Loesje vertelt: toen ik naar de dokter moest…

dokter

Me vrouw kwam thuis en ze zei dat ze iets voor me had. Oooh ik begon te spinnen en me staartje trilde van geluk. Zou het me tonijn zijn of misschien een nieuwe snek.

De tijd

Me buik begon al te rammelen, ik deed zelfs miaauwen van verlangen. Me vrouw gaf me lieve knuffels en ze zei, Loes het is weer de tijd. Ik dacht de tijd, ik heb de tijd toch aan mij eigen. Ze gaf me een kaart en mijn naam stond erop: Loesje. Maar er stond een andere Loes op de footo! Me eigen vacht is wit met zwart en deze Loes was een tijgerpoes, dus hoe kan het dan over mij gaan? Kijkt u zelf maar op de footo. En hoe zat het dan met me tonijn? Ik was ineens van me slag.

Dokter

We gingen samen zitten in de bank, ik kreeg knuffels. Lange, zachte aaien en ik kreeg ook een snek. Dat was voor de schrik zei me vrouw. Ik trilde nog steeds maar niet meer van geluk. Me kop zat ineens vol met moeilijke gevoelens, in me buik voelde ik onrust. De kaart kwam van de dierendokter. Oooh ik moest weer langskomen, ze wilde me tand zien en me kiesjes, me hartje luisteren. En ik zou ook een prik krijgen want dan word ik niet ziek. Ik ben al wat ouder dus me vrouw vindt dat wel belangrijk. Van me eigen vind ik er niks aan maar ik voelde ook aan me water dat ik daar niks over te zeggen heb. Ik ben best sensietief, ik kan heel veel voelen. Gelukkig kreeg ik wel me tonijn.

Topform

En toen kwam het momentΒ  dat we moesten komen. Ik had geen zin maar me vrouw zei, Loes als je straks je kurzus gaat geven moet je wel in goede kondiezie zijn. Ik dacht, oooh ben ik wel in topform? Ik zeg u eerlijk, ik heb er niks mee. Niet met dokters en ook niet met witte jassen. Maar ik moest in het mandje en ik kreeg niet eens de kans om tegen te spartelen. Me vrouw was slimmer deze keer. Ik deed me ogen sluiten en deed me meedietaasie voor als ik het niet meer weet. Dat vind ik dan fijn om te doen. Soms kan ik beter niet weten wat me boven de kop hangt. In de wachtkamer deed ik ook me ogen sluiten. Ik voelde onrust in me hartje en ik wilde naar de bak. En toen hoorde ik ineens me eigen naam: Loesje! Oooh de dokter….

Visboer

Me vrouw droeg me naar binnen, dat is zo als je in een mandje zit. Ik werd op een grote tafel neergezet en ik zag een vreemde dokter in een blauwe jas. Ik snapte het niet want de dokter heeft toch altijd een witte jas? Ik dacht misschien is het niet de dokter, misschien is het de visboer voor me tonijn? Ik rook andere geuren maar ook de geur van me vrouw. Zij hielp me uit me mandje en hield me vast. Ooh het was wel de dokter! Ik wilde niet dat de dokter in me bek keek, maar het gebeurde toch. En ze keek in me oor en ze deed me hartje luisteren of er nog ruis was. Ik moest ook op de weegschaal en ze zei dat ik was aangekomen, maar hoe kan dat nou? Ik had al uren niet meer gegeten en ik had ook honger. Ik voelde belediging.

Toen kreeg ik ook nog een prik, gewoon toen ik even niet oplette.

Ik voelde me eigen niet fijn maar de dokter zei dat ik best wel gezond ben. Oooh ik kreeg ineens heel veel zin in me tonijn en in rennen. Gelukkig maar dat ik weerΒ  in me mandje zat want ik heb nooit zin in rennen. En nu ik gewoon in topform ben hoef ik ook niet te rennen met me eigen. Dat hoef ik sowieso niet want ik ben een Maatje Meer. En ik heb de dokter laten weten dat ik trots ben op me volle rondingen. Ik ben voor me eigen opgekomen.

Kondiezie

Later heb ik nog met me vrouw gesproken, over me kondiezie en dat ik nu dus klaar ben voor me kurzus. Me vrouw zei dat ik ook topform in me kop moet hebben want een kurzus geven is best moeilijk. Maar ik moet wel me kennis kunnen verspreiden, het zit toch in me kop. Dat ik iedereen kan helpen ze rustpunt te vinden. Dat is belangrijk voor dier en mens. Iedereen heb ze eigen roeping. Als poes heb ik die ook en soms roept me tonijn, dan kom ik snel aanrennen. Ik moet wel goed eten om in me topform te blijven.

Ik heb geleerd, ik ben een poes met een missie, maar ik blijf wel bescheiden. Dat u niet denkt dat ik me eigen over me paard ga tillen.

Liefs Loesje

9 gedachten over “Loesje vertelt: toen ik naar de dokter moest…

 1. Lieve Loesje wat een verhaal zeg. Het begint natuurlijk al met de post. Wij krijgen ook zo een kaart met een foto die lijkt heel erg op de foto van jou kaart. Waarom nemen ze nou niet een foto van ons zelf. Kuzco begrijpt jou gevoel. Hij vind zijn mand niet erg, autorijden heerlijk maar in de wachtkamer gaat het mis. Hij gaat bibberen en heel hard miauwen. Dat had hij nooit en het is gekomen nadat hij aan zijn traanbuis operatie had gehad. Als hij dan naar binnen moet dan wil hij in zijn mand blijven. De dokters weten het en die doen heel lief en rustig. Zijn hart luisteren en in zijn oren kijken mag ook zijn tanden maar zijn oog hij miauwt dan heel hard en springt op je schouder en daar krijgt hij dan zijn prik. Als hij klaar is krijgt hij een snack en dan voelt hij zich goed. Het is moeilijk als het in je hoofdje dan niet lekker is maar gelukkig kan jij goed meditazie doen en ga jij een cursus geven. Dus je bent Powerloesje. En je komt voor je zelf op. Heel knap en goed van jou. En je bent een hele mooie poes met rondingen en daar ben je terecht trots op. Wij vinden jou een superpoes

  1. Ooooooooh lieve mevrouw Sylvia en Kuzco,

   een operaazie aan je traanbuis, ooooh wat erg. Dan zie je door je traane je eigen nie meer. Oooh Kuzco, ik snap jouw moeilijke gevoelens, allemaal emoozie. Ik ben hoog sensietief en ik voel nu jouw traane in me hart. En ook in me buik.
   Durf jij op ze schouder van mevrouw Sylvia te springen. Wat ben jij dan dapper en ook in je mandje mee met mevrouw Sylvia.
   Kuzco als je me kurzus gaat doen dan heb je straks nog meer rust in je kop. Als poes ben ik supertrots op jou.
   En dank jullie wel dat jullie mij eigen een Superpoes vinden, ooooooh…..

   Liefs van Loesje

 2. Hallo Loesje,hier met Gijsje. Wat heb je dat mooi vertelt over de witte jassen wat een blauwe jas draagt! Ook verwarrend. Maar je bent gelukkig helemaal gezond verklaart. En daar gaat het om. Ik vind het ook niet leuk om naar de witte jassen te gaan. Ik spartel altijd tegen als mijn vrouwtje probeert mij in de mand te doen maar vrouwtje is sterker en zit toch in de mand. Jij gaat in de mand mediteren dat vind ik heel knap van je. Ik wil ook graag leren mediteren zodat ik niet zo bang in mijn mandje ben. Ik ben heel stil in mijn mandje en ik hoor alles en ik ruik alles van wat er onderweg gebeurt en bij de witte jassen in de wachtkamer gebeurt. Wil jij bij de witte jassen wel uit je mandje? Ik niet. Ik verstop mij helemaal achterin het mandje en ik houd mij heel goed aan het dekentje wat in het mandje ligt. Maar dat helpt niet vrouwtje haalt mij toch uit het mandje zodat de witte jas naar mij kan kijken en na het prikje vlucht ik weer in het mandje. Jij ook? Je bent zeker een poes met missie,Loesje! Je gaat ons leren mediteren zodat we allemaal ontspannen kunnen leren zijn als er iets spannends gebeurt. Vrouwtje zegt,dat ze het leuk vind maar ook leerzaam,om samen met mij te leren mediteren. Zodat ook zij,als er iets spannends gebeurt ook kan ontspannen. Bv als ik ziek ben want dan is vrouwtje ook een beetje ziek. Ze is dan zo slag dat ze slecht eet en slaapt. Ik vind het wel lief dat ze zoveel om mij geeft en van mij houdt maar haar spanning voel ik dan ook en dat maakt mij weer gespannen. Zo Loesje,nu heb ik genoeg geschreven. Ik heb mijn tonijn op en ik ga nu een dutje doen.
  Groetjes van Gijsje en vrouwtje.

  1. Oooh lieve Gijsje en mevrouw Dinie,

   ik durf ook niet goed uit me mandje maar in me mandje zit een bakje en dan schuift ze dokter mij er zo uit. Anders bleef ik zitten, zeker weten.
   Me vrouw zegt dat het belangrijk is voor me kondiezie van me kurzus. Dat ik nu op me tijd in me topform ben. Ik wist niet dat het zo was Gijsje, maar nu weet ik dat het moet. Ik denk wel dat ik nu nooit meer ga want ik ben nu gezond. Me vrouw is het daar niet mee eens…
   Gijsje ik vind jou een dapper poezemeisje en ik vind het ook lief dat je mij schrijft van je eigen.
   Dank je wel en ik vind het ook fijn dat je meedoet met me kurzus. Ooooh en je vrouw ook…
   Prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr prrr

   Liefs Loesje

   1. Dank je wel voor je lieve antwoord Loesje. Vrouwtje zegt dat we elk jaar naar de witte jassen moeten voor onze apk en een prikje. Erg he?! Maar dat is nu gelukkig nog heel ver weg. Je bent in topvorm om je cursus te geven en ik ben in topvorm om je cursus te volgen samen met mijn vrouwtje.
    Groetjes van Gijsje en vrouwtje

 3. Hallo Loesje,

  Loesje van die post van jou klopt geen barst hoor, je lijkt er helemaal niet op, misschien had de postduif de kaart verkeerd in de brievenbus gedaan, want het was vast voor een andere Loesje. Als jij de postduif ziet moet je tegen hem miauwen dat die maar eens naar de witte jassen moet voor nakijken van zijn ogen. Hij moet vast en zeker een duivenbril op de kop.
  Nou ik kan me Jippedenkeren dat je bang was, want het is nogal niet wat geweest de laatste keren dat je naar de witte jassen moest voor je tanden en kiesjes. Je bent ondanks dat een stoere dame hoor dat je toch bent gegaan en wat was je blij met het goede nieuws van de blauwe jas dokter. Helemaal APK goed gekeurd.

  Ik kreeg ook een poos terug post en die postduif moet ook een duivenbril op hoor. Was een hele mooie en grote kaart, met een poes en een blafsnuit erop. Ik leek er ook echt niet op. Nou van een blafsnuit ben ik bang, die heeft mij teveel getreiterd het eerste jaar in mijn leven bij de mensen waar ik woonde. Maar goed vrouwtje komt zwaaiend met mijn post binnen van Jippie post voor jou, nou ik had het snel bekeken en miauwde dat die kaart voor haar was en niet voor mij. Weer in die mand en dat zie ik ook niet meer zo zitten hoor. Ik kruip onder mijn kussen en dan kan niemand mij zien. Ik ga eerst nog wel wat zingen in de lift en beneden in de grote garage. Loesje en dat klinkt me toch hard, denken alle mensen vast en zeker dat ik een Jippezanger ben en aan het oefenen ben. In dat blikken ding op 4 wielen ga ik maar niet meer zingen. Vrouwtje maakt het altijd donker voor mij, ze doet een deken over de reismand heen en dan wordt je daar wel wat rustiger van. Maar goed als ik in de wachtkamer kom zitten daar van die jankende blafsnuiten en dan wordt ik ook weer onrustig. Ik ben altijd blij als ik geroepen wordt. Tante Ans is heel lief en begint me eerst te knuffelen en zachtjes tegen mij te praten. Ja die weegschaal is me ook wat hoor. geeft die aan dat ik nog steeds een maatje teveel ben en Tante Ans moet daar ook wel om lachen hoor. Ze heeft ook van die maatjes teveel poezen. maar oke met mijn artrose zou het toch beter zijn om wat sportbrokken te gaan eten. Nou ja dat deed ik al een jaar hoor, en die hielpen voor geen grammetje. Maar de sportbrokken die jouw lieve Bert nu krijgt die helpen echt wel. Wat zal Tante Ans raar kijken als ze me weer op dat wegeding zet, Haha weer ik mooi heel wat minder hoor. Ik ben ook APK goed gekeurd. Ze had rood spul uit mijn poot gehaald en nagekeken, geen suiker in dat rode spul, mijn niertjes zijn gezond en hartje en longen ook. Nu moet vrouwtje af en toe in mijn bekkie kijken want het was wat rood bij de tandjes. Je snapt dat ik daar niks aan vind. Ik zie het al weer gebeuren dat ik net als jij naar de tandenfee moet.
  Weet je dat de sportbrokken ook heel goed werken voor de angstbibbers in je lijf. Ik heb minder last van de angst en Bert vertelde dat het bij hem ook zo goed helpt. Kijk en met de cursus van mediteren wordt het dan nog beter en kan ik mijn angstslofjes uitdoen. nou dat zou mooi zijn, want stress en angst is ook heel slecht voor je rikketik in je lijf zegt vrouwtje.

  Nou Lieve Loesje ik ben er moe van geworden en ga maar eens een dutje doen. Hele fijne dag en knuffel van vrouwtje, Ja mocht ik niet vergeten.
  Poot en kopstoot van je grote vriend Jip.

  1. Ooooh Jip en mevrouw Els,

   Jip ik vond dat jij veel meemaakt in je Jippeleven. Vroeger met de blafsnuiten dat was niet leuk. Ik weet dat jij vroeger ook niet blij was van je eigen. Tot je vrouw kwam en jouw Jippeleven begon. Ooooh Jip, wat fijn moet dat voor jou geweest zijn. En je bent ook een grote vriend van me Bert en nu zijn jullie samen met Bolle van de atleetie met de sportbrokken.
   Oooh Jip ik ben zo blij voor jou dat je nu ook rielekst word van ze brokken. Me Bert ook, hij is nu rielekst Γ©n atleetie en toch ook nog me Bert.
   Ik zing ook in me mandje en me vrouw praat dan tegen mij. Dan word ik wel rielekster maar ik moet toch me meeditaasie doen Jip. Dat me kop leeg word, dan is me war ook minder.
   Maar ik vind wel dat ze dierendokter ze jas moet wassen want ik was helemaal van me slag. De Loes van me kaart had ook al een andere jas aan. Ooh Jip de dokter was misschien ook in ze war?

   Lieve Jip ik stuur nu pootjes terug en ook kopjes, voor jou en Jippevrouw

   Liefs van Loesje

 4. Oooooh loesje. Ik was zoooo drukjes vandaag. Ooooh even snel een berichtje dat ik het heeeeel gemeen vond dat je naar de dokter moest
  πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸ’–πŸΎπŸΎπŸΎπŸΎπŸΎπŸŸπŸŸπŸŸπŸŸπŸŸπŸŸπŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½

 5. Dag Loesje, wat een spanning allemaal! De dokter is nooit leuk, zeker niet als je ook nog een prik krijgt. En ze kijken maar overal waar je niet wilt dat ze kijken. Dat is niet fijn.
  De laatste keer dat ik bij de dokter was deden ze zelfs een thermometer in mijn….neus…zal ik maar zeggen. Daar was ik helemaal van mijn aproopoo van.
  Gelukkig dat alles goed met je is en dat je in topconditie bent. Dat had ik ze zo wel kunnen vertellen, dat kun je ook zien op je foto’s.
  En dat Maatje Meer is JOUW maatje, dus dan is het goed voor jou.
  Bovendien: alle katten zijn dus blijkbaar een beetje te dik. Misschien klopt ons gewicht wel, maar kloppen de regels voor wat een kat mag wegen niet!
  Ik denk dat Bert blij is dat alles goed met je is en dat hij aan je gedacht heeft toen je bij de dokter was.
  Ik vind dat je wel een extra snek Γ©n extra tonijn hebt verdiend na vandaag!
  Een lief kopje van Bolle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *