Katrientje over: waarom ik foto’s nemen haat

foto's nemen

Hallo iedereen, daar is ik weer. Vandaag ga ik het hebben over foto’s. Oooooh echt zo erg. Zit je net lekker… klik.  Zit je je prieeefee schoon te maak… klik.

Teerapieee

Echt… ik haat de kaameraa. Kijk… ik vind blogjes schrijf heel leuk, want dan kan je dingen van je afschrijf. Het is hele goeie teerapieee. Maar bij die blogjes komen de fowtoos. En ooooh wat is dat irrie.

het sirkus

Dan gaat het personeel voor me staan. Vrouw staat/zit bij mij. En dan roept vrouw Katrien…kijk even naar mij. NEE!!! Kom op, Katrien. Kijk nou even, dan is het klaar!! NEEHEE…welk gedeelte snap je niet van nee roep ik dan. De ennn offe de eeee. En dan gaat vrouw het groffe geschut er bij halen. Man!! Oooooh zo erg. Twee tegen één. Durven jullie wel? Tegen een klein katje? Echies?
Nou…dan is het sirkus kompjepleet hoor.

Aanwijsing

Vrouw gaat voor me zitten. En dan geeft ze man aanwijsing. Soms is het echt te laggiewekkend voor woord.
Man… wat moet ik doen?
Vrouw… zwaaien met je armen.
Man zwaait. Nee hoor ik dan. Je moet wachten tot ik het zeg Flappie.
Man… je zei toch zwaaien? Nou dan.
Vrouw… maar ik moet eerst de kaamera aanzetten. Pfffff luister nou eerst.
Man… doe het anders lekker zelf.
Vrouw… $&#$€ DOE HET!!!
Man… zal ik rosbief pakken?
Vrouw… JA!!!
Nou… dan staat man achter vrouw met rosjebief te zwaai. Naar links en naar boof en beneden. Nou… dan kijk je hoor.

Klik klik klik klik

En dan na tig keer klikkerdeklik zegt ze eindelijk van jezzzz we hebben het!!! Oooooh en dan krijg ik mijn zo verdiende rosjebief.

En als jullie denk dat het gedaan was met fowtoos neem, nou… nee. want er zijn ook nog de daagelijks fowtoos. Oooooooh nou….dan schiet ze maar zoals ik het wil hoor. En als ik slaap dan slaap ik.
En dit is iedertjes week hoor.

Flubbertje

Soms lach ik me een bultje, zo erg zijn ze hier. De enigste foowtoowshoet die ik trouwens leuk vond was op mijn innig geliefde trapjeshuis. Maar ja…daar was mijn flubbertje heel goed op te zien.

Nou… dit was het voor dees week.
Veel liefs en een kusje
Katrientje (fowtoowmodel van beroep)

12 thoughts on “Katrientje over: waarom ik foto’s nemen haat

 1. Lieve Katterien,

  oooh ik lees jou verhaal en ik herken alles van mij eigen. Alleen ik krijg nooit rosjebief maar mij vrouw zwaait met alles wat ze tegenkom in me huis. Ik doe vaak me eigen wegdraaien maar dan zeg ze, oooh Loesje het is voor jou Bertje. Dan heb ze mij want voor mij Bert doe ik alles. Anders kan hij mij eigen niet zien. En wij heb wel verkering. Dus ik doe het voor mij Bert en voor mij liefde. En Katterien soms heb ik me echte footosjoet, assik me worksjop heb. Maar dan doe ik mij eigen vrouw instruuuere hoe, want dan moete mij footoos wel kloppe met me sjoet. En ook me work met me sjop. Dan kan ik weer rustig slaaape.
  Maar jij staat wel mooi op ze footoos Katrien. En ik vind van mij eigen wel, assik jou kan zien voel ik mij eigen wel blij. Want jij ben mij dinnetje van mij hart en wij heb ook footoos saame. Dan ben ik nog meer blij, maar ik zeg jou wel eerlijk. Ik wil ook me preifussie op me eigen moment.
  Jij heb weer ze mooiste verhaal geschrefe lief soolzusjedinnetje,

  Sjeteeeeeeeeem Loesje

  1. Oooooh loes.
   Ik kruip zachtjes teeg jou aan en snik zachtjes.
   Ooooh onze fowtoowsjoets zijn leuk.
   En oooooh….ooooh nee….ikke ssssst over dat😹😹😹
   Maar als we saam zijn dan gaat het ook rielekster. Dan mogen wei meebepaal. Ooooh dus soolvrouw doet hetzelfde🙀🙀
   Ooooh ik krijg ook iedere keer het is voor bertje. Bertje wil je graag zien.
   En dan roept ze versterking. Oooooh en dan weet ik….klikkerdekliks komen. En na een paar minuut dan eindelijk jaaaa we heb hem. Alsof zij er zoveel werk aan heeft.
   Ooooh sjeteem loes😽😽😽💖💖💖

 2. Dag Katrientje,
  Nou, je had misschien niet zoveel zin om op de foto te gaan, maar je staat er toch heel mooi op hoor!!!
  Het is best moeilijk om een poes met veel zwart goed op de foto te krijgen. Gelukkig heb jij nog veel wit, dat steekt heel mooi af.
  Mijn voorganger Poncke had veel minder wit dan jij. Toen hij kitten was, had hij op zijn rechter achterpoot drie witte haren, maar toen hij ouder werd, kwam er steeds meer wit bij. op het laatst had hij een hele witte veeg over z’n poot, net alsof hij tegen een pas geverfde muur had gestaan.
  Ik vind foto’s nemen ook niet zo leuk. Ik ben een rode streepjeskater, en streepjeskatten hebben bijna allemaal een streep M op het voorhoofd, waardoor het altijd lijkt of we heel zorgelijk kijken 🙁 , terwijl we vaak toch heel blij zijn 🙂 !
  Maar jij staat er echt heel mooi op. Op de bovenste foto kijk je heel wijs, en op de andere denk je vast heel diep na over een nieuw liedje.
  Misschien kan je ook eens proberen om fowtoos te maken van je personeel, kijken hoe leuk ze dat vinden!!!!
  Lieve Katrientje,
  Een heel zacht kopje van
  Vlo.

  1. Oooooh soms ben ikjes wel in ze moed hoir voor fowtoows. Vooral als het op balkon of in mijn geliefde trappenhuis mag.
   Wij hebben hier een heeeele grote boom voor de ramen. En die neemt heul veel licht weg. Maar er zitten ook lekkere sappige vogeltjes

   Ooooh mijn pootjes worden ook steeds witter. En rond mijn bef krijg ik ook steeds witte haartjes er bij. Straks ben ik helemaal wit🙀😿

   Weet je wat raar is? Als de zon goed op mijn kop schijnt ziet vrouw ook een M op mijn kopje. Toen ik nog een ukkebebie was was ik heeeeeeeeeeel donkergrijs met nog donkere streepjes. Want ze konden ons zo uit elkaar houden. Maar joyce zei dat ik wel zwart zou worden. Mijn vachtje moest gewoon nog verder kleuren. Vrouw vond dat zonde,want ze vond dat hele donkere grijs zo mooi.
   Ikjes heb er nog een foot van. Toen ik aan de melkbar bij mama hing.
   En nu ben ik zwart met in de zon een Mmetje😺😺

   1. Oh Katrientje, wat leuk van die M !!!
    Mijn vrouw en ik hebben nog eens goed gekeken, en op de onderste foto kan je die M een beetje zien !!
    Zie je nou wel dat je een heel bijzondere Prinses bent !!! Niks gewoon zwartwit poezenmeisje!!!
    Lief kopje,
    Vlo.

 3. Hallo Katrientje,

  Footjes maak daar heb ikke nooit veel zin in. Ikke schrik me altijd te bultjes, want weet je het zegt wel klik en flitsch, maar ik verdwijn in dat gekke ding. Ikke moet me er altijd maar weer zien uit te wurmen en wat te denken van al die kreukels in mijn mooie bontjas.Dan gaat vrouwtje al die foots in de kompioeter stoppen en ikke denker wel eens die hele kompioeter barst nog uit elkaar van al die footjes van mij en tja vrouwtje wat moet je ermee. Sinds vrouwtje zo’n nieuw kiekeding heeft is het nog meer van de ergjes geworden. Maar ikke heb nu mijn Jippe truukdoos open gedaan. Als vrouwtje een foot wil maak nou dan loop ik gewoon naar haar toe of ik laat mijn mooie rug zien. Weet je die is toch ook mooi. Nou Bert miauwde dat vanmorgen tenminste ook. Nu is het voor jouw personeel nog om te doen om jouw lijf in dat kiekeding te krijgen met lekkere rosjebief en met zwaaizwaai. Maar hier moet vrouwtje al die gein alleen doen en dan nog zonder een lekkernij voor mijn snufje. Maar ik mag ook niet van de moppere hoor, ikke krijg als ik weer helevele keren in dat kiekeding ben gepropt ( wat een mazzel dat ik dunner ben geworden) hele vele knufjes en kroeltjes hoor, die zijn net zo lekker vind ik.

  Katrientje je moet wel van de eerlijke zijn, dat je altijd heel mooi op de foot bent en je preifersie valt wel mee hoor, je bent een knappe Katrien en wij kerels kijken daar graag naar. Ikke doe ook wel eens fluitmiauw als ik jou en Loesje zie hoor..

  Zo nu moet ik weer controle in mijn uitkijktoren gaan doen, want anders loop alles in de warretjes buiten.
  Katrientje geniet van steeds lekkere rosjebief als beloning en maak een mooie dag ervan. knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Ooooooh ik wisse dat niet dat he fietfjuwde als je sommife fowtoos zag. Ooooooh nou bloos ikjes hoor.nou durf ik helemaal niet meer🙀🙀
   Oooiih ik wisse niet dat we in dat klikkerding verdweenden🙀🙀🙀
   Oooooh dan is het maar goed dat ikjes zo slank ben en ook heeel klein.
   Maar loesje is veel mooier op de footow dan ikjes hoor. Ik ben maar een gewoon zwartewitte poezenmeisje😺
   Ooooh knufjes terug aan jouw vrouw en 2 kusjes op je wang😽😽

 4. Dag Katrientje, ik snap helemaal wat je bedoelt, met dat footoogedoe. Mijn vrouw doet dan vaak net alsof we met mijn veer gaan spelen, maar dan zit ze de hele tijd stiekem fotoos te nemen. Dan raak ik afgeleid, en dan heb ik geen zin meer om te spelen.
  En dan maakt mijn vrouw zo’n foto als die van jou, onderaan. Van mijn oor dus. Ik kan zien dat je er geen zin meer in hebt, op die foto.
  Ik vond de fotoos in het trappenhuis echt mooie aksiefotoos. En ik heb geen flubbertje gezien, eerlijk waar niet!
  Als je zwartwit bent zie je er altijd netjes uit, vind ik, met witte sokken en handschoen en een zwart kostuum. Ik vind dat sjiek!!
  Jij en Loesje zijn echte damespoesenmodellen, en dan maakt een flubbertje meer of minder helemaal niet uit!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Ooooooh bolle. Wat lief. En wat erg dat jij net zo behandeld word. Ooooooh. En dan dat ze “spelen” willen. Ooooooh zie je nou dat mensen gemeen zijn. (Behalve als ze vis of vlees geven, dan zijn ze weer lief😺)
   Ooooh zacht kusje op je wang😽

 5. Hallo Katrientje, hier met Gijsje. Wat heb je leuk geschreven over je prive en foto’s nemen. Jouw personeel is er maar druk mee om jou goed op de foto te krijgen. Maar daarna krijg je een lekker beloning.
  Ik vind het ook niet leuk om op de foto te gaan. Ik draai mij ook om. Mijn rug is ook mooi! Of ik loop naar vrouwtje toe. Vrouwtje, ik wil wel een foto van jou maken?
  Kortom, vrouwtje heeft niet zoveel foto’s van mij.

  Even iets helemaal wat anders. Heb je de foto van mij met de drinkfontein gezien? Mooi he! En het water is heel erg lekker.
  Ik stop nu met schrijven. Ik ga met vrouwtje knuffelen.
  Groetjes, knuffels en kopjes van Gijsje en vrouwtje.

  1. Oooooh ik vind fowtoos 1000 keer niets hoor. Maar er moeten toch weer gemaakt worden voor volgende week. Ooooh gelukkug hebben we tot zondag.
   Oooooh ik zag je zitten bij je drinkbakje. Ooooh dat is echt een superpreufussiefoto hoor. Ik zou dat nooit hebben gepikt.
   Knuffels terug😽

 6. Hallo Tante Katrien ja die foto’s hier heeft mijn personeel er ook soms last van. Kijk toen ik baby was besefte ik het nog niet zo maar nu als peuter kleuter weet ik wat het is. Ben ik in aksie dan komt de telefoon . Ha ha die herken ik en als ik geen zin heb net als de andere dan is het of ogen dicht je omdraaien etc. Ok ik hou van sneks net als alle andere hier en dan wil ik wel mijn best doen maar dan komt er een andere kat kijken dus halve kat op de foto of net als ik mijn prefussie heb . Daar heb ik nu een afspraak over gemaakt prefussie is prefussie. Dus als ik op de foto wil dan zeg ik het wel tegen haar.

Reacties zijn welkom