Loesjes Meedietaasiekurzus dag 2: Gaape

meditatie cursus

Vandaag geef ik me tweede kurzusdag. Gisteren was ik best moe van me rekke en strekke. Dat was de eerste kurzusles die staat hier.

Me vrouw heb me wel verwend, ik kreeg tonijnsoep en later ook nog me sardien. Ze zei Loesje, je hebt zo hard gewerkt en ik hoefde niet eens mee te helpen in me huis. Dat doe ik anders best weleens, dat ik zorg dat er genoeg van me vacht op de bank ligt zodat me vrouw wel iets te stofzuigen heb.

Voorbereiden

Gisteren heb ik na me kurzus veel moeten eten en ik heb ook geslapen. Ik moest me weer goed voorbereiden voor me tweede dag. En ik heb vannacht niet hoeven miaauwen, maar ik moest wel drie keer naar de bak. Ik hoop dat U niet de hele nacht op de bak heb hoeve zitten. Want rielekst zijn kan ook ze werking hebben op de bakdrift. Dat u steeds naar de bak moet.

Als jullie allemaal weer zitten op jullie mat of kleed van jullie eigen dan ga ik vertellen van vandaag. Oooh het is al me tweede dag, ik vind het nog steeds spannend. Gisteren was rekke en strekke met daarna heel veel snekke.

Gaape

Als jullie nog hebben geoefend van jullie eigen dan is het makkelijk vandaag. Vandaag gaan we gaape, ik vind gaape fijn. Dat ik me bek opentrek zo ver als ik kan. Maar niet om hard te miaauwen maar vanuit me oer. Gaape is me oer, het komt vanuit me buik naar boven en me hele kop doet mee. U kunt op me footoos zien hoe ik dat doe van me eigen. Gaape is belangrijk voor ze meedietaasie want dan raakt de bek rielekst. Dat is goed voor alle spieren in onze kop. En het is voor iedereen hetzelfde, we hebben allemaal een bek.
Ik doe me oefening weer voor met me stappe en me footoos. Ik lig vandaag op me tafel, dat mag U ook als U wil.

Me oefening:


Stap 1

Inademen en Uw bek opentrekke.

 

 

 

 

 


Stap 2

Uw bek nog verder opentrekke.

 

 

 

 

 


Stap 3

Uw bek zover mogelijk opentrekke. Denk om Uw proteesie als U die heb. Die kan eruit vallen als U een flinke gaap laat.

 

 

 

 


Stap 4

Uw bek staat nu open en U voelt ze ontspanning in de bekspieren. Alsof U geen tanden meer heb.

 

 

 

 

 


Stap 5

U mag nu uitademen en Uw bek weer sluiten en rustig blijven liggen voor ze rielekst zijn in Uw kop

 

 

 

 

 

Koeling douwn

Vandaag hebben we weer veel kaaloriejen opgemaakt. We hebben ze bek goed gestrekt en nu voel ik me buik. Dat zal u ook wel voelen, dat Uw buik nu helemaal leeg is. Als goed getreende meedietaasiepoes zeg ik dan, nu moet U wel goed eten. Voor ze dieren denk ik dan aan gevoogelte of hele kippen. Dan blijft de bek goed open.

Voor mensen kunnen kippen ook maar U mag ook Uw tanden zetten in fazanten of lamsbouten. Als u maar goed blijft rekke en strekke met uw bek. De mensen met de proteesie mogen de proteesie weer in ze bek doen. Dat is wel zo fijn met eten van de fazanten. Misschien kunt u voor vandaag elk uur een keer gaape, om te oefenen en u voelt dan ook veel rieleks in Uw kop.

Morgen is weer een belangrijke dag want dan gaan we me meedietaasie afmaken. Dat u wel weet waar U het allemaal voor doet.

Liefs van Loesje

7 thoughts on “Loesjes Meedietaasiekurzus dag 2: Gaape

 1. Oooooooh loesje. Dit is wel wat moeilijker dan die van gisteren hoor🙀🙀
  Ooooooh het lukt wel, maar ooooooh moeilijk. Ooooh mijn oogjes vallen ook steeds dicht. Oooooooh

  1. Ooooh lief sooldinnetje,
   Ik ben zo trots op jou eigen. Je heb het zo goed gedaan met ze oefeningen. Gaape is me moeilijkste onderdeel Katrien. Dat komt door ze bekspieren en ze proteesie. Ik vind het ook nog best wel moeilijk.
   Oooh Katrien dank je wel voor ze meedoen,

   Sjeteeeeem van Loesje

 2. Hallo Loesje,

  Nu had ik al gelezen dat het vandaag over gapen ging en ik was maar in mijn bed gaan liggen hoor en vrouwtje was weer eens van de eigenwijze en bleef op haar stoel zitten, dom, dommer dan dom van haar. Omdat we die oefening samen aan het doen waren werd ik wel super ontspannen hoor en moet ik eerst maar eens een dutje gaan doen. Ik heb nog door de spleetjes van mijn kijkers gekeken en vrouwtje die blijft maar doorgaan met de oefening. Is bij haar zeker erg verslavend geworden. Misschien een idee om deze oefening op het werk te doen, gaat iedereen zonder dat ze het in de smiezen hebben jouw gaap oefening doen en worden ze heel ontspannen en kunnen ze er weer tegenaan met het werk. Nou vrouwtje bakt er niks van om nog wat te gaan doen, is maar goed dat er nog wat brokken in mijn bakje zitten, anders zou ik nog een oefening moeten hebben van hoe krijg ik mijn lekkers naar binnen.

  We kijken uit naar de dag van morgen en gaan goed oefenen met de rekke en strekke en de gaap oefening hoor. Ja mocht er nu een dikke duif op het balkon komen heeft die wel mazzeltjes want ik ben nu veel te ontspannen om naar hem te kijken.

  Geniet van je lekkere hapjes die je van vrouwtje krijgt en goed uitrusten, Wij zijn heel trots op jou dat je dit allemaal durft te doen.

  Gaap knuffel van vrouwtje en ontspannen poot en kopje van je grote vriend Jip.

 3. Oooh Jip en mevrouw Jip,

  wat knap van jou eigen Jip dat je al in ze bed bent gaan ligge. Ik ga ook slapen dadelijk want ik ben nu heel moe in me kop. Iedereen heb nu rieleks dat is zo fijn. Maar ik ben nu ook best moe. Want ik heb best veel sport gedaan in me kop.
  Oooh Jip maar ik vind het idee van ze Gaape op ze werk wel heel goed. Ik ga het me vrouw vertelle.
  Ligt mevrouw Jip nu in ze stoel te gaape?
  Ooooh Jip dan werkt ze meedietaasie heel goed. Maar ze moet voorzichtig zijn met ze bekspieren. Als ze scheuren dan is het geen meedietaasie van ze eigen niet nee.
  Oooh ik ben trots en blij. Ook dat jullie hebben meegedaan.
  Morgen wordt ze kurzus afgemaakt door me eigen. Ooooooh….

  Liefs van Loesje

 4. Dag Loesje, dank je wel voor de tweede les! Ik kon goed meekomen met deze oefeniqng, maar mijn mensen vonden het stuk van de derde en de vierde foto nog best moeilijk. Ja, dat heb je als je geen kat bent.
  Ik vond het best vermoeiend, al die oefeningen, maar ik ben wel helemaal superrielekst nou!
  Ik ben op bed slaap gevallen, zonder dat ik na afloop heb gegeten. Kun je nagaan!
  Mijn mensen zitten ook een beetje te knikkebollen.
  O ja, en ik vind je tandje heel mooi!

  Veel succes alvast met de derde les voorbereiden, en een lief kopje voor jou en ook voor je verkering Bert, van Bolle.

  1. Lieve Bolle,

   oooh ik wilde eerder schrijve naar jou maar ik moest me kurzus doen en ik moest ook Gaape van me eigen. Ik was van me eigen ook rielekst. Hoop dat je dit toch nog kan leze want ik vind het zo goed van jou en je eigen mensen dat jullie met je eigen hebben meegedaan. Gaape is moeilijk, in me stappe leg ik het wel uit maar ze bek moet dan wel lang openstaan. Door veel oefene Bolle heb ik dat wel kunne leren voor me eigen bek.
   Zeg maar tegen je mensen dat ze best kunne blijven oefene. Dan krijgt ze bek kondiezie en dat is belangrijk voor ze oefening.
   Ik ben blij Bolle dat je goed in de rieleks zat, dank je wel voor je schrijven. Zorrie dat ik zo laat pas terug schrijf maar ik was jou nie vergeete,

   Liefs Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *