Loesje vertelt over vaste

vasten

Vorige week schreef ik over mij karnafal en ook over echt zijn. En ik had ook mij masker opgezet, dan kan u mij beeter begrijpe. Normaal draag ik geen mensekleere van me eigen, maar soms assie iets duidelijk wil maake doe ik het wel.

Ik kreeg best veel reakzie en ook over vaste! Dat ik mij eigen een tijd moet beheerse met mij eete. Ik zeg u eerlijk, van mij eigen heb ik geen talent voor mij beheerse en aan vaste doe ik niet. Mij vrouw zeg dat het veertig daage moet. Ik ben onder mij bank gaan zitte…

Ineens beheerse

Misschien heb u het van u eigen wel gedaan. Dat u eerst vier daage alles eet en drink wat u buik wil. En dat u dan ineens u eigen moet beheerse want u vrouw zeg dat het vaste is. Ik vind er niks aan, mij kop raak in paniek assie eraan denk. Van mij eigen vind ik mij eete belangrijk en mij kop kan niet begrijpe dat mij buik veertig  daage moet wachten. Wie verzin zoiets? Mij vrouw zeg dat ze het niet verzonne heb en mij Bert vertrouw ik ook. Hij heb ze sportbrokke, dan kan jij niet vaste. Assie dan moet vaste kan jij niet meer atleeties zijn. Jij breek je poote van jou zwak zijn. Mij Bert mag nooit vaste van mij eigen.

In jou reine

Assie moet vaste kan jij in jou reine koome. Mij vrouw zeg, het hoor bij jou geloof. Nou ik geloof er niks van. Van me eigen geloof ik in mij Visboer en in mij tonijn met mij garnaale. Mij visboer kan ze zaak wel sluite assie 40 daage mij tonijn moet beheerse. Hij heb ze fajiesement al aangevraag. Hoe moet ik dan in mij reine koome van mij eigen? En hoe moet ik mij maatje meer houwe?
Mij eete is mij leeve, mij geluk. Assie nie eet word jij sjaggerijnig en jij word ook jou maatje minder. Dan moet jij na jou vaste weer schrokke om jou maatje terug te vinde.
Mij geloof zeg dat mij rein zijn in mij hart zit en niet in mij vaste. Assie rein ben van jou eigen hebbie geen vaste noodig, alleen jou eete.

Kompjuutertijd

Mij vrouw zeg Loes jij kan ook vaste assie minder kompjuutertijd neem van jou eigen. Dan kom jij ook tot rust in jou binnenste. Ik denk mij vrouw is ze weg kwijt. Misschien heb ze van ze eigen teveel vast gezeete?
Mij kompjuutertijd is mij Bert, mij binnenste heb verkering. Vaste verkering! Van mij eigen denk ik assie vaste verkering heb dan is jou binnenste gelukkig. Dan hebbie geen karnafal en geen vaste noodig. Dan mag jij zijn wie jij ben en het is langer dan veertig  daage. Vaste verkering is voor altijd. Ik zeg het u eerlijk, ik heb mij eigen vaste en het is mij verkering. Dat is Mij geloof.

Loesje

19 thoughts on “Loesje vertelt over vaste

 1. Ooooooh loes, jouw visboer mag echt niet 40 dagen dichtgaan hoor. Straks val je af. En dan is er geen loes meer over.😳😳😳
  Ikjes kreeg gisteren 2 uur te laat eten. Ik weet zeker dat ik een gram afgeval ben. En ik weeg al zo weinig!!!

  1. Oooh lief soolzusdinnetje ,

   van mij eigen ga ik nooit op mij vaste. Ik ben mij eigen maatje meer en ik heb verkering Katterien .
   Dan moet jij goed eete .
   Oooh maar jij moet ook goed eete en op jou eigen tijd. Jij ben al jou maatje donderspakje en jij moet op jou krachte blijve.
   En jij ben al 17 en nu moet jij nog ouder worre en wij blijve altijd dinnetje en dinnetje

   Sjeteeeeeeeeem Loesje

 2. Lieve Loesje,
  Wat kunnen mensen het leven toch ingewikkeld maken he?
  Ik heb het mijn vrouw gevraagd hoe dat nou zat met dat vasten, maar ze zei dat ze wel met een geloof opgevoed is, maar daar zat geen vasten bij. Ik dacht meteen : Gelukkig!!
  De ouders van mijn vrouw, mijn Opa en Oma dus, zeiden altijd : “Wees goed voor iedereen. Als je iemand kan helpen, help je hem of haar. Oordeel nooit over iemand, want je weet niet altijd wat er precies speelt.” Dat waren de regels die mijn vrouw mee moest nemen in leven,
  En mijn vrouw zegt dat ze zich daar nog steeds aan probeert te houden.
  Nou Loesje, laat ik nu vinden dat dat precies is wat jij altijd doet ! Jij bent goed voor iedereen, met Katrientje en Bert help je andere diertjes, en je neemt iedereen zoals die is!
  Mijn vrouw mompelt wel is dat 90 procent van alles eigenlijk onzin is, maar dat die 10 procent er toe doet, en dat we daarvoor moeten leven.
  En dat gezeur over een maatje meer.., mijn vrouw heeft al veel katten gehad. De dikste daarvan waren (Juffrouw) Snibbe, en (mevrouw) van der Zwart. Snibbe is op een maand na 20 geworden, en van der Zwart minstens 24 !!! Van der Zwart was een zwerfster die de laatste (ongeveer 6 of 7) jaren van haar leven bij mijn vrouw en Broddel ingetrokken is, maar daarvoor minstens 16 jaar de buurt onveilig heeft gemaakt heeft. Iedere kat had respect voor haar, en ze was “maatje Katrien”!! Zolang je maar gezond bent, als je zoiets hebt als Bert is het natuurlijk wat anders, dan moet je wel wat doen.
  Nee Loesje, blijf jij maar gewoon Loesje, en jouw vrouw weet toch ook wel wat het beste voor je is, want die is gek op jou!
  Heel lief zacht kopje voor jou, Floris en zusje en je vrouw.
  Vlo.

  1. Oooh Vlo,

   wat schrijf jij mij weer mooi van jou eigen. En mij hart is blij want assie goed lees hebbie geen vaste. Dan kan jij gewoon alles eete en ook alles doen. Als poes vind ik dat belangrijk want jij moet jou eigen kunne zijn. Jij moet niet vast zitte.
   Ooh ik voel verwantschap met juffrouw Snibbe en mevrouw van der Zwart .Mij maatje meer maak mij ook niks uit. Van me eigen ben ik er trots op Vlo. Misschien kan ik ook wel 20 jaar worde want dat voel best als heel oud. Dan moet ik goed eete en vaste past niet in mij eigen lijf stijl.

   Jouw vrouw zeg het wel goed Vlo, dat jij nooit moet oordeele want iedereen mag ze eigen zijn. En jij weet nooit wat erin ze rugzakje zit, dan moet jij niet oordeele. Assie dat doet ben jij best rein van jou eigen en dan hebbie geen vaste noodig.
   En mij vrouw zeg dat ze op mij eigen let, van mij gezondheid enzo.

   Dank jou wel Vlo voor wat jij mij heb geschreeve ,

   Liefs van Loesje

 3. Dag lieve Loesje, wat vertel je altijd interessante dingen over mensen! Ze zijn toch heel anders dan wij katten zijn. Daar ben ik al lang achter gekomen. Wij katten doen gewoon wat we doen, en dat doen we elke dag. En dat is slapen, wassen en eten. Ik was me niet zoveel, dus hou ik ekstra tijd over voor slapen en eten. En dat wil ik ook zo houden!l
  Als je niet aan karnafal doet, hoef je ook niet te vaste, vind ik. En jij hebt toch geen karnafal gedaan? Nou, zie je! Dan hoef je ook niet te vaste!
  Ook niet met je kompjoeter, want die is juist voor je vaste verkering.
  Dus doe maar gewoon alles zo als je het altijd doet! Met misschien wat ekstra sneks en tonijn tussendoor, op vaste tijden.
  En je geloof is helemaal superprachtig!
  Ik geloof in mijn mensen en in mijn Molletje en in mijn vrienden en vriendinnen. Dus ook in jou!
  Een heel lief kopje voor jou van Bolle.

  1. O ja, en je fotoos zijn altijd zo supermooi! Maar dat kan ook niet anders, natuurlijk, want ik weet wel helemaal zeker dat jij fotoos altijd mooi maakt doordat je Loesje bent!
   Nog een keer een heel lief kopje van Bolle,

    1. Oooh Katterien maar jij ben ook mooi van jou eigen. Jij ben Roy Donders in jou eigen pakje van Katterien en jij ga nooit fajjiet.
     Jij ben lief,

     Sjeteeeeeeeeeem Loesje

     1. Jullie zijn allebei mooie damespoezen, en ook allebei wit en zwart! Dat vind ik leuk, dat jullie dan ook nog soolmeets zijn met wit en zwart en zwart met wit. Molletje en ik leken ook heel erg op elkaar, alleen was Molletje donkerder dan ik!
      Maar eigenlijk zijn alle poezen en katers mooi, vind ik. We hebben allemaal wel iets bijzonders, toch?
      Twee lieve kopjes voor jullie allebei van Bolle.

   1. Oooh Bolle,

    ik doe wel pooseere voor mij footoos maar ik moet nu toch ook blooze van jou kompliement.
    Jij krijg nu wel een zacht kopje terug van mij eigen,

    Loesje prrr prrr

  2. Oooh Bolle,

   jij heb gelijk, assie geen karnafal doe dan hoef jij niet te vaste. Van me eigen doe ik niet aan karnafal en vaste vind ik niks aan. Wij katten zijn anders dan mense en wij heb ons eigen ding. Wasse is belangrijk want jouw vacht moet schoon zijn. Slaape vind ik ook belangrijk Bolle, dattie goed uitgerust ben voor jou leeve. Maar mij eete vind ik mij aller aller belangrijkste in mij leeve. Anders hebbie geen leeve.
   Maar soms Bolle vind ik het fijn om over mensedingen na te denke op mij denkpaal. Dat ik het begrijp of dat ik mij vrouw kan helpen om het anders te doen in ze leeve. Assie vanuit de kat kijk kan jij best anders zijn. Dan kan jij helpe of jij kan soms voor jou eigen rust maar beter onder jou tafel gaan zitte .
   Mij vrouw zeg, Loesje jij ben me er een. Zij geef mij wel mij ruimte Bolle. Net als jou mensen jou gewoon Bolle laate zijn.
   Dank jou wel voor jou reakzie op mij stukje en dat jij wel altijd meedenk van jou eigen,

   Liefs van Loesje

 4. Hallo Loesje, hier met Gijsje. Als je gaat vasten dan krijg je geen lekkere snoepjes en geen lekker tonijn. Dat kan niet! Ik wil wel mijn lekkere snoepjes en tonijn. Ik ga net als jij Loesje, niet vasten. Dat laten we aan mensen over. Alhoewel, vrouwtje gaat ook niet vasten. Zij houdt ook van lekker eten.
  Wij katten zijn rein in ons hart. Wij houden van mensen en andere katten. Jij helpt samen met Katrientje en Bert andere katten. En ik hou van mijn vrouwtje en van Ollie. Hij is mijn grote liefde.
  Vrouwtje gaat wel naar de kerk. Ook bidt vrouwtje thuis. Soms leest ze hardop een stukje uit de bijbel of ze bidt hardop. Dan ga ik bij haar zitten. Net of we dan samen bidden.
  Zie je Katrientje, wij zijn wel gelovig. Maar we vasten niet. Vrouwtje zegt, goedheid zit van. Klaar staan voor mens en dier. En dat doen we met elkaar. Wij zijn facebook vriendjes, in goede en in slechte tijden.
  Ik ga nu bij vrouwtje op schoot liggen spinnen.
  Doei. Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Lieve Gijsje,

   wat hebbie dat mooi geschreeve. Van jou geloof en dat jij toch niet gaat vaste. En mevrouw Dinie ook niet van ze eigen. Ik vind jou wel slim Gijsje. Jij krijg nu gewoon sneks en eete van jou vrouw. Assie vast krijg jij vast niks lekkers.
   Ik vind er niks aan en mij buik ook niet.
   Maar jij heb ook jou groote liefde, jij heb nu verkering met jou Ollie. Ooooh Gijsjemeisje oooh ik vind het zo mooi. Nu moet jij goed eete Gijsje want jou liefde kost veel enerzie van ze eigen. Mij buik heb ook altijd honger maar mij verkering is mij vaste verkering. Dan hebbie al lang verkering Gijsje. En ook veel honger en ik heb ook graag mij lekkere trek.
   Ik vind jou slim en jij heb jou eigen geloof. Dat jij lief ben saame met jou vrouw en dan ben jij rein en mag jij altijd jou eigen zijn,

   Liefs van Loesje

 5. Hoi Loesje, wij houden ook niet van vasten. Heel soms mogen we niks eten maar dan komt er alleen maar ellende want dan moeten wij naar de dierenarts. Dus op zo’n moment zijn wij extra alert. Wij zijn dol op ons eten.
  Mooie foto trouwens Loesje, je staat er heel mooi op.
  Knuffels van Bas,Bjarne,Oliver,Kruimel en Bikkel.
  ,

  1. Lieve Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel,

   Ooooh krijg jullie soms niets te eete van jullie vrouw? Oooh ik vind het erg. Ik vind dierendokter moeilijk en narekoos vind ik naar. Dan hebbie geen zin in jou eete, maar ik altijd wel van me eigen.
   Jullie heb wel gelijk, assie niet eet hebbie alleen maar ellende. Dan moet jullie wel alert zijn wat jullie vrouw doet met jullie eete . Oooh assie jullie eete maar niet van ze eigen opeet. Oooooh dan hebbie niks!!
   Maar jullie heb altijd elkaar en assie goed uitkijk hoef er geen vaste te zijn.
   Dank jullie wel voor jullie kompliement van mij footoos. Ik deed wel pooseere maar ze zijn toch gelukt.

   Liefs van Loesje

 6. Helemaal gelijk Bolle, alle poesjes en katten zijn mooi. Maakt niet uit wat voor kleur je vachtje heeft. Groet van je vrienden Bas,Bjarne, Oliver en Bikkel en van je vriendin Kruimel

 7. Hallo Loesje,

  Loesje ikke was je eggies niet vergeten hoor gisteren, maar vrouwtje kreeg het in haar koppie om plotsklaps de pootjes te nemen en met dat blikkeding op 4 wieltjes er vandoor te gaan. Sapperdelood niet eens met mij gepraat of ikke dat wel goed zou vinden. Komt ze verdraaid ook pas thuis als we allang in mijn grote Jippebed hoorde te liggen. Nou ikke had dus jou verhaal nog niet kunen lezen en schrijf doen. Maar Loesje komt sapperdeloodjes wel uit. Ikke dacht gisteren eggies dat het voot mij vastendag was. “s Morgens mijn hapje gehad en toen kwam er niks meer, want vrouwtje was pleite en ja die geeft mij eten. Ikke had gewoon oorlog in de buik van de knor. Nou toen vrouwtje thuis kwam was het gelukkig hier geen vastetijd , Nee alleen later eten. Ikke heb vrouwtje heel veel lieve kopjes gegeven voor mijn niet vaste en volle buik.
  Jij Bert en Bolle en ikke hebben een andere vastentijd gehad en niks te maken met karnafal en vastentijd. Nee wij gingen vasten zonder honger te hebben. Wij gingen en doen nu nog aan de sportbrokken, we moesten een maatje minder voor onze gezondheid en we zijn nu atleties.

  Ikke kanne me indenken dat jij je een bult schrok toen vrouwtje over de vasten begon en jij van de schrikjes onder de bank verdween, Oiee je moet er toch ook niet aan denken dat jouw visboer 40 dagen de winkel op slot doet, Iedereen is dan als hij weer opendoet flauwgevallen van de lege buik.

  Loesje vrouwtje en ikke doen dus niet aan karnafal en ook niet aan dat vasten, wij doen gewoon en zijn goed en gul voor andere die het minder hebben en wij voelen ons niet slecht. Vrouwtje moest als klein mens wel vasten na de karnafal, maar de mens waar we dat van moesten doen, die zorgde wel dat zijn buik de hele dag bol stond van het vele eten. Boete doen noemde ze dat, nou larrie vond vrouwtje dat, want ze was helemaal niet slecht en deed niks expres verkeerd, haha een klein mens weet dat niet eens.

  Dus lieve Loesje wij eten gewoon iedere dag ons bordje leeg hoor en ikke er nog met veel sporten erbij. Weet jij eigenlijk wel dat Bolle en ikke samen heel hard oefenen voor een race wedstrijd. Het heet de Formule 2 Bolle-Jip wedstrijd. Ja en we doen dat oefenen door alle 2 thuis heel hard te racen door het huis en met hindernissen om overal over en onderdoor te racen.

  Loesje nu moet ik nodig gaan slapen want ander ben ikke niet optijd wakker voor mijn buikvulling. Fijne dag en knufels van vrouwtje en extra grote poot en kopje omdat ikke er gisteren niet was.

  Je grote vriend Jip

  1. Oooh lieve Jip,

   hebbie gisteren alleen moete zitte omdat mevrouw Jip in ze blikkeding weg was. Oooh Jip dan hebbie toch een dag moete vaste. En jij had mij verhaaltje niet eens geleeze van mij vaste. Ooh ik doe nu heel erg schrikke want jij ben ook aan de sportbrokke net als mij Bert. Dan moet jij goed eete anders kan jij niet meer reese met Bolle.
   Oooh ik wist niet dat Bolle en jou eigen voor ze Formuule 2 Jip en Bolle in jullie treening zijn. Ik vind het wel spannend Jip. Doe jij ons wel op jou hoogte houde want jij heb nu wel jou fens. Oooh Jip en Bolle in ze eigen reeskar. Ik vind jullie dapper, mij Bert geef er niks om en ik ben toch fen van mij Bert.
   Maar dan mag jij nooit vaste Jip. Assie niet goed eet gaat jou kop raar doen en jij kan gaan trille van jou poote. Dan kan jij niet reese door jou huis want jij kan van jou Jippestokje gaan.
   Oooh doe jij goed uitkijken Jip assie door jou huis gaat reese. Ook voor jou vrouw Jip.

   Lieve Jip dank jou wel dat jij mij nog heb wille schrijfe. Ik vind het lief want jij denk wel aan jou vrienden. En jij zeg altijd wijze dinge. Mij hart is altijd blij assie van jou lees.
   Hoop dat jij fijn slaap en dan straks lekkere sneks en wiekenthapjes krijg van jou vrouw. En veel Jippeknuffels want dat is ook belangrijk ,

   Liefs van Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *