Katrien over: mijn lieve wolkenzus Catoo

Catoo
Mijn lieve wolkenzus Catoo

Vandaag gaat het niet over mij. Nou ja… niet zoveel dan. Ik ga het ook over Catoo hebben. Mijn innig geliefde wolkenzus.

Eerste klasse

Catoo was, zoals vrouw steeds zegt, een knuffelkatje eerste klasse. Eigenlijk zei ze dat ook anders. Maar dat zeggen we hier niet.
Het begon met toen we hier kwamen wonen. Na een paar weken durfde ikjes op schoot van vrouw van vrouw te gaan liggen. Maar dan moest er wel iets liggen zodat ik niet de kale poten van vrouw hoefde te voelen. Want dat was eng. Ze trok haar tiesjurt tot over haar knieen.

Durven

Catoo durfde naast vrouw te gaan liggen. Eerst deed ik dat ook, maar ik lag meer bij manpersoneel. Ik was zijn mannenmeisje. Maar afwisseling van spijs doet eten, dus ik ging ‘vreemd’ met vrouw. Ik ging dus op haar schoot liggen. En dan moest dat wel op mijn manier. Meestal ging ik op schoot liggen als vrouw haar pjamaatiesjurt aan had. Dan ging ze kleermakerszit doen. En toen durfde ik.

Catoo lag naast haar op een gedragen tiesjurt. Als ikjes op haar schoot lag dan trok vrouw de pjamaa strak aan. Dat was lollig. Dus ik zette mijn nagels er in, en dan wel van alle vier mijn pootjes. En dan trekken. KRRRRRRRT oepsie… een scheur. Nou… niet mijn schuld hoor.

Floep

Één keer liet ik iets floepen. Ooooh wat ging vrouw tekeer. Ze zei hele stoute woorden en zei dat ik verschrikkelijk stonk. Zo erg was mijn zachte windje niet hoor.

Zacht aaien

Een tijdje later ontdekte Catoo dat schootliggen ook voor haar fijn was. Voorzichtig stapte ze ook op vrouw haar schoot. Vrouw begon haar zachtjes te aaien. Eerst schrok Catoo. Maar ze besloot om dapper te zijn en zette door. Vrouw durfde zich niet meer te bewegen, omdat ze wist hoe bang Catoo was. In het begin lag zus maar heel kort op schoot. Tot ze een keer in slaap viel door het zachte aaien van vrouw. Vrouw werd door man bediend want ze wou niet bewegen. Man werd dus het slaafje van vrouw. Hij vond dat niet erg hoor, want Catoo kon zo lekker slapen. Zo bang was ze dat Catoo weer weg zou vluchten. Na een tijdje kon ze het wel hoor, want Catoo begon te snappen dat vrouw niet gevaarlijk was.

Vanaf die tijd sliep zus iedere avond bij vrouw.

Verhuizen

En Catoo deed nog veel meer. Ze vond het aaien zo fijn dat ze begon te kwijlen. Vooral als ze bij haar keeltje naar haar bekkie en dan naar haar oor werd geknuffeld. Ooooh dan kwam er een klodder zo uit haar mondje rollen. Hele pegels.
Vrouw veegde het maar weg. Ik verhuisde vrijwillig van haar schoot naar de tiesjirt of naar man.
Toen Catoo helemaal gewend was begon ze vrouw haar hand schoon te likken. Oooooh een werk dat ze daar aan had iedere dag.

Eenheid

Tegenwoordig lig ik naast vrouw. Op mijn eerlijk ingepikte zachte wolletjedeken. Zij zit naast mij,maar dan met een lege schoot. Ze zegt dat ze het niet erg vind, maar soms zie ik haar verdriet in haar ogen. Vooral omdat de sterfdatum van Catoo er aan komt.
Maar we zijn er sterker uitgekomen. We zijn een eenheid geworden met z’n drieen waarin ruimte genoeg is voor verdriet, maar ook vooral voor liefde en respect voor elkaar. Want liefde vloeit hier in overvloed. Alleen raar dat ze mijn liefde voor rosjebief en magnogwat vis niet nog meer geven dan ik al krijg.

Dit was het voor deze week.

Veel liefde en kusjes

Katrien (wolletjedekendieffege van beroep)

11 thoughts on “Katrien over: mijn lieve wolkenzus Catoo

 1. Oooh lief soolzusje,

  ik voel nu traantjes lief soolzusje. Ik werd wakker want ik voelde dat er iets was. ik ben sensietief van me eigen en me soolzusje voel ik altijd. Oooh wat een mooi verhaal, maar ik voel ook pijn en ook ze verdriet. Een lege schoot! Ooh Katrien, ik vind een lege schoot zo moeilijk. Daar hoorde jouw eigen zusje te liggen, jouw wolkenzusje. En wolkenzusje was jouw eigen en echte zusje. Ik heb ook me zusje maar die heet ook Zusje en dat is anders. Zij ligt wel altijd op de schoot van me vrouw maar soms wil ik ook. Dan ga ik er gewoon bij liggen want dat durf ik nu.
  Ik vind jou stoer en sterk Katrien, dat jullie nou met jullie eigen zoveel liefde hebben. En dat je er voor soolvrouw en man bent. En er is maar één Katrientje voor mij eigen. En ze is me soolzusdinnetje en ze mag in mij eigen pootjes huilen.
  Ik vind jouw verhaal mooi en ook vanuit jouw hartje geschreven. En ik denk dat Catoo ook een heel lief zusje was van ze eigen. Nu is ze in de wolken. Oooh Katrien blijf jij nog heel lang bij ons eigen….

  Sjeteeeem Loesje

  1. Oooooh niet huil loesje😿
   Ik veeg je traantjes weg hoor. Oooooh kom in mijn pootjes. Durf jij wel op schoot? Ikjes bijna niet meer. Wat ik wel heel soms doe is in de nek van vrouw liggen😸😸
   Catoo was heel lief. Ook voor het personeel. En ze likte me altijd heel fijn. Vrouw doet dat niet😾
   Oooooh SJETEEM loes😽😽😽😽😽💖💖🐾🐾

 2. Goedemorgen Prinses Katrientje wij hebben het gelezen met traantjes , en we vinden dat je het heel mooi geschreven hebt. En wij weten dat Catoo van boven naar jullie kijkt en ze een heleboel knuffels stuurt aan jullie

  1. Oooooh ik weet zeker dat ze over mij waakt. Helemaal toen ik zo ziekjes was. Ze wou nog niet dat ik bij haar kwam dus liet ze me beter worden.

 3. Dag lieve Katrientje, wat een mooi verhaal over je zusje Catoo. Wat zul je haar missen nu ze een mooie ster is. Verdrietig is dat, als menesen of katten en ster worden. Heel erg verdrietig. Maar als het donker is en je kijkt omhoog kan je iets aan de hemel zien twinkelen, en dat is dan je zus Catoo. Kijk maar eens uit het raam. Je weet meteen welke ster Caroo is, want dat is de allermooiste die je kunt zien.
  Maar ik vraag me vaak af waarom katten op een gegeven moment een ster worden. Het zou het mooiste zijn als we altlemaal bij elkaar konden blijven, vind ik.
  Ooit zie je haar weer terug, dat geloof ik. Dan zie ik ook mijn Molletje weer, en mijn mensenzien Popje en Beer en Molletje en Billy weer. Dan gaan we met zijn allen feest vieren!

  Een extra lief kopje voor jou en je mensen van Bolle.

  1. Ooooh echt he bolle. Dan gaan we met z’n allen helemaal uit ons dakkie. Ik mis haar wel hoor. Maar voorlopig wil ik nog hier blijven. Ooooh Catoo was zo lief. Dat heb ik van haar geerfd. Alleen haar dikke lijfje heb ik niet van haar. Catoo was ruim een kilo te zwaar. Oooooh zij kon eten zeg😹😹

   Ik ga straks naar buiten kijken en blaaskusjes naar boven blazen.
   Ooooh jij zachte kusjes op je wang😽😽

 4. Hallo Katrientje,hier met Gijsje. Wat had je een lief zusje. Ik kan mij voorstellen dat jullie haar missen nu ze er niet meer is. Maar Catoo kijkt vanuit de hemel naar jullie. Ooit zullen we elkaar weerzien.
  Groetjes van Gijsje en vrouwtje.
  En een kopje en een pootje van mij voor jou en je personeel. Van vrouwtje krijgen jullie een dikke knuffel

  1. Ik had het allerliefste zusje van de hele wereld💖
   En als ik haar zien dan gaan we fijn spelen. En dan ga ik voor haar zingen😸
   Knuffel terug😽

 5. Hallo Katrientje,

  Sorry laat geworden, maar vrouwtje was kei moe toen ze thuis kwam en hebben we samen in een stoel onder een deken een uiltje geknappert.
  Heel mooi wat je van Catootje hebt geschreven en hoe ze haar angst had overwonnen en op schootje ging liggen en dan stapje voor stapje verder. Het is wel zo een overwinnen voor haar en jou geweest. Kijk dat je nu liever naast vrouwtje op je dekentje ligt in toch ook fijn, want je ligt heel dicht bij elkaar.

  Katrientje als de dag weer komt dat Catootje over de regenboogbrug ging en een ster werd die altijd over jullie waakt, dan komt het verdriet bij jouw vrouw en man weer extra terug. Dat hebben vrouwtje en ik ook en voor mij en vrouwtje zijn dat er heel veel. Altijd voor we gaan slapen kijken wij naar hun sterren en sturen een knipoog en grote knuf naar ze toe en we wensen hen ook een goede nacht. Komt ook wel voor dat er dan waterstraaltjes over vrouwtje haar snuit gaan. Wij zijn er ook altijd voor elkaar als een van ons het moeilijk heeft en dan troosten we elkaar. Doen jullie ook en dat voelt heel fijn. In leuke dagen er voor elkaar zijn is niet moeilijk, maar in moeilijke dagen is het heel fijn om er dan te zijn.

  Wij zullen vanavond ook een knipoog en knuffel naar Catootje sturen en haar een goede nacht wensen.

  Bedankt dat je over je zusje hebt geschreven en we kijken weer uit naar je volgende.
  Morgen zitten we klaar voor Loesjes meeditaziekursus hoor. Vrouwtje heeft gelukkig een vrije dag genomen en kunnen we samen meedoen.

  Fijne avond en lekker eten hoor. Van vrouwtje knuffels en van mij een poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Oooooh jipje. Soms is het zo moeilijk. Vrouw huilt nu steeds. Ze zegt steeds dat het gemene dagen zijn die je expres pijn laten voelen.
   Wij hebben heel veel moeten overwinnen. We werden “maar” ruim 3 weken gepest, maar toen het pesten begon waren we ook maar 3 weken oud. En dan ga je foute dingen inprenten. Heel soms reageer ik nog bang. Maar vrouw zegt dat ik 90 proosent normaal ben en 10 proosent gekjes😹😹
   Dank je dat ook jij Catoo knuffels stuurt. Ik doe dat ook iedere avond hoor.
   Geef je vrouwtje een lekkere knuf terug en jij krijgt nu 4 klapzoentjes 😽😽😽😽

Reacties zijn welkom