kater Bolle: wat ze thuis zeggen als ik jaag

jaag

Nu ik aan de sportbrokken ben, en minder eten krijg, moet ik misschien toch weer eens gaan jagen. Dan kan ik eten wat ik wil, en zoveel als ik wil.

Thuis

Ik ben niet zo’n geen goede jager, helaas.
En bovendien, áls ik dan iets vang, wordt het thuis niet gewaardeerd. Dus ik laat het er maar een beetje bij.

Jonge rat

Maar ik heb tot nu toe elke zomer een jonge rat gevangen in de tuinen. Al drie jaar op rij. Elke dag vang ik er eentje.
Mijn vrouw werd elke keer zenuwachtig als ze het zag, en kwam naar buiten rennen. Dan ging ze heel druk doen. Waarschijnlijk omdat ze ook zo’n rat wilde.

Cadeau

Dus vorig jaar heb ik mijn mensen er eentje gebracht. Dan hoeven ze niet de hele tijd vegetatie te eten (gras, en wortels en groene dingen enzo). Jagen lukt ze blijkbaar niet. Zo’n jonge rat leek me een leuk instapmodel om mee te oefenen.
Maar wat denk je?
Ik kom met de rat in mijn mond binnen rennen, en toen begon mijn man al naar mijn vrouw te roepen.
Die lag in bed te lezen, dus ik legde de rat op het kleedje voor het bed. Hij was niet gewond,  ik had hem heel voorzichtig vastgehouden. Dan blijft hij zo lang mogelijk vers.
Mijn vrouw stond razendsnel naast het bed. Maar in plaats van de rat op te eten, ging ze eerst sokken aan te doen en daarna heel druk praten met mijn man. Die rat was natuurlijk al lang weg, die had zich verstopt.
Ik was zelf nogal van mijn aproopoo, want ik snapte alle drukte niet. Ja oké, het was één uur ’s nachts. Maar wat dan nog? Eten is eten.
Dus ik was beledigd dat mijn vrouw niet blij was met mijn cadeau. En mijn man ook niet.
Daarom ging ik in de woonkamer liggen mokken.

Emmer

In de slaapkamer zijn mijn mensen toen heel lang bezig geweest om de rat te vangen. Ja logisch, als je hem eerst laat ontsnappen…
Toen ze hem hadden, in een emmer, dacht ik dat we nu dan eindelijk zouden gaan eten.
Maar door wat er toen gebeurde, heb ik besloten dat ik nooit, maar dan ook NOOIT meer een prooi meeneem naar huis.
Mijn mensen gingen met de rat in een emmer de straat op, mijn vrouw in haar nachthemd (echt, ik schaamde me zo!) om de rat los te laten. Want, zei mijn vrouw: “Anders neemt Bolle hem alsnog te grazen”. Dat zei ze echt!

Laten zien

De rest van het nest heb ik ook gevangen, en ik rende ook steeds even naar huis om het te laten zien. Maar ik nam de ratten weer mee, en zorgde er voor dat ze me niet weer werden afgepakt. Dat gebeurt me niet nog een keer.

Plezier

Dus ik rende elke keer snel weer weg, en liet de rat dan achter in de tuin los.
Want ik weet eerlijk gezegd niet goed wat ik met een rat moet doen, maar elke rat kan ik een paar keer vangen en loslaten – tot ze te slim worden om zich te laten vangen. Zo heb ik er langer plezier van.
En thuis staan er toch brokken!

14 thoughts on “kater Bolle: wat ze thuis zeggen als ik jaag

 1. Oooooh bolle.
  Ik heb jouw verhaal met afschuw gelezen. Wat verschrikkelijk. Wat kunnen mensen ondankbaar zijn zeg. Hier hebben/hadden we een muizenplaag, dus met regelmaat vang ik ze ook. En ook hier precies hetzelfde.
  En dan de verschutting die je had van jouw vrouw. In haar pjamaa op straat gaan!!! Schan-da-lig!!! Nou lachen al je vrienden je uit!! Daar denken ze ,verdorie, nooit over na he. Oooooh wat erg. Dikke tranen had ik bij het lezen van jouw horrorverhaal.

  1. Dag Katrientje,o pardon: prinses Katrientje, dank je wel voor je begrip. Dus jouw bijdrage aan het eten wordt ook al niet gewaardeerd? Wat erg toch, mensen kunnen zó ondankbaar zijn. Maar ik vind het superknap dat je muizen kunt vangen!
   En jij snapt helemaal hoe jk me voelde toen mijn vrouw in haar Hello Kitty-ding de straat op ging. Ik durfde me een paar dagen niet te vertonen hier in de tuinen. Als ik in mijn pjamaa de slaapkamer uitkomt als mijn mensen bezoek hebben , zouden ze dat ook niet leuk vinden. Maar ja, daar ben ik te beleefd voor.
   Ik denk vaak dat wij katten méér fatsoen hebben dan mensen.
   Een lief kopje voor je, van Bolle.

   1. Ooooh bolle, alsjeblieft…noem me maar katrien hoor.
    Oooooh neeee….heeft jouw vrouw ook een hello kitty pjamaa? Ooooh wat erg😿😿😿
    Mijn vrouw heeft ook zo’n geval😿😿
    Oooh bolle….hoe moet dit ooit nog goedkomen voor jou.

 2. Hallo Bolle,

  Nou ja zeg dat is me ook wat hoor. Ga jij speciaal voor vrouw en man op jacht om hen eens wat fatsoenlijk eten te brengen in plaats van dat konijnen voer. Zou het misschien er aan liggen dat ze geen ratten lusten en je misschien met een heerlijk vogeltje of smeuige muis komt.
  Vrouwtje had jaren terug een zwarte kater toen ze nog in een heel klein dorpje woonde in de polder en de buren een stuk verder weg een boerderij hadden. Nou vrouwtje kreeg om de haverklap ook kadootje die ze niet zo waardeerde, zelfs een keer een klein biggetje. Ze was zich te blubjes geschrokken. Toen ik nog heel klein was en met mijn zusje Janneke bij mijn mama weg werd gehaald, kwam ik bij mensen te wonen die vonden dat wij personeel waren voor de muizen en zo voor hen te vangen. Nou wij wilde dat geen van 2 voor ze doen, Kijk wij wilde huis en buitenpoezen zijn en nee wij mochten niet naar binnen. Hier heb ik op het balkon 2 keer een twiet gevangen. de eerste keer met mijn grote vriendje Boris, die er helaas niet meer is, hij is voor altijd een prachtige ster zegt vrouwtje en de tweede keer alleen. Nou die warme hapjes heb ik wel lekker zelf op gesmuld hoor. Vrouwtje had ook mee willen smullen, nou mooi niet ze mocht van mij de veertjes afkluiven die ik door het hele huis had gedaan.
  Bolle hopelijk kun jij als verandering op je bokkenmenu af en toe een twietje vangen, zo’n lekker warm hapje, en daar wordt je niet dik van hoor. Doordat je zoveel werk had om er een te pakken waren die grammetjes er allang af.
  Wie weet kunnen jou man en vrouw het nog eens waarderen dat je voor hen op jacht gaat en ik Jippedenk dat je dan het kadoo op hun hoofdkussen op bed moet leggen.

  Bolle hele fijne dag hoor en van vrouwtje die heeft zitten lachen om jouw ratten verhaal en het helemaal voor zich zag gebeuren heel veel knuffels. Pootjes en kopjes van je grote vriend Jip

 3. Dag Jip, wat stoer dat jij op je balkon kunt jagen! Ik hoop dat je dan nu ook wat kunt vangen, als extraatje bij de sportbrokken. En wat attent dat je voor je vrouw het lekkerste had bewaard: de veren! Was ze er blij mee?
  En ik had nog nooit gehoord dat katten ook biggetjes konden vangen. Ik ben daar erg van onder de indruk, en ik ga vannacht eens kijken of ik hier in de tuin een biggetje kan vangen. Maar ik laat het dan niet aan mijn mensen zien, want anders krijgen we weer gedoe.
  Over dat hoofdkussen zal ik nog eens nadenken, denk je dat ze dat wél leuk vinden?
  Voor jou en je vrouw een lief kopje van Bolle.

  1. Hallo Bolle,

   Nee, net als met jouw kadoo voor je vrouw en man, was vrouwtje ook niet zo blij, want ze had net het huis netjes gemaakt en kon ze weer opnieuw beginnen, Ja kijk ik wilde mijn twietje eerst even het huis laten zien waar ik woon voordat die in mijn binnenste mocht gaan kijken. Ik krijg van mijn vrouwtje niet veel kans om op jacht te gaan op het balkon. Een poos geleden was me er toch een lekkere dikke duif in de middag gekomen en die bleef daar tot de volgende dag. Die dikke malse duif zat mij vreselijk te pesten, Ja zeg kon die wel als ik achter het glas zat verdorie. Hij was erg moe en kwam uitrusten koerde hij, nou als dank had hij in de planten bakken zitten jeweetwel, jakkes zeg. Stinken en hij had het niet eens netjes ondergedekt. Ik was helemaal kaduuk hoor. Je kent dat wel haast een hele dag heb ik met mijn kontje zitten draaien en staart zwiepen en maar mekkeren. Ik was er niet eens een paar grammetjes van afgevallen.
   Vrouwtje vertelde dat het biggetje al dood was toen het geboren was, en die boer had dat op een mesthoop gekieperd en ja daar had poes het vandaan gehaald. Maar de boer heeft nadien nooit meer dode biggentjes op de hoop gedaan. Wist je wel dat wij heel ziek kunnen worden van die biggetjes, want poes was nadien heel ziek geworden en verlamd geraakt. De dierenarts vertelde dat ze dat de biggentjes ziekte noemde en het heeft lang geduurd eer poes weer beter was.
   Bolle je moet het echt eens proberen met je kadoo op het hoofdkussen te leggen, maar ik hoop wel dat je heel hard kan rennen. Nou dat moet toch lukken, want jij wordt ook steeds een maatje minder hoor.
   Oei nu moet ik maken dat ik vlug je bericht verstuur want daar komt vrouwtje weer aan en ze mag dit natuurlijk niet lezen. Dag Bolle en een poot van je vriend Jip

   1. Dag Jip, bedankt voor alle tips! Ik ga dan toch maar geen biggetje vangen. Ik had er ook nog geen gezien in de tuin, maar als ik er ooit eentje zie blijf ik er van af! Voor jou en voor je vrouw een lief kopje van Bolle.

 4. Hallo Bolle,

  hier Loesje en ik vind jouw verhaal heel spannend. Ooooh een rat gevangen voor je man en je vrouw en ze vonden het niet lekker van ze eigen. Ooooh Bolle wat zal dat pijn gedaan hebben in je hart. Ik vind het wel een lief gebaar, me vrouw heb nog nooit een rat voor mij gevangen. Ik zou het best lief van ze vinden als ze met een rat tussen haar tanden thuis zou komen. Maar nog liever tonijn Bolle, dat ze tonijn voor mij eigen vangt.
  Ik ben een binnenpoes Bolle, mijn hele leven al. Ik zeg jou eerlijk, ik heb nog nooit iets gevangen. Ik ben rustig en bescheiden, ik weet niet of ik het zou durven.
  Me vrouw komt wel buiten, zij zou het dus wel kunnen doen van ze eigen. Dat ze in de struiken gaat liggen en ook op jacht gaat. Oooh Bolle ik zou nooit ondankbaar zijn en ik zou alles opeten. Dat doe ik nu ook, ik wil haar nooit pijn doen. En ik wil ook geen eten afslaan voor me eigen.
  Dus ik vind jou heel dapper en stoer Bolle, ik hoop dat je nog veel ratten vangt en je mag ook nog brokjes eten.

  Liefs van Loesje

  1. Dag Loesje, dat zou wel mooi zijn; als je vrouw op tonijnenjacht zou gaan. Ik denk dat je dan ook nog moet kunnen zwemmen, dus mij lukt dat niet. Anders had ik een tonijn voor je gevangen, die je dan samen met Bertje zou kunnen opeten!
   En je hebt helemaal gelijk dat je eten nooit wilt afslaan. Dat doe ik ook nooit. Alleen in geval van nood – als het slankbrokken zijn. Sportbrokken lust ik wél. Maar als ze er niet waren, zou ik ze niet echt missen. Zo is het toch ook wel.
   Een lief kopje van Bolle.

 5. Hallo Meneer Bolle. OH wat een verhaal heeft u. Mijn mama las het mij voor en ik begrijp het niet gelijk. Ik ben nog klein en ik moet nog veel leren. Mijn mama zegt dat jagen leuk kan zijn , maar het enige dat ze hier vangen zijn muggen en die eten ze op, maar als ze een spin hebben dan pakt ons vrouwtje die af en zet hem buiten. Ook raar een mug mag maar een spin niet. Maar ik vind het wel heel knap van u dat jagen. Als ik groot ben wil ik ook jagen. En ik vind u heel mooi om te zien met u streepjesjas. Die heb ik niet . Ik heb 3 kleuren zonder streepjes. Ik ga nu weer slapen en dromen dat ik samen met u op jacht ga

  1. Bolle dit is Kyana, een kitten van een paar weken oud. En nou al op het internet! Kittens tegenwoordig!!

   1. Ome Bert dat komt omdat mijn mama mij verhaaltjes verteld voor het slapen gaan, en ze verteld mij over u Tante Loesje en Katrien van haar mag ik Katrien zeggen. Maar mama zegt tegen grote poezen zeg je u of oom en tante

  2. Dag Kyana, dank je wel voor alle complimenten. Een mug vangen is ook heel knap, want die zijn klein en snel. Er zit alleen niet veel vlees aan, dat is jammer
   En je vacht klinkt heel mooi. Het klinkt alsof je een lapjeskat bent, omdat je drie kleuren hebt.
   Ga eerst maar goed slapen en dromen en eten en groeien, en als je een grotekatten kat bent, gaan we samen een keertje op jacht!
   Een lief, voorzichtig kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *