Zes weken aan de sportbrokken en wat nu?

  Ik lig hier lekker in de zon te hangen maar u kunt wel zien dat ik slanker ben geworden. Het is nou zes weken dat ik aan de sportbrokken zit.  Van de dokter moest ik slanker worden.

Nou dat is gelukt.

Vacht

Het is wel stom dat ik nou ook een wintervacht aan het krijgen ben. Dan is het niet eens goed te zien dat ik aan de zijkant veel rechter ben en dat ik ook veel minder buik heb en volgens mij is mijn kop ook anders maar dat weet ik niet zeker.

Ik heb nou ook lege vacht op mijn buik. Daar had ik meer buik en nou is dat weg maar de vacht daar die hangt nog gewoon te hangen. Dat s best gek. Ik weet dat mensen een operazie doen als ze een buikvel over hebben maar dat doe ik niet, een operazie hoeft voor mij niet.

Snacks

Ik eet dus nou al zes weken anders. En ik heb geen honger dus dat is goed. Wel krijg ik elke avond drie snacks dat zijn hele kleine snoepjes. Die heb ik zo op. Vroeger was dat een bordje vol daar deed ik best even mee. En mijn brokjesbal miste ik in het begin, daar zaten superlekkere brokjes in. Maar ja  ik was wel bijna zes kilo door al dat lekkere spul.

En ik lag het liefste te liggen en nou ren ik meer. Ik ga ook weer de trap af om aan de voordeur te ruiken. En ik rol weer met de planken waar touw op zit. Met het lintje heb ik ook al gespeeld. Dat ging allemaal vanzelf.

Dus die sportbrokken daar ga je ook van sporten. Dat had ik niet verwacht.

Dokter

Van de dokter hoorde mijn vrouw dat de sportbrokken nog een tijdje blijven. Dat ik er nog niet ben.  En misschien blijven de brokken wel maar krijg ik straks mijn brokjesbal weer terug. Dat zou super zijn. Maar atleties zijn vind ik superduper dat merk ik nou weer.

9 thoughts on “Zes weken aan de sportbrokken en wat nu?

 1. Hallo Bert,

  Nou aan jou is echt te zien dat je een maatje minder hebt hoor. Een paar dagen geleden had je een foto van jezelf, nou toen had ik het al gezien hoor, je wordt een super slanke en atletische Bert.
  Door dat jij vertelde van die sportbrokken zijn er meer met je mee gaan doen, Bolle, Bert en ik. We vinden jou zo’n goed voorbeeld dat we meedoen.

  Je weet dat ik al een jaar ander eten kreeg om een maatje minder te krijgen en dat ik niet zwaarder werd maar ik ook geen grammetje minder werd. Nu vrouwtje voor mij ook de sportbrokken en natvoer heeft gekocht, vliegen de grammetjes eraf. Alleen dat natvoer had ik na 2 dagen wel bekeken en vrouwtje moest het steeds weggooien. De brokken ben ik ook niet zo weg van maar ik eet het wel hoor. Ik mis mijn andere brokjes geloof ik wel. Als vrouwtje mijn brokken los voor mijn bakje legt eet ik het en anders veel te weinig zegt ze. Ik eet iets meer dan de helft. Omdat ik in een week 3 ons ben afgevallen krijg ik nu toch om de paar dagen een zakje natvoer van mijn andere dieet. Vanmorgen heb ik wat tonijnsoep gekregen. Ik drink altijd erg goed maar nu door die soep nog wat meer. Het is van Miamor (Zooplus) zitten geen geur/kleur en smaakstofjes in.
  Ik krijg 3 X per dag een klein stukje van een snack staafje voor mijn pillentje en een paar snoepjes over de dag.

  Ja ik heb nu ook een zwiebervel onder mij hangen en vrouwtje zegt dat ze weer de billen van mij goed kan zien.
  In het eten zit ook wat tegen de stress en daar reageer ik heel goed op, ik ben weer meer ontspannen en raak niet zo sterk in paniek als de bel gaat, ik ren nog wel weg maar ik kom nu zelf terug als het weer rustig is, dus ik ben meer ontspannen en dat voelt goed in mijn Jippekoppie en ik heb nu stralende pret ogen zegt vrouwtje. Ik ben veel fanatieker met spelen en rennen. Kun je nagaan ik was al een aktie Jip en mijn muizen moeten nu nog harder rennen.
  Vrouwtje is heel trots op mij, maar ook op jou en Bolle en de andere Bert. Wij doen het toch maar even zegt vrouwtje. Ook fijn dat we elkaar wat op de hoogte houden van ons maatje minder worden en de sportbrokken.

  Bert succes jij en toppie van je, fijne dag en knuffels van vrouwtje en grote poot en kopstoot van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, wat een goed nieuws heb je vandaag. Het eten gaat goed en jij voelt je beter en ook meer in de ontspanning door het spul in de sportbrokken. Dat heb ik ook wel. Maar zo fanatiek als jij met spelen ben ik niet, want ik hou persoonlijk veel meer van rieleksen, dat ik lekker lig en me ontspannen voel. poot van je vriend Bert

 2. Oooooh bert. Wat zie jij er goed uit!!!
  Maar wat ik nou best wel raar vind….er zijn alleen mankaters op diejeet😨😨😨
  Of houden vrouwpoezen hun mondje dicht dat ze op diejeet zijn?
  Ik ben een mini maatje meer. Maar vrouw zei laatst dat ik ook alweer iets zwaarder aanvoel. Aan me kattenneus dat ik nu nog op diejeet ga hoor.

 3. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wat zie je er atleties uit de foto. Je kan zien dat je slanker bent geworden.
  Wat goed dat je je zo goed voelt met de sportbrokken, en dat je ook weer meer sport.
  Daar wordt je dan weer nóg slanker van.
  Ik krijg ook de sportbrokken, maar met wat natvoer. En Ik heb al minder over van mijn buik. Dat vind ik wel een beetje jammer, want ik heb hele mooie rozeblonde haren op mijn buik. Waar moeten die nou naartoe?
  En dat flubbervel heb ik ook, en dat had mijn Molletje ook. Zelfs toen ze best dun was.
  Mijn vrouw zei dat de dierenarts had gezegd dat dat komt omdat je geen kindjes meer kan maken of krijgen. Dat heeft dan iets met mormonen ofzo te maken.
  En door die mormonen komt het ook dat wij mankaters wat vaker op dieet moeten.

  Dus van de ene mankater naar de andere wil ik jou , en Jip natuurlijk ook, veel succes wensen met atleties worden!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle, dat gaat ook snel met het afvallen en je hebt er ook nog ander eten bij. Maar jij bent ook sportiever met karate in de tuin en al die dingen meer. Dus een buik komt door de mormonen ik wist geeneens dat ik die had! Daar heeft mijn vrouw niks van gezegd. Misschien gaan ze wel weg. Met mormomen heb ik geen ervaring verders. Kopje van Bert

 4. Lieve Bert,

  ik vind dat je het zo goed doet met de sportbrokken en ook dat je nu atleeties bent. Dat je een voorbeeld bent voor alle mankaters. Floris hier in huis is 16 en eet alles wat los zit en ook vast. Hij is nog steeds een maatje mager. Oooh hij heb slechte niere Bert, maar hij wil geen nierbrokke voor ze eigen. De dokter zegt, eten is belangrijker anders wordt hij een maatje xxxxxxs te mager. En Floris heb slechte oore dus die hoort alleen ze eigen. En die eigen zegt eten, maar hij is toch mager. Ik vind een maatje mager moeilijk Bert, ik zeg het eerlijk. Ik heb ook best nog los vel van me buik. En ik had ook mormonen van de snee in me buik toen.
  Bert ik was net bij de dokter en ik ben wel gezond. Maar ik houd ook van lekker eten.
  Maar op jou ben ik trots Bert en ik vind los vel heel lekker om op te liggen,

  Liefs van je Loesje

 5. Hallo Ome Bert. Hier gaan ze aksie voeren. Omdat ik natuurlijk nog klein bent en mijn 2 sterren broers heel licht van gewicht waren word ik dagelijks gewogen op een vast tijdstip maar die weegschaal dat wil ik niet meer. Ik moet dan even stil liggen anders geeft hij de verkeerde cijfers. Maar nu doet die weegschaal raar . Maandag was ik 401 gram en vanmorgen 437 gram. Ik ben dan wel klein maar ik heb een bol buikje en daar ben ik trots op, en ik wil niet dat ik straks minder melk mag drinken. Mama zegt al volgende week moet je proberen brokjes te eten en natvoer. Maar als ik het nog niet wil dan mag ik gewoon nog mama haar melk. Ik vind het best spannend hoor

  1. hoi Kyana, wat leg je dat goed uit, het is al zo lang geleden dat ik een kitten was. Ik weet geeneens meer hoe het is om bij je moeder te drinken, kun jij dat aan ome Bert uitleggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *