Maar ik moet toch iets doen voor mijn nagels

nagels Kijk dat heb ik gedaan. Met mijn nagels. Het is de muur naast de deur die naar de gang gaat. Goed werk, hè?

Toen ik dit op mijn feesboek zette, vroegen best veel vrienden of ik dit van thuis mocht. Ja, tuurlijk. Ik voel wel dat mijn vrouw even kijkt wat ik doe als ik aan de muur hang, maar ze zegt niks. Het is ook mijn huis.

Nagels

Mijn nagels moeten scherp zijn en daarvoor heb ik spullen. Beneden een krabpaal en een plank met leuk touw erop. Boven ook. Gebruik ik allemaal en het werkt want mijn nagels zijn goed op scherpte. Maar weet u wat het is als binnenkater heb je soms toch behoefte aan iets anders.

Hier kan ik hangen en het geeft een leuk piepgeluidje, vooral wanneer ik het langzaam doe.

Bank

Dat is dus de muur. Soms pak ik de bank ook mee. Een stuk van de bank is harder dan de rest van de bank en daar hang ik dan aan.

Dit was er al toen ik hier kwam. Het was voor Tim gemaakt, de kater die er voor mij was. Hij hield ook van scherpe nagels. Dus toen heeft mijn vrouw tapijt achterstevoren tegen de bank gespijkerd. Lekker, hoor. Daar kan ik wat mee.

Soms blijf ik hangen aan een ander stuk van de bank. Ja, dat kan gebeuren. Ook dat het scheurt. Mijn vrouw zegt, als jij maar heel blijft Bert, dat is het belangrijkste.

Tanden

Verder doe ik mijn nagels met mijn tanden. Daar ben ik heel gemakkelijk in, ik ruk een oude nagel er gewoon uit en die gooi ik neer waar ik dan toevallig zit.

Ik ben een kater die van netjes houdt, dus niet alleen wassen, verzorging van de nagels hoort daar ook bij zeker als je zoals ik vier poten hebt.  Dat doe ik allemaal zelf.

12 thoughts on “Maar ik moet toch iets doen voor mijn nagels

 1. Lieve Bert,
  ik vind jou best veel kunst maken met je nagels. Die op de muur ziet er mooi uit van ze eigen. Ik kan zien dat je daar je vrouw blij mee maakt. Oooh en de bank, ik vind de bank ook fijn om me nagels aan te hangen. Dat isk lekker kan trekke. Dat heb je toch nodig als mankater Bert. Als poes vind ik me nagels ook belangrijk en hard trekke ook. Ik wil mezelf ook goed verzorgen Bert.
  Vroeger had me vrouw een stoel, ik heb toen zo hard en veel getrokken dat ze hem weg heb gedaan. En hij stond er net, ik dacht dat het een krabstoel was Bert. Toen heb me vrouw voor ons nog meer krabpalen in huis gehaald. Ik vind het best fijn. Ik kan nu overal krabben van me eigen. En ik strooi ook nagels rond Bert, maakt mij niets uit. Ik ben netjes op me eigen en vieze nagels gooi ik op de grond. Me vrouw weet dat.
  Bert ik vind het fijn dat je zo goed voor je eigen zorgt, als katerman is dat ook belangrijk vind ik wel.
  En ik denk dat mevrouw Bert best ook blij is met echte Bertjes aan de muur, ik vind het kunst van jou eigen.

  Liefs van je Loesje

  1. hoi lieve Loesje, dus jij vindt het ook al kunst net als Katrien. Ik deed het gewoon aan die muur. Dat van die stoel snap ik best het zijn toch spullen in jouw huis maar ja een vrouw wil ook eigen spullen net zoals jij eigen spullen wilt. Samenwonen is net verkering, je bent samen en ook wil je dingen voor jezelf.

 2. Ooooooh bert. Dit zou eigenlijk in een muuseejum moeten hangen. Art meejd bei bert. Wat mooi. Ik vrees alleen als dat ik dat ook ga doen ik mijn koffers mag pakken. Daarom hou ik het alleen bij sloopen.
  Dat valt nog net binnen de grens hier😹😹

   1. Ooooooh jij ben net zo artienogwat als dat ik ben.
    Ik zie dat over elk krabbeltje is nagedacht. Waar moet welk nageltje geplaatst worden. Oooooh bert….jij hebt het ook!!!

  1. dat doe ik dan weer niet Katrien, slopen. Alleen soms een beetje scheuren met een oude krant maar dat is anders.

 3. Hallo Bert,

  Vrouwtje en ik vinden dat jij een prachtige katerhobby hebt, maar ik kreeg wel meteen van haar te horen dicht bij mijn oren( voor het geval dat ik doofjes ben) dat ik dat echt niet mag, Ik heb andere hobby’s zat zegt ze. Och ik moet eens in de 3 weken naar de katerpedicure. Mijn vrouwtje knipt dan de puntjes van de nagels en ik ga daarna nog even goed kluiven en alles is weer picobello. Ik vind het niet eng, ik moet wel mijn poten rustig houden, want anders knipt ze teveel en heb ik aupoot. Maar ja eigen schuld dan. Och Bert ik heb wel krassen op de bank en de stoelen gemaakt, maar dat deden mijn andere vriendjes ook. Dat komt omdat we dan op de rugleunig springen en ja je moet natuurlijk wel remmen, ander vlieg je er in het zelfde tempo weer af. Nee vrouwtje maakt zich daar niet druk of boos over, we leven hier samen en waar nu eenmaal katten wonen krijg je dat. Ik heb zoveel plekken om te krabben en mijn rek en strek oefeningen te doen. O ja het grote vloerkleed dat is helemaal toffeboel. Doe ik daar op als ik daar heb geslapen en me dat even goed moet rekken en strekken.
  Jou kunstwerk bij de deur daar moet je heel zuinig op zijn hoor, want die vinden wij uniek en de bank is helemaal een kunstwerk hoor.
  Bert fijne dag en misschien moet je nog wat aan je hobby doen, eigenlijk hebt jij het katers druk hoor.
  Knuffels voor nieuw inspiratioso van vrouwtje en poot en kopje om je koppie er goed bij te houden.
  Je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, zo is het je mag als kat best sporen achterlaten in het huis dat doet je vrouw tenslotte ook. Wat spannend dat je vrouw je nagels knipt dat ze dan kan en dat ij het toelaat ik vind het dapper van jullie alletwee. Bij mij thuis zie ik het niet gebeuren.poot van je vriend Bert

 4. Hallo Ome Bert. Ik vind het mooi wat u heeft gemaakt en dat wil ik ook. Ik krijg straks een kleine paal waar ik op mag oefenen. Want in de woonkamer en beneden in het kleine kamertje staan hele grote. Ik mag nog niet naar beneden want ik kan nog niet traplopen. Maar als ik kan traplopen kan ik verder ontdekken. Er is nog zoveel te leren. En ik oefen al met mijn nagels. En worden ze te lang dan gaat mijn vrouwtje de puntjes eraf knippen. Ze zegt maanieskuur maar dat hoef nog niet. En ze doet het samen met alle katten

  1. hoi Kyana, je doet het al heel goed en rustig aan doen met dingen leren is ook belangrijk. Niet gaan traplopen hoor. Je pootjes moeten je kunnen dragen en dat is op de trap weer anders. Neem dat maar aan van Ome Bert.

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.
  Zo, dat ziet er goed uit, wat je aan de muur hebtgemaakt!
  Ik wist niet dat dat kon. Misschien moet ik het ook eens proberen.

  Ik heb wel krabplanken, en die gebruik ik ook. Maar ik krab vooral veel in de tuin, aan de stam van de roodondren , nee de roodendron ofzo. Een hele grote struik met in de zomer paarse bloemen. Daar kan ik recht tegenop staan en krabben, en dan ren ik daarna altijd een klein stukje.
  Popje, die hier voor mij woonde, had de hele bank kapot gekrabd. Hij was door alle lagen stof heen gegaan, tot op het hout. Maar dat zou ik nooit durven.
  Ik geef wel aan alles in huis kopjes, zodat alles naar mij ruikt.

  En op mijn kleedje waar ik altijd met de veer speel heb ik al wel tien keer overgegeven. Mijn vrouw wilde het weggooien, maar dat wilde ik niet! Ik wilde ook geen ander kleedje, ik wilde mijn eigen rode kleedje. Mijn vrouw zegt dat het er “ranzig” uitziet, geen flauw idee wat het is. Ik vind het een fijn kleedje en ik woon hier ook.

  Veel succes met je muurkunst, Bert!

  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle wat goed dat met die roode boom ik zou dan ook een stukje rennen het is toch een ervaring. Wat moet Popje een sterke kater zijn geweest dat hij een hele bank kon. Ik woon hier nou drie jaar en ik heb nog niet eens een hoekje klaar en ik werk er al heel erg lang aan. Dat van je eigen kleedje snap ik heel goed, het is gewoon jouw kleedje. Dus. kopje van Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *