ons personeel op de rails blijft.Haar hoofd is ziek en wij zorgen ervoor dat ze op tijd opstaat om ons van hapjes, knabbeltjes (helaas ook pillen,jakkie)en water te voorzien.Onze wc’s schoonmaakt onze haren kamt.nageltjes knipt etc.etc.Niet alles vinden we leuk.Nagels knippen en oren schoonmaken is minder,maar ja wij willen er netjes en gezond bij lopen.Dan nog ieder onze speciale taak.Fynn is hal controleur.Hij kijkt of de buurman de beneden mat en die van ons met de stofzuiger doet.Sparkle past op elke tas.Gaat erop liggen zodat niemand die zo maar mee kan nemen.Dozen controleren of er niets in is blijven zitten.Muzette is de tijdklok.Ze heeft erg slechte ogen,maar haar inwendige klok is heel goed afgesteld Ze geeft precies aan wanneer het eet tijd is en vooral’ s avonds dat het tijd is om naar bed te gaan,d.w.z dat ze onze laatste hapjes klaarmaakt en het nacht hapjes machientje vult en de klok daarvan ingesteld is.Ja ja wij zijn haar beste therapeuten en daar zijn wij trots op.Natuurlijk kost dat ook veel energie dus slapen wij ook veel.Al is spelletjes doen ook leuk.Maar wij zjn allemaal senior dus dat doen we op een lager pitje dan vroeger.Stevige poot van je vriendje Fynn en een kopje(als je dat wil,anders een pootje)van je vriendinnetjes Muzette en Sparkle

  1. hoi Muzette en Sparkle, dus jullie zitten net als ik ook in de thuiszorg, dat je ervoor zorgt dat thuis alles goed gaat met je vrouw. Dat is je basis en volgens mij doen jullie dat net als Flynn heel goed. En dan voel je ook dat je echt bij elkaar past!!

 7. Hoi Bertje, jij bent mijn grote voorbeeld. Ik ben ook in opleiding voor ‘voortuin bewaken vanaf de vensterbank’.
  Dat is nodig want er komen mensen, vogels en andere katten.
  Ik heb het echt druk met besluipen en dan…ineens….spring ik op de vensterbank en schrikken ze zich een hoedje. Vooral die grote duiven want die lopen vaak op degrond voor zaadjes.
  Vrouwtje is niet altijd dankbaar voor wat ik doe. Laatst heb ik midden in de nacht de kat van een paar huizen verder weggejaagd en daarbij een grote plant per ongeluk op de grond gegooid. Dat maakte veel herrie en de kat was meteen verdwenen. Maar vrouwtje was niet blij…ik snap er niets van
  Poot van Fietje

  1. hoi Fietje, je moet je eigen instinct volgen dat mag best en je ziet dat het werkt want die duiven hebben ontzag voor je. Die plant kan toch wel ergens anders staan? Dan kun jij je werk doen. poot van Bert

 8. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Dat is verantwoordelijk werk dat je doet, zo de straat veilig houden. En het huis natuurlijk ook.
  Logies dat je vrouw daar blij mee is!
  Ik hou hier onze tuin in de gaten. Wat er allemaal gebeurt en dat er geen katten lopen die er niet horen te zijn, en dat alles hetzelfde blijft.
  Ik was ook de haren van mijn vrouw, en de handen van mijn man. Hiegie-eene is belangrijk!

  Zeker weten dat katten ook personen zijn! Wij zijn hier in huis met zijn drietjes de baas, net zoals jij en je vrouw samen de baas zijn. Dus het is niet zo dat ik het baasje ben van mijn vrouw of van mijn man.
  Maar dat met die sneks is inderdaad vreemd. Mijn mensen pakken altijd gewoon iets te eten als ze dat willen maar ik moet wachten of ik wat krijg. En wat ik krijg.
  Misschien kunnen we een soort snek-ruilpunt beginnen, voor alle katten van de blog?

  Succes met je werk, Bert!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle wat een goed idee dat snek-ruilpunt. Alleen heb ik nooit wat over ik eet alles zelf op dus ik kan niet meedoen. Toen ik die natuurbrokken niet lustte heeft mijn vrouw ze weggegooid stom he! Anders had ik die nog gehad. Maar ze waren niet lekker. Ik was mijn vrouw nooit daar begin ik niet aan. Het lijkt me een heel werk om twee mensen te wassen dus dan verdien je ook extra sneks. kopje van Bertje

 9. Hallo Ome Bert wij hebben hier allemaal een taak in huis. wij helpen mee met het bed opmaken, met de vloer dweilen op het wasgoed liggen vooral als het schoon is, de bank lekker wam houden, af en toe is even de spulletjes verplaatsen en als ze creatief is willen we graag helpen met de stof etc. Soms is ze heel blij met ons maar soms vind ze dat te wel veel doen. En zegt ze nu mogen jullie best even rust nemen. Sneks blijft soms lastig Bert, we krijgen ze wel meestal na de oren schoonmaken of als ze te lang weggeweest is. Eigenlijk zouden we een bakje met sneks moeten hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *