Hoe ik warme pootjes maak

pootjes

Ik ben een binnenkater maar ik merk van alles van buiten. Het is nou koud. Bij mij thuis staat de verwarming aan. En toch moet ik extra zorgen voor warme pootjes.

Ruiken

’s Morgens als mijn vrouw naar de badkamer is dan staat de deur van de huiskamer helemaal open. Dus dan ga ik naar beneden, om aan de voordeur te ruiken. Lekker koud aan mijn neus. Ik weet dan ook wat er in de straat gebeurt, dan ruik ik dus. Maar eerlijk waar, het is even lekker koud en daarna foel ik nou wil ik weer naar de warmte dus ik hop, de trap op en naar de huiskamer.

Slapen

Iedereen denkt als je slaapt dan word je warm maar dat is niet zo. Ik moet eerst warm zijn dan pas kan ik slapen. Wie kan er nou slapen met koude pootjes, serieus!! Hoe kom je aan warme pootjes:

 • aaien helpt maar een beetje, het is vooral voor het warme gefoel van binnen
 • wat heel goed is dat is op je eigen voorpoten gaan liggen en dan je achterpoten dicht tegen je lichaam houden, dan moet het wel warm in de kamer zijn natuurlijk
 • als je al doezelt of gewoon ontspannen bent kun je je poten onder een dekentje doen, dat doe ik op de foto. Dus dan heb je de erfaring dat je poten steeds warmer worden en dat je langzaam in slaap gaat. Perzoonlijk vind ik dat superfijn.

Soms wil mijn vrouw mijn achterpoten vasthouden in haar hand, dat is wel warm maar ook een beetje eng dus dat hoeft maar even.Β  En helemaal onder een dekentje durf ik niet dan word ik gespannen wegens erfaringen van vroeger.

Wakker

Als ik klaar ben met slapen dan word ik wakker. Het liefste heel langzaam met gapen en om me heen kijken. En dan heb ik nog steeds warme pootjes dus dan voel ik me superontspannen en wakker en warm en dan ben ik heel tevreden.

19 thoughts on “Hoe ik warme pootjes maak

 1. Hajooo oompie bert. As ikke in mijn mantje wig dan hep ikke ook alleteit kauwe pootjes. Want mijn mantje is me eigeluk te kwein.
  Maar hij wigt sjo wekker hihihi.
  Ikke ruik afentoe wel eg buite. Ikke mag op ballekon. Nauuuu dan heppik kauwe foetjes. En dan ren ik naar me mense en laat hun foele. Dan segge se brrrrr doorie… je hep kauwe poote. Ja… hajjooooo, dat laat ik jullie tog ook foele?

  Ook ikke durf nie onner dekentjes te wigge oompie. Ikke fin dat eggie eng.
  Pootjes oompie 🐾🐾

  1. hoi Dorus dat heb ik ook van dat dekentje. Dat het eng is. Soms kan het even en daarna zegt mijn gefoel dat het dekentje eng is en dat het weg moet. Dat is als ik er helemaal onder lig, alleen met mijn poten gaat wel. Maar Dorus, dat geeft helemaal niet. En jij durft zo heel veel thuis, dat dekentje hoeft niet!! poot van Ome Bert

 2. Lieve Bert,

  van mij eigen vin ik het belangrijk dattie warme poote heb. Jij heb gelijk assie zeg, met jou kouwe poote kan jij nie slaape. Ook al bennie altijd binne jij kan best kouwe poote hebbe. Van mij eigen lig ik ook op mij denkpaal boofe mij ferwarming en dan wor mij buik en mij poote warm. Of ik lig op mij kussen of op mij deeke.
  Op mij groote bed slaap ik meestal boove op mij vrouw, dan ben ik warm in mij hart en mij poote.
  Mij erfaring is wel Bert dat mij poote warm zijn als ik van mij eigen bij mij vrouw op ze schoot lig. Dan hebbie warmte van jou hart in jou poote.
  Dat is mij fijnste warmte,

  Liefs van jou Loesje

  1. hoi liefe Loesje warm van binnen dat is ook heel erg belangrijk dat heb ik geleerd toen ik hier kwam. Eerst het warm van ik heb een thuis. Toen kwam jij in mijn lefen Loes en toen had ik warmte in mijn hart ik wist geeneens dat het zo kon. Dus nou zorg ik voor warme pootjes en dan is alles goed. je Bertje

 3. Goedemorgen Bert,
  Warme pootjes zijn heel belangrijk als je wilt gaan slapen Bertje. Zal ik jou eens wat vertellen? Ik kan ook niet slapen als ik koude pootjes heb. Terwijl ik toch geen poes ben, alleen maar de frouw van Floortje. , Jij hebt een keigoede manier om warme poote te krijgen, gewoon onder het dekentje. En dan gaat alles vanzelf. Je hebt ons weer wat geleerd lieve katervriend. Fijne dag samen met jou frouw en kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje ik kan maar met een deel van mijn poten onder het dekentje anders is het eng. Dus zo gaat het net. En anders ga ik weer op mijn poten liggen dat durf ik altijd!! poot van mij

 4. Goedemorgen Bert, wij vinden het ook fijn als we het lekker warm hebben hoor, en koude pootjes daar is niks aan. Als wij koude pootjes hebben gaan we lekker in onze warme mandjes liggen, soms alleen en soms dicht tegen elkaar aan. Of als onze vrouw thuis is dan gaan we dicht tegen haar aan liggen of bij haar op schoot. Want als je het lekker warm hebt dan slaap je toch het fijnste. Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje, wat supergezellig om zo tegen elkaar aan te liggen of tegen je vrouw dan is het net alsof je hetzelfde liggaam bent en hebt dat is biesonder. Ik durf alleen in de arm van mijn vrouw te liggen veel meer tegenaanelkaar is moeilijk. pootje van mij

 5. Bert inderdaad koud hebben is niet fijn!!!!
  Maar onze Izzy heeft daar ook iets op bedacht!!
  Zij gaat op de vensterbank liggen en laat de pootjes die koud zijn over de rand hangen………en dan hangen ze net boven de verwarming en zo worden ze dan lekker warm!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 6. Hallo Bert,

  Jij ik sta boven aan de lijst van koukleum zegt vrouwtje, misschien wel zo gekomen door mijn eerste jaar van bij iemand anders wonen. Daar was het in de winter toen vreselijk koud en moest ik samen met mijn zusje Janneke en daarna alleen op de beton vloer in een schuurtje slapen en het was een winter van meer dan 15 koude graden met vriezen.
  Ik vind het heerlijk om in manden te slapen, in mijn kuildeken en vooral onder een deken of s nachts onder het dekbed tegen vrouwtje aan. Ja kom ik naar haar toe en ze zegt, Jip je hebt je ijsklompjes nog aan.
  Ja om warm en je fijn en veilig te voelen moet je warm zijn, en met een stel ijsklompjes kan geen dier of mens slapen hoor.
  Je hebt van mij al heel wat foto;s gezien van Jip de koukleum, maar Bert dat jij niet onder een dekentje durft is toch niet erg, jij hebt jouw manier om je fijn te voelen. Jij hebt weer dingen die jij kan en ik niet durf. Zo zie je maar we zijn allemaal verschillend en dat is zo het mooie van ons.

  Zo Bert ik moet weer weg achter het typelding voor de schrijf. Vrouwtje heeft het drukjes nu, morgen een belangrijke dag.
  Fijne dag en knuf van vrouwtje, grote poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip dat is zo dingen van vroeger kunnen heel erg diep in je gaan zitten dat je er opeens gefoelens van krijgt en dat heb jij dus met kou. Ik misschien ook. Als jij van die fotoos laat zien dat je helemaal diep onder een deken ligt dan vind ik dat leuk en stoer vooral omdat ik het zelf niet durf em jij wel!! Met als onze vrienden bij elkaar is er altijd wel iemand die wat durft dus dan kunnen we alles! poot van je vriend Bert

 7. Hoi Bert, ik doe net als Izzy, ik doe mijn pootjes van de vensterbank laten hangen, voven de verwarming. Dat is heerlijk warm. Maar ik vind jouw idee om alleen je poten onder een dekentje te doen ook heel ert goed! Ik wil absoLUUT niet onder een dekentje, dat vind ik supereng. Maar alleen mijn voeten, daar had ik nog nooit aan gedacht. Dat ga ik eens proberen, dat durf ik vast wel.
  Als ik op mijn kurk slaap lig ik op mijn poten, dan blijven ze vanzelf warm, dat is makkelijk.
  En ik denk dat mijn voeten gewend zijn aan kou, wegens dat ik een binnen en buitenkat ben.
  Hoe dan ook, goed en warm slapen is voor iedereen belangrijk!
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. hoi Bolle wat jij en Izzy doen met dat hangen snap ik niet, hoe zoiets moet. Ik denk dat ik niet atleeties ben op die manier. Alleen voeten kan net want helemaal onder een dekentje dat lukt me gewoon niet dat is eng dat ben ik met je eens. Alleen voeten is een heel ander gefoel je bent dan nog steeds van jezelf en niet door een dekentje gepakt dus dat is anders, warm pootje van mij

 8. Hoi Bert, warme pootjes zijn lekker. Vrouwtje warmt ze soms op door pootjes in haar handen te houden. Binti kruipt nog wel onder een dekentje, dan word je vanzelf wel warm. Zooka ligt vaak op schoot bij vrouwtje. Zo warmen ze elkaar op. Of we stoppen onze pootjes onder ons eigen lijfje, zo worden ze ook warm. Warme knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

  1. hoi Binti en Zooka, dat van vasthouden doet mijn vrouw soms ook maar anders denk ik. En op je poten gaan liggen dat is eigenlijk het beste het werkt altijd dus dat is goed, pootjes van mij

 9. Hoi Bert eat super slim van jou om je pootjes onder je lijf te doen ik ga dst ook doen zo want het wordt nu kouder in de avond, maar overdsg leek het wel lente hier in Limburg raar maar waar.
  Voor mij hoef de kou niet maar vrouwke zegt Ollie het moet wel gaan vriezen hoor want dat is beter voor de mens en dier ed.
  Ik begrijp het niet maar dat hoeft ook niet dat denken laat ik maar aan mijn personeel over.
  Ik ben gewoon tevreden mer mijn leventje hier en ook mijn mijn vriendinnetje Gijsje en dat is harstikke fijn.

  Je vriendje Ollie

  1. hoi Ollie je kunt het altijd proberen misschien is het fijn. Warme poten zijn gewoon belangrijk. Ik ben nog nooit in Limburg geweest het lijkt me fijn dat het er overdag lente is!! poot van mij

Reacties zijn welkom