Het spel met de muis en het kraakpapier

het spel

Dit is een aksiefoto. Dan weet u dat. Ik zit hier te wachten op wat en wie er het eerste beweegt. De muis. Het kraakpapier. Of ikzelf misschien.

Spelen is ook wachten. Dat moet je kunnen, als je wilt winnen en dat wil ik want dan voel ik me goed. Ik zal uitleggen hoe ik dat doe.

Gevoel

Alles begint met een gevoel van binnen. Ik heb dat en miauw. Dan kijken mijn vrouw en ik elkaar aan ze weet dat ik er klaar voor ben. Soms zwiep ik alvast met mijn staart nou dan is er geen weg meer terug. Wegens dat gevoel.

Dus zij legt het kraakpapier op het tapijt. De muis gaat eronder. Zij aan de ene kant en ik aan de andere kant.

Zo begint het.

Aksie

De aksie zit erin dat ik er opeens op spring, zij plotseling met de hengel van de muis beweegt en het papier gaat dan kraken. Serieus dat is spannend. Dat je van alles ziet en hoort en voelt. Dan spring ik BAM op het papier en scheur er met mijn tanden een stuk uit.
Dat is voor het oer-gevoel.

Maar ik weet ook dat je zo niet van een muis wint. Dus dan schudt ik het papier van me af en ga wachten.

Stil

Wachten is niks doen in de aksie. Dus je let supergoed op. Het ziet eruit of je niks doet maar je bent heel erg aan het opletten. Het is intens.
Dus als u als mens denkt mijn kat doet niks dan is dat niks doen in aksie.

Bam

Het leukste komt nu. Opeens is er een geluid. Krrrr van het papier wanneer de muis beweegt. Of KRRR dat is als ik BAM er bovenop spring. Dan rol ik heen en weer of ik grijp het papier weer met mijn tanden of ik lig gewoon keistil.

Dus dan heb ik gewonnen en dan beginnen weer opnieuw.  Zult u zeggen is dat alles maar dan zeg ik doe het maar eens na.

13 thoughts on “Het spel met de muis en het kraakpapier

 1. Hoi Bert,

  Je bent een kleine tijger, ipv de muis te verscheuren ,doe je dat met het papier.

  Zo verslinden de dieren in het wild ook hun prooi, gaan er eerst mee spelen enzo en dan begint het echte werk.

 2. Hallo Bert,

  Ik mag je nog vlug even een schrijfje doen, want vrouwtje moet zo weg.

  Wauw wat een spannend gebeuren bij jou, nou ikke voel gewoon de spanning in jou lijf en ik zie je zwiepstaart gaan, je achterste in de starthouding en dan stilte voor de aanval. Nou die muis heeft helemaal geen kans meer om weg te komen bij zo’n storm aktie van jou. Ikke weet dat omdat het hier bij mij ook zo gaat. Het is natuurlijk ook nog zo super in je gevoel dat vrouwtje goed oplet hoe goed jij samen met met je kraakpapier en muis en vrouwtje samen bezig kan zijn. Ja dat had jij een aantal maanden geleden niet verwacht .
  Ikke ga morgen ook eens vragen of wij samen zo met mijn kraakpapier kunnen spelen, ja meestal doe ik dat alleen. Morgen is het toch weer Jippe dag en dan heeft vrouwtje meer tijd voor mij om heel veel samen te spelen.

  Nu zit ze te wiebelen op haar stoel. omdat ze weg moet. Hey lijkt wel Bert alsof ze ook een muis wil vangen, maar dan op de laptop.

  Fijne dag hoor en knufjes van vrouwtje. Poot en kopje en tot morgen weer van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dus jij speelt ook zo dat je opeens stil bent en dan in de aksie gaat. Ja ik krijg nog steeds meer zelfvertrouwen dat is zo maar het gaat heel langzaam ik durf soms iets meer dat het lukt. Samen spelen is toch het fijnste maar je vrouw moet er van binnen rust voor hebben dat is gewoon zo. poot van je vriend Bert

 3. Bert wat spannend……..schrikt je vrouw niet als je er zo opeens na al die stilte bovenop springt??

  1. volgens mij vindt ze dat fijn dat er opeens aksie is. Maar als ik heel stil naar haar sluip als ze werkt en ik miauw dan opeens kort en hard dan vindt ze het niet fijn.

 4. Oooh Bert,

  ik voel jou stil zijn in jou akzie. Ik voel jou intens zijn, jou spanning…
  Oooh en dan ineens jou BAM! Als jou oerkracht die losbarst vanuit jou lijf en kop. Oooh ik vind het mooi en ik vind het intens stoer. En ik weet jij heb groote poote, jij kan met één klap ze vloer laate kraake. Ik denk dat papier geen kans maak teege jou oerkracht.
  Bert jij heb veel intens zijn in jou eigen. Jij heb kracht en geduld, ik voel jou.

  Liefs van jou Loesje

 5. Hoi Bert,
  Wat superspannend zeg, die muis onder kraakpapier. En wat ben jij dapper geworden zeg, dat je zo fanatiek speelt, want dat kraakpapier maakt best weel lawaai. ik speel er ook vaak mee, mijn veren verstoppen zich er onder, en dat kan natuurlijk niet, vangen die dingen!!!
  Van Bolle hoorde mijn vrouw dat zijn vrouw een touwtje om zijn veer deed. Heeft mijn vrouw ook gedaan, de eerste keer schrok ik me rot, maar nu vind ik die bewegende veer prachtig!
  Maar wat is dat toch met vrouwen die spelen met muizen aan hengeltjes? Jij vindt dat dus wel leuk? Bolle en ik dachten dat onze vrouwen dat zelf leuk vonden, en we laten ze maar, wij doen niet mee, en kijken er wat beschaamd naar. Misschien kan jouw vrouw het gewoon beter.
  Gisteren ging mijn vrouw voer voor de buitenvogels kopen. Ze had beloofd een egeltje mee te nemen om te spelen, net zoals Katrien heeft. Daar zou ze dan de vulling Madnip uit mijn oude speeltje in doen, met wat extra valeriaan, wat ik wel een beetje ruik. De winkelmeer vertelde dat de egeltjes steeds meteen uitverkocht waren, hij snapte er niets van. Mijn vrouw vertelde dat Katrien er reclame mee maakte 🙂 , hij moest er erg om lachen, en zei dat dat best eens zou kunnen, want veel mensen vroegen speciaal om een egeltje. Ze werken daar met meerdere mannen, ik geloof broers, in die hal, en hij zou vragen of het de anderen ook opgevallen was.
  Ik heb nu een bever. Mijn vrouw dacht eerst dat ik er niet mee speelde, maar ze werd vanmorgen wakker met een kledderige bever op haar kussen 🙂 en ze zegt dat ze er zelf niet mee gespeeld heeft.
  Speel lekker verder, maar maak het niet te gek, een kater moet ook genieten van een welverdiende rust 🙂 .
  Een kopje en een poot,
  Vlo.

  1. Dag Vlo,
   Spannend is dat hè, met zo’n veer aan een touwtje!
   Ik heb mijn veer gisteren weer een hele hoop keren gevangen en ook gebeten. De veer was doodmoe na afloop.
   En wat lief van jou dat je vrouw ook met je bever mag spelen! Maar kijk uit, want straks maakt ze hem kapot, of likt ze hem helemaal viezig nat!
   Een lief kopje van Bolle.

   1. Hoi Bolle;
    Je hebt helemaal gelijk hoor, vanmorgen heb ik mijn bever gewoon een poos voor mijn vrouw verstopt, het moet niet te gek worden!
    De veer aan het touwtje is machtig spannend!!! Ik heb hem al helemaal rafelig gespeeld. M’n vrouw wilde een nieuwe geven, maar dat vond ik helemaal niks, eerst moet die oude helemaal uit elkaar vallen, dan wordt het pas tijd voor een nieuwe. Ze heeft braaf het touwtje weer aan de oude gebonden.
    Zacht kopje van Vlo.

 6. Ooooooh bert. Ik ben best wel een beetje bang geworden. Zijn alle katermannen zo oer? Oooooh ik had mijn pootjes voor mijn oogjes gedaan. Zo spannend vond ik het

 7. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Het lijkt me superspannend, so met die muis en dat papier!
  Goed dat je die muis laat zien dat ie niet moet spotten met een tijger. En wat goed dat je het papier ook scheurt, dat zou ik niet durven denk ik.
  Als ik wacht tot mijn veer beweegt, ga ik soms gapen of mijn mond aflikken. Dat betekent dat ik het heeeel erg spannend vind! En soms ligt de veer dan gewoon stil, maar dan houd ik het niet meer en spring er toch bovenop.
  Soms kan ik zo hard springen en scheuren door de kamer dat mijn vrouw ervan schrikt. En dan moet ze lachen en zegt Goed zo, Bolle!
  Krijg jij ook van die hele grote ogen, van de spanning?

  Veel plezier me je muis en het papier en ook met je vrouw, Bert!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle dat vind ik zo stoer en oer wat je doet met de muis dat zou ik nooit kunnen. Mijn vrouw zegt dat mijn ogen weinig veranderen als ik speel maar als ik daarna bij haar lig knijp ik ze een beetje dicht. Kopje van Bert

Reacties zijn welkom