Waarom ik genieten heel erg belangrijk vind

 Soms vragen de mensen aan mij: Bertje, wil je in bomen klimmen of door een tuin rennen of heb je zin in speelgoed waarmee je uren aan de slag kunt?

Dan denk ik nee. Ik wil alleen genieten en als er zon is dan wil ik dat helemaal.

Ontspannen

Genieten dat is voor mij ontspannen. Dat ik slap en rustig ben en me tevreden voel. Als ik in de zon lig dan gaat dat vanzelf. Gistermiddag had ik zon en toen ging ik er meteen in. Dan hoef ik verder niks meer.

Behalve soms zacht aaien. En een brokje.  En dat het helemaal stil en rustig is en dat mijn vrouw aan haar werktafel zit te werken. Dan heb ik een ideale dag. Want dan geniet ik.

Aksie

Ik doe ook wel eens aan aksie. Dus dat u niet denkt die Bertje is een luie jongen. Ik ben niet lui, ik hou van ontspanning.

Als ik in aksie kom dan kan dat van alles zijn, ik noem als voorbeeld:

 • door het huis rennen, dat is het fijnste als ik naar de bak ben geweest en ’s nachts klinkt het lekker oer op de trappen vooral als mijn vrouw dan gaat roepen wat er is
 • ik spring in en uit de vensterbank dan kunt u zeggen dat is geen aksie maar ik gebruik alle spieren in mijn lichaam en het moet meteen goed
 • rollen over een touw met plank of met het lintje, rollen is aksie voor wanneer je ligt maar je wil natuurlijk heen en terug kunnen net waar je op ligt het is best moeilijk

Ik doe nog wel meer maar nou weet u dat ik best wat doe hier. Het komt ook door die sportbrokken, dat ik meer aan beweging doe geloof ik. Of dat ik slanker ben dat alles toch gemakkelijker gaat.  Ik ben altijd sneller op de trap dan mijn vrouw, dat zegt ze zelf ook, dus ik ben gewoon atletisch. En ontspannen is dan extra belangrijk.

15 gedachten over “Waarom ik genieten heel erg belangrijk vind

 1. Lieve Bert,

  Soms heb je niet veel nodig om gelukkig te zijn.

  Je hebt een fijn huis en een heel lief vrouwtje die je heel veel aandacht en knuffels geeft.
  En je hebt het huis voor de rest helemaal voor jezelf, lekker kunt rennen, wat je gelukkig wel doet, zo te lezen en ook lekker genoeg plekjes waar je je terug kunt trekken.

  Uit de foto”s kan ik ook opmaken dat je mooi slankjes aan het worden bent, is een stuk gezonder he?:)

  1. hoi Jeanine, ja ik ben nou slanker en ik doe ook meer vannacht heb ik weer gerend. Het is waar dat ik het nou fijn heb en mijn vrouw zegt ook dat ik het vroeger moeilijk had en dat ik de rest van mijn leven alleen maar hoef te rieleksen!!

 2. Oooooh bertje. Wat goed dat je dat allemaal doet. Je weet….ik ben bijna zeventien,maar ik onderneem nog steeds dingen hoor. Ook ik ben nog steeds een aksiekat. Al is het niet meer zo veel. Maar dat mag ik. Vrouw en man zitten steeds van katrien (ikjes dus) is nog zo vlot. Toen Griet er nog was was ze veeeeeel slomer. Maar Griet was een poes met moetsjo maatje meer. Ik ga ook een keer vertellen over hun.
  Nu jij afvalt kan je ook meer. Koel is dat he?

  1. hoi Katrien, misschien ben je wel jonger dan bijna-zeventien dat er ergens een vergissing is gemaakt want je lijkt wel tien maar het is ook karakter dat je van alles wilt en dat je een aksiekat wilt zijn.

 3. Hallo Bert,

  Bert genieten is het aller belangrijkste in het leven van mens en dier en daardoor voel je je ook in je bolletje oke. Weet je het zonnetje is de beste vitemetientjes die er zijn, en je doet het dus super goed en atletisch ben je zeer zeker. Al dat rennen en trappen racen door het huis, op en af van de vensterbank, wat wil je dan nog meer. Nee Bert vrouwtje en ik vinden jou helemaal niet lui, maar ik denk dat het ook door die sportbrokken komt. Ik had gisteren avond even een ernstig onderonsje met vrouwtje. Ze zei dat ze het eens over mijn sportbrokken wilde hebben. Nou Bert ik schrok me een Jippebult en dacht o nee wat nou weer. Maar ik kreeg een heel groot compeliment van haar. Ik ging er toen maar eens heel goed voor liggen op haar schoot. Weet je wat ze me toch zei, dat mijn bontjas ruimer zit en dat ik meer ontspannen bent en weer beter uit de ogen kijk en heel veel speel en nog meer race.
  Ja vrouwtje had gelezen dat de sportbrokken ook tegen de stress is. Dus ondanks dat ik helemaal niet blij ben met mijn sportbrokken, helpt het echt wel. Maar ja het is vandaag vrijdag en voor het eten had vrouwtje ingevoerd eerst op de weegschaal en dat moet ik nu iedere vrijdag morgen. Ik had me zo de bibbers in de poten, want ik denker jee dadelijk ben ik nog meer maatje meer. Hahahaha, Bert is ben afgevallen en niet een paar grammetjes, nee 3 onsjes. Wauw nou dan is dit toch wel een hele mooie beloning voor mij en vrouwtje en ik hebben een vreugde dans gemaakt. Even een klein onderonsje, maar vrouwtje is er achter gekomen dat ik mijn brokjes wel wil eten als ze die op de grond legt, dan eet ik ze wel, maar net wat jij liet weten ik krijg ook echt mijn portie van de dag niet op. Zo nu heb ik weer moed om verder te gaan. Vrouwtje zei wel dat ik niet teleurgesteld moet zijn als ik volgende week vrijdag wat minder ben afgevallen, maar dat hoeft ook niet vind ze als het er maar afgaat.
  Ik hoop dat het bij Bolle ook zo goed gaat, want doe doet ook mee met de sportbrokken eten. Moet hij ook maar eens een keer laten weten.
  Zo nu heb ik wel even een dutje verdiend vind ik zelf en vrouwtje en ik wensen jou een hele fijne dag en je krijgt heel veel knufjes van vrouwtje en blije pootjes en kopjes van je grote vriend Jip.

  1. Oooh Jip,

   hier Loesje en ik wil even zeggen dat ik trots ben op jou. Van de 3 ons van jou eigen. Oooh vandaag is weer Jippedag. Oooh zo goed net als me Bert.
   En ik ben ook blij voor jou,

   Loesje

   1. Dank je wel lieve Loesje voor het compeliment hoor. Ja ikke ben heel blij dat het nu wel gaat lukken en ik voel me ook meer fitjes. Nou reken maar dat het vandaag Jippedag is, heerlijk veel knuffelen en spelen samen met vrouwtje en ik krijg straks een stukje rossjebief als beloning van vrouwtje, want dat heb ik verdient zegt ze. Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip

  2. hoi Jip wat goed dat je zomaar drie ons bent afgevallen en ook dat je fijn voelt erbij. Iedereen van ons heeft een eigen manier waarop je voelt, ja zo kan ik eten en jij hebt nou jouw manier gevinden dat je weet zo kan het. Ik hoop dat je ook meer aksie in je lichaam voelt dat heb ik wel maar jij bent altijd wel van de aksie. poot van je vriend Bert

  3. Hoi Jip, wat goed dat je afgevallen bent! En ook nog zo veel! Complimenten hoor, want afvallen is hard werken. Zeker als je de sportbrokken niet echt lekker vind.
   Zal ik je eens wat vertellen? Ik heb een minder grote buik gekregen, zeggen mijn mensen. Hoe vind je dat?! Ik vond mijn buik erg mooi, hij was groot en rond met blonde haren erop, maar ja. Ik heb nu ook nog een buik hoor, maar hij is kleiner!
   Een lief kopje van Bolle.

 4. Lieve Bert,

  rieleksen is belangrijk, net zo belangrijk als akzie. Maar dan anders. Dat je geniet van alles wat je doet en voelt. Als de zon op je vacht straalt dan je hart dan rust heeft. Oooh Bert ik vind dat fijn, gewoon van ze eigen. En ik vind ook dat jij best veel akzie doet. En je moet ook werken op de vensterbank, dat je alles goed in de gaten houd in de straat.
  Ik houd van rust en ik doe veel in me kop. Me vrouw zegt dat ik veel in mentaal ben. Ik doe zorgen dat iedereen rust in ze kop kan krijgen. Dan gaat andere akzie ook beter en anders van ze eigen. Mij akzie is ook belangrijk en soms doe ik ook wel rennen over de trap en het grote bed. Maar alleen als me kop klaar is met ze werk.
  En nu komt me grote genieten Bert. Dat ik jou zie en dat we dan samen zijn.
  Oooh Bert dan valt alles samen van ze eigen,

  Liefs van je Loesje

  1. hoi lieve Loesje je hebt weer gelijk dat rieleksen ook belangrijk is maar ja ik moet ook werken als controleur vensterbank dat is ook zo. Ik hoop dat ik voor je kurzus slaag dan kunnen we een samen-meditaazie doen!! je Bertje

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wat zit je heerlijk te genieten op de foto!
  Ik lig nu ook lekker in het zonnetje, te genieten.
  Dan ga ik een andere keer weer spelen, of rennen, of wat dan ook.
  Maar genieten is net zo belangrijk, of misschien wel het alerbelangrijkste!
  Weet je Bert, ik ben geen kitten meer, en jij ook niet. Dan is het toch logisch dat je niet de hele dag aan het rennen en spelen bent? Wij moeten ook nadenken, en stukjes schrijven, en uitrusten. Dat kun je nog niet als je kitten bent – daar moet je eerst wat rustiger voor worden. Zoal wij zijn dus.
  En zal ik eens wat bijzonders vertellen? Ik ben ook wat afgevallen van de sportbrokken! Mijn mensen kunnen het duidelijk zien! Kijk, mij maakt het niet zoveek uit, maar mijn mensen zeggen dat het beter is.
  Nou, vooruit dan maar. Ik vind het ook geen verkeerde brokken, en ik heb er geen problemen mee om ze te eten.
  Maar jij en Jip en ik moeten wél opletten dat we met al dat gesportbrok ook onze rust pakken. Geniet dus maar lekker ontspannen in het zonnetje om bij te komen van het afvallen!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. Hallo Bolle,

   Wat geweldig dat je ook wat minder buik hebt gekregen. Kijk daar doen we het toch voor vind ik. Vrouwtje heeft me eens uitgelegd waarom ik die sportbrokken moet eten. Ik heb wat last van artrose en als ik dan te veel maatje meer heb is dat slecht voor mijn scharniertjes, Is ook beter voor onze rikketik en zorgen dat er geen suiker in ons rode water in die slangetjes komen. Och ik snap vrouwtje wel, ze is heel zuinig op mij en wil mij nog een heel lang gezond leven geven. Ik zal goed mijn best doen en het is ook fijn dat we elkaar laten weten hoe het gaat met de sportbrokken. Dat geeft moed om door te gaan. Bolle fijne dag en grote poot van je vriend Jip

   1. Dankjewel Jip en vrouw! Complimenten voor jullie alle twee, want bij sportbrokken moet je ondersteuning hebben! Een lief kopje van Bolle.

  2. hoi Bolle ja dat is waar ik ben geen kitten meer gelukkig niet, want al dat rennen en gek doen dat is onrust en daar heb ik nou geen zin meer in. Het is nou superwarm en zonnig en dan ga ik heus niet spelen maar gewoon lekker hangen en helemaal warm en slap worden. Wat goed dat je ook bent afgevallen. Ik hoop dat je je nou ook atleties voelt. kopje van Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *