kater Bolle over: sneeuw en schone voeten

sneeuw
Ik lag op de vensterbank, lekker boven de verwarming, te slapen. Ineens riep mijn vrouw “Kijk nou eens Bolle!”

Ik was al bang dat ik weer op de foto moest, maar ze wees naar buiten. Ik keek ook en ik zag het meteen. Mijn hele tuin was wit geworden van de sneeuw. O jee, dacht ik, dan moet ik mijn patroeje gaan lopen door die sneeuw.
En dan zak ik tot mijn schouders weg en mijn hele onderstel wordt nat en koud.
Mijn tenen worden ijsblokjes, en mijn oren vriezen bijna van mijn hoofd.
Je begrijpt het al; vind er niks aan, aan die sneeuw.

Graven

Kijk, ik hoef van mijn mensen niet naar buiten. Maar ik vind dat het persee moet, ook al ligt er sneeuw.  Want ik moet mijn land kontroleren. Ik moet gaan ruiken wie er allemaal geweest zijn, en hoe lang en wanneer. Ik moet overal kopjes geven, zodat andere katten weten dat het mijn tuin is.
En er is nog iets.
Ik heb binnen een toilet, maar ik ga liever buiten. In mijn tuin. Daar heb ik de ruimte om heel goed te graven.
En ik kán graven. De aarde spat altijd alle kanten op. Mijn voeten zitten helemaal onder, maar dat loop ik vanzelf weer aan de vloerbedekking af. En aan de keukentegels. En aan het buro. Eigenlijk overal waar ik loop laat ik dan aarde achter. Alleen niet op mijn kurk natuurlijk, want dat is vies. Dus ik zorg dat mijn voeten schoon zijn voor ik op mijn kurk klim.

Superkoud

Binnen op mijn bak heb ik een soort korrels, en dat graaft heel anders.
Mijn mensen hebben wel eens aarde in mijn bak gedaan maar dat vond ik raar. Dat hoort nou eenmaal niet, op mijn huiswc.
Als ik binnen op de bak ga heb ik altijd het gevoel dat ik in de gaten word gehouden.
Ik hoef maar richting mijn wc te gaan of ik hoor mijn mensen tegen elkaar zeggen “Bolle gaat op de bak”. Ik ben dan altijd een beetje bang dat ze met me meegaan. En dat wordt veeeels te klein, zo met zijn drietjes op mijn wc!
Maar het probleem van mijn buitenwc is dat ik superkoude billen krijg als ik daar nu ga zitten. Straks vries ik nog vast, ik moet er niet aan denken.

Gaatje in de sneeuw

Popje, Beer en Molletje wilden nooit op hun binnenwc. Ab-so-luut niet. Vooral de GroteBeer niet. Die hebben mijn mensen NOOIT op de binnenwc gezien.  Ze gingen altijd de tuin in, maakt niet uit wat voor weer het was. Ook toen ze oud waren.
Als er erg veel sneeuw was gingen mijn mensen met ze mee.
Popje vond het altijd spannend om door hele hoge sneeuw te rennen, zodat je hem niet meer kon zien. Dan miauwde hij heel hard, en dan zeiden mijn mensen waar ben je nou?  En dan gingen ze hem zoeken. Niet echt hoor, het was maar een spel!
En Pop vond het ook altijd heel biezonder om een plasje te doen in de sneeuw. Want het was meteen verdwenen, er was alleen een gaatje in de sneeuw over. Dan riep hij mijn mensen en deed het nog een keer, om het te laten zien.
Zelfs in de sneeuw waren ze soms wel een uur buiten. En Beer liep twee keer per dag het hele blok rond, ook als het vroor.
Ze liepen altijd in elkaars voetstapjes, want dat is het makkelijkst. Dus zelfs als er dagenlang sneeuw lag was er maar één spoor.

Naar buiten

Tja, zo’n avonturier ben ik nou eenmaal niet meer. Ik vind dat ik lang genoeg buiten ben geweest toen ik nog geen huis had.  Toen heb ik genoeg regen en sneeuw meegemaakt voor de rest van mijn leven.
Wat zeg ik: meer dan genoeg!
Maar ik ben gisteravond uiteindelijk toch naar buiten gegaan.
Mijn mensen stonden naar me te kijken. Ze moesten lachen, want ik rende kriskras door mijn tuin. En daarna sprong ik als een konijn door de planten, met grote hoge sprongen. Mijn vrouw zei dat ik wel een sneeuw-ko-nijn leek.
Ik kwam heel hard weer naar binnen rennen, en schudde mijn voeten uit. Want daar zat allemaal sneeuw aan.

Op het grote bed

Mijn mensen hebben me toen op het grote bed getild, we hebben met zijn drietjes geknuffeld, ik heb brokjes gegeten en ben daarna niet meer naar buiten geweest.
Ik ben er klaar mee, met die sneeuw.
Dan maar de binnenwc. Ik probeer gewoon te gaan als niemand kijkt.
Ik wil niet het risico lopen dat mijn billen buiten afvriezen, of dat ik ingesneeuwd raak.
Dus ik ga nu op het grote bed liggen wachten op de zomer!

17 thoughts on “kater Bolle over: sneeuw en schone voeten

 1. Hoi Bolle wat een avonturen heb je beleefd zeg in de sneeuw, nu is de sneeuw weer weg en hoef je niet meer bang te zijn dat je billetjes vast vriezen als je buiten je plasje of poepje moet doen ! Ik Ollie heb nu volgens mijn Personeel de eerste keer een plasje buiten gedaan en ook nog in de sneeuw, nou dat zijn ze niet gewend van mij want eigenlijk doe ik alles op de bak, maar ja terretorium moet nu toch wel afgebakend worden na bijna 2 jaar in mijn forever huisje te zijn, vind je ook niet!
  Nou Bolle hopelijk komt het voorjaar snel en kunnen we weer lekker meer in de tuin rond lopen ! Kopje van Ollie

  1. Dag Ollie, wat goed dat je buiten hebt geplast! En dan ook nog in de sneeuw!
   Zo weet je tenminste zeker dat andere katten merken dat het nog steeds jouw tuin is, ook al ligt er sneeuw.
   Ik hoop samen met jou dat het snel weer wat warmer wordt, en ook wat droger, want met regen of sneeuw vind ik het best een klus om mijn tuin bij te houden. Heb jij dat ook?
   Een lief kopje van Bolle.

 2. Dag Bolle,
  Wat een mooi verhaal heb je weer geschreven zeg! Ik zag je springen door de sneeuw!! Ik kan me voorstellen dat je vlug weer naar binnen rende hoor.
  Ook je verhaal over jouw Molletje, GroteBeer en Popje vond ik prachtig. Wat knap dat ze maar één spoor achter lieten zeg. Ook slim, als er dan vreemde poezen toch in de tuin kwamen, dachten ze met één kat te maken te hebben, en dan kwam er opeens een heel leger naar buiten!! En wat stoer van Beer, dat hij een heel blok rond liep. Moesten je mensen hem dan niet ontdooien als hij terug kwam?
  Over de katten wc.: ik heb verschillende bakken staan hier in huis, dus ik kan altijd een rustig plekje opzoeken. Eerst had ik er ook korrels in, maar nu heb ik hele fijne kleikorreltjes erin, net zand. en dat graaft net zo lekker als vroeger buiten. Soms sta ik zo driftig te spitten, dat m’n vrouw roept : “Pas op dat je niet in China of Japan uitkomt!!!” Katrientje noemt dat geloof ik Tokiograven.
  Op de foto zag ik dat je net zo’n mooie brede vensterbank heb als ik. Is die ook helemaal voor jou? Hier staat alleen in een hoekje een grote pot met water, zodat ik niet ver hoef te lopen om te drinken, voor de rest is hij helemaal voor mij.
  Mijn vrouw moest vrijdag lachen toen ze las dat je het haar van je vrouw wast. Dat deed haar kater Plok vroeger ook bij haar. Mijn vrouw heeft krullen, en dat vond hij zeker slordig. Nou, ik begin er niet aan, die krullen krijg ik toch niet glad.
  Bolle, bedankt weer voor je verhaal.
  Een lief zacht kopje,
  Vlo.

  1. Dag Vlo, ik ben best blij dat de sneeuw weer weg is, want één keer zo rennen en springen vind ik wel genoeg. Nou wil ik toch liever weer zon.
   Pop, Beer en Mol waren superstoer. En ei-gen-wijs, zegt mijn vrouw. Want mijn mensen waren altijd best bezorgd als Beer weer naar buiten ging met sneeuw. Maar het moest nu eenmaal, vond hij.
   Dus jij kunt ook zo goed graven? Lekker is dat, toch? Zonder dat graven heb je maar half werk geleverd, vind ik altijd.
   En ik heb hier op mijn vensterbank ook een bak met water, net als jij Vlo! En verder staat er niks. Ook net als bij jou!
   Mijn vrouw heeft geen krullen, dat zou ze wel willen zegt ze. Maar het zijn wel lange stukken haar die ik moet wassen. En soms is dat best lastig. Maar ja, ik wil wel dat het hiegieenies is hier in huis!
   Een lief kopje van Bolle.

 3. Hallo Bolle,

  Jee dat is me wat zeg met die sneeuw als je controle buiten moet gaan doen. Dat is dus het nadeel van een grootgrondbezitter als jij. Kijk ik heb een groot balkon en er lag op een stuk sneeuw, maar niet zoveel als bij jou in de tuin. Kan ook niet hier want het balkon van de boven buren zit boven mijn balkon. Ikke ben wel naar buiten geweest en door die sneeuw gaan rennen, waren mijn pootjes meteen gewassen.
  Bolle even in een dikke sneeuwlaag gaan spelen of wandelen is leuk, maar dan is wat je miauwt je hele onderstel en pootjes nat, Misschien een kateridee om laarsjes aan te doen met bontje erin en je vrouw of man gaatjes voor je te laten graven voor WC gebruik. Nog een idee, ze kunnen ook paadjes over je landgoed maken en dan kun jij goed overzicht en controle doen.
  Nee mijn vrouwtje gaat nooit met mij mee naar mijn privaat WC, soms ziet ze mij er op zitten, maar dat komt omdat ze daar toevallig moet zijn. Ikke vind het niet erg hoor. Als ik zo’n geurend bruin jeweetwel heb gemaakt schept ze het wel eens eruit en ruikt mijn privaat weer fris. Tja als binnenkater hou in ook van netjes en schoon.

  Als vrouwtje bij de oppaspoesjes is en het regent of ze gaan in de sneeuw, dan droogt vrouwtje ze met een dikke baddoek droog en warm en dat vinden ze me toch heerlijk, ze krijgt dan altijd veel knufjes en pootjes van hen.

  Gelukkig voor jou is nu de sneeuw weer weg, alleen nu is het weer van die natte modder, maar jij hebt een pracht van een oplossing hoe je daarna je pootjes weer schoon krijgt en je houd meteen jen vrouw en man aan het werk met schoonmaken.
  Hou je er wel rekening mee Bolle dat het komende dagen weer een wit deken van sneeuw op je landgoed komt, maar je bent nu tenminste slim om op de binnen WC te gaan.

  Bolle van vrouwtje en mij een fijne dag en bedankt voor je mooie avontuur en ook dat je wat vertelde over Popje, Beer en Molletje, Al zijn ze nu een mooie ster ze blijven altijd in je hartje zitten en dan is het fijn om aan hen te blijven denken. Knuffels van vrouwtje en grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. Dag Jip, dus jij hebt ook door de sneeuw gerend? Misschien is het wel in-stinkt, dat we dat doen!
   Mijn mensen maken altijd paadjes voor mij. Maar ja, ik moet ook wel eens van de gebaande paden afwijken, vind ik. En dan wordt het lastig.
   Ik wil persee niet afgedroogd worden, net als GroteBeer. Pop en Mol vonden het prima, maar Beer en ik vinden van niet.
   En je hebt gelijk dat er nu weer modder is. Dan had ik misschien nog wel liever sneeuw! Maar het allerliefst heb ik zon. Dat het lekker warm en droog is, en dat ik de hele dag buiten in mijn tuin kan zijn. Maar dat duurt nog even, zegt mijn vrouw.
   En dank je wel voor wat je zegt over Pop, Beer en Molletje. Ze blijven zeker weten altijd in ons hart. Net als je vrienden die een mooie ster zijn geworden bij jou en je vrouw. En als je aan ze denkt, is het net alsof ze er weer even zijn.

   Ben je weer helemaal beter Jip? Ik hoop heel erg van wel!
   Een lief kopje voor jou, en ook voor je vrouw, van je vriend Bolle.

   1. Hallo Bolle,
    Hier ikke Jip nog even, ikke ben weer beter hoor. Vrouwtje hoopt dat mijn gerace door het huis ook weer vlug komt, maar ik speel al weer wel alleen en samen met vrouwtje. Pootjes van je grote vriend Jip

    1. Gelukkig maar, daar ben ik heel blij om! En jij ook, en je vrouw ook, dat weet ik wel zeker!
     Doe maar eventjes rustig aan, en dan ga je vanzelf weer door het huis rennen en brullen als een leeuw!
     Ern lief kopje van je vriend Bolle.

 4. Oooooh bolle. Bevroren kontjes lijkt me helemaal niets. Op mijn balkon was maar een heel klein beetje wit spul. Brrrrrr wat koud. Het was een geluk dat ik mijn prooteesie niet in had. Anders had je klak klak klak gehoord. Ik hou het altijd op mijn binnenweecee. Daar is het droog en warm😺
  Oooooh zacht kusje op je wang😽

  1. Oooh Katterien, jou prooteesie in ze sneeuw…..
   Dan hebbie wel een koud bekkie.
   Doe jij wel foorzichtig.

   Sjeteeeeem Loesje

  2. Dag Katrientje, in mijn tuin was best veel sneeuw. Ik lkreeg er een hele natte buik van. Dat komt omdat ik een hangbuik heb, zegt mijn vrouw. Maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Het kwam omdat de sneeuw wel tien meter hoog was!
   Mijn weecee staat vlakbij de verwarming, dat is best lekker.
   En zie je wel dat je nog een jonge dame bent? Je hebt nog geeneens een proteesie!
   Een lief kopje van Bolle.

 5. Hallo Bolle,

  ik vind jou stoer dat jij door ze sneeuw gaat om op jou eigen land te zijn. En dan rennen en springen assie een konijn ben. Oooh Bolle, hebbie dan ook lange oore? Ik vind jou een katerheld en jij durft veel.
  Jij weet wij woone zonder tuin, wij heb hier wel een balkon. Net als bij Jip en me soolzussie Katrientje. Ik heb me eigen niet buiten laate zien Bolle. Ik zeg jou eerlijk, ik vind er niks aan. Me vrouw moest op twee wielen buiten iets gaan doen. Ik had moeilijke emozie want misschien komt ze dan niet meer terug van ze sneeuw enzo. Ik heb toen wel bij me verwarming geleege en ik deed me veilig zijn meedietaasie. Dat heb wel geholpe want ze kwam terug en ze bracht tonijn mee. Ik vind Bolle dan mag ze wel vaaker gaan, dan vind ik het best goed.
  Ze heb ze eigen spoor moeten maake zeg ze. Ze was de eerste. Ik vind het moeilijk Bolle, sneeuw. Assie er lig en ik stap erin van me eigen zeg me vrouw dat ze mij niet meer zie!!
  Omdat ik mij eigen witte vacht heb, van me buik enzo. Dan ben ik ook bang want als ik verdwijn dan ben ik weg van me eigen. En ik heb verkering Bolle, dan kannie niet zomaar verdwijne.
  Hoop dat jij geen koude billetjes heb Bolle, van jou buitenbak. Ik denk dattie dan ook oer ben. Ik doe heel veel graave, mij huis lig altijd onder mij korrels want ik graav veel. Dat is assie veel moet denke. Dan graav ik in me eigen denken Bolle. Het is me bakmeedietaasie maar omdat ik ook me preifussie heb kan ik daar niet meer over vertellen. Wij heb ook onze grens, onze bakgrens. Misschien assie geen preifussie,meer heb dat ik dan mij verhaal kan doen.

  Nu ga ik slaape Bolle want het is ook zondag in mij huis. Jouw verhaal vond ik weer heel mooi en jij ben een lieve katervriend. Doe jij jou eigen wel warm houden, van jou poote en jou hart,

  Liefs van Loesje

  1. Dag Loesje, vind je me echt een katerheld? Dank je wel, dat ga ik vertellen aan mijn mensen! Want die noemen mij altijd een held op sokken, en volgens mij is dat toch weer iets anders.
   Wat eng dat je vrouw het eerste spoor moest maken. En dan ook nog met wielen. Ik denk niet dat ik dat zou kunnen. Misschien zou Katrientje dat durven, met de brommert? Gelukkig dat je vrouw weer veilig thuis kwam, met tonijn. Was de tonijn ook helemaal koud van de sneeuw?
   Ik snap wat je zegt van dat je moeilijk te zien bent in de sneeuw. Dat is gevaarlijk, als niemand je dan meer kan zien. Maar dan zouden we met zijn allen gaan zoeken Loesje! Met Bert, en iedereen van de blog, en alle mensen van de katten. En dan zouden we je zeker weten weer vinden! Want jij bent onze lieve vriendin.Maar het is toch maar veiliger om niet in de sneeuw te gaan, denk ik.
   Dus jij graaft ook veel? Dat het overal in huis ligt? Dat is goed, zo hoort dat ook! En ik weet wat je bedoelt van dat het privee is, van je bak. Maar mijn mensen houden zich daar niet altijd aan, vind ik.
   Dag Loesje, voor jou ook een fijne zondag, met veel tonijn en knuffels en meedietaasie en kompjoeterijd met je verkering Bert!
   Een lief kopje van Bolle.

 6. Bolle,
  ik kater Moby moet ook altijd even samen met kater Panda ons controlerondje lopen. Weer of geen weer!!!
  Wij lopen het dan wel altijd wat sneller omdat we graag lekker warm binnen willen liggen.

  1. Dag Moby en Panda, wat dapper dat jullie ook altijd jullie rondje lopen! Ja, wat moet dat moet, dat vind ik ook.
   Heel eerlijk gezetd, doe ik mijn rondje als het sneeuwt ook iets korter. Maar gelukkig kon ik gisteravond alles inhalen, want toen heb ik alles uitgebreid bekeken in mijn tuin, nu er geen sneeuw meer is.
   Een lief kopje van Bolle.

 7. Hallo Oom Bolle wat een verhaal zeg. Ik heb pas sneeuw gezien maar dat was voor de ramen. Met de kou gaan wij niet naar buiten hoor. En wij weten niet wat een buitenwc is . Wij hebben een balkon maar als we moeten dan doen wij dat binnen. Ik hoorde wel van de grote katten dat ze ooit eens hadden geprobeerd de sneeuw te pakken maar dat ging niet. Nu duimen dat het snel warmer wordt want ik wil ook wel eens buiten op het balkon.

  1. Dag lief Kyanakleuterpeuterkattenkind, wat vond je van de sneeuw?
   En het is heeeeel moeilijk om sneeuw te pakken, want het is meteen weg wls je het vangt.
   Ik hoop ook dat het snel wat warmer wordt, want ik heb heel veel zin in een zonnetje!
   En als het wat warmer wordt ga jij dus het balkon op? Dat wordt spannend, let je wel goed op? ik ben heel benieuwd wat je er van vindt!
   Maar nu is het net weer kouder geworden, merkte ik vanochtend.
   Dus kruip maar lekker nog even in een mandje, dat doe ik ook!
   Fijn dat je je Oom Bolle weer geschreven hebt, dat vind ik altijd heel gezellig!
   Dag lief klein Kyana-tje, en grote knuffel en een likje over je hoofdje van je Oom Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *