Loesje vertelt assie vriendschap heb…

vriendschapVandaag wil ik u eers fertelle van mij goede nieuws, mij antibiootie foor mij niese is gestop. Assie twee weeke jou antibiootie slik hebbie er ook wel weer genoeg van.

Zorrug

Mij niese is nou ofer maar mij vrouw heb nog wel zorrug om mij oog. Zij maak het iedere dag schoon maar ik vin er niks aan. Het heb foor mij eigen maar een foordeel, dattie mij altijd mij snek geef assie klaar is. En ik krijg ook knuffels en mij vrouw zeg lieve woordjes teege mij eigen.
Mij vrouw zeg Loes jij heb jou laaste antibiootie gehad. Toen ben ik naar mij denkpaal gerend want ik foelde mij eigen befrijd. Mij vrouw schrok van mij plosselinge aktiefieteit, maar soms moet jij gewoon in jou beweeging koome. Op mij denkpaal foel ik mij eigen veilig en toen heb ik naar mij friendjes over ze reegenboogbrug gekeeke. Jij weet zij waak ofer jou gezond en jij foel jou emoozie.
Van mij eigen ben ik nog in mij rou-proses van mij vriend Vlo maar jij moet akzepteere en loslaate. Van mij eigen vin ik loslaate moeiluk assie vriende ben. Jou hart is toch foor altijd ferbonde.

Spesiejaal

Assie vriende ben dan ben jij wel spesiejaal. Van mij eigen heb ik vriendjes maar ik heb ook verkering. Mij verkering is mij aller spesiejaalste gefoel. Dattie foel jij kan nie nóg meer foele want dan bars jou hart oope van jou geluk. Mij verkering is mij Bert, hij geef mij flinders en kriebels en hij raak mij diepse snaar in mij hart. Het is mij spesiejaale snaar, mij verkering-snaar. Misschien heb u die ook, u kan hem foele assie iemand ken die u verkering is. Mij erfaring is dattie er suinig op moet zijn want het is jou mees gefoelige snaar. Misschien vraag u ze eigen nu af offie ferder nog meer kan foele? Assie zofeel gefoelens heb als mij eigen dan weet jij, jou hart heb meer te geeve. Van mij eigen heb ik ook mij friende en assie echte friende heb dan foel jij het ook in jou hart.
In mij eigen gefal is mij hart groot. Mij hart is als mij buik, er kan bes feel in. Dan hebbie wel geluk want jij heb feel gefoelens. Mij Bert en mij eigen heb onze mooderne relazie. Dan kan jij ook vriende hebbe maar jij spreek wel af, jou vriende kom nooit aan jou verkering-snaar.

Hartjesdinnetje

In mij ferleede heb ik mij grootse vriendschap gehad met mij hartjesdinnetje prinses Katrientje. Van mij eigen foel ik nog steeds mij ferdriet en mij hart mis haar. Assie iemand teegekom die jou andere stuk van jou eigen is dan foel jij jou eigen wel kompleet. Wij heb saame feel meegemaak en jou hart breek assie het los moet laate. Assie vriende ben doe jij soms gekke dinge, daar ben jij ook vriende voor. Jij fertel elkaar alles en jij deel geluk en ferdriet met elkaar. Gelukkig heb ik op mij Feesboek nog meer dinnetjes, dan kan jou vriendschap weer groeie.

Goede foorbeeld

Maar van mij eigen heb ik ook mij vriende op mij feesboek en op mij Bert ze blog. Jij hoor faak dattie als poes nie bevriend kan zijn met jou kater. Als mooderne huispoes wil ik daar vriendschaptoch ies ofer zegge. Jou hart is jou hart en assie toefallig goed op kan schiete met jou kater dan kan jij gewoon vriendschap hebbe. Mij Bert heb ook poeze op ze feesboek en hij is bevriend met iedereen. Mij Bert geef ze eigen goede foorbeeld en hij heb ook verkering.
Misschien vin u het assie mens ben moeiluk,  maar dan kan u wel een foorbeeld neeme aan al mij kattevriendjes. Zij doen nie moeiluk van ze eigen. Dan hebbie wel jou mooie weereld.

Hartwens

Mij hartwens is dat iedereen van ze eigen vriendeluk is foor elkaar. Mij vriend Vlo was mij vriendelijke katerman, hij heb altijd ze goede foorbeeld gegeeve. Daar kan jij jou les van leere en het is belangrijk. Vriendschap is biesonder en jij ben rijk assie het heb. Jij ga foor elkaar door jou dik en jou dun.
Van mij eigen ga ik fooral door mij dik want mij dun werrek nie zo goed. Selluf zie ik dat nie als mij hendikep want jij kan ook dikke vriende zijn met iemand. Vriendschap is mij mooiste gefoel naas mij andere gefoelens. Jij bennie ferplicht om vriende te zijn assie nie wil, jij mag selluf kiese. Soms bennie gewoon vriende van jou eigen en jij ben het de rest van jou leeve. Mij erfaring is dat assie vriendeluk ben jou hart oope sta foor vriendschap. Jij laat jou ander in ze eigen waarde. Jij ga nie blaase en jij hoef nie te vechte om jou eigen te laate zien.

Assie jou hart laat zien ben jij feel grooter. Van mij eigen laat ik soms mij buik zien, weeges dattie zo groot is. Dan kan jij soms nie anders…

Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt assie vriendschap heb…

 1. Hoi lief dinnetje Loesje, wat een mooi blogje heb ie weer geschreven. En wat een mooie woorden over friendschap. Ik heb hier in huis één grote friend en dat is mijn grote broer Oliver. Soms delen we een mandje en hij en ikke wassen elkaar soms. Mijn kleine zusje Juultje vind ik nog steeds niet zo leuk, dus of ik ooit dinnetjes met haar ga worre dat weet ik niet hoor Loes, soms komt ze heel dicht bij mij en dan laat ik haar weten dat ik als Diva daar niet van hou. Ze moet wel haar plekje weten. Ik weet niet of ik je raad ga opvolgen om mijn hartje voor haar te openen, daar ga ik nog effe over nadenken. En Loes over verkering gesproken, dat heb ik niet dus ik weet niet zo goed wat voor gevoelens je dan moet hebben. Misschien hetzelfde als wat ik voel voor Oliver, maar hij is mijn broer, dus daar kan ik geen verkering mee hebben. Ik moet eens goed over je woorden gaan nadenken, lieve Loesje.
  Heel veel dinnetjes knuffies van Kruimel, de diva van deze blog, hihihi

  1. Lieve Kruimel,

   jij ben mij lieve dinnetje en jij ben spesiejaal want jij ben mij Diefaa dinnetje. Van mij eigen heb ik maar één diefaa dinnetje, dat moet jij wel weete.
   Mij hart is blij dattie er zo goed ofer nadenk want het is belangrijk. Jou besse vriend is jou broer Oliver en dan foelie toch ies spesiejaal. Maar assie broer en zus ben hebbie meesal geen verkering maar jij ben wel heel belangrijk foor elkaar. En jij mag selluf kiese Kruimel, jij hoef nie met iedereen vriendjes te zijn.
   Mij hart is blij dattie toch na ga denke ofer jou zusje Juultje. Neem van mij eigen aan dattie jou eigen geluk beeter foel assie elkaar in ze eigen waarde laat. Misschien wor jij nog dinnetjes, jij hoef het nie te forseere. Jij ben goed beezig Kruimel, jou vrouw zal tros op jou eigen zijn.
   En jij heb jou famielie fol met jou vriende. En fergeet jij nie jou vriendjes op mij Bert ze blog.
   Saame sta wij strerruk!

   Lieve kopjes foor jou vrouw en jou broers en jou zusje Juultje en jij krijg mij spesiejaale dinnetjeskopje,

   Liefs van Loesje

 2. Oooh mamsie, uwes sjeef mooiiii.
  Ikke sat te denke, ikke sjrok. Mamsie? Ikke hep, buite jiekie, een fjientje maar. Hij heet cody.
  Jiekie is me furrkeering. Me awwessie. Me loef!!❤❤❤❤❤❤❤
  Ferders heppik awween ooms en tantes.
  Ikke weet niet offe dat errug is?
  Uwes mag tog ook fjientjes heppe? Solang uwes awween maar kjuffelt met oompie bert. Hihihi.
  Oompie bert hep tog ook fjientjes en fjiendinne? Maar hij hauwt fanne uwes ❤
  Koes koes mammaloes

  1. Ooooh mij Doorie,

   wat bennie tog jou wijse neus van jou leeftijd. Jij zeg het goed, MammaLoesje knuffel alleen met jou oom Bert. En mij jonge knuffel alleen met ze verkering mij sjoonezoon Jiekie. Maar daarbuite hebbie nog jou heele weereld en jij heb jou ooms en jou tantes en jij heb jou niggie met ze mooie krulliewullie. Van jou vriendje Codie heb jou MamaLoesje nog nooit gehoor. Jij moet jou mamsie wel alles fertelle anders kan zij jou eigen niemeer in jou gaate houwe. En jij moet jou mamsie beloofe dattie nie met iedereen meeloop want jij ben nog groot van jou klein zijn. Jij weet nooit met jou jeug van teegewoordig en jij ben spontaan en jij ben lief.
   Jij kom er wel, MammaLoesje maak ze eigen daar geen zorruge ofer,

   Koes koes van jou MamaLoesje

   1. Ooooh mamsie. Cody isse een gewoon fjientje.
    Jiekie is me awwessie❤❤❤
    Cody hep lange haartjes, maar ikke fin kwullies mooier. Eg!! 😸😸

    1. Oooooh hebbie lange haare in ze vacht…
     Assie weer een keer langskom moet jij jou vriendje wel foorstelle aan jou MamaLoesje. Beloofie dat aan jou MamaLoesje

     Koes koes van jou MamaLoesje

 3. Lieve Tante Mamsie Loesje. Wat heb u toch weer mooi geschreven. Vjiendsjap is spesjiaal en daar moetse u sjuinig op zijn. U liefdesjaar voor Ome Bert is een speciale sjaar daar is geen andere juimte in die sjaar. De vjiendsjap snaartjes zijn ook bijzonder. Wij zeggen op alle snaartjes moetse u sjuinig sjijn. En wij sjijn blij met u sjijn vjiendsjap sjaar. En wij bjijven alsjijd vjiendjes hoor want u zit bjij ons allemaal in onsjes vjiendjes hart.

  1. Oooooh mij lieve sjoonzoon en mij niggie met de mooise krulliewullie

   dank jou wel van wattie mij eigen schrijf ofer mij verkeringsnaar van mij Bert en dattie ook vriendjes heb in jou hart. Dan ben jij goed beezig en dan is jou hart rijk.
   Jullie tante MammaLoesje heb ook ze groote hart en ook ze buik zit fol met mij gefoelens. Van mij eigen ben ik heel tros op jullie want jullie ben met zofeele en jullie zijn lief foor jullie allemaal en jullie vrouw en jullie vrouw ze verkering
   Dan hebbie feel om lief foor te zijn,

   Tante MammaLoesje koes koes

 4. Lieve Loesje, wat heb je weer een mooi en leerzaam stuk geschreven. Ik heb het samen met Floortje gelezen. Het is heel fijn als je zoveel vriendjes en dinnetjes heb, zoals jij ook schrijft: samen kunnen we alles aan. Zo voelen wij dat ook lieve Loes, we staan poot in poot en poot in hand. Wat fijn dat je geen antiebioot meer hoeft te hebben, een opluchting denk ik. Fijne dag dag nog Loezepoes, zachte kopjes van jou dinnetje Floortje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Lieve mevrouw Ina en Floortje,

   wat schrijf u dat mooi, dattie poot in poot en poot in hand sta in u leeve. Dan hebbie wel u mooie weereld en u heb gelijk, saame sta wij feel sterker.
   Assie u poote in elkaar sla kan jij feel bereike en jij foel geluk in u hart.
   Van mij eigen foel ik mij nu ook sterker mevrouw Ina. Zonder antibiootie is fijner en jij moet altijd poositief blijfe van jou gezond. Hoop dat mij niese nu niemeer terugkom maar jij weet het nooit van jou niese assie groonies ben.
   Geefie mij dinnetje Floortje mij zachte kopjes en u krijg ook kopjes want u ben mij mensedinnetje,

   Liefs van Loesje

 5. Wauwwwww Loesje wat een prachtig verhaal!!!!!
  Het klopt helemaal wat je schrijft!!!
  Liefde, vriendschap, vriendelijkheid, een lief woord is zo ontzettend waardevol!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Lieve mevrouw Ceciel,

   dank u wel met wattie mij eigen schrijf en mij hart foel. U begrijp mij eigen.
   Dattie vriendeluk kan zijn beteken zofeel en jij hoef nie te blaase want jou weereld wor er nie mooier op. Assie vriendeluk ben kan jij ook feel meer vriende maake en dat is belangrijk.
   Dank u wel dattie mij eigen zo goed snap,

   Liefs foor jullie allemaal van mij eigen,

   Loesje

 6. Lieve Loesje,

  Wat een prachtige schrijf van jou. Er is niks zo mooi om veel vriendjes en dinnetjes te hebben. Veel van elkaar houden en er altijd voor elkaar te zijn. Kijk maar als iemand ziekjes is of een ster is geworden wat er dan onder de vriend(innetjes) van de blog en site van Bert gebeurt. O wij zijn een hele grote club die echt elkaar steunen en er voor elkaar zullen zijn.
  Hier thuis heb ik ook veel vriendjes gehad, we hielden van elkaar en als er eentje het moeilijk had waren we er voor dat vriendje. Ja helaas zijn mijn vriendjes allemaal een ster geworden en die mis ik wel, Net als Katrientje, Poppy en Vlo. we moeten dan gaan proberen om het een plaatsje te geven en ook vooral voor de vrouw en man van het ingeslapen vriendje te zijn, want die hebben het o zo moeilijk. Wij als grote vriendjes club doen dan allemaal de poten om elkaar en zo kunnen wij helpen om verdriet te dragen.

  Loesje als je veel liefde en vriendschap geeft en deelt zal je op de duur heel veel terug krijgen. Mocht het niet zo zijn omdat die andere dat niet wil, dan moet je het er maar bij laten en verder gaan met wel goede vriendjes.

  Zo Loesje ik ga nu met vrouwtje een klein feestje doen voor ons voor altijd huis en 17 Febr. Krijgen we de sleutels en kan het opknappen beginnen. Oeps wat had ik me toch een groot kadoo gekregen he, zo’n super zachte mand en komt goed uit voor Jip je koukleum, want als ik daar in ga liggen dan lig ik heel warm en zacht. Ikke heb vrouwtje al veel kopjes gegeven hoor, wat ja bovenaan mijn lijstt van vrienden is vrouwtje mijn allergrootste vriendin en dat heb ik haar ook goed laten weten met er voor haar te zijn en te troosten toen vrouwtjes hartsvriendin ook over de regenboogbrug ging en nog doe ikke vrouwtje troosten.

  Loesje heel veel dankjes voor jou vriendschaps schrijf en veel mensen moeten dit maar ens goed gaan lezen zegt vrouwtje, kunnen ze een voorbeeld aan nemen.
  Heel veel knufjes van vrouwtje en reuze grote poot en kopje van jouw, Floris en zusje en je vrouw. van jullie grote vriendje Jip

  1. Dag lieve Jip en mevrouw Jip, vier maar een superfijn feest met zijn tweetjes! Ik stuur jullie in gedachten slinger en feesthoedjes op!
   En nog een ekstrazachte troostknuffel voor je vrouw van mij, en ook van mijn mensen.
   Veel lieve kopjes en grote brede pootjes van je grote vriend Bolle,

   1. Hallo Bolle,

    Dank je wel hoor en ik heb de in gedachten slingers en ballonnen opgehangen. Toen vrouwtje vanmiddag thuis kwam was ze heel blij en riep, Jip nu hebben we huis huis eggies, ik heb de papieren bij een voorname meneer getekend en nu gaan we wachten tot 17 Febr. want dan krijgen we de sleutels en kunnen er veel mensen in ons huis gaan werken om er ons fijne huis van te gaan maken. Als ik dadelijk mijn slaapje gedaan heb krijg ik een heerlijke snek. Omdat het vandaag voor ons een groot feest is heb ik van vrouwtje een hele grote zachte mand gekregen. Staat wel bij Bert op de site maar ik weet niet of je het kan zien, probeer het maar en anders moet vrouwtje het nog maar eens een keer erop zetten voor jou. Zo nu vlug mijn dutje gaan doen . Kopjes en pootjes voor jou en je vrouw en manmens van mij en van vrouwtje een grote knuf. Je grote vriend Jip

  2. Lieve Jip,

   dank jou wel foor jou mooie schrijf wattie mij heb gedaan en mij hart is blij dattie fees heb van jou foor altijdhuisje. En jou vrouw krijg ze sleutel en dan ga jij na jou nieuwe huis en dan hebbie misschien weer jou fees. Ooooh Jip jij ga nu nog gelukkiger worre. En mij hart is ook blij foor jou vrouw, mevrouw Jip. Zij heb zo hard gewerrek foor jou foor altijdhuisje, dan kom alles wel goed.
   Willie jou vrouw wel mij zachte kopjes geef Jip. Zij heb het nu moeiluk assie ze hartjesdinnetje ferloore is. Mij erfaring is dattie dan pijn heb in jou hart. Gelukkig hebbie jou eigen want jij ben jou vrouw ze groote Jippevriend. Dan heb mij hart wel meer rust.

   Jip jij zeg het mooi, assie iets heb met iemand van mij Bert ze blog of van jou Feesboek dan sla wij ze pootjes om ze hart. Dan sta wij allemaal op en wij geef hellep. Ook voor de vrouw en ze menseman want dat is belangrijk. Dattie iemand nie alleen laat van ze eigen. Jij ben vriende en jij zorrug foor elkaar.
   Jip mij hart hoop dattie lekker in jou warme mand ga ligge assie zin heb. Jij heb wel jou mooise mand van mij Feesboek gekreege. Hoop dattie nu nooit meer kou aan jou poote heb.
   Jip jij ben wel mij lieve vriend van mij hart,

   Jij krijg zachte kopjes en ook voor jou vrouw mevrouw Jip,

   Liefs van Loesje

 7. Lieve Loes, wat heb je mooi geschreven van liefde en vriendschap en verkering.
  En over dat je antibiootie klaar is. Gelukkig maar!
  Of je nou famielie bent, of vrienden of vriendinnen, of verkering van elkaar, het is allemaal liefde. En allemaal weer anders. Maar iedereen heeft liefde genoeg, het is nooit op!
  Jij hebt verkering met je Bertje, je hebt je vrouw, je hebt je broer Floris en je zusje Zusje, je zoon Doorie, en dan nog vrienden en vriendinnen en dan ook nog je sterren, Dat is toch super? Liefde wordt alleen maar meer als je veel liefde geeft. En liefde blijft altijd, ook als iemand een ster is geworden. Daarom heb je nog steeds vriendschap voor Katrientje, en voor Vlo. En liefde voor je zoon beebiePop.
  Ik vind het een beetje ouderwets dat een damespoes geen vrienden mag zijn met een jongenskater, of dat een jongenskater geen poesen als vriendin kan hebben. Jij bent een superlieve vriendin van mij, en jij en ik hebben allebei verkering. Dat geeft toch niks? Dat is toch heel anders?
  Ik mis Vlo ook, hij was een superlieve kater. Je hebt gelijk, hij was altijd vriendelijk en dat is heel mooi. Hij was en blijft een lieve vriend van ons allemaal, ook als ster.
  O, als we toch allemaal vrienden en vriendinnen zouden zijn, overal op de wereld! Niet alleen katten, maar ook mensen en ooliefanten en spinnen en koneintjes en flinders en sgildpadden en vogels! Allemaal, echt iedereen. Dat lijkt me zooo biesonder, dan hoeven we niet meer ruzie te maken of te blazen of te krabben of te beiten.
  Dankjewel voor je mooie letters, recht uit je mooie hart. En dat met die buik, dat je die laat zien, dat heb ik soms ook… maar een zachte ronde warme buik is ook mooi, dat vind ik!
  Hele lieve vreindschapskopjes voor jou van Bolle. En je vrouw en Floris en Zusje krijgen ze ook!

  1. Lieve Bolle,

   oooooh wat zeggie dat mooi, dattie hoop dattie flinders en ooliefante en assie teigers heb en spinne en jou gesgilde padde en nog feel meer, dattie allemaal saame liefde en vriendschap foel. En dattie niemeer hoef te blaase en te krabbe. Dattie allemaal jou hart foel en dattie lief ben foor jou omgeefing.
   En jij heb gelijk, het maak nie uit offie verkering heb en jij moet nie ouwerwest zijn. Wij heb allebei verkering van onze eigen en wij zijn vriende van onze hart. Dan bennie nie ouwerwest maar jij ben moodern. En jij leef met jou hart. Assie leef met jou hart kan jij gelukkig zijn en jij heb het nie noodig Bolle. Jij heb het nie noodig van onvriendeluk zijn.
   Wij heb allemaal geleer van Vlo en dattie altijd vriendeluk was. In mij hart is mij vriend Vlo mij vriendelukke ster ofer mij Reegeboogbrug.

   Dank jou wel Bolle dattie altijd lief ben foor iedereen en dattie zofeel vrienschap geef op mij Bert ze blog. Jij geef jou goede foorbeeld en jij gebruik letters van jou hart.
   Mij hart is tros dattie jou goeie vriendin mag zijn en mij hart foel ze eigen ook gelukkig.
   Jij krijg mij zachte dinnetjeskopjes en het is spesiejaal. En ook voor jou vrouw en jou menseman.

   Liefs van Loesje en ook van mij famielie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *