Over dinsdag en over prinses Katrientje

Het is nou dinsdag en dan schreef prinses Katrientje altijd een blog. Maar nou is ze over de Regenboogbrug gegaan en daar doen ze niet aan bloggen.

Feesboek

Ik heb Katrientje leren kennen op mijn feesboek. Op een dag zag ik een foto van een kleine zwartwit poes die wat zei. Ze had een mening. Over van alles:

 • dat ze thuis zo laat haar ontbijt kreeg, soms pas om vijf uur ’s morgens en dan moest ze keihard miauwen
 • dat ze niet elke keer rosbief kreeg wanneer ze trek had
 • dat de deur van haar balkon dicht moest of open
 • dat ze nou een carrière als zangeres was begonnen. En ze kon ook heel mooi zingen want dan plaatste ze filmpjes daarvan

Tijd

Ze was elke dag op mijn Feesboek en het leek net of ze er altijd was geweest dus ik dacht dat ze altijd zou blijven want zeventien jaar nou dan kun je best ouder worden. Maar toen werd ze ziek e toen was het haar tijd. En als het je tijd is, dan is het je tijd.

Bijzonder

Iedereen is bijzonder maar Katrientje was extra bijzonder. Ze kon brommer rijden, ze was Amsterdams, ze had een wolletjes-deken, ze kon zingen en ze kon schrijven. Ze deed ook aksies. En ze deed een hoedjes-sjow dus ze kon van alles. En ze was soolvriendin met mijn verkering Loesje. En als ik ergens bang voor was dan steunde ze me altijd want ze was ook lief. Ik wist geeneens dat er zulke poesen bestonden.

Emo

En toen werd Katrien ziek en ging ze opeens over de Regenboogbrug. Dat snapte niemand en toch was het zo en het blijft ook zo. We waren allemaal heel erg geschrokken en emo en nou nog wel maar ik snap ook dat ze nou niet meer ziek is.

Ik mis het dat ze niks meer schrijft. En ik ben blij dat ze er was en dat ik haar gekend heb. En later als ik over de Regenboogbrug ga, dan vraag ik of ze me wil leren hoe ik brommer moet rijden want zij kan dat soort dingen allemaal.

27 thoughts on “Over dinsdag en over prinses Katrientje

 1. Hallo Bert,

  Ja het is dinsdag en geen Katrientjes dag meer, maar Bert je hebt een heel mooi stuk geschreven.
  O wat heb ik genoten van haar verhalen en streken, vooral dat ze haar personeel voor 5 uur wakker maakte voor haar eten en o zo boosjes werd als ze moest wachten. Kijk nu het ’s morgens zo vroeg licht wordt doe ikke dat ook en als vrouwtje dan zegt, Jip het is nog veel te vroeg dan miauw ik van vrouwtje heb ikke van Katrientje geleerd en nu neem ik die taak van haar over. Helpt alleen niet om vrouwtje uit bed te krijgen zo vroeg.

  Katrientje was een grote en veelbelovende zangeres een grote ster, maar nu is ze vast over de regenboogbrug een nog grotere ster en krijgen we iedere nacht een live concert van haar en we mogen allemaal eerste rang zitten.
  Hopelijk hebben ze over de regenboogbrug ook wat regels van verkeer, want anders scheurt ze als een super snelle dame op de brommert overal naar toe, ze wordt dan de racende verslaggeefster en gaat vast door met alle dieren steunen en helpen.

  Ja het is eigenlijk nog niet te snapperen dan ons vriendinnetje er niet meer is en al komt voor ons allemaal een keer de dag dat we die grote reis moeten gaan maken willen we toch ook graag hier bij elkaar blijven. Bij vrouwtje en mij heeft en blijft ze altijd een grote plaats houden en ik kreeg net te lezen dat ze ook in ons vriendenboek blijft.
  Ja het idee kwam ook van Katrientje als een grap en nu wordt het een heuse boek. Ze mag van ons zelfs als eerste vooraan staan in het boek hoor.

  Ikke hoop dat ze ooit nog eens een schrijfje doet met wat ze allemaal beleeft en uithaalt waar ze nu is. Lieve Katrientje we blijven heel veel van je houden hoor en we gaan je niet vergeten.

  Bert jij met vrouwtje een mooie dag en nogmaals bedankt voor jouw prachtige blog over Katrientje.
  Knuffels van vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip

  1. hoi Jip en vrouw van Jip, het is zoals je zegt dat we allemaal nog moeten snapperen dat ze er niet is. En wij kunnen niet echt voorbij de regenboog kijken dus wat ze daar allemaal doet… vast heel veel. Omdat ze daar weer beter is. Ik snap niet hoe ze brommert kan rijden maar ze kan het daar vast weer. Katrien kunnen we gewoon nooit vergeten we hebben ons leven voor een poos gedeeld dus dan hoort ze er gewoon bij alleen anders, dat is gefoel. poot van je vriend Bert

 2. Hoi Bert,
  Het is een hele rare dinsdag. Vorige week dachten we nog dat Katrien wel weer terug zou komen, en weer van alles zou vertellen wat er goed en niet goed was.
  Ik moest altijd erg lachen om de streken van Katrientje, Regenboogland zal er een stuk levendiger op zijn geworden, en inderdaad Jip, ik hoop ook dat er verkeersregels zijn in Regenboogland, want vrijdagnacht scheurde ze met een rotvaart van Ster 609 naar Ster 2037 !!!! Ik denk dat ze bij al onze voorgangers langs is geweest.
  Maar volgens mij zit dat wel goed, want in Regenboogland kan je niets meer overkomen.
  Mijn vrouw maakt zich een beetje zorgen, want mijn voorganger Poncke had de zelfde streken als Katrien, en zoals we gelezen hebben kon Catoo er ook wat van. En Popje van Bolle mocht er ook zijn met streken. Ze waren allemaal zwartwit, zou het daarin zitten?
  Dus als we de komende tijd veel onweer hebben, weten we dat er gefeest wordt in Regenboogland. Natuurlijk met zang van Katrien!!
  Wat zal ze trots zijn als haar boek uitkomt, want doordat het haar idee was, is het toch eigenlijk “Katriens Groot Kattenvriendenboek.”
  Ik las al een hele tijd mee hier voordat ik ging reageren, mijn neef Thijs uit Voorburg had me verteld dat het hier zo fijn was op de blog. Hij is nu ook al een poos in Regenboogland, en zal beretrots zijn dat hij Katrien in het echt ontmoet heeft!!
  Ik hoop dat we allemaal nog een hele poos hier, bij onze mensen mogen blijven, maar ik vind het een heel fijn idee dat, als onze tijd komt, aan de andere kant van de Regenboogbrug, Katrien ons staat op te wachten…, vast met een prachtig welkomstlied !!! En oh, wat ben ik blij dat ik haar gekend heb!!!!
  Kopjes en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo, volgens mij dachten we dat allemaal dat ze beter zou worden en gewoon weer van alles zou doen dat kwam vast omdat we dat wilden. Dat ze gewoon weer terug kwam omdat ze bij ons hoorde en wij bij haar. En nou rijdt ze ergens anders op de brommert rond. En ze zingt vast ook. En zeker weten als wij over de Regenboogbrug gaan, net zoals je zegt!! poot van Vlo

 3. Ome Bert wat heeft u het mooi geschreven. Ikke ben blij en ook de andere hoor dat ik Tante Katrientje heb leren kennen. Voor mij was en is ze heel speciaal. Ze was samen met Tante Loesje mijn adoptie pleeg tante, en ik kreeg Tante Mila er ook bij. Ikke heb veel van haar geleerd hoe ik een baby/peuter prinsesje werd. Sttt hoe ik ook ondeugend kon zijn, en ik heb achter bij haar op de brommertjes gezeten. De feestjes ooohhhh die waren zo leuk en gezellig. Ze zit vooral altijd in mijn hart. En ik weet dat ze vanuit de hemel samen met Catoo naar beneden kijken , ze zal ook daarboven heel geliefd zijn .

  1. oja die feestjes Kyana!! Die waren er ook. Maar ja, daar viel Ome Bert zo gauw in slaap en dan gingen de poesen nog lang door, dat hoorde ik later. Je hebt een bijzondere tante Katrien meegemaakt en daardoor ben je zelf ook bijzonderder geworden.

 4. Lieve Bert,

  jij heb heel mooi geschreeve over mij soolzusje prinses Katrientje en dattie nou geen blogjes meer kan schrijve.
  Misschien heb zij geen kompjuuter over ze regenboogbrug? Mij hart zeg dattie anders gewoon ze blog geschreeve had, Katrien durf altijd alles.
  Dinsdag is nu mij andere dinsdag maar jij geef ons weer ruimte . Dat wij weer verder kunnen…
  Van me eigen krabbel ik op Bert, mij stapje voor mij stapje.
  Gisteren was mij fijne dag Bert, maar mij hart worstel nog. Gelukkig heb wij elkaar en heb wij veel steun. Dan kan jij verder en jou tijd van jou leeve met jou liefde invulle…

  Liefs van jou Loesje

  1. Volgens mij is alles anders achter de Regenboogbrug, Loesje. Dus geen kompjuuter. Katrien kan daar nou andere dingen doen en wij met ons allemaal moeten leren dat we verder kunnen. Wat je zegt: stapje voor stapje. Katrien zit nou in ons allemaal en wij kunnen in de zon liggen en slapen en samen zijn en dat mag allemaal ook. zachtje kopjes van je Bertje

 5. Hoi Bert zo mooi en waar geschreven iedereen heeft Katriebtje lief gehad en nog steeds, Vrouwke vertelde aan mijn baasje en aan mijn Vrouwke het verdrietige nieuws en ooooh wij hebben ook vele traantjes gelaten ook al hebben we elkaar nooit in het echte leven ontmoet het raakt ons ook en nog.
  We zullen de mooie herinneringen voor altijd bij ons houden!

  Liefs Ollie en Personeel❤️

  1. hoi Ollie en Personeel, mijn vrouw moest ook huilen toen ze het hoorde en dat het dus echt zo was en ze is nog emo ervan. Als je met elkaar verbonden bent dan ben je dat en dat is dan echt genoeg volgens mij. En ik denk ook dat we altijd zullen weten dat we een Amsterdamse prinses Katrien hebben gekend!!

 6. Dag Bertje.Wat heb je een mooie blog geschreven over Katrientje.Wij leerden haar kennen op jou feesboek.Wat hebben we vaak gelachen om haar streken.Katrientje was een poes die kleur gaf aan de dag.Ook de gesprekken tussen jou Loesje en haar sooldinnetje Katrientje waren mooi en leuk.Muzette en Sparkle vonden haar Roy Donders pakjes mooi en wilden weten over mode.Daarom vonden ze de hoedjes show ook geweldig.Fynn vond haar super stoer dat ze op stap ging met haar brommert en onderweg ook nog vertelde over hoeveel boompjes ze nog moest voor ze arriveerde.Over haar ploemetjes stoel,haar zang carrière. Zoveel mooie herinneringen om op terug te kijken en Katrien zal altijd in onze gedachten blijven.Dan is ze ook niet helemaal weg.Al zijn wij nog wel emo……Groetjes van Muzette,Sparkle en Fynn,

  1. hoi Muzette, Sparkle en Fynn, zo is het er zijn heel veel mooie herinneringen en we blijven gewoon aan haar denken en over haar praten, want al die dingen die ze kon en deed daar hebben we nog steeds wat aan. Dat het leuk is om aan te denken. En dat we ook voelen misschien durven we ook wel iets nieuws. pootje van Bert

 7. Wat een mooi verhaal Bert!!
  Ik heb het met een traan en een lach gelezen.
  Wij hebben Prinses Katrientje in ons hart gesloten en zullen haar nooit vergeten!!!!
  😽😽😽😽😽😽😽❤❤❤❤❤❤❤

 8. Hi Bert,

  Wat een mooi blogje heb je geschreven. We missen Katrientje allemaal. Ze haalt nu vast streken uit met mijn voorgangers Moos en Max. Dat waren sie-ja-mezen, ook uit Amsterdam.

  Eerst mog ik alleen op je feesboek maar nou heb ik meer kompjuutertijd gekregen. Dat is fijn. Bijna net zo fijn als tonijn.

  Kopje van Minnie

  1. hoi Minnie wat gaaf dat je meer kompjuutertijd hebt gekregen dan kun je meer!! Ja ze moeten toch thuis weten dat je geen gekke dingen doet op het internet en dan kun je verder. Ik vind het leuk dat je nou ook hier bent. Volgens mij is Katrien best goed met sie-ja-mezen!! kopje van mij

 9. Dag lieve Bert, wat een mooi verhaal heb je geschreven over prinses Katrientje. Raar is het hè, een dinsdag zonder een blog van Katrien. Maar nu heeft ze alle tijd om brommer te rijden, en te zingen en kattenkwaad uit te halen. Met Popje en Poncke. Drie zwartwitte donderstenen, zoals Vlo al zei. Dat wordt een dolle boel, daar over de regenboogbrug. Dan moet mijn Molletje weer iedereen vertellen dat er niet gerend of gespeeld mag worden.
  Maar het is presies zoals je schrijft: Katrien is nu niet ziek meer. Ze heeft geen pijn, en hoeft niet meer naar de dokter. En dat is voor Katrientje heel fijn, denk ik. En voor iedereen die van haar houdt ook. Maar we missen haar hier op aarde. Want het is niet meer zoals het hoort. Het hoort dat prinses Katrientje dinsdag een stukje schrijft, en dan daaronder zet puntje puntje puntje prinsesje van beroep. Dat deed ze altijd. Dus dat ze beivoorbeeld een best wel dapper prinsesje was, of een geliefd prinsesje of een verwend prinsesje.
  Wij hier beneden moeten nu wennen aan een gat in ons hart in de vorm van een kleine zwartwitte prinses.
  Ik ben ook heel blij dat ik haar gekend heb, en ik zal altijd aan haar blijven denken.
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. ja Bolle een poesevrouw als Katrien die kom je als katerman maar eens in je leven tegen. En nou is het achter de Regenboog een stuk leuker geworden. En voor Mol natuurlijk onrustig want Mol moet optreden maar daarna snapt iedereen het wel weer. Dat hoop ik. Raar he dat missen. Je snapt dat het is zoals het is en toch voelt het moeilijk. kopje van Bertje

 10. Hoi Bert, Wat een mooie stukkie heb je geschreven over Katrientje, het is inderdaad anders nu op dinsdag. Wij kenden Katrienje nog niet zo heel lang, maar ze heeft ook op ons een onuitwisbare indruk gemaakt. Vrouw moest vaak stiekem lachen als ze de blogs van Katrientje aan het lezen was, ze las ze altijd samen met ons. Katrientje was echt ons dinnetje. Vooral Kruimel, die toevallig ook zwart/wit is , was al erg gehecht aan haar nieuwe dinnetje. Wij gaan haar allemaal heel erg missen, maar we zijn ook blij dat Katrientje nu geen pijn meer heeft en niet meer ziek is. Ze is nu bij al ons vriendjes en dinnetjes die al eerder over de regenboogbrug zijn gegaan en geloof ons het is daar nu een dolle boel.
  Wij vergeten haar nooit en als we aan haar denken doen we dat met een glimlachje op onze snoet.
  Veel liefs van ons alle vijf en knuffies van Bas, Bjarne , Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, Katrien was van buiten klein maar van binnen groot en dat snapte iedereen al snel. En ik vind dat jullie heel wijs zijn van dat we blij moeten zijn dat we haar gekend hebben daar ga ik nu mijn best voor doen!! pootje van Bert

 11. Hallo Bert, hier met Gijsje. Wat heb je een mooi eerbetoon aan Katrientje geschreven. En al die lieve reacties van onze vriendjes hier op. Vrouwtje heeft ze allemaal aan mij voor gelezen. Katrientje was een heel bijzonder levendig poes. Ze zal in het vriendenboek blijven voort leven. Want daar krijgt ze een heel bijzonder plekje in. En ook in onze harten zal Katrientje altijd blijven leven.
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Katrien was altijd zichzelf, een Amsterdamse prines van zeventien, en dat maakte haar zo leuk geloof ik. En Gijsje ik zou het helemaal niet gek vinden als we haar af en toe ’s nachts horen zingen. Dan gaat het geluid sneller snap je daarom ’s nachts. En het is waar, ze zit ook in onze harten.

 12. Hoi lieve Bert,

  Wat een mooi blogje heb je over Katrien geschreven, ze zal nooit vergeten worden!
  Hoop dat Katrien in het vriendenboek een ereplekje zal gaan krijgen, dat heeft ze meer dan verdient.

  De regenboogbrug heeft een prachtige mooie ster erbij gekregen, al had ik ( en vele met mij) katrien liever nog hier bij ons gehad.

  Een knuffel van mij en een pootje van Tommy
  xxx

  1. Ja het is moeilijk om afscheid te nemen van Katrien dat voel ik ook, maar het is echt zoals het is. Maar die ster kunnen we vast soms zien als ze er zin in heeft, want Katrien kan alles!!

 13. Hoi Bert, ik mis Katrientje nu al…ik was zó verdrietig toen ik hoorde dat ze over de Regenboogbrug zou gaan. Ik had echt gehoopt dat ze nog een poosje haar liedjes en haar verhalen met ons zou delen.
  Ik begrijp nog niet zo goed dat ze nu nooit meer terugkomt.
  Mijn vrouwtje heeft ook gehuild toen jouw nieuws las over Katrientje en samen hebben we op Facebook nog even naar haar foto’s gekeken.
  Ik lijk een beetje op haar en daar ben ik trots op.
  Rust maar lekker uit, Bert. Al die emoties gaan niet in je koude vacht zitten.
  Kopje van Fietje

  1. hoi Fietje dat je het hoopte snap ik want ik hoopte het ook. Niemand wilde afscheid nemen van Katrien en toch moest het want haar tijd was op. Wat gaaf dat je op haar lijkt!! Van binnen vast ook!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *