Toen ik nog helemaal niet wakker was

thuis
U kunt altijd zien hoe ik me voel en dat ziet u hier ook: ik was nog helemaal niet wakker en ik moest al op de foto. En dan doe ik het toch.

Slapen

Ik doe best vaak wat mijn vrouw zegt. Behalve als zij wil spelen en ik heb dat gefoel niet, dan kan het gewoon niet. Wat doe ik:

 • op bed springen als ze vraagt kom je er even bij, Bert
 • luisteren als ze wil vertellen wat ze buiten heeft meegemaakt en hoe het op de sportschool was, soms val ik erbij in slaap en als ik wakker word praat ze nog steeds
 • eten als ze zegt Ga maar lekker eten, Bertje
 • en op de foto als ik geen zin heb en zij wil het heel graag

Dat zijn allemaal dingen van samenwonen. Dat je wat voor elkaar doet.

Aaien

Nou komt wat mijn vrouw voor mij doet en dan zeg ik eerlijk: voor mij duurt het aaien altijd te kort. Ik heb het liefste dat ze de hele tijd naast de bank zit en dan als ik zin heb dat ze dan aait. Maar ze zegt Bertje ik moet werken. Ja, wat doe je dan als huiskater. Niks. Er komt altijd een verhaal van geld verdienen voor het huis en voor brokjes en het avondeten en dan slaap ik al voor het verhaal uit is.

Volgens mij is dat allemaal samenwonen. Dat je eigen dingen kunt doen en dat je toch samen bent. Dus je hoeft niet de hele tijd alles samen te doen. Of te snappen waarom die ander iets doet of naar het hele verhaal te luisteren zonder te slapen.

Als je maar samen bent, en dat ben ik.Β  Dus daarom ga ik voor haar op de foto ook al ben ik geeneens echt wakker.

14 thoughts on “Toen ik nog helemaal niet wakker was

 1. Hajooo oompie.
  Ikke hep alleteit sin om te pele. En ook alleteit sin om te knuffele. Sal wel koome ommedat ik nog nul ben 😸😸maar ikke peel liefer dan dat ik knuffel hoor. Fan me morrege peelde ik al heel froeg met me liggie. En dan moet uwes me mense hoore as ik ren. Se segge dan brrrrr wat een kauwe wint hihihi. Sjo snel benne ik.

  Ikke swaai alteit man uit as hij weggaat. Ik fin dat niet weuk. Ikke hau feel fan me man. As hij weer thuiskomp dan wacht ik op hem bij de deur. Ikke ben dan eg bjij. Dan plof ik oppe rug en aait he me heel lang. Pas daarna mag hij naar frauw toe. Eers ikke hihihi.

  1. hoi Dorus, ja dat snap ik dat je meer speelt je bent ook heel veel jonger dan Ome Bert. Dan heb je meer enerzjie voor van alles. Schrijf je een keer een blog over hoe het is tussen jou en je man dat lijkt me heel leuk!!

 2. Ikke heb niet altijd zin om wakker te worre. Frau staat als de week weer begint altijd vroeg op voor centjes verdienen om brokjes te kopen. Enne eete voor haar hihi. Anders hep ik vol buikje en zij honger. Soms blijf ik dus liggen. Op de foto hoef ik alleen als ikke helemaal wakker ben. Dat is wel fijn πŸ™‚

  1. hoi Minnie, dat is wel fijn als je gewoon kunt blijven liggen als je vrouw opstaat. Dat ze dat helemaal alleen kan is ook fijn. Thuis moet ik altijd erbij blijven anders lukt het niet. Maar dat kan ik!!

 3. Lieve Bert,

  assie saamewoon leer jij jou vrouw goed kenne. En jij doe dinge foor elkaar, zo hoor dat assie saamewoon.
  Mij vrouw ga mij huis uit assie mij tonijn ga ferdiene, dan zorrug ik foor mij broer Floris weeges ze deemenzie. En assie selluf in mij bank wil zitte of ligge sta ik wel op. Dan ga ik daarna op haar schoot ferder met mij slaape. En ik zorrug ook dattie mij bak mag schoonmaake en dattie mag stofzuige. Mij broer en mij zus hellepe wel mee dat moet ik eerluk zegge Bert.
  Alleen assie wil speele doe ik vaak of ik nog slaap van mij eigen. Assie erreges niks om geef moet jij dat ook akzepteere vin ik wel. En soms doe ik wel pooseere voor mij vrouw, maar zij heb er vaaker zin in dan mij eigen.
  Mij erfaring is dattie saamewoone moet leere en jij moet akzepteere dat jij soms dinge moet doen assie er geen zin in heb. Maar assie liefde foel doe jij het wel,

  Jou Loesje

  1. hoi Liefe Loesje, daar heb je gelijk in als je samen woont doe je dingen foor elkaar, dat hoort zo. En jij woont ook met Floris hij heeft jou gelukkig dat je voor hem kunt zorgen, dat is belangrijk voor zijn veilige gefoel van binnen. Speele is ook gefoel als je het niet hebt dat lukt het niet, dat moet je vrouw dan akzepteere. pootje van je Bert

 4. Wat zie je er heerlijk slaperig uit lieve Bert, maar toch ook wel stoer hoor. En dan al op de foto, ik doe het je niet na hoor. Je hebt weer wijze woorden gesproken wegens als je samen woont dat je moet overleggen en soms iets moet doen waar je geen zin in hebt. Dat is echte liefde , dat is een gefoel. Ik hoop dat je weer een fijne dag hebt lieverd, met heel veel knuffels, want die zijn heel belangrijk. Floortje en ik sturen er vast een paar, plus een zacht kopje van Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje er was net een grote auto in de straat en toen ging mijn vrouw gelukkig kijken dat geluid was te groot voor mij. Dus dat is ook samenwonen dat je dat van elkaar snapt. En knuffels horen er ook bij!! pootjeknuffels van mij!!

 5. Hallo Bert,

  O Bert ik weet er alles van dat als je samen woont je wel rekening met elkaar houd. Ik heb een regel ingevoerd voor vrouwtje, als ik geen zin heb doe ikke het niet. Op de foto nou als vrouwtje een mooi plaatje heeft gemaakt dan heeft ze heel veel geluk gehad, want o wat heb ik daar een hekel aan. Maar goed soms wil ze naar jou een paar leuke foto’s mee sturen en om dan alleen een rug of een boos kijkende snuit van mij te zien is nou ook weer niet leuk. Spelen samen is heel leuk, maar wegens tijdgebrek van mij is dat veel minder nu. Bert ikke heb het o zo druk met de controle van buiten en wat te denken van mijn slaaptijd.

  Maar Bert denk nu maar niet dat ik niet kan luisteren, o mijn oren doen er soms au van, vrouwtje wil tegen mij ook van alles vertellen en dus gaat het mijn ene oortje in en de andere weer uit. Dat vind vrouwtje niet erg hoor, ze zegt liever tegen jou aan kletsen dan tegen de muur. Maar ik kan ook tegen vrouwtje verhaaltjes vertellen hoor en we doen ook samen gesprekjes hebben, ik geef dan antwoord.

  Meteen doen wat vrouwtje aan mij vraagt doe ik ook, naar bed gaan, ik zit al klaar op bed als vrouwtje nog niet zover is, Ze hoeft maar het woord eten te zeggen en ik ben in de keuken en snoepje ik sta voor het kastje van de lekkere snekjes en snoepjes.Borstelen en ik zit al klaar.
  Och Bert vrouwtje en ik weten gewoon hoe het moet gaan en we houden altijd rekening met elkaar hoor, dat noemen wij samenwonen.
  Zo nu moet ik nodig naar mijn bed voor een dutje, was vanmorgen weer super druk in mijn tuin en nu moeten de vriendjes het even zelf uitzoeken.

  Jij fijne dag en knuf van vrouwtje en grote poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, folgens mij hebben jullie het heel gezellig samen dat je van elkaar weet wat je fijn vindt en wat je nodig hebt voor je eigen fijne gefoel van binnen. Wat heb je het druk Jip met al die vriendjes in je tuin die aandacht willen en je vrouw ook en je hebt jezelf ook nog dat je moet slapen en bijkomen van al die dingen!! poot van je vriend Bert

 6. Lieve Bert,
  Klopt helemaal wat je zegt!!!!
  Als je samen woont is het niet nodig om ook alles samen te doen!!!!
  Maar wat het belangrijkst is……..dat je van elkaar houdt en dat je elkaar kunt steunen en vertrouwen!!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. ja dat is waar, je moet op elkaar kunnen steunen en vertrouwen dat het veilig is dat gefoel heb ik ook!! pootjes voor iedereen!!

 7. Hoi Bert, ik vind het een goede footoo, want je ziet er uit zoals je bent als je nog niet helemaal wakker bent. Zo zie ik er dan ook uit, een beetje verfrommeld noemen mijn mensen dat. Daarom vind ik het een mooie footoo, en dat is stoer.
  Ik luister ook niet altijd naar mijn vrouw als ze iets verteld, maar ik doe wel alsof. Dat is wel zo netjes, vind ik. En mijn mensen spelen met mij met de veer, ook als ze daar geen zin in hebben (gek hè, dat dat kan? Hoe kan je nou geen zin hebben om met de veer te spelen!).
  Maar we doen ook onze eigen dingen, in ons eentje. Ik doe dan natuurlijk katerdingen, en mijn mensen mensendingen. En daarna zijn we gezellig weer samen, dat vind ik toh het fijnste.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle ik doe ook dingen apart net als jij maar alleen omdat ik weet dat we eigenlijk toch samenzijn. Maar jij gaat de tuin in en over het dak en al die dingen meer, dan kun je geeneens meer zien wat je mensen aan het doen zijn dat lijkt me best grieselig. Dus dat vind ik weer heel stoer!! kopje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *