Kater Bolle over als je veel gevoelens tegelijk hebt

gevoelens
Vroeger dacht ik dat ontroering alleen was voor als je verdrietig bent. Maar ik weet nu al lang dat je soms ook ontroering hebt omdat je juist heel blij bent of omdat je iets heel mooi vindt.

Uit zijn rugzak

Een paar dagen geleden kwam mijn man thuis. Hij was naar mijn dierendokter geweest. Ja, dat vond ik ook vreemd en ik wist er niks van. Maar hij zei dat hij iets voor mij had opgehaald. Hij haalde een grote plestik tas uit zijn rugzak. Mijn vrouw kwam er bij, en samen hebben we alles uitgepakt.
Ik zag brokken voor brits korthaarkatten. Toevallig ben ik brits korthaar, maar dan verkeerd in elkaar gezet. En ik ben dol op die brokken.
Er zaten ook brokken in dat je goed naar de weecee kunt als je veel haar in je buik hebt. Dat heb ik, dat haar in mijn buik. Ik voel dat het geen winter meer is, dus ik laat mijn winterharen los en die lik ik dan allemaal op. Volgens mijn mensen kan het nog best heel koud worden en is het nog wél winter. Maar ik weet zeker van niet, ik voel het toch als ik door mijn tuin loop?
De brokken zijn erg lekker, ik heb er van geproefd. Ik krijg ze nu elke dag door mijn slankbrokken heen. Ook waren er nog soepjes, van Feliks en Goermet. Ik hoef vast niet te zeggen dat ik die superlekker vind. Maar het allermooiste kwam nog. Mijn vrouw liet me een kaart zien. Het was een kaart van Vlo!

Twee veren

Vlo heeft me geschreven, dat we altijd vrienden blijven. En dat hij me twee veren stuurde. gevoelensEen prachtige gestreepte veer, en een veer met een hele biesondere kleur. De veer is groen. Dat heb ik nog nooit gezien, een groene veer.
Ik rook meteen aan de veren. De veren roken naar vogel, maar ook naar iets anders. Of moet ik zeggen naar iemand anders. Ik wist het meteen, de veer rook naar mijn vriend Vlo, toen hij nog thuis bij zijn vrouw woonde. Toen hij nog geen ster was.
Ik moest meteen denken aan toen Loes de egel van Katrientje kreeg. Dat ze meteen wist dat de egel van Katrientje was, omdat ze dat rook. Dat had ik met de veer van Vlo. De veer ruikt naar vogel en buiten en hoog in de lucht en naar Vlo. Gek hè, terwijl Vlo niet kon vliegen, dacht ik.
Misschien rook ik wel de hemel, dat kan best.

Sterren

Ik heb een tijd bij de veren gelegen en aan Vlo gedacht en aan mevrouw Vlo. Aan prinses Katrientje en beebiePop. Aan mijn Molletje, aan Pop en Beer. Aan Billy, onze tuinkat. Aan opa. Aan alle sterren waarvan ik weet dat ze bestaan, maar die ik zelf niet heb gekend: Tim, Bart, Catootje, Boris, Joerie, Poncke en Derrick, Broddel, Charlie, Alonso, en zo zou ik nog veels te lang door kunnen gaan. Wat zijn er een boel sterren!
Ze worden allemaal gemist door iemand, en er zijn altijd katten en mensen die aan ze denken. Die misschien moeten huilen, van verdriet. Of misschien moeten ze glimlachen, van dat ze mooie herinneringen hebben.
Ik ga heel zuinig zijn met de veren, want ze zijn heel biesonder. Omdat ze gestreept zijn, en groen, maar vooral omdat ze van Vlo waren. Elke keer als ik met de veren speel denk ik ekstra aan Vlo.

Karpe Diejem

Ooit ga ik alle sterren ontmoeten. Als ik zelf een ster ben.
Maar nu ben ik nog hier en daar ben ik blij mee.
Ik weet weer dat het biesonder is, dat je gezond bent en dat je leeft. Want voordat je het weet kan het helemaal anders zijn. En je weet nooit wanneer dat is.
Mensen zeggen wel eens Karpe Diejem, dat betekent Pluk de dag. Dus dat je elke dag moet genieten.
Daarom hebben mijn vrouw en ik echt KEIhard met mijn veren gespeeld. Ik heb gesurfd op mijn tassen, ik heb gesprongen, ik heb gegromd en geblazen. Maar ik bleef voorzichtig met de groene en de gestreepte veer.
En daarna had ik heel veel gevoelens door elkaar heen, ontroering heet dat.
Wegens verdriet, liefde, vriendschap en verlies.
Wegens alles.

 

 

40 thoughts on “Kater Bolle over als je veel gevoelens tegelijk hebt

 1. Dag grote vriend Bolle,
  Wat fijn dat je blij bent met de veren en de rest. Ik had een heleboel veren, maar 3 lievelingsveren. Mijn lievelingsveer hangt nu aan een boekenplank boven het bed van mijn vrouw in zo’n knijpkoalabeertje, dat ik toen ik daar net woonde van mijn vrouw gepikt had 🙂 .
  De andere twee zijn voor jou. Je hoeft er niet voorzichtig mee te zijn, ik heb mijn vrouw opdracht gegeven om veren te blijven zoeken voor jou en voor mijn neef Ivar en zijn 4 poezendames. En als iemand anders ook veren wil…laat het weten, ik stuur mijn vrouw op pad.
  Het is hier goed Bolle, niemand heeft meer pijn of is ziek, en we kunnen over de rand van de Regenboogbrug kijken hoe het met jullie gaat, en als het nodig is kunnen we even naar onze mensen terug. Soms merken ze het, soms niet, maar we zijn er wel. Soms komen we in hun dromen.
  Er zijn hier ook zoveel lieve MensenSterren, ook die zijn niet ziek meer of oud.
  De plankjes van de brug zitten goed vast hoor er is alleen een noodluikje open, en er staat altijd iemand bij de poort om nieuwkomers op te vangen en welkom te heten, en terug te sturen als ze hier nog niets te maken hebben. Zelf ben ik opgevangen door mijn voorganger Plok, en grote grijze kater Bert uit Den Haag, die vorig jaar over de Regenboogbrug is gegaan. Hij staat ook in het vriendenboek. Nou daar kom je niet langs als je hier nog niets te zoeken hebt 🙂 . Maar als je hier wel hoort, voel je je meteen thuis. We wachten tot jullie, mens en dier, komen, maar maak maar geen haast alstjeblieft. Maar we wachten jullie op als het je tijd is, om nooit meer van elkaar gescheiden te worden.
  Bolle, doe me een plezier, en houd je winterjas nog een beetje aan, volgens de weerkaters en poezen hier gaat het nog een beetje koud worden bij jullie.
  Nu ik hier toch ben wil ik iedereen bedanken die zo aan mijn vrouw denkt, en haar steunt..heel erg bedankt allemaal, jullie zijn goede vrienden en vriendinnen!!!
  Je bent een wijze kater Bolle ,” Pluk de dag”, daar zou iedereen vaker aan moeten denken. Katten weten dat wel, daar kunnen veel mensen nog wat van leren.
  En verlies….het is zo betrekkelijk…..eigenlijk kan je nooit iemand helemaal verliezen…, we leven door in jullie hart, en zolang jullie aan ons denken zijn we er toch nog?!
  En kijk mij nou, heel soms kan ik gewoon nog wat tegen jullie zeggen, niet meer zo vaak en zo makkelijk als vroeger, maar als het nodig is mag en kan het.
  Lieve Bolle, ik ben apetrots dat je aan me denkt en over me geschreven hebt. Loesje heeft zelfs over me geschreven in Het Lopend Vuurtje!! Het is goed dat ik een rode kater ben, anders zag je me blozen!!
  Bolle, geniet van je veren, speel maar veel met je vrouw, dat vindt ze leuk!! 🙂 Ik hoop dat je de brokken lekker blijft vinden. Ik vond ze tot het laatst toe heerlijk, en ze zijn ook goed voor “gespierde” buiken. Ik houd je in de gaten, en als je zo nu en dan opeen heel zacht en van heel ver “Prrrrubbprrroeiet” hoort, dan ben ik het. En ik twinkel natuurlijk iedere avond naar jou en alle anderen. Samen net alle andere Sterren.
  Heel veel lieve twinkelkopjes voor jou en je mensen, van je vriend Vlo.

  1. Oooh lieve Vlo,

   hier Loesje….
   Mij hart tril altijd assie eefe van jou eigen laat hoore. Jij weet wij fergeet jou eigen nooit en wij mis jou eigen.
   Assie mij hartjesdinnetje prinses Katrientje zie willie dan zegge dat ze egeltje nu leef in mij hart en dat mij eigen er foor altijd foor sorrug.
   En mij beebiePop, mij broer Bart…
   Wij zijn foorgoed ferbonde Vlo….
   Dank jou wel dattie er soms weer ben want jij ben nooit fergeete en wij sorrug ook foor jou vrouw…

   Liefs van Loesje

   1. Lieve Loes,
    Katrientje weet alles, en je broer Bart en beebiePop ook!! Ze houden jullie in de gaten, net als ik.
    Dank je voor de zorg voor mijn vrouw, je hoort vlug weer van haar.
    Twinkelkopjes voor jullie allevier!! Vlo.

  2. Hallo lieve Vlo, wat fijn dat je af en toe nog wat van je laat horen. En dat het goed met je gaat. Doe je al onze vriendjes en vriendinnetjes de groeten van ons en geef je ze een knuffel van onze vrouw, soms is ze verdrietig en denkt ze aan ze. Maar nu ze weet dat het goed met ze gaat, dan troost dat een beetje. Je vrouw heeft onze vrouw mooie foto’s van jou gestuurd. Wij mochten er ook naar kijken, je staat er goed op Vlo.
   Lieve Vlo we vergeten je nooit, je zit voor altijd in ons hart. Dikke knuffels van ons allemaal.

   1. Dag lieve Bende,
    Jullie vriendjes zien jullie, en zijn trots op jullie dat jullie zo lief zijn voor jullie vrouw!
    Als ze jullie knuffelt, voelen zij haar knuffels ook.
    Veel twinkelkopjes voor jullie allemaal van Vlo.

  3. Hoi lieve Vlo, dankjewel voor alles. Dat je zo goed voor je vrouw zorgde, dat je zo’n lieve vriend was voor iedereen, dat je zo lief was voor bijna alle katten in je tuin, dat je je veren aan mij hebt gegeven, maar vooral dat je Vlo was. Want er is maar één Vlo, en dat ben jij.
   Ik ben blij dat jullie het daar goed hebben en dat niemand meer pijn heeft of ziek is.
   En ik ben ook blij dat er een nooddeurtje is, voor als het nodig is. Maar ik hoop dat het deurtje voorlopig niet gebruikt hoeft te worden.
   Je hebt helemaal gelijk, zolang we aan elkaar denken zijn we elkaar niet kwijt. Dat is voor katten en mensen en vogels en ooliefanten en honden en voor iedereen.
   Maar het is toch anders, want jij bent daar en wij zijn hier. Dat is best ver weg, en dat is moeilijk. Vooral voor je vrouw, daarom passen we op haar.
   Ik blijf altijd aan je denken, en ik doe vanavond naar je zwaaien Vlo!
   Lieve kopjes van je vriend Bolle.

   1. Dank je wel lieve Bolle, ook voor je mooie verhaal, maar vooral voor het passen op mijn vrouw!!
    Ik kijk vanavond naar je uit en twinkel terug!!
    lieve twinkelkopjes van Vlo.

  4. Lieve Vlo,

   Wat is het fijn om weer even wat van je te horen, Vrouwtje en ikke doen zo vaak aan je denken , maar vooral ook aan je vrouw. Ja zij is nu zo alleen en we zijn zo blij dat je over haar waakt en zorgt dat het goed zal gaan met haar. Troost je Vlo we zullen er altijd voor je vrouw zijn hoor, je weet we doen de poten van allemaal en de armen van onze mensen om haar heen en dan hopen we dat het haar troost zal geven. Tot van avond als we gaan slapen, ikke doe zwiepstaarten naar jou en al onze eigen vriendjes en maatjes en vrouwtje stuurt knufjes naar jullie toe. Je grote vriend voor altijd Jip

   1. Lieve Jip en mevrouw Jip,
    Heel erg bedankt dat jullie er zijn voor mijn vrouw!!!
    We staan vanavond met ze allen klaar om terug te zwaaien en te zwiepstaarten!!!
    Lieve twinkelkopjes van jullie vriendje Vlo.

  5. Dag Ome Vlo wat lief dat u een berichtje stuurt naar Sir Oom Bolle, daar is hij heel trots op. En wat een mooie veren had u . Fijn om te lezen dat het goed met u gaat . Dikke knuffel van ons allemaal en of u tegen Tante Katrientje wilt zeggen als het mooi weer ik op de bjommert een rondje gaat toeren.
   Dag Ome Vlo

   1. Dag lieve Kyana,
    Toen ik net stond te twinkelen zag ik opeens dat jij zondag nog een berichtje gestuurd had, dank je wel!
    Ik heb meteen Tante Katrientje opgezocht, maar ze had je al gezien op je bjommert.
    Ik moest wel van haar zeggen dat je heel voorzichtig moet zijn, en niet zo hard moet rijden als zij altijd deed. Dat mag pas als je net zoveel ervaring hebt als zij, zegt ze 🙂 . Nou, moet je haar hier zien scheuren met BeebiePop achterop !!! Maar hier kan je niets meer gebeuren gelukkig.
    Geef je iedereen een knuffel terug? Dag lieve MammaKyana,
    Twinkelkopje voor jou en allen anderen daar van Ome Vlo.

 2. Hoi bolle, hier de vrouw van dooremans. Doorie is een beetje vervelend, hij wil naar buiten maar hij mag niet. Het is te koud en ik vind zijn vacht te dun. En nou loopt hij te schreeuwen door het huis. Hij zal straks wel voor zijn pauwen of fazantenveer komen zeuren. Of laserlichtje.

  Ik weet nog van het egeltje. Ik had, na het overlijden van katrien, al haar speeltjes in een zakje gedaan en in een la gelegd. Ze lagen er maar. Ik wou niet dat doorie en poppy ze zouden krijgen. Kittens maken zoveel kwijt 🙂
  Loes was katrien haar beste vriendinnetje. Ik vond dat loes wat mog erven van haar. Ik zat wel ff flink te slikken toen ik haar egeltje in een zakje in een envelop deed. Er zat zelfs nog wiew in die ik een week voor haar overlijden er in gestopt had.
  Van poppy durfde ik niemand iets te geven vanwegen de ziekte waaraan hij overleden was. Ik kreeg, na het overlijden van poppy, het strenge advies om 2 maanden geen nieuw vriendje in huis te halen. Wij hebben eigenlijk maar meteen besloten dan maar helemaal geen nieuw vriendje er meer bij te nemen. Vandaar dat doorie echt enorm veel speelgoed en een beer en tijger heeft.
  Door heeft alles van poppy geerft. Zijn visje ligt altijd in een mandje. Die had hij van zijn mamsie
  gekregen. Ja loes… door heeft ze nog alle 2😁😁
  Wees maar zuinig op je veertje hoor.
  Liefs
  Anita

  1. Lieve Soolvrouw,

   Katrientje ze egeltje is mij mooise kadootje van mij leeve. Mij hart foel ze eigen ferbonde, foor altijd…
   Dank u wel van mij hart,

   Loesje

  2. Dag lieve mevrouw Anita, zeg maar tegen Door dat het zeker weten koud is buiten.
   Ik heb een hele dikke vacht en een dikke buik, maar ik blijf maar eventjes buiten. Ik loop mijn patroeje en ik gaweer naar binnen. En mijn vrouw zei dat het nog kouder wordt. Dan kan hij beter met zijn veren spelen, dat is altijd goed. Vindt u het ook zo leuk om steeds met de veren te spelen? Mijn mensen zijn altijd heel entoesjast. Ze zeggen dan: niet weer die veren hè. Daarmee bedoelen mensen volgens mij dat ze het een leuk spel vinden, toch?
   Ik weet nog dat Loes schreef over haar egeltje. Dat vond ik zo prachtigmooi! Ik weet zeker dat ze er heel goed op past. En ik snap ook dat u het moeilijk vond, want het was van prinses Katrientje geweest. Als iemand een ster is geworden blijven er liefde en tranen achter, zo gaat dat. Want je doet iemand heel erg missen.
   Gelukkig zijn de sterren met zijn allen, en hebben ze geen pijn meer en zijn ze niet meer bang. En wij hier beneden blijven altijd aan ze denken.
   En ik doe keihard duimen dat Door nog veeeeeeel groter wordt, en veeeeel ouder en dat hij net zo’n mooie buik krijgt als zijn MammaLoesje en oomie Bolle!
   Heel veel lieve knuffels voor Door en uzelf en meneer Johan, ook van mijn mensen, van Bolle.

   1. We zijn er zo blij mee bolle dat we hem verslaafd hebben gemaakt. Hij maakt ons ook altijd wakker om 5 uur en wil dan gelijk met zijn veertje spelen. Heerlijk gewoon. Om het af te wisselen hebben we ook een laserlichtje. Nou… dat is helemaal erg 😹😹
    Leuk hoor al die dingen. Enig gewoon. Ben er ook zo blij mee. Echt.

    1. Dag lieve mevrouw Anita, dat dacht ik al dat u er blij mee bent! Mijn mensen vinden het altijd het leukst als ze willen gaan slapen en dat ik dan rond ga scheuren omdat ik met de veren wil spelen.
     Ik heb het nog nooit om 5 uur in de ochtend gedaan, maar dat is een idee.
     Mijn mensen zeggen altijd tegen elkaar nee nou jij weer, nee ik ben net geweest. Zo graag willen ze met de veer!
     Lieve kopjes van Bolle.

 3. Dag lieve Bolle.Wat geef je weer een wijze les vandaag.Pluk de dag.Daar heb je wel gelijk in.Wij katten leven wel zo,maar onze mensen kunnen daar nog wat van leren.Wat een mooie speciale veren heb je gekregen.Veren van Vlo!!!Zo ruik je hem nog even en als je aan het uitrusten bent na het spelen met de veren,kun je aan hem denken.Zo zijn jullie dan toch even samen.En zo speciaal dat Vlo hier nog even een schrijf doet.Ja iedereen wordt opgewacht bij de brug.Toen onze mensen opa over de brug ging,was daar zijn hond Boris om hem op te wachten.En wat waren ze blij elkaar weer te zien.Boris stuurde een plaatje daarvan naar het hoofd van onze vrouw. Bolle geniet van je speciale brokjes en je veren.Misschien zou zo’n veer ook wel iets zijn voor Fynn,maar dan moet eerst zijn pootje beter zijn.Dat heeft nog even tijd nodig zei onze vrouw.Kopje ook van Sparkle en Fynn,van Muzette.En een knuffel van onze vrouw.

  1. Dag lieve Fynn, ja wat een mooie veren zijn het hè? Ik ben er heel erg blij mee.
   Ze zijn heel biesonder omdat ze van Vlo zijn geweest, hij heeft er ook mee gespeeld.
   Maar ik doe er zuinig op zijn, want ik wil niet dat ze kapot gaan.
   Wat mooi dat je opa een plaatje van hem en Boris had doorgestuurd naar het hoofd van je vrouw. Dan weet ze zeker dat Boris op je opa heeft gewacht, en dat ze weer samen zijn. Het is fijn om te weten dat de sterren niet alleen zijn, net zoals wij hier op aarde met zijn allen zijn, met onze vrienden en vriendinnen.
   Fynn, ik hoop dat je poot snel beter wordt en dat je er geen pijn aan hebt. En dan kan ik je zeker weten veren aanraden!
   Ik doe je veel beterschap wensen, en je krijgt lieve kopjes van mij, Bolle, ook voor je zussen Muzette en Sparkle. En een knuffel voor jullie vrouw stuur ik ook door!

   1. Hoi Fynn, laat maar aan Bolle weten als je pootje weer beter is, en je zelf geen veer te pakken kan krijgen. Ik weet zeker dat we samen wel een veer voor je kunnen vinden. Ik weet niet of het zo’n mooie streepjes veer is, maar met grijze en zwarte veren kan je ook best spelen. Ik stuur mij vrouw vast op pad. Dan heeft ze wat te doen.
    Twinkelkop van Vlo.

    1. O Vlo Echt?Dat zou ik kei lief,leuk,mooi enne van alles vinden.Zo’n veer.En hoe die eruit ziet qua kleur maakt mij niks uit.Ja mijn vrouw is bezorgd en gaat morgen weer bellen met Nina.{ onze da}Dat heeft ze wel niet gezegd,maar ik kan dat begrijpen,want katten weten nu eenmaal veel meer dan hun mensen denken.Ze wil nog wat extra pijnstillers halen of misschien moet ik nog wel eens terug.Daar heb ik geen zin in,maar loop nog veel op 3 pootjes en dat maakt haar weer bezorgd.Dussssss….Ik vind 1 x Nina wel genoeg,maar mijn pillen zijn op en erg veel beter loop ik nog niet.Maar ALS die poot beter is wil ik wel graag zo’n veer als in zo onbescheiden mag zijn.Vrouw zegt,netjes vragen dus:Lieve vrouw van Vlo.Ik zou graag alstublieft wel zo’n mooie veer willen,Dank u wel alvast.Veel liefs van Fynn

     1. Fynn, het komt voor elkaar hoor. Alleen moet ik natuurlijk wel weten waar mijn vrouw de veer naartoe moet sturen. Bert en Bolle, Prins Dorus en Loesje en Jip hebben mijn vrouw’s mailadres, als je het adres van één van hen hebt, mag je het vragen. Dan komt het wel in orde hoor.
      Maar wel eerst je pootje beter laten worden!!!
      Kopje van Vlo.

 4. Lieve Bolle,

  wat schrijfie weer mooi, jij raak mij hart assie schrijf ofer zofeel gefoelens. En dattie onroering foel…
  Onroering is zo een mooi gefoel, jou hart twinel in jou zon. Het pas bij een gefoelige katerman zoals jou eigen. Van mij eigen foel ik onroering van jou verhaal Bolle. Assie schrijf ofer iedereen die nu ofer ze reegeboogbrug woon. Offie die nu wel of jij heb ze nie geken, jij kan het toch foele.
  Kater Vlo heb soiets mooi gegeefe aan ze grootse vriend. Ze feere…. Bolle van mij eigen foel ik het zijn feere uit ze hart. Assie zo een vriendelukke lieve katerman ben als Vlo hebbie feere van liefde. Assie ermee speel zal jij het foele en in Reegeboogland foel Vlo het ook in ze hart. Zo werrek het ook al kan jij het nie sien.
  Jij weet van mij egeltje van mij hartjesdinnetje. Oooh Bolle van mij eigen foel ik zofeel traane en zij stroom uit mij hart. Het was mij diepse mooment in mij leeve. Mij hartjesdinnetje scheur ofer ze reegeboogbrug en ze mooise speeltje bewaar nu mij hart. Het ga zo diep Bolle, het gefoel kom erreges in mij buik tot rus. Dan moet ik wel eete foor zofeel emozie. Dat ik mij ene tand in mij makkareel zet en heel hard smak van mij ferdriet.
  Oooh Bolle ik mis mij hartjesdinnetje…. Mij eigen mis mij beebiePop, mij vriend Vlo, mij broer Bart….
  Maar assie soies mooi krijg dan bennie wel foor altijd ferbonde en kan jij kan alles foele in jou hart en het mag ook jou buik zijn assie heel diep ga. En jij moet een groote buik hebbe van jou eigen…
  Bolle goed dattie ons allemaal soies mooi schrijf. Dank jou wel. Mij erfaring is, assie ies krijg van jou vriende ga jou hart sowieso trille van jou geluk. Iemand neem wel ze moeite foor jou eigen en jij mag het nooit fan ze eigenspreekend foele. Het is spesiejaal….
  Oooh Bolle mij beebie heb mij ook feere gestuur….
  Mij hart foel onroering van mij kleine jonge, maar mij buik foel onraad…
  Gelukkig hebbie ook noepies meegestuur, omdattie ze mamsie zo goed ken…
  Nu moet ik leere speele…
  Van me eigen ga ik nu eers ferwerke van jou mooie verhaal en alle emoozie in mij hart en in mij buik.
  Jij krijg mij zachte kopjes met mij traan van mij onroering en ook foor jou lieve mense. En ook van mij famielie Bolle,

  Liefs van Loesje

  1. Dag lieve Loesje, dankjewel voor alle kompliementen, ik moet er best een beetje van blosen. Wegens dat ik verlegen wordt.
   Ik ben heel blij met de veren van Vlo, en ik doe er voorzichtig mee want ik wil ze voor altijd bewaren, net als ik Vlo bewaar in mijn hart. Je weet hoe het is Loes, omdat je de egel van je lieve Katrientje hebt gekregen. Zo is Katrientje altijd bij je. En je beebiePop en Bart en Vlo blijven ook altijd bij je, zo lang als je aan ze denkt.
   Ik ben blij dat de sterren samen zijn, met heel velen. Ze zijn niet alleen, want dat zou ik zo verdrietig vinden.
   De sterren blijven altijd bij ons, en wij blijven aan de sterren denken, zo horen we altijd bij elkaar. En toch is er verdriet, want ook al zitten we in elkaars hart, we zijn heel ver weg van elkaar. Dat is moeilijk.
   O Loes, en heeft Door je veren gestuurd? Eerlijk waar? Met noepies? Wat een lieve beebie is het ook, je zoon. Ik denk dat het het beste is om eerst de noepies te eten, en daarna naar de veren te kijken. En dan aan de veren snuffelen. En weer gaan slapen. Want je moet rustig aan doen, je bent net ziek geweest. Je moet eerst goed aansterken voordat je gaat spelen.
   En je hebt gelijk, ik voel emoozie ook altijd in mijn buik. Daarom is hij ook groot en zacht en rond. En die van jou ook. Dat heb je nodig als je gefoelig bent.
   Lieve Loes, je krijgt heel veel lieve ronde kopjes van mij, Bolle, omdat rond mooi is. Je famielie mag ze ook pakken, en mijn mensen sturen liefs terug!

 5. Hallo lieve Bolle, wat een mooi verhaal heb jij geschreven, wij waren van ontroering even stil. Zelfs onze vrouw wist even niks te zeggen. En wat een prachtig mooi kado heb jij gekregen van Vlo, maar het allermooiste kado was zijn vriendschap Bolle. En wat fijn dat Vlo ons af en toe laat weten hoe het met hem gaat. Wij en onze vrouw moesten gelijk weer denken aan de poezen die voor ons hier gewoond hebben en nu bij Vlo en Katrientje en al die andere katten zijn die over de regenboogbrug zijn gegaan. Goed om te horen dat ze niet meer ziek zijn en geen pijn meer hebben. Bolle koester de veren en speel er maar fijn mee. Maar koester vooral de mooie vriendschappen. Knuffies van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje en van onze vrouw

  1. Dag lieve zes, wat zeggen jullie dat mooi, dat het allermooiste kado van Vlo zijn vriendschap was. En is, want we blijven altijd vrienden.
   Ik ben blij dat niemand meer pijn heeft of bang is, als ster. En dat de brug nog goed dichtgetimmerd is, dat alleen iemand er door kan als het echt nodig is.
   Ik snap dat jullie aan jullie sterren moesten denken. En ik hoop maar dat jullie dan een beetje een glimlach hadden, naast een traan. Ik had jullie Charlie genoemd, want ik heb zijn naam onthouden. Zo hebben alle sterren een naam, en iemand die aan ze denkt. En de sterren denken aan iemand op aarde, en twinkelen daarvoor. En zo blijven we altijd bij elkaar horen. Ook al zijn we ver van elkaar, we zijn toch in elkaars hart.
   Ik ben zeker weten heel blij en ook heel voorzichtig met mijn veren, en ook met mijn vriendschappen! Ook met jullie, lieve zes!
   Lieve Bas, Bjarne, Bikkel Kruimel, Oliver en Juultje, jullie krijgen heel veel knuffies terug van mij, ook voor jullie vrouw.

 6. Lieve Bolle, je kent mij waarschijnlijk niet, maar ik lees altijd jou verhalen. En wilde nu toch graag reageren omdat je mij zo geraakt hebt met je mooie verhaal. Zo prachtig en liefdevol geschreven, super mooi! Ik (Annelieke) ben het deel tijd baasje van kater man Tommy! Tommy is de kater van mijn vriend, maar mijn vriend en ik wonen niet samen. Dus vandaar dat ik deeltijd baasje ben. Tommy is 9 jaar, en wordt dit jaar 10. Bedankt voor je mooie schrijven lieve Bolle. knuffel van Annelieke en een pootje van Tommy!

  1. Dag lieve mevrouw Annelieke en lieve Tommy, wat fijn dat jullie me schrijven, daar ben ik heel blij mee! En ik word helemaal verlegen van de kompliementen, eerlijk waar.
   Tommy, wat fijn dat je een lieve meneer en ook nog een lieve mevrouw hebt. Dan ben je dubbel gelukkig, met twee lieve mensen. Ik heb ook een man en een vrouw, en dat vind ik super. Eerst moest ik wennen aan mijn man, maar nu ben ik helemaal gewend aan hem. Ik kruip vaak naast hem in bed, dat vind ik altijd gezellig.
   En 9 jaar is een prima leeftijd, maar 10 ook. Je bent geen kitten meer, maar ook nog niet heel erg oud. Je zit eigenlijk in het midden van je leven, dst is mooi.
   Een knuffel terug voor u, mevrouw Annelieke, en een heleboel lieve kopjes voor Tommy, van Bolle.

 7. Lieve Bolle,

  Dank je wel voor je o zo mooie schrijf. Hier werden vrouwtje en ikke wel emo van, maar dat mag ook. Het is nogal niet niks om vriendjes of mensen maatjes te moeten missen. We zijn wel heel blij dat het goed gaat met iedereen die over de regenboog brug is gegaan en dat maakt het voor ons gemakkelijker om er mee om te gaan.
  Wat fantastisch dat je van je grote vriend Vlo zijn veren en brokjes en snoepjes hebt gekregen, Zo blijft hij nog veel dichter bij jou in je hart.
  Vrouwtje en ikke doen altijd leven met Pluk de dag, omdat we zelf al zo vaak hebben meegemaakt dat het patsboem over is. Als vrouwtje de deur uit gaat, al is het maar om boodschappen te doen, ze zegt altijd wat ze gaat doen en ikke krijg een grote knuffel van haar. Vrouwtje heeft ook de regel, ga nooit boos uit elkaar, want het kan zijn dat het gebeurt dat je het niet meer goed kan maken.

  Ga jij maar heel veel spelen met de prachtige veren van Vlo, want dat zal hij heel fijn vinden. Vrouwtje en ikke doen nog altijd voor we gaan slapen naar alle sterren kijken en we weten als er wolken zijn dat ze er achter zitten. Ikke doe samen met vrouwtje zwaaien en een knuf sturen en zeggen tot morgen.

  Bolle ikke heb veel zonnetje en hopelijk jij ook en dat je daar van in je tuin of trap van kunt gaan genieten. Van vrouwtje veel zachte knuffels en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Dag lieve Jip, ik hoop maar dat jullie emo hadden dat je een traan en ook een glimlach hebt. Wegens dat je met veel liefde aan iemand terugdenkt.
   Ik weet dat jij en je vrouw veel sterren hebben en ik Boris en Joerie genoemd. En ik weet ook dat jullie een paar sterren hebben die heel plotseling een ster werden. En je vrouw heeft net een ster erbij gekregen.
   Je zegt het presies goed, dat je nooit weet wanneer het over is, dat kan zomaar ineens gebeuren. Je hebt alleen nu om lief tegen elkaar te zijn en te knuffelen en kopjes te geven.
   Ik ben heel blij met de veren van Vlo, en ik doe er heel netjes mee. Want ik wil ze voor altijd bewaren.
   Ik vind het fijn dat de sterren geen pijn meer hebben en niet bang meer zijn. Maar ik doe ze heel erg missen, want ze zijn ver weg. Ik ga vanavond ook zwaaien, ik kan op mijn trap heel hoog en heel ver kijken. Mijn vrouw zegt dat ze presies weet wie Pop, Beer en mijn Molletje zijn, want die staan presies op een rijtje naast elkaar. En zo kan iedereen zijn of haar eigen sterren herkennen, denk ik. En de sterren herkennen ons zeker weten!
   Lieve Jip, ik heb vandaag lekker lui gedaan. Straks ga ik met de veren spelen en lekker eten. En dan doe ik mijn tuinpatroeje, en ik ga zwaaien.
   Voor jullie is het nog een paar weekjes voordat je vrouw in jullie nieuwe huis kan! Dan kan ze alles mooi gaan maken en al jouw muizen neerleggen en dan… ben je in je vooraltijdhuis! Ik vind het superspannend!
   Heel veel zachte troostknuffels voor je vrouw, en hele lieve kopjes en pootjes van je grote vriend Bolle.

 8. Dag lieve Bolle, wat heb je een lief gevoelig stuk geschreven over ons vriendje Vlo en de mooie veren die hij je heeft gestuurd. Floortje en ik waren er helemaal stil en ontroerd van. Fijn dat Vlo ons allemaal kan zien en af en toe iets kan zeggen tegen ons. Dat troost ons allemaal. Lieve Bolle ga fijn spelen met de veren, vanavond zwaaien we weer naar de sterren. Lief kopje van Floortje en dikke knuffel van Ina en Floortje.

  1. Dag lieve mevrouw Ina en Floortje, wat mooi dat jullie ontroerd waren. Ontroering is een mooi gevoel, met een traan en een glimlach.
   Ik ben ook blij dat Vlo af en toe iets kan schrijven, en dat alles goed met hem is.
   En fijn dat jullie vanavond ook naar de sterren gaan zwaaien, ze zullen wel blij zijn dat zooooveel katten en mensen zwaaien!
   Ik ga vanavond boven aan mijn trap zitten, dan kan ik bijna alles zien. En dan doe ik ook zwaaien.
   Een hele dikke knuffel en een lief zacht kopje voor jullie allebei van Bolle.

 9. Hoi Bolle wat een liefdevol verhaal heb jij pootschrijf gedaan zo mooooooi echt waar.
  Mijn vrouwke raakt het zegt ze maar denkt ook met veel liefde terug aan haar beestjes die er niet meer zijn!
  Wat lief ook van het vrouwke van Kater Vlo dat je 2 mooie veren van Vlo hebt gekregen,een heel mooi gebaar!!!❣️

  Kopje van je vriendje Ollie

  1. Hoi lieve Ollie,dankjewel dat jullie mijn verhaal mooi vinden! En gelukkig dat je vrouw met veel liefde aan haar sterren denkt. Dat merken de sterren vast wel, en zeker weten dat ze ook aan je vrouw terugdenken.
   Ik ben heel blij met de veren van Vlo, en ik ben er heel netjes mee dat ik ze altijd kan bewaren! En als ik er mee speel, denk ik altijd aan Vlo.
   Lieve kopjes terug voor jou, Ollie, en ook voor je mensen, van je vriend Bolle.

 10. Lieve Bolle wat heb je dat allemaal mooi gezegt!!!! Wij werden er wel even stil van, wij zijn ontroerd!!!!
  Wat mooi dat jij van je vriend Vlo veren hebt gekregen zo blijft hij altijd bij jou!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, oooo zijn jullie ook ontroerd? Dankjulliewel, dat is een groot kompliement!
   Ik ben superblij met de veren van Vlo, en ik ben er heel voorzichtig mee. Want zulke veren krijg ik nooit meer. En elke keer als ik er mee speel denk ik ekstra aan Vlo.
   Maar eerlijk waar, het mooiste was toch toen Vlo nog hier op aarde was.
   Lieve Tica, Izzy, Belle, Dopey, Panda en Moby, jullie krijgen een superdikke knuffel terug van mij, Bolle.

 11. Wat een mooi verhaal! En wat fijn dat je een veer van Kater Vlo hebt gekregen. Wat een bijzonder kado. Veren kennen wij niet. Wij hebben een balkon en daar zien we alleen blaadjes rond vliegen. Dat is ook leuk om achteraan te gaan. Maar soms lukt dat niet, omdat de deur dicht is. Vrouwtje vindt het nu nog te koud om die open te zetten.
  Maar Bolle, je mag echt nog lang niet een sterretje worden hoor. Vrouwtje vertelt ons wel eens over Rakker, die een sterretje is en in Regenboogland woont. Wij kennen haar helaas niet. Maar wie weet, is kater Vlo of Katrientje haar wel eens tegengekomen. Heel veel plezier met het spelen met de veren.

  Pootjes en knuffeltjes, Binti & Zooka

  1. Hoi lieve Binti en Zooka, zeker weten dat het een biesonder kado was van Vlo. Ik ga de veren altijd bewaren, dus ik doe er heel voorzichtig mee.
   Doen jullie blaadjes vangen? Dat deed Popje, die hier voor mij woonde, ook! En jullie vrouw heeft wel gelijk, het is best koud nu buiten. Ik ben vandaag heel snel even naar buiten geweest voor mijn patroeje, en toen hóps weer op het grote bed gesprongen.
   Ik ga vanavond naar Vlo en alle andere sterren zwaaien, en dan zwaai ik ook naar Rakker!
   Ik hoop dat ik nu nog niet een sterretje word, want ik wil nog graag hier blijven. En ik hoop dat jullie twee ook nog een hele tijd wachten met een sterretje te worden!
   Lieve kopjes en knuffels terug van Bolle.

 12. Hallo lieve Ome Sir Bolle. Wat zal het voor u een verassing zijn geweest en wat mooi van Vlo en hoe lief dat hij een berichtje stuurt hoe het met hem gaat. Ik ben best even emo geweest van u bericht omdat het zo mooi en lief was en het is zoals u het schrijft. Hier leren wij iedere dag is een dag waarin je het beste ervan moet maken en dat doen wij ook. Ook hier heeft ons vjouwtje nog best vaak verdriet. Het verlies van mijn Tante Katrientje en de sterren Poppy en Vlo mijn vrouwtje heeft het helaas mee gemaakt. De ziekte van Poppy heeft ze 2 keer meegemaakt al heel erg lang geleden en ze zegt het is heel erg dat het nog steeds niet te genezen is, maar ze las ook dat er nu wellicht een doorbraak is. De stukke niertjes van Vlo is ook heel erg en ze zijn maar heel even ziek maar je kunt ze helaas niet beter maken. Ons vjouwtje zegt ieder verlies is erg, hier heb ik natuurlijk mijn broertjes verloren en dat maakt mijn vjouwtje verdrietig. Ze zegt het machteloos staan en zijn is zo pijnlijk je kunt niets doen. Laten we hopen met zijn allen dat er dit jaar niet nog meer sterren komen, en dat we genieten van iedere dag.
  Van ons allemaal maar speciaal van mij een megaknuffel

  1. Dag lieve krullenmamma Kyana, ik hoop dat je mijn antwoord nog ziet, want ik ben een beetje laat!
   Ja, wat biesondet hè, dat ik bericht kreeg van Vlo, ik was helemaal blij en ook verdrietig tegelijk.
   Want het is altijd moeilijk als iemand een ster is geworden, dat weet jij ook. Het is fijn dat iemand dan geen pijn meer heeft en niet meer bang hoeft te zijn, maar je doet diegene missen op aarde. Sterren zijn prachtigmooi, maar ze zijn zo ver weg en je kunt niet met ze knuffelen of met ze spelen.
   En je vrouw zegt het presies goed: je kunt vaak helemaal niks doen als iemand ziek is. Als iemand heeeeerel erg ziek is kan de dokter ook niks meer doen, en dan is gebeurt het dat iemand . Maar het blijft moeilijk, en ik begrijp niet waarom het gebeurt.
   Ik doe zeker weten met je mee hopen dat er geen sterren bijkomen dit jaar!
   Dag lieve Kyana, dankjewel voor je berichtje, ik vind het altijd gezellig als je je oom Bolle schrijft!
   Je krijgt een ekstramegaknuffel terug van mij, ook voor je famielie, maar de grootste, dikste, zachtste knuffel is voor jou en je kindertjes!
   Veel liefs van je oom Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *