Hoe ik weet dat het spelen klaar is

spelen

Ik ben een atleeties kater die graag slaapt en ook graag speelt, al slaap ik meer dan ik speel dat is ook omdat ik seeniejor ben. Ik speel van alles.

Aksie

Op de foto ben ik net klaar met heel veek aksie:

 • ik had ’s morgens al me uitgereikt met mijn poten op de plank, die is voor mijn nagels maar ik vind het beter als plank om me op uit te rekken en soms lig ik er lekker op
 • papier is leuk om mee te scheuren, maar het moet een krant zijn dat is het beste papier, met boeken kan ik niks dat is ander papier. En ik scheur een paar keer, daarna is het genoeg
 • de veter is voor als ik me oer voel, dan is het lintje niet genoeg. Met de veter kan ik rollen en bijten en van alles

Dus nou heb ik eigenlijk al een beetje verteld hoe ik weet dat het spelen over is. Het papier is klein gescheurd. Dan ligt het er en ik kan er niks meer mee. Het gefoel van binnen is weg. Dat kan langzaam weg gaan of ook opeens. En dan zit ik te kijken van wat nou.

Gefoel

Spelen doe ik alleen als ik het gefoel heb. Het is iets van oer, soms ook omdat ik nou echt goed en lang heb geslapen, en heel erg soms omdat mijn vrouw ergens mee wappert waardoor ik nieuwsgierig ben.
Komt het gefoel, dan speel ik.
Verdwijnt het gefoel, dan hou ik op.
Dus dat is eigenlijk super-eenvoudig.
Behalve voor thuis.

Thuis

Wat ik thuis best vaak heb, is dat mijn vrouw zegt dat ik moet spelen. Wegens mijn gezond. En eerlijk is eerlijk soms doe ik mee als ze met het lintje begint. Ook omdat het anders voor haar zielig is. Maar meestal niet want dat heb ik het gefoel niet. En dat gefoel komt helemaal niet als er iemand Bertje-Bertje staat te roepen en kijk-eens.  Waarom ze zo doet, snap ik niet. En zij snapt niet dat spelen iets is van gefoel.  Want dat is zo, echt waar.

11 thoughts on “Hoe ik weet dat het spelen klaar is

 1. Hallo Bert,

  Bert spelen is voor ieder van ons weer ander, jij bent van de korte spelen en dan heb je wel alles uit je katerlijf gehaald aan spelen en dan is het klaar. Ik doe heel veel ook alleen spelen en dat noemt vrouwtje mijn gekke-dolle 10 min. Ik race met mijn speeltjes brullend door het huis en ik heb met vrouwtje de afspraak moeten maken dat ik altijd voorrang heb. Kwam nogal vaak voor dat we tegen elkaar aan botste.Samen spelen vind ik ook heel fijn, maar nu hier in ons minihuisje do ik het wat minder samen. Ikke heb het ook zo druk met naar mijn vriendjes kijken en opletten dat die katten niet meer in mijn tuin komen. Ik heb vaak zo hard gebruld dat ze nu door de tuin van de buren lopen, maar ik kan ze wel zien. Soms komt die rare poes nog even bij mijn raam, ze is een dommert, want al is ze nog zo aan het rollenbollen ik wil geen verkering met haar miauw ik dan. Gelukkig gaat ze dan weer verder, nou ze zoekt maar een ander vriendje/dinnetje hoor.
  Je weet vandaag is het een extra grote Jippedag en o wat heb ik al veel knufjes , en lekkers gekregen en ook al een knuffelborstelbeurt. Vrouwtje neemt vandaag ook een hele luie dag en zo gaan w samen veel genieten, het wordt onze dag.

  Bert jij ook zo’n fijne dag samen met vrouwtje en anders krijg jij die wel in het weekend, dan is ze meestal wel thuis. Morgen moet mijn vrouwtje weer werken zegt ze, maar oke ik geniet nu dubbel.

  Van vrouwtje veel knuffels en grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, dat is heel belangrijk dat je weet wie voorrang heeft!! Mijn vrouw weet dat niet dat ik het moet hebben wegens dat ik moeilijk kan ophouden met rennen als zij in de weg staat. Wat goed dat jij dat thuis wel in orde hebt. Ik vind het ook fijn dat je minder last hebt van die poes op een dag snapt ze het en dan blijft ze weg zeker weten. En dan kun jij gewoon naar je vrienden kijken als ze er zijn. Ik hoop dat jullie samen een superfijne dag hebben!! poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert, hier gaat dat eksaktpresies zo, met spelen. Als ik wil spelen doe ik spelen. Als ik niet wil spelen doe ik het niet. Dat is best logies, en ook helemaal niet moeilijk te onthouden, vind ik.
  Maar soms ben ik keihard aan het rondrennen en dan moet ik wachten (dan roepen mijn mensen wacht eventjes! Maar dat kan ik dan helemaal niet!). En soms kom ik binnen uit mijn tuin en wil ik gaan slapen en dan gaa mijn vrouw klaar zitten met mijn veren. Terweil ik dus nergens om vraag! Soms speel ik dan eventjes mee, maar soms ook niet. Want straks moet ik de hele tijd spelen! En daar heb ik helemaal geen tijd voor.
  Ik ben blij dat jij dat probleem ook hebt Bert, dan weet ik dat het iets van vrouwen is. En dan weet ik dat het geen zin heeft om te proberen het te begrijpen of te veranderen.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Hoi Bolle dat snapt toch iedereen als je rent dan kun je niet wachten. Je wacht. Of je rent. Maar niet alletwee. En dat van het spelen heb jij dus ook. Mijn vrouw zegt altijd dat ik katerdingen moet doen en zij vrouwendingen en dat we het van elkaar niet hoeven te snappen maar Bolle, ik weet gewoon dat ze me toch wil begrijpen. Dat snap ik dan weer niet meer. pootje van mij

 3. Dag lieve Bert, je hebt weer een mooi stuk geschreven over jouw spelen. Je moet zelf willen spelen en niet moeten, precies wat Floortje ook wil. Als ik wil spelen gaat Floortje zitten kijken met een gezicht van nou nou, kijk dat mens nou spelen met een klein balletje of een veer. Ik begrijp nu uit jouw blog hoe het in elkaar zit. Tot grote tevredenheid van Floortje. Fijne dag lieve katervriend samen met jouw lieve vrouw en kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

 4. Lieve Bert,

  van mij eigen heb ik nie zofeel gefoel foor mij speele. En jij heb gelijk, jij foel het of jij foel het nie. Dan kan jou vrouw nog zo graag wille speele, assie er geen gefoel bij heb dan kom jij nie in jou akzie. Mij vrouw zeg Loes jij moet meer speele weeges jou buik. Ik geef er niks om Bert.
  Soms ren ik wel door mij huis en ofer mij groote bed. Assie foel dat jij zofeel blij zijn in jou eigen heb. Dan kom er beweeging in mij poote en jij leef jou eigen uit.
  En soms heb ik wel het gefoel van meppe teege ies wat beweeg. Maar meesal kijk ik gewoon naar mij vrouw assie probeer met mij eigen te speele. Dan ben ik wel in mij eigen gedachte.
  Mij erfaring is dattie speele nie kan forseere. Jij heb speelpoese en jij heb denkpoese.

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje, ja misschien ben jij een denkpoes, maar je hebt wel gefoel voor spelen. Meppen. Rennen. Dat is ook spelen, maar als je denkpoes bent dan denk je vast: waarom, waarheen, waarfoor. Dus misschien kun je zo meer aan atleeties doen wegens je gezond, daarvoor is het nou nodig, je Bertje

 5. Hoi Bert, wij hebben niks meer aan je verhaal toe te voegen. Als wij zin hebben om te spelen , dan spelen wij , hebben wij geen zin, dan kan onze vrouw nog zo haar best doen, maar dan hebben wij geen zin. Dat vrouwen dat niet snappen snappen wij weer niet. Soms gaan we hier ook heel hard hollen, dat is oer, alleen Bas doet dat niet. Die hebben wij nog nooit zien hollen, maar hij is dan ook al bijna 15 jaar, dus al super seeniejor. En hij heeft waarschijnlijk op straat al genoeg moeten hollen.
  Knuffels van ons alle zes.

  1. dank jullie wel voor de steun!! ik ga ook niet meer hollen als ik 15 ben net als Bas, volgens mij hoeft dat van niemand meer dan!!

 6. Bert inderdaad het gefoel moet er zijn om te spelen!!!!
  Onze vrouw wil ook wel eens met ons spelen en meestal als wij er geen zin in hebben!!! Wij kijken haar dan aan, draaien onze kop de andere kant op en lopen weg!!!!
  Het leukste spelen is als onze vrouw in bed ligt!!! We beginnen in de woonkamer, rennen de trap op, de slaapkamer in en dan over onze vrouw die in bed ligt naar de vensterbank op. (Soms, nou ja eerlijk is eerlijk vaak) springen we op haar.
  Van de vensterbank springen we dan op de kast. Maar ja dan moeten we natuurlijk ook weer terug!!!!!
  Je begrijpt dat onze vrouw dat niet erg leuk vindt!!
  Maar wij hebben wel onze actie gehad en kunnen dan ook lekker gaan slapen.

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. hoi allemaal ik vind dat jullie goed naar je gefoel luisteren en dat is belangrijk voor het echte spelen, dat zie ik aan wat jullie doen. Dat kan alleen met gefoel. En misschien vindt jullie vrouw het wel heel erg leuk alleen wil ze dat niet zeggen!! pootje van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *