Katrien over: wat ik allemaal niet mag

wat niet mag
Mijn lieve zus Catoo

Daar is ikjes weer.  Ik ga vandaag vertellen over dingen die ik van de ene wel mag en de andere niet. Of van beiden wel mag of weer niet.

Personeel

De ene en de andere zijn mijn personeel. Zij heten Johan en Anita. Ikjes heb dus twee slaafjes die er voor mij zijn. Soms zijn ze lief voor mij, maar soms ook supergemeen hoor. Laat ik vertellen. Van haar mag ik bijna niets.

Afdeling saalontaaful:

Ik mag niet op de saalontaful springen van haar. Die taaful is zacht hout en je ziet er elk krasje op. Soms sta ik, op mijn achterpootjes, tegen de taaful aan. En dan hoor ik weer….Katrien,wat zijn wij van plan?
Nou…WIJ zijn niets van plan hoor, IK wil op taaful.
En dan hoor ik nee Katrien, laat dat.
Dan kijk ik haar aan en blijf gewoon staan. Katrien…ben je doof?
Nee hoor, ik hoor je.
Laat dat krijg ik dan te horen.
Ik doe toch niets? Ga weg!!
En dan staat ze op. Oepsie… ik maak dat ik weg kom. Bij manpersoneel is het simpel…hij vind het niet erg.

Afdeling verboden kamertje:

Dan hebben we het verboden kamertje.
Als het aan vrouw ligt mag ik er niet in. Terwijl zij er wel in gaat. Dat klopt niet vind ik. Waarom zij wel en ik niet. Zoveel ligt er niet.
Hooguit woefkluifjes en eten voor katten en speeltjes. Van man mag ik natuurlijk weer wel er in. Hij laat mij er ook soms alleen. Het liefst wil ik overal in of achter daar in dat kamertje. Ik wil de kasten in om er vervolgens weer uit de kast te komen. Één keer had ik me daar trouwens wel in de nesten gewerkt. Ik dacht dat ik achter een kastje kon. Tegnies gezien lukte het me ook. Alleen zat ik vast. Toen kwam manpersoneel me redden. Natuurlijk met een hoop boze woordjes, want man moest alles zowat uit elkaar slopen om mij te pakken. Ik bedankte hem natuurlijk wel met een miauw en de vraag kon je het niet wat sneller doen.
Man keek me nog nooit zo boos aan.
*slik*

Afdeling planten, zowel voor als op balkon:

wat niet mag
Dit ben ikjes zelf.

Toen ik nog een ukkebebie was hadden ze een plant in de woonkamer staan. Hadden, want opeens was het weg. Zo raar!!
Ik dacht laat ik een lui-jaard nadoen. Want er zat een uit stekende tak aan. Ik eerst in de plant springen. Toen aan de tak. En dan is het de kunst om omgekeerd te komen, zoals een lui-jaard dus. Dat lukte vrijwel altijd. Natuurlijk kletterde ik wel eens uit de plant, maar dan is het een kwestie van opnieuw doen.
Affijn… ik steeds omgekeerd in de plant hangen. Ik kreeg wel steeds te horen dat het niet mog, vooral van haar. Maar een kat van stand trekt zich, van dit soort nutteloze opmerkingen, vrij weinig aan.
Na een tijdje ga je toch een beetje groeien en je word zwaarder. Ik hoefde niet meer in de plant te springen en kon meteen takhangen. Zo koel. Maar ja….de tak begaf het opeens terwijl ik er in hing. Ik viel met tak en al op de vensterbank. De plant kieperde om en was een beetjeboel kapot. Ik was in orde hoor gelukkig, dus daar hoeven jullie je geen zorgen om te maken. Kreeg ik me daar toch op mijn kop!!! Dat was namelijk al de tweede plant die ik op mijn naam had gezet. De eerste was een clematis op balkon. Die had ik samen met Catootje stuk gemaakt. Wie noemt zijn plant nou een KLIMplant!! Dan vraag je er toch om?

En trouwens, de plant was al heel oud. Al 10 jaar. Stelde toch niets meer voor?

Toen ik in die KLIMplant klom dacht ik echt dat ik in de sjungel was. We konden heel hoog. Nou… op een dag was die plant dus opeens weg. De blaadjes en bloemen vielen er zomaar uit!! Heel raar tijdens de late lentemaanden. Toen was ik zo aardig om ook maar de pot kapot te maken. Afterall…daar had ze toch niets meer aan. Catoo en ik deden wie kan het hoogst springen. Wisten wij veel dat het een aardewerkpot was en dat toen ik ertegenaan sprong het om viel en hij stuk ging. Moesten ze het maar niet zo neerzetten dat het in honderden stukken viel. Niet mijn schuld hoor. We maakte trouwens wel dat we weg kwamen. En ik weet echt niet waarom, maar het personeel kwam bij ons verhaal halen.

Afdeling gordijnen:

Toen Catoo en ik hier kwamen wonen zagen we grote lappen stof hangen in de zlaapkaamer. Wij gingen er voor zitten en keken omhoog, het was hoog zeg. Niet normaal. Het personeel zat in de woonkamer en vrouw (ZIJ weer) zag opeens iets zwarts omhoog schieten. Vlak daarna nog een keer iets zwarts. Opeens hoorde we JOOOO, die snertkatten zijn in de gordijnen geklommen!!
Vrouw kon niet bij ons komen. Wij lachen.
Maar ja… hij wel. Tot we ruim een half jaar waren was gordijnklimmen een soort van oolimpieze sport geworden voor ons.
Wel kregen we steeds van haar op ons dondertje.

Afdeling kerstboom:

En nu ik toch in de bekentenisfase zit, dan ook maar dit opbiegtuh.
Dit mocht van beide niet. Ieder jaar,na 5 december, zetten ze hier een boom in de woonkamer. Waarom…ik weet het niet. Ze zijn er uuuren mee bezig om alle plusje beertjes er in te stoppen. Zus en ik zaten het aan te kijken en we stootte elkaar aan. Hun deden er een beertje in,en wij trokken het er weer uit. Wij natuurlijk maken dat we wegkwamen. Nou hadden we een goede verstopplek. Achter de pjoetertaful.(waar we trouwens ook de sokken verstopte die we stalen) We lagen blauw van bet lachen als man onder het buro moest kruipen om bij onze schatkist te komen.
Het leuke was om naar hun gezicht te kijken. Ze gingen slapen met een boom vol beren, en werden wakker met een half lege boom. Hun tekeer gaan tegen ons.
Ook leuk was het om de boom in te klimmen. Ze hoorde geritsel, en gelijk zeiden ze KATRIEN!!! Toevallig was ik het, maar gutteguttegut. Zo oferdreefen zeg.
Het was echt niet zo dat de boom iedere dag omkieperde. Hooguit 3 keer gebeurd.

Nou… dit was het weer. Tot de volgende keer.
Kusjes,
Katrientje (proofesjoneel sloopster van beroep)

18 thoughts on “Katrien over: wat ik allemaal niet mag

 1. Oooooh iedereen. De bovenste foto was mijn innig geliefde zus Catoo. Zij hoorde er ook bij😽💖

 2. Hallo Kartientje,

  Ik heb vrouwtje de kamer uitgestuurd hoor, ze komt niet meer bij van het lachen van al die streken van jou en Catoo. Nou snap ik echt niet wat er zo te lachen valt, want het is heel serieusjes wat je alle maal schrijft.
  Ik heb even mijn Jippekop geschud om te kijken of ik ook van die werkzaamheden heb gedaan, en ja hoor.
  Voor ik hier bij vrouwtje mocht komen wonen was ik een klein Jippekereltje( Ja zou je nou ook niet meet zeggen) die alleen het leven van buiten kende en ik wist niet dan mensen er een regelement op na hielden. Buiten mocht alles. Nou het was hier in huis een jungle, dus wat denk je ik vlieg als een aap van de enen na de andere boom en struik. Ik snapte ook niet dat die dingen er niet zo blij mee waren dat ik met hen ging spelen. Thomas en Brammetje ( die woonde hier al) miauwde wel steeds van Jip niet doen, maar ja ik was ook wel een beetje van: Wat ik niet wil horen daar ben ik stokje doof voor. Op een zondag morgen kwam vrouwtje met grote zwarte vuilniszakken aan en een een gekke knippeding. Ik mocht meehelpen met troep maken. Gaat vrouwtje toch mijn hele jungle kapot knippen en hopla alles in die zakken, O dat vond ik echt een bultje Jippe erg hoor, ik had nog zoiets van he nou heb ik allemaal grote zandbakken en ik natuurlijk graaf graaf. Ja zeg was ze het niet mee eens en alles in die zakken. Ik was eggies een knap beetje van de verdrietige hoor, want nu had ik geen Jungle meer. Vrouwtje vertelde mij dat ik dat niet meer nodig had, ik moest maar in de reuze grote krabmeubel mijn fratsen uitleven.
  In de lappen die bij de ramen hangen ben ik nooit ik geklauterd, vond ik niet leuk.
  Tja omdat de jugle weg was werd het tijd voor de grote groene boom met de ballen en lampjes. Thomas en Brammetje hadden me al hele verhalen hierover gemiauwd, dus wat denk je, ikke maar wachten waar blijft die boom, want ik had bij andere mensen al zo’n boom zien staan. Zegt vrouwtje, helaas voor jullie komt die boom hier nooit meer te staan, (ligt nu met de ballen en de lampjes ingepakt beneden in de berging, ook zielig) Ik had hardop liggen dromen en al mijn hele plan van hoe sloop ik alles eruit en ga ik trampoline springen doen. Samen met Thomas en Brammetje.
  Ik heb hier in huis veel naar de afvalberg laten brengen, Ja alles stond veel in de weg en kon ik ook niks aan doen dat het dan aan diggelen knalde, Wel mooie opruiming hoor, ik kreeh heel veel ruimte om te racen wat ik nu nog steeds veel doe, maar nu kieper ik niks meer naar de afvalberg.

  Zo Katrientje dit zijn een paar van mijn boeven streken en moet ik nu opkrassen van vrouwtje want ze moet naar het werk om die brokken voor mij te gaan verdienen. Ja iemand moet dat natuurlijk doen vind ik hoor. Ik ga in die tussentijd lekker een luie dag houden en veel naar buiten kijken.

  Vrouwtje en ik vinden dat Catoo heel veel op jou lijkt hoor, het is maar goed dat je het nog liet weten.
  Fijne en ondeugende dag en ik kom nog een keer ondeugend doen samen met jou in het verboden kamertje, maar ik moet mijn rensloffen nog zoeken, vrouwtje heeft ze verstopt.
  Knufjes van vrouwtje en poot en kopjes van je vriendje Jip

  1. Ooooooh wat erg dat jouw vrouw zat te lachen. Ik praat over mijn ellendige ellende en zij nemen het niet eens seriejeus. Ooooh dus jij deed hetzelfde? Oooooh wauwiewauwmiauw!!!! En ik vind het een verschrikje dat ze ook jouw sjungel hebben afgepakt. Heb je lol, nemen ze het je af omdat ze willen dat je braaf bent. Bah…braaf zijn is helemaal niet leuk.
   Ooooh heb jij nooit een boom met dingetjes er in gehad?🙀🙀🙀 oooooooh dat is supergemeen. Hier is er ieder jaar 1. Ik laat de beren nu merendeel met rust, ik bewaak de boom wel hoor. Stel dat er een beer uit loopt.
   Kusjes op je wangetjes😽😽

 3. Goedemorgen Katrientje hier Kyana. Mama Jahia heeft mij voorgelezen en ze heeft gezegd niets tegen ons vrouwtje te zeggen. Want die zou gelijk zeggen dat herken ik. Hier hebben wij ook katten met kattenkwaad. Jahia mijn Mama is ook dol op klimmen en die wil niet opgesloten zitten. Zij gaat niet naar show want die zou de hele dag in de zaal lopen. Naar de dierenarts en ze probeert uit de vervoersbox te ontsnappen. Bij de dierenarts zelf is ze een engel. Planten staan niet in huis die maken ze stuk. Planten op het balkon heerlijk Jahia en oom Gianlucca graven graag de plantjes eruit en oom Lucca is wit maar dan zwart . Kerstboom nee helaas er zitten van die dingen in en die kan je eruit meppen, slingers die zijn leuk dan schudt de boom , en de takken als je erop gaat zitten buigen ze om. Verstoppertje spelen is ook leuk, maar niet toen Mama zich had verstopt met mij. 1 dag nadat mijn lieve broer Kyan een 🌟 was geworden. De onderkant van de keuken zou betegeld worden en daar zaten platen en een heel klein gat genoeg voor Mama en mij. En toen ons vrouwtje wist waar wij zaten kwam Ed helpen om ons te pakken. Ons vrouwtje werd niet boos maar die moest huilen. Mama heeft haar moeten beloven zoiets nooit meer te doen. Ik ga zo weer eten en slapen . U zusje Cato is net als u een mooie poes. Dikke knuffel van mij hoor

  1. Ooooooh ik was een beetje geschrok dat jouw mama zich verstopt had met jou🙀🙀
   Oooooh dat mag ze nooooooit meer doen hoor.
   Oooooh krijgen jullie ook al geen kersemusboom? Dat is supergemeen hoor. Hoe moet je dan leren klimmen?
   Je mag ook zeker dan nooit in de gordeinen klimmen? Oooooooh mijn hartje huilt hoor😿

 4. Hallo Katrien,hier met Gijsje. Wat lijkt Catoo veel op jou. Als 2 druppels water. Vind vrouwtje ook. Vrouwtje moest ook heel erg lachen om jouw verhaal. Gemeen he! Vind ik ook. Ik heb vrouwtje gevraagd of ze ook wel is boos op mij is? Nee,zegt vrouwtje,ik ben bijna nooit boos op je. Ik maak ook niks kapot he? Eh,zegt vrouwtje,ben je de vitrage met rail en de lamellen vergeten. Oh ja,die was ik inderdaad vergeten. Vrouwtje niet. Zal ik is vertellen hoe ik die gesloopt hebt. Ik was nog heel jong. Ik geloof dat ik 1 of 2 jaar was. Vrouwtje had vitage in de slaapkamer hangen met rail. De vitrage zat dicht. Ja hallo,dan kan ik niet naar buiten kijken! Je kunt er wel mooi inklimmen en aan hangen. Heb ik allebei gedaan. Tot de vitrage met rail en aan al naar beneden kwam. Ook geen sterk spul! Nu hangt er niks meer voor de slaapkamer raam,kan ik mooi naar buiten kijken. In de keuken hetzelfde verhaal. Hangen daar lamellen. Ja,dat kan niet. Ik kan toch zo niet op de galerij kijken. Ik moest mij door de lamellen wurmen om naar buiten te kijken. Maar ja,daar kunnen de lamellen niet tegen als je dat vaak doet! Dus,de lamellen kapot. Dag lamellen. Nu heeft vrouwtje rolgordijn in de keuken. Ze heeft de rolgordijn wel omhoog getrokken. Dus ik kan op de vensterbank alles goed bekijken op de galerij. Wat heb ik nog meer,per ongeluk,omgestoten. Een vaas,een lamp. Nou vrouwtje dat valt toch wel mee? Ik mag alles van vrouwtje! Oh,vrouwtje zegt dat ik niet alles mag. Ik vind in de kasten klimmen leuk maar dan haalt vrouwtje mij eruit. Maar vrouwtje,ik vind het zo fijn om op je broeken te liggen. Ook mag ik niet met vrouwtje haar make-up kwasten spelen als zij zich opmaakt. Maar dit is zo leuk speelgoed. Ik probeer een kwast te pakken en er snel mee vandoor te gaan. Maar soms heeft vrouwtje het gezien en dan pakt ze de kwast van mij af. Ik heb de kwast nog nodig Gijsje! Zucht,oke vrouwtje. Ik pak wel een andere kwast. Vrouwtje heeft met kerst geen kerstboom in de huiskamer. Wel andere versieringen,bv een kerststal. Ik ga altijd bij de poppetjes snuffelen. Dan gooi ik ze per ongeluk om of neem een poppetje mee om mee te spelen. Maar dat mag ik ook niet van vrouwtje. Gijsje,je mag niet met Jozef of Maria spelen. Ze horen in de kerststal en dan zet vrouwtje ze weer terug in de stal. Maar ik probeer ze elke keer weer opnieuw te pakken,ik vind ze leuk om mee te spelen. Wat hebben wij katten een zwaar leven he? We mogen niks van hen. En dan heb ik alleen vrouwtje die mij alles verbiedt! Jij hebt 2 personeelsleden om rekening mee te houden! Ik heb gesmuld van jouw verhaal. Tot de volgende keer. Ik ga nu bij mijn vrouwtje knuffels halen.
  Groetjes van Gijsje.

 5. Ooooh Katrientje,

  ik vind jou een echte prinses en dat was je eigen zusje Catoo ook. Oooh wat hebben jullie samen veel meegemaakt, ik vind het stoer. Maar ik snap ook jouw verdriet om boze man en ook soolvrouw. Oooh zo erg Katrien. En dat ze je niet snappen, Ooooh…
  Ik ben jou soolzusje en ik wil jou zeggen, ik ben er altijd voor jou. Ik ben rustig en bescheiden van me eigen maar ik kom wel voor jou op. Dat je eten krijgt en een schone bak. En ik heb ook me pootjes open om te troosten.
  Ik heb wel ooit binnen 2 maanden de nieuwe stoel van me vrouw naar de stort geholpen. Maar ik dacht dat het me krabpaal was, ooooooh Katrien. Die was fijn van ze eigen. Me vrouw was toen best verdrietig maar ik kon er niks aan doen. Ik voelde aantrekkracht en me nagels wilde hangen.
  Katrien ik vind jouw verhaal zo mooi en ook eerlijk. En je het oppebiecht jouw daade.

  Sjeteeeeeem Loesje

  1. Oooooh loesje.
   Ooooh wat stoer dat jij ook opbiecht. Ik heb nooit stoelen gekrabt. Er zitten wel gaatjes in, want ik moest me toch vasthouden als ik fout sprong. Of er vanaf kletterde. Ik scherp mijn nagels alleen aan het nep oosters tapijt. Ik hou het fluffig. En dan moet je haar horen hier.
   Heb je er 2 maanden over gedaan om de stoel zo te krijgen zodat jij het mooi vond? Schandalig dat ze het dan gewoon weggooide!! Oooooh zo erg. Weet ze niet hoeveel werk jij er aan gehad hebt om het zo te krijgen? Ooooooh wat erg.

   Oooooh sjeteem loesje😽😽😽💖💖💖🐾🐾🐾

 6. Catoo zag 95% als mij er uit. Alleen had zij een hele zwarte kop met een mini wit vlekje boven haar oogjes. En zij was superzachter met haar vacht en moetsjo dik😸😸 ze woog over de 5 kilo.
  Oooooh jij mag dus ook haast niets. Dat is zo gemeen. En zoveel heb je niet gesloopt. Komt bij, het was volgens mij uit de mode dus aan vervanging toe dan. Dan zouden ze je dankbaar moeten zijn dat jij ze daar op attendeerde.
  En volgens mij waren jozef en maria heel blij dat ze,dankzij jou, ook eens uit die stal mochten gaan. Om nou de hele tijd in een stal te moeten staan is ook saai

   1. Had ik al begrepen Katrien,bedankt voor je reactie. Ik ben met je eens,vitrage is uit de mode. Wel goed van mij dat ik meteen de rail afgehaald hebt. De rail was ook oud en aan vervanging toe. Ik kan niet wachten tot de kerststal er weer staat. Kan ik weer spelen met Jozef en Maria. Op de foto kun je niet zien dat Catoo dikker was. Je zult vast nog wel is missen.
    Groetjes van Gijsje
    p.s. vrouwtje vraagt hoe het gaat met het verhalen boek van Bert(en Loesje en van jou)facebook vrienden? Ze is benieuwd(en ik ook)of ik er ook in staat?

    1. Ik weet eigenlijk net zoveel als jou gijs. Dat het goed gaat. Ik neem aan dat als je er niet in komt je allang bericht had gehad van bert.
     Ikjes hoop dat de laatste 10 plekken nu ook gevuld zijn. En dan moet elke kat een plek in het boek krijgen. Ik zei al tegen bert, zet mij maar op de laatste plek. Dan krijg je ook geen gemiauw wie de laatste kat is die het boek gaat sluiten.

 7. Hoi Katrientje wat voor apenstreken hebben jij en Catootje uitgehaald, ik moet er erg om lachen, echte deugnieten,!!!

 8. Dag prinses Katrientje, o nee, ik mocht gewoon Katrien zeggen toch – dag Katrien, jij mag ook niks thuis! Het lijkt wel alsof je mensen denken dat het hún huis is.
  Dat hebben mensen wel vaker, maar dat is natuurlijk een misverstand. Het is van jullie samen.
  Misschien moet je je mensen ook wat strenger behandelen? Dat ze duidelijker weten wat wel en niet mag? Als ze alles zomaar mogen, krijg je dit gedrag.
  En wat lijken jij en je sterrenzus Catoo op elkaar. Mooi hoor, dat zwartwit.
  Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik nog nooit ergens in geklommen ben, in huis. In de tuin ook niet trouwens. Ik denk ook dat als ik in huis ergens in klim,dat het plafond dan naar beneden komt. Vanwege het gewicht van mijn buikspieren.
  Maar als ik door moet gaan met die sportbrokken heb ik die straks geeneens meer.
  Een lief kopje van Bolle.

  1. Oooooh bolle,ik zit hier eigenlijk alle katten hun ellendige ellende te vertellen. Ik durf het gelukkig. Zo erg om te lezen dat ook jij niets mag. Waarom nemen mensen dan katten??? Om dit te kunnen doen? Te kunnen overheersen? Hebben ze zo’n rotleven gehad dat ze ons katten terugpakken? Ooooooh
   Zacht kusje op je wang😽

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *