Wanneer ik van dat rauwe miauwen doe

rauw miauwenHier miauw ik even terug naar mijn vrouw van jaha. Dan zegt zij: “Ja Bertje”. Soms miauw ik dan nog een keer. Voor het gezellige gesprekje. Maar ik kan ook rauw miauwen.

Wiekent-slapen

Gistermiddag deed ik het weer. De hele middag had ik op de bank liggen slapen, van dat luie lange wiekent-slapen dat uren kan duren.  Ik voelde dat mijn vrouw er even bijkwam en dat ze met me meesliep. Daarna ging ze weer aan haar werktafel. Pas tegen etenstijd werd ik wakker. Goed, hè, zo lang slapen!

Dat gevoel

Ik was wakker en het avondeten was er nog niet. Dus ik sprong in de vensterbank, zat en keek naar de straat. En toen kwam dat gevoel. Ik stak mijn kop vooruit en miauwde.

Het klonk hard en oer. Iedereen in de straat hoorde het. Dat rauwe.

Rawwww! Rawwww! Rawwww! Rawwww!

En toen was het opeens genoeg. Dus ik stopte en keer weer naar de straat. Het gevoel was weg.

Nacht

Meestal komt dat gevoel ’s nachts als het helemaal donker is en ik in de vensterbank ben.  Misschien omdat het dan zo lekker hard klinkt. Dat ik voel dat ik iemand ben.  Dat er iemand in huis is die oplet, want mijn vrouw ligt dan te slapen die doet dan dus niks.

Heel soms heb ik het als ik beneden achter de voordeur zit. Maar iets in mij zegt dat ik daar voorzichtig moet zijn en dat ik beter alleen kan ruiken aan wat er is. Niet zoveel lawaai maken. Door die deur is soms een monteur gekomen en dat heb ik liever niet meer.

Ochtend

’s Morgens heb ik het nooit. Dan wil ik langzaam aan doen en knuffels krijgen, eerst over mijn kop en dan over mijn buik. En ik wil uit de badkamer drinken en dan weer knuffels. Ik vind, aan de dag moet je langzaam beginnen. Dat rauwe miauwen doe ik dus later.

 

 

 

 

12 thoughts on “Wanneer ik van dat rauwe miauwen doe

 1. Hoi Bert,

  Heerlijk he ,dat weekend- slapen, jullie voelen dat goed aan,Kitty neemt het er in het weekend ook lekker van, heel lang slapen en relaxen.

  Zij gaat pas miauwen als ze eten wilt,Coco daarentegen heeft van dat rare miauwen, zij kan wel heel de dag miauwen.
  In het begin maakte ik mij daar zorgen over,dacht dan dat er iets a/d hand was.

  Het begint dan al in de vroege ochtend, springt ze op bed en begint te miauwen, dat ik op moet staan ofzo en eten moet geven.
  Ze heeft ook van die gekke momenten dat ze ineens als een razende tekeer gaat ,op bed springt, gaat rennen en springen en miauwen.
  En last but not least, als ze naar de bak moet, dan kondigt ze dat ook aan met haar gemiauw.

  1. Misschien is Coco een beetje Siamees dan wil je altijd praten thuis. Of ze houdt gewoon van gezelligheid dat ze wil vertellen wat ze beleeft ik vind het best gezellig.

 2. Oh Bert, wat lijkt me dat spannend en oer, zo’n rauwe miauw!
  Ik zou zo graag willen dat ik dat ook kon, maar ik ben best een flinke kater, maar er komt weinig geluid uit me.
  Ik doe m’n best wel, en ik kan m’n vrouw ook goed duidelijk maken wat ik wil, maar een rauwe miauw, of een Jippebrul, nee, dat lukt me niet.
  M’n vrouw vindt het juist schattig, en als ik m’n kop een beetje scheef houd en haar aankijk als ik wat zeg, krijg ik veel voor elkaar. Maar ik zou liever stoer brullen als een leeuw!
  Ik ben al acht jaar, dus ik denk ook niet dat het nog komt, jammer hoor.
  Ik kan wel goed door het huis rennen, en de trappen op en af draven, dan zegt mijn vrouw dat ik wel een kudde olifanten lijk. Nou dat is dan tenminste nog iets 🙂 .
  Laat maar goed horen dat je er bent Bert, en dat de buurt rekening met je moet houden.
  Een kop en een poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo dat kan best nog komen. Toen ik hier pas was deed ik dat niet. Iets in mij moest het leren durven en volgens mijn vrouw doe ik het pas sinds ik tien ben of zo en ik ben nou elf. Dus het kan. Misschien leer ik nog eens om te draven als een kudde olifanten dat lijkt me wel wat. poot van Bert

   1. Goed dat je dat zegt Bert, dan blijf ik het toch proberen, je weet maar nooit!!
    Dat draven leer je vast wel. Toen ik hier pas woonde hoorde mijn vrouw alleen “pedompedompedom” als ik de trap op en af liep, en moet je me nou horen!!!
    Vlo.

 3. Hallo Bert,

  Zo jij doet het dus ook en mijn vrouwtje zegt dat wij echt wel verschillende miauwtje hebben, Om de aandacht te vragen voor eten of knuffels. Samen spelen, racen door het huis en dan het liefst met een muis in mijn bek en ja de laatste vind vrouwtje de mooiste en leukste miauw. Dat is als er een vogel op mijn balkon komt kijken. Nou mijn bekkie klappert er dan gewoon van.
  Goed dat jij alleen bij de voordeur gaat zitten ruiken, klopt hoor, stel dat er een vreemde mensensnuiter binnen zou komen. Maar dat je tijdens je controleurswerk voor de straat een je miauw verheft en flink van je laat horen is heel goed, want zo roep je iedereen tot de orde en verloopt alles heel goed.Wat fijn dat je met Max hebt geregeld om samen de controle van de straat te doen, zo kunnen jullie alle twee op tijd rust nemen.
  Ik heb vanmorgen al een aantal keren zachtjes bij vrouwtje zitten miauwen voor eten, maar ik krijg het niet, er zit nog genoeg in mijn bakje zegt ze. Jammer hoor het was toch het proberen waard geweest om iets heel lekkers te krijgen.

  Bert vandaag een klein schrijfje van mij, vrouwtje moet zo weg, maar wij wensen jou samen met je vrouwtje een fijne klets miauwdag en knuf van mijn vrouwtje.

  Poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip volgens mij gaat het elke dag beter met je. Dat je weer dingen wilt en uit jezelf iets gaat doen. Nou dat is een opluchting. Ziek worden is heel moeilijk dat weet ik zelf heel goed. En dat je nou om lekker eten vraagt helemaal. Toen ik ziek was vond ik eten moeilijk en ik gin op mezelf liggen achter de kastjes. Nou!! Gewoon samenzijn is het fijnste. poot van je vriend Bert

 4. Oooooh soms brrrrrul ik ook wel eens. Vooral als ik iets lekkers krijg. Oooooh gisteren kreeg ik vis. Nou….dan brul ik mijn hardste miauw hoor. Dan gil ik schiet oppppp ik heb hongerrrrr.
  En als ik geaaid wil worden dan miauw ik zachter en ga ik mijn kopje scheef houden. En als het personeel thuus komt dan heb ik mijn hoimiauwtje.
  En dan zing ik ook best vaak. Ooooh dat is het fijnste

  1. zo zie je Katrien, je gaat best goed met je mensen om. Dat je duidelijk bent in wat je zegt en hoe je dat doet. Ik vind het knap dat je zoveel geduld met ze hebt! En ook lief.

 5. Lieve Bert,

  ik vind jou oer miaauw ook een stoere miaauw. Dan kom het van diep en je voelt jou eigen sterk en dat jij iemand ben. Bert jij voel dat jij jou eigen ben, Adelbert Cornelis. Ooooh ik vind jou naam ook oer en als jij dan oergeluiden maak dan snap iedereen wel wie ze baas is in jou straat. Ik ben trots op jou Bert.
  Ik doe ook miaaauwe, altijd als ik me eten krijg. Dat is me miaaauw van me verlange. Dan kan me vrouw mij goed hoore en krijg ik eerder mij eete. En ik doe ook miaaauwe voor me broer Floris assie ze weg kwijt is. Dan roep ik hem wel.
  En soms doe ik miaaauwe Bert want dan denk ik aan jou en dat ik jou lief vind van me eigen. En dan doe ik miaaauwe van me geluk. Dat is mij mooiste miaaauw,

  Liefs van jou Loesje

  1. lieve Loesje wat lief dat je voor je broer Floris miauwt dat is het belangrijkste hij heeft je nu nodig. Ik miauw nooit voor eten dat ga ik proberen maar ik ben dan altijd druk met wachten. En ik ga ook oefenen met naar jou miauwen als het zo fijn is!! je Bertje

 6. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Wat klinkt dat spannend, van zo’n oermiauw! Ik ben heel benieuwd hoe dat klinkt, maar ik denk dat ik me er wel wat bij voor kan stellen. Mol deed het weleens, als ze in de tuin in een boom ging klimmen. Dan konden mijn mensen komen kijken, want dat wilde ze graag.
  Ik heb, net als Vlo, een kleine zachte stem. Een muizenstemmetje, zegt mijn vrouw. Terwijl ik helemaal geen muis ben!
  Ik kwam wel een paar dagen geleden ’s nachts naar binnen, en was een heel verhaal aan het vertellen. Mijn man, die nog wakker was, denkt dat het was omdat er een andere kat in mijn tuin zat, en dat klopt. Ik was een beetje verontwaardigd. Want de kat wilde niet weg gaan, en gaf mij ook nog een duwtje! Dan moet ik een beetje mopperen.

  Gelukkig dat jij een grote oermiauw hebt, want dat heb je als straatcontoleur wel nodig!
  Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *