Loesjes Meedietaasiekurzus dag 1: Rekke en strekke

meditatie cursusVandaag begint me kurzus meedietaasie en ik zeg U maar meteen, ik heb best veel zeenuuw van me eigen. Ik heb vannacht ook moeten miaauwen, dat doe ik anders nooit.

Me vrouw schrok ervan, ze dacht dat me kurzus al begonnen was. Maar ik stond naast me bed en ik moest ineens miaauwen. En ik moest ook een paar keer naar de bak, gelukkig kreeg ik wel me preifussie. Ik heb toen ook nog tonijn, zalm en garnaale op. Voor rust in me buik en ook omdat ik honger had. Als Meedietaasiepoes moet ik wel goed eten, anders kan ik me eigen kurzus niet meer volgen.

Allemaal rust

Ik hoop dat u er klaar voor bent? Dat U alleen of met Uw dier ergens zit op een plekje waar U zich fijn voelt. Dat mag op een mat of kleed zijn, maar misschien vindt U het fijner op Uw bed. Het is belangrijk dat U rustig zit want dan ga u eerst vertellen wat me meedietaasie is. Dat is wel belangrijk ook al is het best heel tegnies.

Maar dan weet U wel wat ik U ga leren van me eigen. Me Meedietaasie is dat we allemaal rust kunnen vinden. Rust in onze kop. En dat de rust in onze kop dan zorgt voor rielekst zijn in onze poten. Voor de mensen die meedoen, U heb bovenpoten en onderpoten. Verder bent U voor mij wel gelijk, want de oefeningen zijn hetzelfde. Dat is wel fijn om te weten. Me meedietaasie is mentaal, dat is sport met je kop.

Vandaag begint me baasiskurzus, ik ga u leren om rielekst te zijn en daarvoor zijn drie dingen belangrijk van ze eigen:

 • 1 Rekke en strekke
 • 2 Gaape
 • 3 Ligge

Als U alle drie kunt dan ben U rielekst en heb U de baasis van me meedietaasie onder uw knie.
We beginnen vandaag met rekke en strekke. U denkt misschien dat dat makkelijk is van ze eigen maar me Bert zegt ook, alleen me verkering is gemakkelijk!
Ik leg het U uit in stappe en met me footoos, die heb me vrouw gemaakt toen ik in me akzie was.

Me oefeningen:


Stap 1:
U zit!
Ergens waar U makkelijk zit met U eigen. Op Uw matje zou kunnen.

 

 

 

 

 


Stap 2:
U rekt Uw eigen bovenpoten/voorpoten naar voren uit. Zover als U kan. Kijk maar op me footo.

 

 

 

 

 


Stap 3:
U rekt Uw eigen onderpoten/achterpoten naar achteren uit. Weer zover U kan. Me footo laat het zien.

 

 

 


Stap 4:
Als U zo staat rekt U alles van U eigen, zodat het fijn voelt en U even nergens meer aan denkt. U mag een beetje trillen, bij me eigen trilt me staart.

 

 

 


Stap 5:
U mag Uw rekke en strekke loslaten en gaan liggen met U eigen. Dan voelt U al rielekst. Net als ik op me footo.

 

 

 


Oefenen

U mag dit vandaag best vaak oefenen. Dan krijgt U al een beetje rust in Uw kop en dan gaan we morgen verder met me tweede oefening.

Dit was voor me eerste kurzusdag me eerste oefening. Als goed getreende meedietaasiepoes snap ik dat iedereen nu erg moe is en best veel honger zal hebben. Ik ben ook goed getreend in eten dus ik zal u zeggen wat nu goed voor u is. Dat U veel drinkt, net wat u lekker vindt. En dat U goed en genoeg eet want u heb nu veel kaaloriejen verbrand. U mag het zelf weten wat U gaat eten maar voor mensen werkt stoofvlees goed van ze eigen. Hasjee mag ook. Alle dieren hebben sneks verdiend en me vrouw zegt omdat ik me kurzus heb gegeven dat ik vandaag sardiene krijg. Ik vind dit wel me hoogtepunt van me kurzus. Dat we gaan eten en snekke.

Ik hoop dat iedereen het fijn vond en ik wil u vragen of u het vandaag nog wil blijven oefenen. Dan bent U morgen al best soepel voor me tweede oefening.
Rekke, strekke en dan…snekke! Dat laatste moet U niet vergeten!

Tot morgen, liefs van Loesje

10 thoughts on “Loesjes Meedietaasiekurzus dag 1: Rekke en strekke

 1. OOOOOOOOOOOOOOOH loesje. Ik heb meegedaan met je.
  Vrouw hield de teblut vast en toonde mij jouw fotoos. OOOOOOOOOOOOOOOOH ik voelde me helemaal zen. Wat super dit!!! Ooooooh ik voel een rosjebiefsnekbui. Oooooh

  1. Ooooh lieve Katrien
   dank je wel voor alle steun. Ik ben op van me zeenuuw maar ik ga het nu doen. Ooioooh, ik neem nog 5 tonijnen…

   Sjeteeeeeem Loesje

 2. Lieve Loesje we waren te laat om gelijk mee te doen maar wij gaan er straks aan beginnen hoor. En Kyana zegt dat kan ik ook. Zij doet al regelmatig strekken

  1. Oooh lieve mevrouw Sylvia,
   U mag me kurzus ook op U eigen tijd doen. En ze beebie Kyana ook. Ik vind ze beebie een natuurdinges, dat ze het al kan van ze eigen. Ooh ik vind het zo fijn en ik ga zelf ook nog rekke en strekke want ik moet goed in me form.blijven.
   Maar eerst heb me vrouw iets lekkers voor me buik. Oooh dank U wel mevrouw Sylvia.
   Geef U ze beebie Kyana een knuffel van me eigen

   Liefs van Loesje

 3. Lieve Loesje,

  Wat een fijne oefeningen heb je gegeven voor vandaag, wij gaan het nog veel doen met oefenen vandaag en we voelen ons echt heerlijk in ons lijf. Is wel zo dat ik nu zoveel releks ben in mijn lijf en koppie dat ik in slaap ben gevallen van het fijn voelen.
  Loesje ik vind het wel zo knap van jouw eigens dat jij het ons kan leren, wat heb jij een talenten zeg, Ja nou vertelde vrouwtje mij dat een tonijn een hele grote vis is en dat je daar veel bordjes mee kan vullen en dus ook jouw buik. Je hebt echt een portie verdiend hoor. Ik neem straks wel wat brokjes, ja je weet wel voor het sporten.
  Tot morgen weer op de nieuwe les van je kurzie hoor, neem wel je rust want het is echt hard werken voor jou.

  Heel veel dankjewel knuffels van vrouwtje en van mij kopjes en pootjes, Je grote vriend Jip

  1. Oooh Jip en mevrouw Jip,

   ik had het nog nooit gedaan en nu wel. Me eerste kurzusdag van ze rekke en strekke. Oooh Jip ik was heel erg in me zeenuuw van me eerste dag. Maar me Bert was meteen bij me eigen en hij heb me zo gesteund. En ook Katrien, die heb met ze 16 jaar al me oefeningen mee gedaan. Oooh ik vind dat knap. En nu ben ik zo blij dat jij en je vrouw ook mee hebben gedaan voor ze rielekst zijn. Dank je wel, ik voel mij eigen nu zo gesteund en nu lust ik best van de tonijn. Oooh Jip me vrouw heb extra in huis gehaald voor me buik.
   Misschien krijg jij ook nog ze brokke en je vrouw ze hasjee

   Tot morgen Jip, Ooh ik v ik nr het weer spannend

   Liefs van Loesje

 4. Dag Loesje, dank je wel voor de eerste les!
  Ik begreep meteen wat ik moest doen, door je duidelijke fotoos. Mijn mensen snapten het niet meteen, dus toen heb ik het ook voorgedaan.
  Je staat op de fotoos als een professionele fotomodelpoezendame.
  Het was best een pittige oefening, maar we zijn nu wel alledrie helemaal rielekst.
  Ja, en je zult het geloven of niet, maar mijn mensen probeerden het snekgedeelte zogenaamd te vergeten. Gelukkig dat ik je kurzus zelf had gelezen!
  Dus ik heb gerekt, gestrekt en gesnekt.
  Dank je wel Loes, en hopelijk kun je vanmiddag goed bijkomen van alle voorbereidingen en van de presentatie van les 1. En ik hoop dat je goed tonijn krijgt, want je zult wel honger hebben na al dat werk!

  Een lief kopje voor jou, en voor je verkering Bert, van Bolle.

 5. Oooh Bolle,

  heb jou mensen geprobeerd om ze snekke te vergeten van ze eigen? Ooooh wat erg en wat goed van jou eigen dat je me kurzus ook gelezen heb. Dan weet je alles, van ze rekke tot ze snekke. Ik vind het knap Bolle dat je alles heb meegedaan. Jij ben ook best atleeties dan.
  Me Bert heb ook meegedaan, hij kan nu veel meer door ze sportbrokke.
  Ooh Bolle dank je wel voor ze kompliement van ze poezenfotomodeldame Ooooh en prooffessieneel oooh, ik ben nu verlegen in me hart.
  Kom je morgen weer Bolle, je mensen mag ook mee hoor. Ik ben best ruim van me denken.
  Ik ga nu uitrusten en me vrouw heb nog garnaaale staan pelle. Ik denk voor me eigen…

  Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *