Loesje over: liefde op me eerste gezicht

liefde

Als moderne poes weet ik, liefde kan ook op me eerste gezicht zijn. U weet van me eigen heb ik al heel lang verkering met me Bert.

Hij heb iets van ze eigen waar ik gek van ben. Ik wist het meteen toen ik me Bert op me kompjuuter zag. Me hart heb het me verteld en het was liefde op me eerste gezicht. Maar het was niet mij eerste keer. Ik moet U eerlijk zegge, het was mij tweede keer van mij liefde op mij eerste gezicht. Assie het al een keer heb meegemaak, weet je toch iets meer van ze leeve en ook van jou hart. Liefde heb vele vorme en jij kan het overal tegenkomen.

Erfaaring

Bert is me katerman, ik ben zijn poezevrouw. Assie er zo naar kijk is er niks geks aan van ze eigen. Maar kan het ook tussen mens en dier? Kan er dan meteen liefde zijn op ze eerste gezicht? Ik wil U vandaag vertellen van me eigen verhaal. Mij eigen erfaaring.

Zachte warme aaien

Toen ik mij vrouw voor me eerste keer zag wist ik meteen dat ik bij haar wilde zijn. U weet ik ben sensietief van me eigen, dan voel je dat. Ik zat in me asiel en ik voelde mij eigen bang en ik was verleege. Toch durfde ik meteen voor haar voeten te gaan liggen want ik voelde mij hartje tekeer gaan in mij eigen. Ik ging rollen en ik liet mij ook aaien. Zachte, warme aaien, ik duwde mij kop in de hand van mij vrouw. Ik voelde liefde maar ik kende haar niet. En ik voelde rust in mij eigen, dat ik veilig zou kunnen zijn. Me vrouw sprak zachte, lieve woordjes en ik moest heel hard spinnen.

Op ze kop

Assie iemand voor ze eerste keer ziet kan er iets in jou eigen gebeuren. En assie sensietief ben hebbie kans dat jou hele wereld op ze kop sta. Dan kan ze tonijn op garnaaale lijken en van me eigen lust ik die gelukkig allebei. En ik lust ook zalmmoote in sjelei en verse oseeaanvis in groentesaus. Maar die heb er nu niks mee te maake.

Geen erg

In mij eigen leeve heb ik nu twee keer meegemaak dat me hart het meteen wist. Me eerste keer was bij mij vrouw en me tweede keer bij mij Bert. En het gebeurd altijd assie er geen erg in heb. Ik zeg U eerlijk, ik zat op me bak toen mij vrouw binnenkwam in me asiel. Dat doe ik nu nog als me vrouw binnenkom want dan weet ik dat zij het is. Me vrouw heb daar nooit ze punt van gemaakt. De eerste keer was ik zo van me slag dat ik met me vieze pootjes voor me vrouw ben gaan liggen. Dat doe ik anders nooit maar me hart was sterker.

Luisteren

Als U hart sterker is dan kan U wel van alles van U eigen probeere, maar dat heb geen zin. U kan wegloope, U kan onder U bank gaan zitten maar als U hart het voelt moet U gewoon luistere van U eigen. En me vrouw had het ook, zij heb ze hart ook voelen springen van geluk. Maar ze was zo van ze slag dat ze eerst nog wegliep. Dat doet ze altijd want zij is ook sensietief. Dan moet je eerst jou gevoel tot ze eigen laten koome. Maar ze kwam terug en ik zag het in haar ooge.

Het was liefde en ook voor altijd.

As je hart leeft

Assie liefde op jou eerste gezicht meemaak hebbie veel geluk. Dan moet je ook dankbaar zijn want jou hart leeft. Mij vrouw en mij eigen horen bij elkaar en het is ook bijzonder. Zij is een mens en ik ben me eigen poes. Dan kan het dus ook, dat je liefde voelt voor ze ander. En ook op jou eerste gezicht. Voor mij eigen heb het me veel gegeeve. Als mij vrouw en ik ze eigen niet hadden gevonden, dan weet ik niet waar ik nu zou zijn in mij leeve. Dan had ik mij Bert nooit gezien op me kompjuuter en mij tweede liefde op mij eerste gezicht gemist.

Nu voel ik mij eigen rijk want ik voel veel liefde. Omdat ik ook geluisterd heb naar mij eigen hart. En het kan zomaar gebeure…

Liefs van Loesje

14 thoughts on “Loesje over: liefde op me eerste gezicht

 1. Oooooh lief sooldinnetje.
  Oooooh 2 keer liefde op je eerste gezicht. Ooooooh wat mooi.
  Toen ik liefde op mijn eerst gezicht kreeg was ikjes pas een week oud. Toen kwam het personeel naar mij en mijn wolkenzus kijk. Ooooh we wilden gelijk mee. Maar ze gingen weer weg😿😿 ooooh wat wilde we zo graag mee. We mochten pas met 6 weken mee.
  Ik ben nog steeds liefde met mijn eerst gezicht op mijn personeel. En ook met mijn vis en vlees. En mijn whiskasblikjes.
  Oooooh en toen ontmoette ik jou. En ik dacht wat is loes mooiiiii. Ik wil zo graag dinnetjes met haar word. En toen werden we dat😺😺 oooooh en nu zijn we soolzusjes💖😽
  Ikke hauwe jou💖

 2. Oooh lief soolzusje,

  oooh mij hartje is nu geraak. Jij schrijf zo mooi en lief van jou liefde op jou eerste gezicht en dat jij en jou eigen wolkenzusje nog maar één week jong was. Oooh zo mooi en jullie wist het toen al. Oooh ik voel traantjes van me onroering, oooh Katterien.
  En jou personeel was ook vlieft op jullie en nu zijn jullie al heel lang saame en heb wij elkaar ook gevonde in ze hart.
  Jij ben mij soolzusdinnetje op mij eerste gezicht en ik wil voor altijd jou dinnetje zijn van mij eigen.

  Ooooh sjeteeeeeeeeeeeeem van Loesje

 3. Dag lieve Loesje, wat prachtigmooi dat je twee keer liefde op het eerste gezicht hebt in je leven! Met je vrouw en ook met Bert. En wat biesonder dat je vrouw je mocht aaien, en dat je je meteen zo veilig voelde en hard ging brommen. Ik snap heel goed dat je vrouw eventjes in de war was. Want het is een heel groot gevoel, die liefde. Gelukkig dat ze terugkwam en dat jullie nu samen zijn voor altijd!
  Tussen mens en kat is natuurlijk anders, maar ik weet ook zeker dat het kan. Alleen kun je met je mens niet kompjoeteren, of je tonijn delen. Of samen in een mandje gaan liggen.
  Ik had liefde op het eerste gezicht met mijn Mol, en ook met mijn mensen. En dat heb ik nog steeds. Dat is ook zo mooi, dat het nooit meer over gaat.
  Soms is alles presies zo als het moet zijn. Dan is het helemaal totaal perfekt. En dat is met jou en je vrouw. En met je Bertje.
  Dan ben je zeker weten rijk. Maar ook zeker weten dat je het verdiend hebt. Want er is maar één Loesje die zo mooi en lief en sensitief is. En dat ben jij!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooh Bolle,

   wat schrijf jij mij mooi van jou eigen erfaring en jij heb het ook meegemaak. Met jou Mollie, jou groote liefde. En jij wist het meteen in jou hart. Dat zij jou poezevrouw was en dat jij geluk kon voelen als jij bij jou Mol was. En ook met jou mensen Bolle, zij heb het ook gevoeld want zij voelen heel veel liefde in ze hart voor jou eigen.
   Liefde is mooi assie het mag voelen. En jij ben dan rijk. En nu jou Mollie niet meer bij jou kan zijn Bolle, leef zij toch in jou hart. Voel jij nog steeds jou liefde want ik weet nu ook van me eigen erfaring, het gaat nooit over.
   Assie echte liefde heb gevonden hebbie dat voor jou heele leeve.
   Dank jou wel Bolle voor jou mooie verhaal en wat jij mij zeg. Jij ben mij lieve vriend,

   Liefs van Loesje

 4. Hallo lieve Loesje,

  Phoehee, wat een verhaal vol van liefde voor dieren en naar de mensen toe.

  Nou Loesje ik heb heel veel liefs in mijn Jippe hart gehad en nu nog eentje.
  Het begon natuurlijk toen ik geboren werd en ik was al heel gek met mijn zusje Janneke, en samen mochten we gaan verhuizen en moesten wij afscheid nemen van onze lieve mamma en die had het niet gemakkelijk op een soort boerderij, het was er heel zwaar om aan haar buikvulling te komen. Wij dachten het heel mooi te krijgen in een liefdevolle warme mand, maar nee daar was niet de liefde te vinden waar Janneken en ik zo naar verlangde, Het buitenleven was er verschrikkelijk en dan te zien dat er een blafsnuit was die als een koning werd behandels. Zelfs eeen afgedankt mandje kregen we niet van hem. Misschien dat Janneke het niet meer kon opbrengen en daarom onder de auto van die mensen is gerend, ik weer het niet maar wel dat ik mijn liefde voor Janneke diep in mijn Jippehartje heb gedaan en er nog steeds is. Nu kwam er bij die mensen iedere week een hele lieve dierenmevrouw en zij zag ons altijd en daarna ik alleen op de vensterbank zitten. Ze ging altijd heel veel naar ons toe en bracht iets heel lekkers mee. Ja we waren stapel veel van die vrouw gaan houden. Toen ik maar alleen was en net 1 jaar was heeft die mevrouw me mee naar haar eigen huisje genomen en ze had verteld dat ze al 2 hele lieve katers hadden die al met open pootjes zaten te trappelen om veel van mij te gaan houden. Nou Loesje dat was ook zo, van het moment dat ik Thomas en Brammetje zag hielde wij al heel veel van elkaar en het maakte niet uit dat ze ouder waren dan ikke. Afscheid nemen van waar je heel veel van houd is super moeilijk, want je weet Thomas en Brammetje werden beide plotseling erg ziek en we moesten ze binnen 7 weken laten gaan om een prachtige ster te worden. Wat een verdriet bij ons. Maar ik mocht de compuuter van vrouwtje even gebruiken, ik mocht op zoek naar een nieuw vriendje. O en dat werd Joeri, tja en van de foto was er meteen weer een hart vol liefde voor hem. Maar ik mocht hem met mijn liefde zijn mandjes hoge rugzak af te helpen en ik kan dat heel goed, Maar weer kwam er afscheid nemen binnen 2 jaar en weer een Jippe hart die zijn liefde naar de ster stuurde. Vrouwtje twijfelde voor mij om nog een keer een nieuw vriendje in huis te halen, nou ik wilde nog wel en weer mocht ik op zoek en ja daar werd mijn hartje warm voor een stoere Boris , alleen hij was ook niet zo stoer al die eruit zag, maar ik heb er hard aan gewerkt om hem hier heel gelukkig te laten zijn. Wat het toch is Loesje ikke en vrouwtje weten het niet, want ook Boris moest met spoed naar de sterren hemel terwijl hij ook pas 2 jaar bij ons mocht wonen. Hier zijn vrouwtje en ik zo stuk van geworden Joeri en Boris zij beide nog geen 4 jaar mogen worden. Vrouwtje zou nog wel graag vriendjes voor mij willen, maar nee Loesje ik kan dat niet meer. Mijn hartje is zo vol van de liefde voor vrouwtje, Janneke, Thomas, Brammetje, Joeri en Boris. Vaak gaan vrouwtje samen voor het grote slapen gaan naar de hemel kijken en sturen dan heel veel poot en hand kusjes naar boven voor hen.

  Je ziet lieve Loesje ikke heb heel veel grote liefdes gehad en ik hoop samen met vrouwtje dat jij nog ontelbare jaren je liefde voor vrouwtje, Bert, Floris en zusje mag houden hoor.

  Van vrouwtje en mij heel veel knuffels kopjes en pootje vol liefde voor jou en al jouw huisgenoten hoJe grote vriend Jip

  1. Oooh lieve Jip en mevrouw Jip ,

   mij hartje scheurt van zoveel liefde en ook verdriet in jou leeve en ook van mevrouw Jip. Jij heb een groot hart Jip en jij heb alles gegeeve. Jij heb Thomas en Brammetje liefde gegeeve en ook Thomas, Joeri en Boris. Jou hart is nu gevuld met gouden sterretjes. En jij heb ook nog een zusje en jou eigen mama. Oooh Jip ik voel mij hartje trillen van zoveel mooie liefde en emoozie.
   Van mij eigen erfaring weet ik nu, jou hartje blijf altijd gevuld met mooie liefde.
   En nu ben jij gelukkig met jou vrouw, jij heb nu verkering met jou vrouw en dat is ze grootste liefde van allemaal.
   Jip jij heb al zoveel meegemaak, jij moet nu goed voor jou eigen zorgen en voor jou vrouw. Dat jullie voor altijd saame kunnen blijven van ze eigen en in jullie hart verbonden.
   Jij verdien alle Jippeliefde voor jou geluk,

   Liefs van Loesje

  2. Och lieve Jip, wat heb je al veel vriendjes naar de sterrenhemel zien vertrekken en dan al op zo’n jonge leeftijd.
   Wat hadden jij en je zus het moeilijk en slecht op de boerderij. En dat je zus uit verdriet onder de auto is gerend. Vrouwtje en ik moesten huilen toen we het lazen.
   Gelukkig heb je het nu goed bij je vrouwtje.
   Jip, jij en je vrouwtje hebben een heel groot hart met liefde.
   Dat wilde ik ook namens vrouwtje vertellen.
   Groetjes en kopjes van Gijsje
   Groetjes en knuffels van vrouwtje.

 5. Lieve Loesje,
  Wat een mooi verhaal weer. En twee keer liefde op het eerste gezicht !!!
  Nou moet ik zeggen dat ik dat ook gehad heb hoor, met mijn eerste, en mijn tweede vrouw.
  Toen ik nog een kitten was, woonde ik op een boerderij. Toen ik drie weken was, werd mijn mamma doodgereden. Gelukkig mochten mijn broertjes en zusjes bij mijn tante drinken.
  Ik was de enige van het nest met een knik in m’n staart, dus ik dacht dat ze mij nooit zouden willen hebben. Maar toen kwam mijn eerste vrouw, en ik voelde meteen; “Dat is ze”. Dus ik erheen, en ik probeerde op haar schoot te klimmen. Ze keek mij aan, en zei: “Die wil ik!” Dus de liefde was wederzijds! ik mocht nog niet meteen mee, ik was nog te klein, maar toen mijn mensen mij kwamen halen, was ik zo blij !
  Ik heb vier jaar bij haar, en haar andere mens gewoond, maar toen ging haar mens ergens anders wonen. Ze was zo verdrietig, en had een drukke baan, dus ze was bang dat ik teveel alleen zou zijn. Ze heeft toen een andere vrouw voor mij gezocht.
  Toen ik in dat vreemde huis kwam, ben ik eerst onder de kast gekropen, mijn eerste vrouw zei dat ik daar wel een paar dagen onder zou blijven zitten. Nou, dat was bijna gebeurd, want ik kon er niet meer onderuit komen!!! Mijn nieuwe vrouw heeft toen midden in de nacht alle boeken uit de kast gehaald, er blokjes onder gelegd, en toen kon ik naar de bak gelukkig.
  Ik heb de halve nacht naar mijn nieuwe vrouw gekeken, en toen wist ik dat er twee keer liefde op het eerste gezicht kon zijn. De volgende dag heb ik haar al een kopje gegeven, en die nacht ben ik maar bij haar op bed geklommen. Het was net zo fijn als bij mijn eerste vrouw.
  Mijn eerste vrouw komt me nog steeds opzoeken, en dan ben ik ook weer heel blij hoor.
  Mijn nieuwe vrouw vindt mijn knikje in m’n staart gelukkig ook niet erg, als ik met m’n staart omhoog loop, noemt ze me weleens botsautootje. Geen idee wat dat is, maar ze zegt het zo lief, dat het niets ergs kan zijn 🙂 .
  Wat zijn wij toch een gelukkige katten hè, Loesje. Ik hoop dat alle poezen en katers zo’n warm nestje krijgen als wij. En dan heb jij ook nog jouw Bert !!!!
  Een zacht kopje, ook voor Floris en Zusje, en een dikke kop voor je vrouw!
  Vlo

  1. Lieve Vlo,

   wat schrijf jij mij een mooi verhaal van jou erfaring in jou liefde. Oooh jij heb twee vrouwe en jij heb twee keer gevoeld in jou hart, dit is mij geluk. Oooh Vlo ik vind het mooi. En jou vrouwe voel het ook voor jou en jij ziet, jij mag gerust ze knikkie hebbe in ze staart. Mij erfaring is dat liefde sterker is en dat jij mooi en goed ben gewoon zo assie ben.
   Ik vind jou eerste vrouw wel lief want zij dacht aan jou eigen. Wat goed was voor jou en toen heb ze daarvoor gekooze. Dan doet je hartje zeer, maar het is wel liefde. En jij kreeg weer liefde op jou eerste gezicht oooooh Vlo wat mooi. Jou nieuwe vrouw heb jou met ze open hart onder ze kast uit gehaald. En jij mocht ook oppe bed. Ooooh dan is er veel liefde Vlo.

   Ik hoop dat jij nog lang gelukkig ben met jou tweede vrouw en dat jou eerste vrouw ook in jou hart blijf woone,

   Liefs van Loesje

 6. Hallo Loesje ik ben Perle. Ik zat in de opvang in België. Daar was ik heen gebracht nadat ik was gevonden. En ik had de pech ik ben zwart met rood en ik mis een stuk staart. Op een dag mocht ik mee samen met 4 andere katten. We gingen naar de kattenshow. Nee niet om geshowd te worden maar om een nieuw huisje te vinden. En daar waren Ed en Sylvia. Ed had enkele maanden daarvoor afscheid genomen van Dopey. Ze waren er met Jayda en Jafari en ze kwamen kijken bij ons. Er waren er nog 2 waaronder ik en een zwart witte poes. Ik dacht nog ik blijf over maar Ed en Sylvia wilde mij zien en of ze mij mochten aaien. En ze waren heel lief en aardig. Ik ging spinnen van blijdschap maar ze gingen praten en ineens waren ze weg. En ik moest weer terug naar de opvang als enige. Een week daarna moest ik weer mee en ik werd naar de dierenarts gebracht voor controle. Ik begreep het niet ik was niet ziek had mijn prikjes gehad . En ineens hoorde ik de stemmen van Ed en Sylvia weer. Ze konden mij op de dag van de kattenshow niet meenemen en Ed moest werken maar vandaag kwamen ze mij ophalen en ben ik naar Nederland verhuisd. Ik leef samen met Kuzco Benjamin Jafari en Mika. Ik ben heel gelukkig bij Ed en Sylvia die ook vaak langskomt.

  1. Oooh Perle,

   ik ben Loesje en ik vind jou verhaal heel mooi. Dat jij in België woon maakt niks uit. Mij erfaring zeg, liefde weet ze eigen weg. En jij kreeg bezoek van mevrouw Sylvia en meneer Ed. Oooh wat een geluk, zij heb een heel mooi hart voor alle dieren. Oooh en naame jou mee naar ze huis om voor jou te zorgen. Ik voel mij hart en ik voel jij ben nu gelukkig. Liefde op jou eerste gezicht voor mevrouw Sylvia en meneer Ed heb jou geluk gebracht. En jij woon nu saame met Kuzco, Benjamin, Jafari en ze Mika en jij heb ze lieve meneer Ed voor jou eigen. Oooh en ook mij eigen tante Sylvia. Ooooh jij krijg veel liefde, mij hartje weet het zeker,

   Liefs van Loesje

 7. Lieve Loesje.Wat heb je dit weer mooi geschreven.Helemaal vanuit jouzelf.Ik had het net anders om.Ik was eerst op zoek naar een hond en had al een paar asiels gebeld,maar die hond was dan al weg.Toen werd mijn vader heel ziek en lag alles even stil.Gelukkig werd hij nog beter,wel met een handicap.Daarna had ik weer tijd om op zoek te gaan.Op een maandag morgen ging ik koffie drinken bij een vriendin.Die liet zien hoe ze een website had gemaakt voor een opvang in Groningen .En opeens zie ik de foto van Muzette.Een katje met een paar kleine handicaps ,maar dat maakte niks uit.Ik WIST dat dit katje(ze was toen ruim 4 maanden)bij mij hoorde.Zo veel liefde voelde ik voor haar.De zaterdag daarop zijn we naar Groningen gegaan.Een hele rit vanuit Amsterdam. Ik kreeg Muzette in handen en heb de hele tijd met haar zachtjes zitten praten.Ik heb haar,en haar zusje gekregen van mijn vriendinnen.Dat zusje heb ik later die dag Sparkle genoemd.Ook zij had direct mijn hart veroverd, ze was zo’n heerlijke kletskous,zo levendig en grappig in doen en laten.Een paar jaar later kwam via via Fynn in mijn leven.Alweer verliefd op een katje via een foto.Een zwervertje uit het zuiden des lands.Tja dus hem opgehaald. Ik ben dus 3 x helemaal verliefd op een katje geworden.En ik pas regelmatig op de hond van mijn vriendinnen en op de hond(en) van mijn zusje.Dus op zoek geweest naar een hond en het werden 3 katjes en oppas hondjes.!

  1. Lieve mevrouw Mia,

   ik vin U verhaal zo mooi, ik kan het voele in mij eigen hart. U heb liefde gevoeld op U eerste gezicht voor Muzette en U keek op ze kompjuuter. Oooh lieve mevrouw Mia, ik ben nu zo geraak. Want mij erfaring is ook liefde op me eerste gezicht op me kompjuuter. Met me Bert. Maar hij woon nog wel gewoon thuis bij ze vrouw want zij heb ook liefde voor me Bert. En hij heb het goed thuis en wij zijn voor altijd saame op onze eigen manier. Dat is ook liefde.
   Maar U heb Muzette en ze zusje Sparkle in U huis gehaald en U was vliefd op ze eerste gezicht van Muzette en Sparkle. En U ben er voor in Grooning geweest, oooh me vrouw zeg dat is ver.
   En U heb het nog een keer meegemaak, met Fynn. Ik voel in mij hart, zo moet het zijn. Mij vrouw heb mij verteld dat zij naar ze asiel ging voor een rode poes. En zij zag mij en zij voelde in haar hart, wij hoore bij elkaar. En U zocht ze hond en nu heb U ze grootste geluk van U wereld.
   En het kan zomaar gebeure hè lieve mevrouw Mia.
   Dank U wel voor U mooie verhaal,

   Liefs van Loesje

 8. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Wat heb je weer een mooi verhaal geschreven. Je bent 2x verliefd. Je bent verliefd op je mooie Bert en je bent verliefd op je vrouwtje. Ik heb aan mijn vrouwtje gevraagd wat dat is, verliefd zijn. Voel je dan wat? Vrouwtje zegt dat je dan wat in je lichaam voelt. Je wordt helemaal warm van binnen en je voelt je gelukkig. Zo gelukkig dat het lijkt of je op wolken zweeft. Je wilt nooit meer zonder die persoon of Bert zijn.
  Nou vrouwtje dat voel ik als ik bij jou ben. Ik vind het helemaal niet leuk als je ’s morgens weggaat. Maar als je ’s avonds thuiskomt dan wacht ik op de tafel tot je binnen komt en mij oppakt om te knuffelen. Dan gaan ik op jouw schoot zitten en ga ik heel hard spinnen. Je moet wel de hele avond bij mij blijven. Je mag niet weer weggaan! Heb je dat gehoord vrouwtje! Mooi zo!
  Nu wil ik tonijn eten. Want de liefde van de poes gaat ook door de maag.
  Groetjes en kopjes van Gijsje,
  Groetjes en knuffels van vrouwtje.

Reacties zijn welkom