Waarom u moet slapen als er veel gebeurt

slapen

Ik ben een ex-asieljongen van elf jaar en ik kan helemaal niet zoveel maar wat ik wel kan dat is slapen. En eten, maar u ziet wel op de foto dat zoiets een gevoelig onderwerp is thuis.

Veel slapen

Slapen is superfijn. Al de eerste nacht dat ik hier was, kon ik het en overdag ook. Ik mocht op de bank en daar lag een dekentje speciaal voor mij, daar mocht ik op. En ik sliep meteen. Ik lag fijn maar het was ook wegens de emo van verhuizen uit het asiel naar een thuis met vrouw. Toen wist ik het al dat als je veel voelt dat je dan ook veel moet slapen.

Extra slapen

Het is ook zo, dat als er opeens extra dingen gebeuren, ik ook extra moet slapen. Dat heb ik nou dus. Vorige week ging Katrien over de Regenboogbrug en deze week was ik jarig en hadden Loesje en ik drie jaar verkering en ik woonde ook nog eens vier jaar samen. Dus dat zijn moeilijke dingen en fijne dingen en ze zijn er gewoon. En nou wil het geval  dat ik thuis een vrouw heb die graag praat en alles uitlegt en dan daar weer over praat. Dus ik heb deze week heel veel gehoord, en man man wat werd ik dáár ook weer moe van. Extra moe. Dus nou ben ik extra aan het slapen.

Adfies

Mijn adfies is dus ook dat als u veel meemaakt of dat er opeens extra dingen zijn, dat u dan ook gaat slapen. Het kost niks. Het gaat vanzelf als u lekker ligt op de bank of op een dekentje. Het moet wel stil zijn in de straat, anders voelt u zich bang en dan kunt u niet slapen, dat heb ik tenminste. Snurken is heel goed dan slaapt u diep en snurken is ook gezellig, dat hoor ik thuis. Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

 

23 thoughts on “Waarom u moet slapen als er veel gebeurt

 1. Hoi Bert,
  Ik slaap ook graag. Maar alleen als er verder niets te beleven is. Dus geen vogels of katten in de voortuin. Geen mensen in de straat. Mijn mensen zitten rustig, er is dus geen kans op een spelletje. Nou dan zoek ik boven een van mijn slaapplekjes op. In de kattenboom, in de vensterbank of op bed en het liefst in het zonnetje. Ik moet ook veel slapen want ik ben verder nogal druk zegt mijn vrouwtje. Ik ren, speel, klim en buiten moet ik ook zorgen dat er niemand te dicht bij het huis komt. Sinds kort klim ik over de schutting en ga ik op pad. Dit mag ik niet maar wil ik zo graag dat ik het toch doe. Gelukkig weet ik waar ik woon en vind ik de weg terug. Vrouwtje is dan zo blij dat ze me weer ziet dat ik er zonder standje vanaf kom.
  Ik beleef dus best veel avonturen op een dag en moet daarom veel slapen!
  Truste!
  Fietje

  1. hoi Fietje wat ben jij aktief ik word al moe als ik het lees alleen ik zou serieus waar niet over de schutting gaan. Er gebeurt van alles buiten Fietje ook enge dingen dat heb ik vroeger gezien dus neem het van een oudere ex-straatkater aan. Echt, thuis is het beter!!

 2. Slapen is fijn! Ikke kan overal slapen zzzzz. Het liefst naast mama op het grote bed. Dan kan ik haar ook een beetje beschermen. En daar word ik dan weer moe van, dus ga ik maar weer slapen. Kat zijn is een verantwoordelijke en vermoeiende baan vinnik!

 3. Hallo Bert,

  Ja er was de laatste week wel erg veel gebeurt, hele verdrietige dingen en ook blije dingen. Ja dan gaat er veel door ons koppie en worden we daar heel moe van, maar ook de mensen worden daar moe van en dan heb je nadien heel veel rust en slaap nodig.
  Nu kregen we vannacht ook nog dat hele slechte weer en konden vrouwtje en ik daar weer niet van slapen.
  Hier in ons huis hebben wij een afspraak dat we de taken heel goed moeten verdelen. Nou vrouwtje zorgt gaat vaak de deur uit om voor mijn eten te zorgen en geeft mij veel knuffels en een heel veilig huis. Ik zorg voor alle slap, kijk daar ben ik kampioen in en vrouwtje bakt er niks van. Vandaar dat ik ook zoveel bedjes heb en ik steeds ergens anders kan gaan liggen.
  Nou Bert je snappert wat ik nu ga doen, ik heb alles onder controle van het buiten gebeuren en vrouwtje gaat weg. Fijne dag en knuffels van vrouwtje, kopjes en poot van je grote vriendje Jip

  1. hoi Jip wat hebben jullie dat samen goed verdeeld dat je alletwee doet wat je goed kunt. Wat erg dat je vrouw niet goed kan slapen dan kun je keimoe worden en dan kun je misschien nog niet slapen dat is ook moeilijk. Ik hoop dat ze het van jou leert dus mijn adfies is dat je het blijft voordoen ze is best slim dus ze leert het vast!! poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert,
  Dat probeer ik nu ook steeds aan mijn vrouw te vertellen, dat slapen goed is als er veel gebeurt, maar net als de vrouw van Jip, kan mijn vrouw er ook niet veel van.
  Normaal wel hoor, maar zoals vorige week……, nou ik moest haar het slapen gewoon voordoen, en nog lukte het haar niet best.
  Vannacht ging het voor het eerst weer wat beter, maar wat mijn vrouw al voorspeld had, Katrien organiseerde een feestje, dus er zat veel kabaal in de lucht met vuurwerk!
  Het was wel mooi, mijn vrouw en ik hebben een poos zitten kijken. Maar toen het minder was, hebben we lekker geslapen.
  Mijn vrouw wordt juist wat stilletjes als er moeilijke dingen zijn. Ze knuffelt me heel veel, en praat wel, maar minder dan anders.
  En over dat gevoelige onderwerp….., soms moet je, als je het moeilijk hebt, ook wel eens kunnen zondigen met eten, als je het maar niet te lang doet. Eten kan soms even troost geven. En op mijn verjaardag mag ik zo vaak om eten vragen als ik wil, en ik krijg het nog ook. Op dierendag ook, jammer dat het allebei maar één keer in het jaar is!!!
  Slaap ze Bert, ik denk dat ik je raad maar opvolg en een dutje ga doen.
  Kop en poot van Vlo.

  1. hoi Vlo jij doet ook al zo je best met slapen voordoen net als Jip. Misschien leert een vrouw zoiets gewoon heel langzaam, dat kan best. Ik wist niet dat het onweer iets van Katrien was maar het kan best, dat ze nou aan het uitproberen is wat ze allemaal kan achter de Regenboogbrug. Maar ik heb het eigenlijk liever niet. Herrie is eng. poot van Bert

   1. Normaal vind ik dat ook Bert, en op Oudejaarsavond ben ik bang. Maar voor onweer ben ik niet bang, terwijl ik toch eigenlijk een enorme kakkebroek ben.
    Mijn vrouw is daar ook erg verbaasd over. Ik zit gewoon in de vensterbank te kijken, terwijl ik anders al vertrokken ben als ze niest!!!!
    Poot, Vlo.

 5. Hoi Bert, slapen is ook een favoriete hobby van ons. Vooral Bas is daar erg goed in, hij moet soms zelfs wakker worden gemaakt om te gaan eten. Het is net of hij al die jaren die hij op straat heeft geleefd, nu aan het inhalen is. Nu moet hij niks meer en hij vindt het wel best zo. Oliver slaapt graag samen met hem,dat vinden ze gezelliger. Heel vaak slapen wij, behalve Bas, op het grote bed, onze vrouw kan er dan nog maar net bij. Als er veel gebeurd dan moeten wij ook ekstra slapen door alle emoties. Wij hebben ook een vrouw die alles tegen ons wil zeggen, soms worden wij daar ook wel moe van, wij gaan dan heel erg gapen. Onze vrouw vraagt dan of we moe worden van haar. Maar daar geven we maar geen antwoord op, in plaats daarvan geven we haar maar een ekstra knuffel. Dat helpt ook wel, dan is ze even stil. Bert het is hier slecht weer, het regent, dus we gaan maar lekker slapen vandaag. Behalve Oliver want die moet vanmiddag voor controle naar de dierendokter. Sssstttt hij weet het geloven wij, nog niet. Dus sssttt.
  Knuffies van Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel.

  1. hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel, en vooral Bas ik snap jou heel goed dat heb ik ook dat slapen. Wegens dat ik net als jij vroeger op straat heb geleefd en dan is alles veel moeilijker. Dus nou ik een thuis heb ga ik al die tijd inhalen en daarom kan ik zo goed rieleksen. Want nou ben ik veilig en jij ook. Kopjes voor Olivier!!! Bert

  2. Even een berichtje ALLEEN voor Oliver: kom vanavond maar vast, anders lukt het morgen misschien niet meer om weg te komen! Je plekje in mijn tuin is helemaal klaar. Met brokjes rn snekjes en een mandje.
   Een lief kopje van Bolle.

   1. Oh maar Bolle, ik moet straks al. Mijn vrouw heeft alle deuren al dicht gedaan, ook van de slaapkamer, dus ik kan me nergens meer verstoppen. HELP. Maar ik ga me met poot en tand verzetten hoor, zo makkelijk ga ik de mand niet in. Door het slechte weer gisteren kon ik niet naar je toe komen Bolle. Oh wat een ellende. Volgende keer moeten we een list verzinnen hoor. Draai een pootje voor me Bolle, dat die witte jas niet al te veel aan me zit en prikt. Oh wat een ellende.
    Knuffies van mij voor jou Bolle, je bent een lieve vriend. Groetjes Oliver

    1. O Oliver, wat erg! Ik doe aan je denken! Volgende keer gaan we een heel goed plan bedenken! We hebben drie maanden, toch? Dat moet lukken!
     Verzet je maar goed, hopelijk hoef je dan niet in je mand.
     Ik doe in in ieder geval voor je duimen, Oliver!
     Een lief steun-kopje voor jou van Bolle, en voor je broers en zusje en vrouw ook een lief kopje. Maar spesjaal voor jou!

     ,

     1. Hoi Bolle, ik heb me goed verzet hoor, helaas was mijn vrouw iets slimmer en voor ik het wist zat ik in de mand. Maar ik heb goed laten horen dat ik het er niet mee eens was. Bij de dierendokter ging ik eerst niet meer uit de mand, maar die slimmerd haalde gewoon het deksel van de mand dus toen moest ik er wel uit. En ja hoor weer die naald en weer moest ik wat van mijn bloed afgeven. De uitslag is ook al binnen, mijn nierwaardes zijn ietsje hoger dan de vorige keer, maar niet zo heel erg. Ik moet nu iets meer medicijn, maar mag wel weer 3 maanden wegblijven. Voor die tijd moeten we een goed plan bedenken hoor. Knuffel van Oliver voor jou Bolle.

 6. Hoi Bert dat heb ik nou ook dat bij slapen want Vrouwke was ook van de EMO”door Katrientje heen gaan en dan steun ik haar door mijn extra liefde te tonen door veel te mauwen met mijn Vrouwke en door vaker naar haar toe te lopen en zachte kopjes te geven!

  Liefs Ollie

 7. Dag lieve Bert, wat fijn dat je zo goed kunt slapen. Dat is toch een groot talent dat je hebt.
  En ik snap dat je na zo’n drukke tijd, met veel grote gebeurtenissen, ekstra moet slapen. Want dan kun je er in die tijd ook aan wennen, en over nadenken.
  Ik ben veel in mijn tuin, en daar denk ik ook na. Over Katrientje, en over mijn Molletje. En over dat jij jarig was, en dat je verkering hebt met Loes, al drie jaar. En over dat mijn oma een beetje ziekies is.
  Mijn vrouw heeft dat ook, wat jouw vrouw heeft. Dat ze veel praat over hoe ze zich voelt. Ik luister meestal met een half oor (haha, snap je hem?!) en als het me teveel wordt geef ik haar een lik over haar neus. Dan zegt ze altijd o Bolle wat ben je toch een lieverd.
  Doe maar goed slapen Bert, dat is heel belangrijk!
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. Hallo Bolle,
   Hier Jip even voor jou, Wil jij je oma heel veel van de beterschapjes wensen en haar een kopje en pootje geven van mij.
   Je vriend Jip

  2. hoi Bolle, dus ik ben de enige niet die dat thuis heeft. Dat halve oor snap ik meteen, dat snap jij vast weer. Ja er gebeurt veel de laatste tijd. Was alles maar steeds gewoon maar daar moeten we even op wachten. Ik hoop dat je oma beter wordt. Oma’s zijn lief. kopje van mij

   1. Hoi Bert, ik hoop ook dat mijn oma snel weer helemaal beter is!
    En misschien moeten we maar eventjes gaan slapen tot alles weer normaal is!
    Een heel loef kopje van Bolle.

 8. Nog eventjes een berichtje voor Oliver.
  Goed dat je je verzet hebt! Dat is belsngrijk, dat ze weten dat je het NIET wilt! We moeten dus iets verzinnen voor dat deksel. Dat moeten we vastmaken. En je moet misschien al een paar dagen eerder nasr mijn tuin komen. Ik ga er over denken!
  Jammer dat je nierwaarden iets hoger zijn. Daar moeten we ook iets op verzinnen.
  Een knuffel terug voor jou van Bolle.

Reacties zijn welkom