kater Dorus over: as je beina jaarug ben en zo

Dorus
Hajooooo daar benne ik weer. Uwes poinkiepoinkkater. Waar ga ikke het fan mijn dag oofur heppe? Oofer hut affescheit neme fanne mijn nuljaar.

Uwes weet missjien nog niet, maar oppe 3 mei fan dit jaar worre ik een jaar. Eg!!
Ikke fin dit een wondertje op zig. Want wie hat dat nu gedagt?

Jaarug

Uwes weet fan de siekte die in me annere familie sit. FIP. Datte is een hewe nare siekte. Doodeluk. Me mense waare evve bang datte ik me eerse furrjaardag nie sau hale. Nau… eg wel. Ikke wil wel weete wat hut is om jaarug te sjijn. Het sgijnt weuk te sjijn. Dan kjijg je kadootjes en sta je in het middenstipje fanne belangstelling.
Nau sorg ik daar best wel foor dat ik daar sta hoor, want ik wil pootballer worre.
Jiekie wil, sins de kers, geheim aggent worre. Dat leik me ook so vetgaaf. Tauwte diertjes arreteere. Hihihi.

Katootjes

Maar goet, dit bjogje gaat dus oofer me furrjaardag en zo.
Ikke sat mette MamsieLoes foorige week te pjate. Ikke hep eggie waar heel feel katootjes kjeeg mette kers. Een halfe bootsgappetas fol.
Ikke wau gjaag ies anners. Oooh ik sjie jullie nu keike mette oope oogies. Dat isse goet, want asse jullie uwes oogies dig hadde sauwe jullie dit nie kunne lesen.
Ikke wil dus geen katootjes. En nau komp het raare… ik ga ook nie eg me furjaardag fiere. Okeee… een beetje. Ikke mag lijf oppe feestboek die dag. En ikke sjal wat fanne me mense kjijg. Maar daar hau hut bij op.

Peesiejaal

Ikke weet… je eerse furrjaardag isse peesiejaal. Maar!! Hette gaat ook peesiejaal worre. Eg!! Awween wat laatur.
Maar foor die tijt hoore en wese jullie er awwes oofer. Mamsie gaat hut ook uitwegge.

DorusNu ies anners. Nu ikke beina jaarig ben komp er ies anners opborreltijden.
Ikke wil tjauwe mette me loef fanne me leefe. Jiekie!!
Maar Jiekie isse pas in juni jaarug. En dan worre hij ook eenig. Dus totte dan moete we wagge. Dat moet fan onze mamsies.
Jiekie gaat mein mamsie omme me poot frage en ik frage jiekie’s mamsie om sein poot. En dan gaan we aan boompjes sjudde. Ikke ben al een kittenkistje aan hut make. Missjien finde we daar dan ook beebies in.

Dit was het foor dese week.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor MammaLoes
Toedeledokie

Dorus

 

23 thoughts on “kater Dorus over: as je beina jaarug ben en zo

 1. Ohhh Dorus wat spannend dat je al 1 jaar wordt!!!! Eigenlijk zou het een groot feest moeten worden maar ik lees dat je dat niet wil!!! Wat spannend wat je dan wel graag wil…….dat moeten we dan even afwachten!!!! Wij zijn wel nieuwsgierig ernaar geworden!!! 😺
  En wat mooi dat Jiekie en jij willen trouwen!!!! Jullie zijn een mooi stelletje😻
  En ook al een beebiekist aan het maken??
  Je gaat als een trein Dorus!!!!
  Dat is toch echte liefde ❤❤❤❤

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hajoooo tante ceciel. Spannent he fan me gehijmpie hihihi.
   Me frauw sei gissere dat eigeluk al me furrjaardaage pesiejaal sulle sjijn. En datte se dat alle 100 sulle worre 😸😸 ooooh stel uwes foor… ikke hondert!! Dan woop ikke met een wollaator hihihi.
   Ooooh ik wil eg met me jiekie tjauwe. En hij met mij. En we wille beebies. Dan worre uwes auwtante!! Gaaf he?
   Pootjes 🐾🐾

 2. Hallo Dorus,

  Zo zeg je maakt het wel heel spannend hoor en nu worden vrouwtje en ikke van de nieuwsgierige hoor. Ja 1 jaar worden is een hele speciale dag en heus het zal wel gevierd worden. Het hoeft ook geen reuze groot feest te zijn, het gaat erom dat we er aan denken, en je grootste kadoo is dat jij een hele lieve vrouw en man hebt en een heerlijk warm huisje. Dat is je grootste kadoo ieder jaar.
  Oei ook nog een trouwfeest over een poos wat leuk zeg, maar waar moet dan jullie babykist staan of doen jullie wisselen steeds.

  Nou Dorus wij wachten in spanning af war jouw verjaardagd feest zal worden en ga nu maar weer heerlijk de schurk uit hangen want dat mag nog tot je 1 jaar wordt, dan moet je je een beetje gaan gedragen als een grote kerel en zeker als je gaat trouwen.

  Fijne dag en knuffels van vrouwtje en grote poot en kopje van Ome Jip

  1. Ooooh oome jip. Het gaat eg weuk worre hoor. Nog een paar weeke en dan weet uwes hut hoor.
   Oooh maar oome jip, ikke ben nu tog ook bes wel wief en niet tauwt? Hihihi.
   Ikke ben aween sjoms tauwt.

   Ikke kjijg alleteit al katootjes van me mensen. Ikke hep zondag nog een wiggie kjeeg. Superfetgaaf hoor hihihi.
   Pootjes tewug oome jip🐾🐾

 3. Hallo Dorus hier met Gijsje, 3 mei word je 1 jaar. Dat is echt een bijzondere dag. Maar je gaat het niet groots vieren en je wilt ook geen cadeautjes van je vriendjes en vriendinnetjes. Ik ben benieuwd wat je dan wel wilt. Spannend!!
  Dan nog een een maandje wachten en wordt Nikita 1 jaar. Mogen jullie om elkaars pootje vragen en elkaar trouwen. Wat spannend en wat leuk.
  Daarna willen jullie heel hard aan de boom schudden om te kijken of er baby’s in zitten
  Dat zijn heel wat toekomst plannen. Maar wel leuke plannen!
  Veel plezier ermee
  Ik ga over mijn liefje dromen, Ollie
  Kopjes en dikke knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Oooooh Gijsje wat romantisch dat je over mij droomt ik heb de hele avond gesnurkt en ik miauwwwwde over onze mooie liefde❣️

   Je liefje Ollie😻

  2. Ooooh uwes finne het dus wel weuk datte ik ga tjauwe.
   Mamsie ook. Follegens mij isse se superbjij😸😸
   Oooh uwes djoomt fanne uwes fjientje😸😸
   Gaat uwes ook tjauwe?
   Pootjes 🐾🐾

   1. Haha Dorus, ik zou wel graag met Ollie willen trouwen. Maar Ollie hééft mij nog niet gevraagd. Misschien gaat hij dat nu doen. Nu hij dit gelezen heeft. ( hoop ik) .

    1. Ooooooh Gijsje trouwtjeeeesssss doen ooooooh ik ga jou zekers vragen maar wanneer dat is nog een “geheimpje”🥰

     Liefs Ollie😻❣️

 4. Lieve Dorus,
  Oh, wat spannend allemaal wat jij schrijft. Op 3 mei word je 1 jaar, en je wilt eigenlijk geen groot feest. Maar je zult best kadootjes krijgen van je vriendjes en dinnetjes en je man en vrouw denk ik. En dan ook al trouwplannen, spannend allemaal. We zijn heel benieuwd, Floortje en ik, wat er allemaal gaat gebeuren op 3 mei. Ga nu maar weer lekker spelen en ravotten, tenslotte ben je nog steeds een kater kitten! Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Oooh tante ina en floortje.
   Ikke wil eggie geen katootjes hoor. Want ik hep er nu sjoooo feel 😸😸😸
   Ofer een kort teitje gaat mamsie furrtelle hoe en wat 😸😸
   Pootjes🐾🐾

 5. Lieve Doorie,

  mij vrouw heb mij eigen bijna moete ree-aa-niemeere 🙀🙀🙀 mij ene tand schiet bijna los uit mij bek van mij schrik….
  Tjouwe….
  Kittes…
  Ooooooooooh MammaLoesje is inne sjok!
  Wanneer ga mij sjoonezoon jou poot fraage? Moet MammaLoesje dan weer op ze diejeet assie ga tjouwe 🙀🙀🙀
  En kittes….
  Weetie wel waarie aan begin….
  Assie kom mij sjoonezoon dan ga wij goed praate. Ofer oopefoeding en oppasse. MammaLoesje foel ze eigen nog feel te jong van ze eigen van ze OomaMammaLoesje.

  Gelukkig moet jij eers nog jou enig jaar worre en mij sjoonezoon ook. Heb MammaLoesje nog eeve ze rust.
  Mamsie is wel héél tros dattie geen kadootje wil met jou jaardag. Het is nog een ferrassing. Oooh ssst….
  MammaLoesje blaas ze ene tand bijna uit ze bek van ssste.
  Maar wij ga nies ferklappe…

  Koes koes van jou MamaLoesje
  (Oooooh kittes….)

  1. Oooooh hihihi mamsie.
   Ik sjie dat uwes bjij benne foor mij. Hihihi.
   Is het niet weuk dat ik ga tjauwe? Ikke dag as ik nau awwes in 1 keer seg dan hep uwes maar 1 ree-aaa-nie-maasie nodig. Ik hat ook pas follegenne week wat kunne segge tog? Oooh mamsie… asse uwes omamamsie benne mag u ook oppasse asse we gaan pootballe. Gaaf he?
   Ooooh mamsie… SSSSSSSSSSSST hihihi

 6. Oh wat spannend allemaal Dorus, verhaardag, trouwetjes doen met je luefje Jikita❣️
  Er zal vast een hele soeciale verrassing zijn voor jou en iedereen op jouw verhaardag daar zorgt Mamsie vasr goed voor wij vinden het ney als jij erg spannrnd ooooh wij kunnen niet wachten……

  Kopje van je vriendje Ollie en zijn vrouwke😻

  1. Mamsie is gewoof ik oofer haar spanne oom ollie. Terweil hut sulk weuk nieuws is 😸😸
   Uwes siet snel wat me ferrassing is hoor 😸😸
   Pootjes 🐾🐾

 7. Dag lieve grote zwarte panter, word jij alweer 1 jaar?! Een héél jaar? Niet te geloven, wat gaat de tijd toch snel. Ik kan me nog herinneren dat je een hele kleine mieniebeebie was, samen met je broertje beebiePop. En nou ben je al bijna net zo groot als je oomie Bolle, alleen is het gewicht anders verdeeld.
  Wat spannend gaat dat worden, 3 mei. Ik ben superbenieuwd wat je verrassing is!
  En dan ook nog trouwen, en een beebiekistje klaar hebben staan. Jullie laten er geen gras over groeien, jongens. Jullie weten toch wel dat kittens een hele hoop werk zijn? Als ze heeeeel klein zijn moeten ze om de paar uur een flesje, en ze hebben dan nog geeneens oogjes. Een van jullie twee moet dat steeds bij de beebies blijven, om voor ze te zorgen. Maar ik wil ook wel een keertje komen oppassen hoor! Zeker nou ik weet dat jij ook pauwenveren hebt, dan kom ik op de beebies passen en als ze slapen speel ik met de veren, okee?
  Heel veel kopjes en pootjes van je oomie Bolle, die supertrots is dat jij al bijna een heel jaar oud bent!!

  1. Eg oomie bolle!! Ikke ben al bijna 1 hele jaar😸😸
   Gwoot al he? Het gaat eg gaaf worre hoor mein plannetje. Ikke hoef eggiewaar geen katootjes. Want ikke hep sjo feel. Ikke peel nu faak met me wiggie. Sjooo weuk. Soms late me mense get wiggie tege de deur opkjuipe.
   BOEMMMMM hihihihi. Asse ik op me aggerpoote sta benne ik al bijna een meetur hoog. Lang al he?
   Ikke weet nog datte ik fanne boererij naar huis kwam oppe bjommert. Met poppy. Ikke hat toen afsjeit genoome fanne me paarde, koeie en sjapefjientjes. Dat is al heeeeeeel lang geleede.

   Ik fin flessies geefe wel leuk hoor. Behalfe snagts. Dan mag mamma dat doen.
   Mamsie mag de wuiertjes furrwissele.
   Ikke hep nu ook faasantefeere hihihi. Maar frauw laat me daar niet so faak mee pele. Sjoms fergis ik me met meppe en hep frauw een kjabbel. Perongewuk.
   Dag oomie bolle 🐾🐾

   1. Ooo Door, fazantenveren zijn ook super! En ze zijn sterker dan veren van pauwen, die gaan zo snel kapot. Kopen jullie die op de markt, bij de grote kleinvakman?
    Je hebt een goede smaak, veren zijn helemaal top!
    En ben je eerlijk waar al een meetur groot??? Oooo, dat haal ik nog geeneens, denk ik. Maar wel rond mijn buik!

    1. Die faasantefeere kunne uwes bij het tuincentrum osdorp koope. Voor 10 feere tege de 5 euro.
     En dan wigge se flakbij de weesee. Asse uwes lamgs hut westorant woopt aan hut eint fanne resorant inne kassie aan reggerhant. Oppe ooghoogte.
     Tremlijn 1 komp flakbij. Halte baden powelweg. En asse uwes uit trem tapt siet uwes hut gewijk.
     En se sjijn eg sterk hoor hihihi

     1. Oooo Door, mijn vrouw weet niet wat ze ziet! Ze gaat voortaan ook daar naar toe. Mijn fazantenveren kosten steeds twee en een halve euroo per eentje. Dankjewel voor de tip!

 8. Hoi Dorus, wij mogen je toch nog even schrijven. Wij zijn benieuwd wat er op 3 mei gaat gebeuren. En dat je dan alweer 1 jaar wordt, dan ben je geen kittenkater meer maar een grote jongenskater. Wij vinden het ook lief en stoer van jou dat je geen kado’tjes wilt hebben , dat je tevreden bent met wat je hebt, daar kunnen een heleboel mensen nog een voorbeeld aan nemen. Lieve groetjes en knuffels van Bas Bjarne Oliver Kruimel Bikkel en Juultje

  1. Hajoooo liefe allemaal. Ikke miste jullie al 😸😸
   Ooooh oppe 3 mei gebeurt er nies. Hut komp laatur. Mamsie furtelt wel wanneer.
   Ooooh benne ik dan eg een stoewe kaatur? Ooooh poinkiepoink 😸😸

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *