Hoe ik kan lopen zonder geluid

lopen

Ik heb brede voorpoten en mijn achterpoten zijn ook in orde dus als ik wil dan kan ik keihard rennen en keihard geluid maken. En ik kan ook lopen zonder geluid.

Sluipen

Lopen zonder geluid dat heet sluipen. Het is iets van heel vroeger toen wij katten in de oertijd leefden en toen was het belangrijk dat niemand je hoorde lopen dus dan ging je sluipen. Nou is sluipen vooral leuk.

Trap

Op de trap sluip ik nooit. Vooral ’s nachts niet. Dan is alles stil dus dan is het leuk om keihard erover te rennen maakt niet uit of ik naar boven ren of naar beneden, ik maak geluid en dat is in het hele huis te horen. Ik voel me dan een teiger die alles durft. Maar de hele tijd over de trap rennen is niks aan dus ik ga daarna even op het bed meeslapen. Ook een teiger heeft rust nodig. Of juist.
Overdag is het leuker om te sluipen. Dan loop ik zonder geluid de kamer in. Mijn vrouw zit dan aan haar werktafel te schrijven. Ze kijkt naar de computer. Ik kijk naar haar. Het is nog steeds stil. Dan zeg ik een kleine mew.
Zij schrikken. “Bert, ben je daar.”
Ja dus.
Erna gaat ze aaien maar dat is meer dat ze zelf weer rustig kan worden, geloof ik, want ik ben het al, maar ik vind het goed.

Tegnies

De foto is gemaakt toen ik een keer de huiskamer in kwam sluipen. Het ging heel snel maar je kunt goed zien hoe tegnies sluipen is:

 • je moet je poten zacht neerzetten en dan heb je ook consentraazie nodig
 • het beste is dat je van het donker naar het licht sluipt dan heb je richting
 • het helpt als je je rug laag houdt maar alleen een beetje want als je diep gaat en ze zien dat thuis dan moet je misschien opeens naar de dokter

Sluipen is belangrijk wegens het gefoel van binnen. Dat je weet: ik ben huiskater maar dat oer, dat heb ik nog steeds.

14 thoughts on “Hoe ik kan lopen zonder geluid

 1. Bert dat is duidelijk!!!!
  Wij gaan het uitproberen en kijken of onze vrouw ook schrikt!!!
  Maar we doen het vooral ook om het aaien erna!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜˜

 2. Hajoooo oompie. Ooooh wat hep uwes gjote poote. Ik hep hele sjanke pootjes. Spillepootjes noemt frauw se. Ikke sjuip ook faak hoor. Wei heppe een gjote hal oompie, en dan ga ik inne doesj wagge totte se langs koome en dan attak ikke hihihi. Ik ren dan agger se aan. En dan, teiduns hut wennen, sla ik me pootjes om hun pooten heen. En dan sjikke se hihihi. Dan gille se DOOOOORIEEEE laat dat hihihi. Man moete alteit lagge asse ik dat doe.

  1. hoi Dorus ik kan merken dat je half Siemees bent het is vast daardoor dat je zulke biesondere dingen kunt en dat je je frauw kunt laten gillen. Dat lukt Ome Bert niet. Het lijkt me ook best een moeilijk geluid maar je man vindt het weer leuk!!

 3. Hallo Bert,

  O Bert ik kan ook zo sluipen, ik sluip zo goed dat vrouwtje mij niet meer hoort en ik zo naar mijn verstop plekjes kan sluipen. Ik kan heel snel sluipen hoor, vrouwtje ziet mij ergens zitte of staan en als ze even met de ogen knippert zit ik alweer ergens anders. We vinden het een spelletje van verstoppertje spelen, maar Bert omdat ik vaak zo zachtjes snel sluip heb ik steeds de pech dat vrouwtje mij niet ziet en pats staat ze weer op mijn slofjes. Vrouwtje zei gisteren nog: Jip ik koop een bel voor jou, dan kun je bellen als je van plan bent om onder mijn voeten te komen. O O vrouwtje schrikt zich dan een bult en zegt dan JIP….. die puntjes daar mag ik geen woordje schrijven, maar jij weet het vast wel.
  Sluipen kan ik het allerzachtste als ik mijn nagels intrek en omdat vrouwtje mijn nagels eens in de 3-4 weken een beetje de puntjes eraf knipt gaat dat natuurlijk nog veel beter.
  Nou ga ik ook doen waar jij het vanmorgen op de site over had en dat gezellig naast vrouwtje op de tafel op mijn kussen. Bert fijne dag en geniet als vrouwtje thuis is. Knuf van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, snel sluipen dat is weer heel oer en stoer, dat kan ik niet. Het lijkt me gaaf. En dan is het misschien he tbete dat je vrouw thuis een bel gaat dragen want jij bent sneller dus je moet weten waar ze is andersom kan ze je toch niet bijhouden. Wat fijn dat je ook een gezellige dag hebt Jip dan voel je dat je samen bent. poot van je vriend Bert

 4. Oooh lieve Bert,

  jij lijk wel mij Laijon King assie zo kom aansluipe op jou footoo. Mij hart foel nu zofeel gefoel en mij buik foel mij flinder. Jij kan het goed zien op jou footoo, jij heb taalent. Van mij eigen sluip ik nooit zeg mij vrouw. Zij heb het nog nooit gesien van mij eigen. Zusje sluip wel en Floris soms assie ze goede dag heb. Dan moet ik wel oplette want jij weet nooit wattie dan ga doen van ze eigen. Dat is wel mij taak Bert. Dan kan jij selluf beeter nie sluipe want jij moet a-lert blijfe.
  Maar misschien ga ik het wel een keer probeere, foor mij eigen…

  Liefs jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje misschien ben je meer een denkpoes dan een sluippoes dat kan best, iedereen is eeer anders. En jij hebt nou Floris om op te passen dan moet je blijven opletten dat is ook waar. Als poes heb je dan ferantwoordelijkheid. kopje van mij

 5. Lieve Bert, Wat sluip jij daar als een echte teigerkater met je mooie brede voorpoote. Dan komt al het oer in je naar boven hรจ. Maar jullie kunnen ook stampen met die mooie pootjes. In ons vorige huis hadden we een trap en daar ging Floortje vaak stampend op en af, het leek wel een mens. Floortje ligt nu een beetje boos te zijn onder het bed want haar dekentjes zitten in de wasmachine. Was hard nodig, maar zij vindt van niet. Nu moet ze een uurtje wachten dan is alles schoon en fris. Fijne dag nog lieve sluipkater en pootjes en knuffels van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, ik snap Floortje wel als ze altijd fijne dekentjes heeft en nou opeens niet meer, dat is gewoon moeilijk. Kan er de volgende keer niet eentje uit blijven dan heeft ze nog iets!! Bertje

 6. Hoi Bert, wat zie je er uit als een echte teiger op je footoo!
  Ik kan niet zo goed sluipen, denk ik. Want sluipen doe je vaak om te jagen, en dat doe ik ook niet. Mijn vrouw zegt dat ze me zelfs over de vloerbedekking hoort lopen. Niet hard hoor, maar een klein beetje.
  GroteBeer en Molletje konden supergoed sluipen. GroteBeer had vroeger een belletje, toen hij bijnhetmtestoorant woonde, en toch hoorde je hem niet lopen. Zelfs niet op het grind of in de struiken, je hoorde helemaal niks!
  Ik kan wรฉl stampen, of scheuren. Maar sluipen moet ik nog oefenen, want het lijkt me super om te doen.
  Lieve kopjes van Bolle.

  1. Bert, ik heb verkeerde letters gemaakt! Ik bedoelde dat Beer een belletje had, toen hij BIJ HET RESTOORANT woonde. Maar ik had per ongeluk iets heel anders geschreven, wat je helemaal niet kan snappen.
   Lieve kopjes van Bolle.

  2. hoi Bolle, een belletje dat lihjt me best moeilijk de hele tijd dat geluid maar GroteBeer kon misschien zo sluipen dat het niet belde. Sluipen is ook superleuk. Het is oer. Ik kan weer niet stampen dat lijkt me tegnies. En ik lig graag dat maakt stampen vast ook moeilijker. Dus ik vind het knap dat jij het kunt!! kopje van mij

Reacties zijn welkom