Mijn werk als controleur vensterbank (filmpje)

Gisteren op Feesboek vertelde ik over mijn werk. Ik ben dus controleur vensterbank. Dus ik zit daar en ik hou de straat in de gaten. Mijn vrouw is dankbaar. Ze voelt zich veiliger. Snap ik.

Nacht

Misschien mag ik het niet zeggen wegens praivussie maar soms is mijn vrouw bang in huis. Dan moet ik helpen. Dus ik zit in de vensterbank voor haar. Dat ze weet: iemand let op. En soms ben ik ’s nachts op bed en dan kijkt ze opeens heel raar en ze vraagt: “Hoorde jij dat ook Bert?” Ik hoorde niks. Maar dan hou ik even mijn kop scheef en zij houdt dan haar adem in, ze zegt niks meerĀ  en ze staart intens naar mij. Daar krijg ik meteen hele moeilijke gevoelens van. Dus dan moet ik hard gapen om die spanning kwijt te raken. En zij zegt dan: “O gelukkig.” Dan gaat ze slapen en ik ook. Serieus, samenwonen met een vrouw het blijft dat je zegt waar ging dit allemaal over.

Geluid

Maar eerlijk is eerlijk ik ben ook weleens bang. Vooral als er harde geluiden komen, of monteurs in huis of als mijn vrouw heel erg emo is. Dan ga ik naar haar toe en dan miauw ik dat ze moet ophouden. Met monteurs durf ik dat niet. Haar ken ik.

Geluiden blijven gewoon moeilijk.

Zelfvertrouwen

Toen ik hier pas was, moest ik erg wennen. Pas later toen ik van alles begreep en toen ik ook meer zelfvertrouwen had, toen ging ik in huis meehelpen. De boodschappen controleer ik. En ik help mee het bed opmaken. Ik zorg dat ze pauze houdt. Maar het belangrijkste is dat ik controleur vensterbank ben. In de straat zie ik van alles. Soms kijken er mensen omhoog nou die letten voortaan wel beter op. En andere mensen die kijken nooit omhoog nou daar let ik dan weer beter op.

Het is keihard werken en daarna slaap ik ook extra goed. En ik krijg elke keer complimenten en knuffels. Waardering voor je werk is heel belangrijk zei een Feesboekvriend gisteren en dat is zo.

6 thoughts on “Mijn werk als controleur vensterbank (filmpje)

 1. Hallo Bert,

  Ja het leven van een huiskater is echt wel hard werken hoor. Er zijn katers en poezen die denken dat wij een lui-lekker-leventje hebben, Van eten-knuffelen -slapen. Nou ja jij kent helemaal het verschil van een straatleven en huisleven. Jij weet ook precies wat er allemaal aan gevaren zijn op de straat en daarom ben je ook extra waakzaam en streng met je controleur van de straat op de vensterbank. Ik kan alleen ver weg de straat zien en horen, maar tjonjejonje wat een drukte en herrie kunnen ze er van maken.
  Ik heb hier op mijn genomen om controleur van de rivier en de Uiterwaarden te zijn. Vrouwtje zegt dat het een hele belangrijke taak is, want er zijn heel veel boten in de rivier. Grote en hele kleintjes. Nou ik moet ook goed het vaar verkeer regelen. Stel dat ze niet goed opletten en ze zo tegen elkaar aan knallen.
  Ik heb tegen al die vogels ook heel wat te miauwen, want dat fladderd maar kriskras door elkaar en de vogelambu heeft het al druk genoeg. Maar ik heb ook wel wat hulptroepen ingeschakeld hoor. Nou en daar heeft iedereen heel veel respect voor. Een kudde van 28 grote koeien, die koeien zorgen er ook voor dat het gras in de uiterwaarden kort blijft. Jaanders wordt het ook maar een troep hoor.
  Dan moet ik alle baasjes van de blafsnuiten toemiauwen dat ze de poep van die blafsnuiten moeten opruimen die bij ons voor op de dijk lopen. Doen er niet veel. Wat is dat toch ze laten alles liggen, vies hoor en zouden ze dat thuis ook doen?
  Maar mijn allerbelangrijkste taak is dat ik er voor vrouwtje altijd ben, want zij is er ook voor mij. Wij zijn ook 2 angshaasjes hoor en we schamen ons er niet voor. en als een van ons het moeilijk heeft zijn we er ook voor elkaar.

  Bert ik ga nu maar controleren alvast, want vrouwtje gaat weer brokken verdienen. Ik neem als de zon komt wel rust hoor door heerlijk te slapen en dan doen mijn assistenten koeien voor mij het werk.
  Fijne dag en van vrouwtje veel knuffels, poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip en vrouw van Jip volgens mij zijn jullie een tiem, dat je op elkaar let en voor elkaar zorgt!! En jij let op het huis en je vrouw kan geld verdienen ik vind dat een goede verdeling!! pootje van je vriend Bert

 2. Ooooh bert. Jij bent niet alleen vensterbanknogwat hoor. Je bent een hoop in 1. Oooooh jij kan multietazken,dat kunnen niet zoveel katten hoor. Oooooh ik wou dat ik dat kon.
  Heel soms ben ik ook daf met de vensterbank. Maar het is hier zo druk dat ik het maar snel op geef. Wel ben ik konttroleur op balkon. Oooooh dat is zo koel daar.

  1. een balkon lijkt me best moeilijk Katrien, het is toch buiten en daar is alles anders. Ik weet eerlijk waar niet of ik dat zou kunnen.

 3. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Je hebt heel belangrijk werk, als controleur vensterbank.
  Gelukkig dat je je vrouw daarmee kunt helpen, dat ze zich veiliger voelt. En ook gelukkig dat je vrouw jou kan helpen als er monteurs zijn, of harde geluiden.
  Dan is het toch fijn dat je samenwoont.
  Ik denk dat mensen die nu door jouw straat komen en omhoog kijken denken”Wat zit daar voor slanke gespierde kater, laat ik maar snel doorlopen!”
  Misschien dat monteurs nu ook wel schrikken als ze je zien, en dan hard weghollen. Dat zou best kunnen, nu je zo atleties bent.

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, ja dat kan best dat de monteurs nou niet meer durven nou dan blijf ik zeker weten aan de sportbrokken!! kopje van Bert

Reacties zijn welkom